- Lördag

Yes, idag har jag varit i stallet och gjort massa grejjer. Sen vid 2 tiden gick jag och Erika hem för att fixa oss och packa det sista. :) Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå. För kl 20.00 drar vi iväg till Arlanda och Thailand. :) Jag hoppas att allt ska gå bra, brukar ju inte vara några problem, men man vet aldrig. kanske kommer en tsuami när vi är där? hehe, nej tack det hoppas vi verkligen inte!

Bilder kommer såkart när vi kommer hem. :) Ni får ha det underbart! :D puss*

jadu, detta är lilla mig just nu. Redo för en liten flygtur till Thailand. ;) haha


- Stallet

Cyklade upp till stallet. Väl i stallet klippte jag Eva. :) Sen plockade jag in hästarna och satt ut hästarnas arbete. Sen var det casper som gällde. Nästan ALLA hästar har rullt sig, kul. -.- casper var som tur hyffsat ren på an av sidorna. men men, tvättade av benen och rykta bort på kroppen. sen longerade jag i ridhuset. hade gummisnodd som hjälp. tempot blev otroligt mycket bättre och han kom ner med huvudet och slappnade av. Självklart har jag gummisnodden på lösast möjligast, för man ska aldrig "trycka" ner hästen. Men han var ivf duktig. :)

Sen efterråt kände jag mig lite stolt eftersom alla utom casper var leriga, då såg han ut att glänsa lite extra mycket. ;) haha

Min lilla fina. :)<3

 

___________________________________________________________________________

Nu håller jag på att packa inför imorgon! :)


- Min dag

har varit i skolan, nu ska jag byta om och gå upp till stallet. :) Högst på listan är hålla på med fina Casper, klippa Eva och sen blir det att gå hem och packa för imorgon åker jag ju till Thailand! :D

Uppdaterar hur det gick med Casper och grejjer ikväll! :D

- Ridpass

Efter skolan gick jag upp till stallet och tog hand om Casper. :) Tog på honom sadel och träns och gick till ridhuset. Red honom en stund i skritt och trav. Busponnyn håller på att mucka med huvudet hela tiden. Upp och ner bara för att han ogillar bettet. men det ska vi försöka jobba bort. :) han var ivf duktig. :D<3

gammal bild. :)<3


-klippning

Idag var det skola igen. Näst sista dagen innan det är lov. :) Först var det data, sen prov i svenska och sen hantaverksteknik. Inez kom och skulle klippa sig. Så jag klippte Inez och vi pratade på där som bara den. ^^ haha, jätte kul att ha någon kund som man känner för en gång skull. Blir så mycket roligare då! :D<3 Hoppas du blev nöjd!

Gammal bild från skolan. ^^




- Totalt 3a

Nu har resultaten från RMet kommit upp. Jag kom 3 i dressyren med 7,3 poäng. 4 i hoppningen med 4fel i fas 2 och 30p i stilhoppningen. och 6 i hästkunskapåen med 18p. HAHAHA, säger bara att jag hade typ 3 sämst i hästkunskapen av alla. och jag ska ha vara en av dom bästa i Sverige? fattar inte hur jag lyckas. ^^ men men, det står allvarligt HELT olika beroende på vilken bok man läser från. Hästkunskap cup är ju hästhållning i praktiken. och den här testen vi gjorde nu var från teorihästsajten på ridsportförbundets hemsida. men aja. Kom ivf 3 placerad totalt. :) Helt okej insatts. men vet att jag absolut kunde gjort bättre ifrån mig. Speciellt i hästkunskapen och dressyren!

Men men, gjort är gjort och jag hoppas verkligen att förbättra mig! :)

Bara för att min älskling är så fin. :)<3


- Duktiga hästar

Efter skolan så var det stallet som gällde. Började med Casper, Han har ju varit så jäkla pigg nu egftersom det är litre hårt ute. så han fick springa i ridhuset. La ut lite bommar och vatten matta som han fick hoppa över lite frivilligt om han ville. Han älskar ju sin lilla vattenmatta där så han la gärna en liten volt runt den och hoppa den, bra för att han ficm mkt beröm. Sötis!

Sen vare Tuffe. Har inte rididt honom på länge nu eftersom Carro rider honom nästan varje dag. men han var ivf duktig. Tog inte bettet som jag ville i början och tröck aningen inåt i vänster varv. Efter ett tag var han ivf super fin! Red lite på enhandsfattning också bara för att. och han var super fin då med. behöll formen jätte fint och lyssnade på skänkel och vikt helt och hållet. Super kul att han är så fin!

Sen ville Erika prova Tuffe så hon hoppade upp på honom och jag hoppade upp på Pontus. har inte ridit pontus på jätte länge. men han var super mysig. :) Stoor skillnad från sist. :D

sist men inte minst var Calle på tur. Vi körde lite bomövningar. Olika svängar och tempon. Gick väl helt okej, det känns som om Calle inte har så mkt att ge. han lixom bara går där och är snäll. han har inte det där lilla extra. ;) men han var duktig även fasst det kanske inte passar mig. ;)

Bild på Tuffis. :)


- Skolan

Sitter i skolan nu. Skulle egentligen börja 10.30. men jag hade ingen stjus senare så jag åkte in tidigare och pga det så slutar jag tidigare istället. :) As skönt! Så nu har jag jobbat så jag är klart med ett individuellt arbete i kultur & stilhistoria (som ska vara inlämnat den 6 dec) (y) Skönt att ha det gjort.

Snart blir det datakunskap och sen slutar jag ! :) Sen blir det att komma hem på ngt sätt och plugga svenska för imorgon är det prov. -.- Sen ikväll blir det stallet. Casper ska få springa av sig i ridhuset och sen blir det ridning för min del. Får se om jag hinner skriva packlista till thailand oxå. :)


Gammal bild ^^


- friskförklarad!

Idag var vetrenären på Lagga. Casino hade skadat ögat i hagen och fick åka in på kliniken. Hoppas han blir bra! När veterinären endå var där så passade dom på att be honom titta på Casper. Han har ju varit haft ngn slags hovböld och grejer. men nu tyckte han att de såg fint ut och han rörde sig bra oxå. Så nu har jag en friskförklarad häst! Jävligt pigg är han också. ^^ Så nu innan jag åker iväg till Thailand ska jag bara försöka jobba honom lite smått. så början jag "på riktigt" efter resan! :D Ska bli riktigt roligt att rida igång honom. :D<3

<3


- Ledig idag

yes, idag är jag ledig. så skönt! jag har städat mitt rum, fixat med hemsidan och städat lite allmänt. känner mig ovanligt duktig faktiskt. Funderar på att ta och plugga svenska ett tag då jag har prov på Torsdag. men jag vet inte om jag orkar. ^^ Ikväll blir det ivf stallet! :)

Angående RMet så ska Upplands ridsportförbund ta tag i saken och kolla resultaten igen. MYCKET BRA tycker jag! Hoppas bara att det går, alltså att inte alla resultat är borta, för då går det ju inte. Mamma skrev föresten ett mejl ang tävlingen dit igår. men Upplands ridsportförbund jobbar redan med det som tur är så då klagar jag inte utan jag tycker att dom ska få jobba. för dom fattar redan att de är ett STORT problem. :D Känns faktiskt skönt att dom tar tag i det! (y)

Försten har kommit på att jag inte har så många bilder då jag verkligen är glad. men här kommer några på bevis att jag har två st ivf. :P

I mitten hittar ni mig ;)

 


- Kärlek

Kärlek till Casper för att han är så jävla söt. Dock ska han stå fram tills jag kommer hem efter thailand. men efterråt hoppas jag verkligen att han är helt frisk. Skriver inte så mkt om honom nu eftersom det inte händer så mkt med honom, men när vi kommer igång blir det såklart mycket mera skrivande om honom ! :D<3



- Stepmom

Tittade på Stepmom nyss. gammal film. Gillar faktiskt gamla filmer. nästan mer än nya. Den här var väl helt okej. Lite för sorglig för min smak, men som sagt. helt okej. ^^


- (y)

Idag vare skola igen. Jag och Sara färgade hennes mamma idag. Första gången med magma, ingen hitt kanske. ^^ men roligt vare! :D<3

Asså nu måste jag bara informera om igår. Skrev ju ett inlägg om Rmet igår.

Unni fick 7,8 i dressyren, Alba 7,7 och jag 7,3. Enligt Unni hade den som vann 5,9. MYCKET sämre alltså. Börja tycka att den där ihopräkningen måste göras om! men är väl försent nu, men guud vad jag tycker ihopräkningen är FEL. Asså när hon stog där så fattade man ju inte vad hon sa, men nu har man ju tänkt igenom det och shit, INTE OKEJ!

Uppdatering om allt kommer senare. Imorgon är jag fresten LEDIG! :D (y)


- RM

Yes idag var det Uttagningen till Riksmästerskapet som gällde (sm för ridskoleryttare.) Måste först säga att jag inte kan klaga på Alicia någonstans. Hon var super idag. Dressyren, kunde gått bättre. men de var jag som inte var riktigt med. och hoppningen var hon super och ställde upp. och duktig att stå på transporten och gå in och grejjer. Helt enkelt bäst! <3

Tävlingen var lite rörig. Arrangörerna visste inte riktigt hur man skulle räkna ut resultaten och de var konstigt i collectingring när jag skulle rida i dressyren så när jag kom in i ridhuset fick jag rida in på banan direkt. Det var inte så bra planerat. sen i hoppningen blev reglerna ändrade och grejjer. -.- Men skyller lika mycket på Upplands ridsportförbund som på arrangörerna. men men över till mig nu!

Dressyren: Framridningen blev lite kort då jag blev lite sen ut. Framridningen var hon stel i början, men lossnade riktigt fint på slutet. Kände att jag inte fick igenom allt som jag behövde. men hon var helt okej, så de var bara att rida in på banan. Eftersom jag fick startsignal direkt när jag kom in i ridhuset blev det lite plötsligt så jag hann inte rätta mig som jag skulle. ^^ Var sjukt onöjd efteråt. men när jag tittar på filmen nu så ser hon fin ut mestadels. I galoppen orkade vi inte. men hon gjorde det jag bad om. ;) men red lite dåligt men slutade på 7,3. Vilket är bra! L:2 programmet.

Hoppningen: Har aldrig hoppat ute och Alicia är väl ingen stjärna på hoppning heller. men jag vet allvarligt talat INTE hur vi lyckades men det gjorde vi. Kom vidare till Andra fas. Fick en vägran där då jag helt plötsligt glömde rida. haha, lite skum är jag ju, men men. ^^ om vi hade kommit dubbelnollad så skulle vi nog ha chans att ha vunnit! men men, hon var super duktig och ställde verkligen upp! duktiga hästen.<3 På ryttarmeddelandet stog det att man hoppar fas 2 efter och höjjer och grejjer. Alla innan ryttaren före mig hade haft fel i fas 1 så hon kom till omhoppning. Då trode hon såklart att hon var klar och skulle in på omhoppning senare. men visade sig att dom hade ändrat så hon fick hoppa banan direkt. det fick hon 4 fel för för att hon glömde hindret. SÄMST! Om man ändrar ska alla få reda på det! Hon och jag hade inte heller pluggat omhoppningsbanan då vi tänkte att vi skulle plugga senare (om vi kom vidare) Så både hon och jag fick ju lixom improvisera. haha, vi lärde occ alltså inte banan utan läste bara skyltar och hoppade. Sjukt bra av Sara tycker jag! (jag hade ju endå kollat på henne innan så jag hade ju lite hum.) men hon fick somsagt 4 fel för att dom inte informerat alla, vilket jag och många andra tycker är FEL. men men, Alicia var super och jag är jätte nöjd över hoppningen även om det inte såg så proffsigt ut men de visste vi redan att de inte skulle göra. ^^

Teorin: Teorin gick åt helvette. ^^ var svårt. senor och grejjer skulle man kunna, nej ingen hitt för min del. ^^ men men. helt mitt fel. vet inte vart vi kom i helhet men vi kom nog helt okej tror jag! :D Ska fråga Unni (hon som vann i dressyren) vad hon hade i dressyren. :D I want to know!

Nu kommer lite bilder som www.Klarahovstadius.blogg har tagit ! :D

Rolig dag endå! Tack alla för en rolig dag, speciellt Säfva & Lurbo! :D

 

_____________________________________

 

OMG, Glömde att jag fick rida Klaras söta Dino idag. hihi, efter att jag hade ridit hoppningen fråga hon om jag ville rida. Och självklart säger man inte nej till det. :P haha, red bara en liten stund och prövade honom i skritt, trav och galopp. haha, kan ju säga att jag red väl inte så bra, haha ^^ men Dino var gullig och snäll. :) Även om han hade huvudet lite uppe i himlen för det mesta så var han duktig. bara jag som inte red ordentligt. för sen när klara red ja då gick han ju prima, så ja. Där har vi beviset att jag inte kan rida vem som helst. :P men i galoppen gick det faktiskt bra. :D jaja, Tack Klara för att du lät mig rida en sväng ! :D<3

 

En bild på Klara och Dino ! :D



- laddar inför tävling

Imorgon är det tävling som gäller åker från stallet kl 7 senast för att tävla på Lurbo. :) Först dressyr. Sen blire hoppning (hoppar 85.) Kommer allvarligt att svimma. ^^ sist men inte minst så äre hästkunskap prov. den som viner tävlingen representerar Uppland i årets Agrias ridskolemästerskap. bara att tagga till nu ! :)

Ska såklart ha min lilla älskling Alicia ! :)<3


- Upplands ungdomsledare 2010

Grattis Klara ! Såg precis att du blivit årets ungdomsledare i Uppland! Bra jobbat! :D

www.Klarahovstadius.blogg.se

Bild på Klara och hennes häst Dino på WE träning på Kullavreta. :)<3



- Häst & Ryttare

Idag ringde en från tidningen häst & ryttare till mig. (Dom ringde till mina övriga lagmedlemmar också, från hästkunskap cup.) Så håll utkik i nästa nummer för då kommer vi snyggingar att vara med! :D


- Dressyrtävling

Yes, idag har jag hållt i dressyrtävlingen på Lagga. :) Allt flöt på precis som det skulle. Inga problem alls, skönt! :) Jeanette Nyman-Nilsson var domare! Allvarligt, hon har så sjukt mycket kunskap. de har väl alla domare, men kände verkligen att jag fick lite tips idag. (Jag red ju inte alls) jag fixade mest med att räkna ihop protokoll osv, men fick nedå reda på en hel del. :D KUL!

tex, varför ska man inte luta sig bakåt i en ökning? Vi ser väldigt många som gör det, och vi alla vet ju att det inte är bra. men Varför?

- Om du lutar dig bakåt sitter du mera på sittbenen och "trycker" därför ner hästen. Ryggen får ingen frihet eftersom du sitter för "hårt" och därför kan inte hästen ta ut steget som den egentligen kanske kunnat. Om du därimot sitter i lodrät sits (vilket man alltid ska göra) får hästen friare rygg, ett litet tips var att smyg svanka lite i ökningen för att hästen ska få en "friare" rygg.

Där ser man, väldigt intressant! :D

Curre och Mikaela får stå för bild då dom vann första klassen LB. :D



- Just nu!

Lyssnar på denna --->Rihanna – Rude Boy
Ska snart till stallet (Klubbtävling) jag håller i den tsm med Lisa. :)
Så här ser jag ut ---> (Ska juu bara upp till stallet så det får duga!)

Nu ska jag byta om sen blire att förbereda! :D


- Robinsson spelet in my heart

haha, Nu har Robinssonspelet kommit tillbaka efter en lång period då de har tagit en paus. Asså älskar fan spelet! ^^

Det är roligast om man spelar mot folk man känner. ;)

http://www.tv4.se/1.880106


- R.I.P :,(

Kollade nyss på ERKs hgemsida. (Enköpingsryttarklubb) Brukar inte kolla, men av ngn anledning hamnade jag där. Såg att min fina häst som jag red förra året på RMet (Agrias riksmästerskap) dog i Söndags. :( Dom hittade honom i hagen då han hade brutit benet. Han fick avlidas. Inge kul alls när sånt händer. Rest in peace carras. <3


Bild på carras från 2009 <3


- Ridpass

Igår red jag, egentligen skulle jag väl inte göra de, eftersom jag varit sjuk. men jag kände att jag ville det så, så blev det!

Jag valde typ 3a, Red Ally. Ally var hur stel som helst, ushush. inge gilla alls. hon kom väl lite loss i slutet i sista galoppen, men jobbig var hon. På lektionen övade vi mest på ökningar, minskningar osv.


jaja, en bild på Ally från sommaren -09


- The ugly Truth

Yes, nu har jag precis kollat på The ugly truth. Riktigt bra faktiskt! Rekommenderas!


- dressyrbana

Ni minns säkert att jag skrev att mitt lag inte visste vilka de dolda bokstäverna var på en lång dressyrbana på hästkunskap cup. Nu har jag kollat upp det. Jag minns dock inte exakt hur vi skrev. men är ganska säker på att de var ngt liknande, kommer du ihåg Tessi? ^^ Jävligt bra gissat ivf. xD


- Kommentera med någon bra hästblogg!

Jag älsar att läsa hästbloggar. Men är ganska svårt att hitta bra sånna. ;) Så kommentera gärna om ni vet ngn. :)

De hästbloggar jag tittar till dagligen är

dressyrmupparna och Klarahovstadius.blogg.se

:D

- Jag hitta bilder :D

Dock inte från tävlingen i helgen, men från Mars när jag var ute på Alicia, på Säfva. :)

 

Tycker att den här fotografen hade spännande bilder överlag och så var dom fina! :D


- Någon som har bilder?

jag efterlyser bilder från i helgen. vet att de var typ as många som fota på framridningen och grejjer så jag vill se! Fick ivf några få bilder av Emmy nyss. Tack ! :D

Fina Caisa. :) jag stör mig på att hon är lik Cizen. kanske inte så konstigt eftersom dom är syskon, men endå. xD


- sjuk

Är sjuk, vilket suger. Blir inget stall för mig och imorgon kommer jag nog oxå vara hemma. -.- Magsjuk, och jag hatar att vara magsjuk, de värsta jag vet.

Bild från Patriks dator. ;)


- katten

Tittar på lite bilder och kom på att de kanske inte är så många som vet att jag har en katt här hemma.  Han heter Fluffen. haha, bra då vet ni det väldigt intressant. ^^

Inte så konstigt att han heter Fluffen kanske ? :P





- Tips om sits

Alla som känner mig vet ju att jag bryr mig väldigt mycket om sitsen när man rider. därför tänkte jag nu ge lite tips. :) Säger inte att jag sitter så perfekt själv, men därimot är det något jag eftersträvar väldigt mycket! ;)

* Känn alltid att du sitter på den djupaste delen i sadeln.
* Sträck på dig, bak med axlarna och titta upp. Du måste låsas vara bäst för att se bäst ut!
* Känn att dina skänklar är långa. (om du har problem med att du tex drar upp knäna, rid utan stigbyglar i ca 10 min och sedan tar du dom igen. jag lovar du känner skillnad!.)
* Känn att du har skänklarna nära hästen. ta handen bakifrån under låret och dra bakåt. Då ligger skänkeln bättre.
* Tänk på att du ska sitta i lodräta sitsen!

Det är viktigt att du skapar balans i dig själv först, om inte du har balans, kommer inte hästen ha balans!

Tänker alltid på vad Helena sa i somras. Vad är skillnaden när du står på marken och när du rider?
Tänk efter riktigt noga!
När du står på marken är din mark under fötterna och när du rider är din "mark" mellan benen.

haha, gjorde om meningen lite. men ja ni fattar! Så tänk på att sitta. om det är svårt tänk på att jobba med magmusklerna!

Bild tagen från google. passade bra i sammanhanget. :)



- Skola

Jadu, då var det skola igen. -.- Klev precis upp och är hur trött som helst efter helgen. Slutar 17.20 idag efter 2h och 40 min matte. PAIN!


- bilder från Hästkunskap cup

Några av er har väl antagligen läst på SvRF hemsida om det hela. men tänkte berätta lite mera från mitt perspektiv.

 

På Lagga klev vi upp 5.45 och åkte från lagga kl 6.15. Någonstans kanske halv 9 startade mitt lag med alla grenar. Det var 6 st "stationer".

Station 1 var att skriva om stallapoteket, (vad som finns och skriva namn på olika grejjer som låg på ett bord.) och så skulle vi svara på lite frågor och symton och grejjer.

Station 2 var att svara på frågor om stallet, samt hitta fem fel på en som visade häst för hand och skriva vad en annan tjej gjorde med din häst.

Station 3 var säkerhetssak. man skulle svara på frågor, finna 10 fel i stallet samt knuta en säkerhetsknut.

Station 4 var att sätta ihop ett träns på tid, skriva sadeln och tränsets delar.

Station 5 var att väga två höpåsar. ge rätt foderanalys till rätt häst. Svara på foderfrågor och skriva namnet på olika fodersorter.

Station 6 var en clinik som man skulle svara 3 frågor på.

 

Själv tycker jag att station 5 var svårast och station 4 var lätt enklast!

Vi kunde inte den sista frågan helt på cliniken (nämligen vilka bokstäver de var på en lång dressyrbana, dom dolda.) men vi gissade på dom vi inte kunde och tydligen måste vi fått ganska mkt rätt. :)

När tvåorna hade ropats upp (blev 2 tvåor då dom hade lika mkt poäng, inga treor) så trode vi att det var kört. Men sen när dom sa att Lagga hade vunnit så aa. kan inte beskriva känslan riktigt men helt underbart vare! haha, låter lite nördigt. men blev så chockad så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. ^^ Sjukt kul vare!

 

Mitt lag var helt enkelt bäst, men måste säga att utan Tessi hade vi nog inte varit så bra som vi var! :D

 

Rekommenderar starkt att vara med på denna tävling! :D har varit med 2 år i rad och de är fan lika kul varje gång! Kom ifs 2 förra året. :D


- Tävling

yes idag klev jag upp typ halv 9. Gick upp till stallet, ryktade och knoppade Caisa. Sen red jag en sväng i ridhuset för att känna på henne lite. Då gick det SJUKT BRA! Så bra har hon aldrig gått med mig, så då blev jag jätte taggad. sen vid ungefär 12 lastade vi och åkte. :) Caisa som aldrig varit ute och tävlat förrut skötte sig exemplariskt på plats. Red fram i endast skritt och trav. Målet med framridningen var att få henne att slappna av och gå i lungt tempo vilket jag tyckte jag lyckades bra med. :)

Sen inne på banan var hon lugn och duktig. Jag klantade till mig i första galoppen, (råkade fatta fel men ändrade det lika snabbt.) hon var lite ostadig i formen men för det mesta gick hon fint. är jätte nöjd med henne och hon kämpade på jätte bra! Första tävlingen och det var LA vi red. (Lagklassen) Domaren dömde allmänt konstigt. (enligt mig) men tycker jag fick dom poäng jag förkänade! :) men jag fick 51% Vilket inte var så jätte bra precis, men är jätte nöjd över Caisa då jag trode jag skulle få långt under 50%. ;)

Har någon bilder? SKICKA GÄRNA!

- Bäst i HELA Sverige på hästkunskap

Yes Lagga (Mitt lag) ÄR bäst på hästkunskap! Så jävla bäst är vi! jag Tessi och Aina tog hem vinsten i hästkunskap cup på Strömsholm! :D det var 36 lag och 108 personer som tävlade om att vinna. När dom sa att vi hade vunnit så trode jag inte det var sant, men sjukt kul äre!

Läs mera:

http://www3.ridsport.se/Utbildning/Nyheter/2010/10/HastkunskapCupsattekunskapernapaprov/


Vårat lag slutade med 104p? och tvåorna på 97p. :)




- Skolan

Idag fick jag sova typ en halvtimme längre, åker med pappa hela vägen till skolan idag. Skönt! Ikväll blir det som sagt pluggning till hästkunskap cup. och så blir det att träna för Agge! :)

Laddar för fullt inför Strömsholm! :D<3




- Hästtest

~ Hästarna ~
Första hästen du red var: Kanske ridskolehästen Joppe eller nåt.
Hur gammal var du när du red för första gången:  kanske 5?
Hur många älsklingshästar har du haft: hah, många!
Vad hette den/dom hästen/hästarna?: När jag var liten var det nog mest Dorina & Lucas

~ Utrustning ~
Hur många...
ridbyxor har du: 4 st typ
hjälmar har du: 2 :) 
spön har du: kanske 2?
ridvästar har du: ingen och jag har inga planer att införskaffa mig en heller då jag anser att den försämrar sits och balans!
ridskor har du: typ inga.
ridstövlar har du: 1 par :)<3
grimmor har du: no one
täcken har du: 2 st
Vilken färg var dina första ridbyxor: typ röda fula. ^^
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor:  Brun rutiga
Vilken färg var din första grimma: rosa

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piafferat [/]
Passage []
Töltat [x]
Hoppat utomhus [x]

Badat med häst []
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [x]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [x] endast klubb!
Tävlat i dressyr [x]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [ ] snart jävlar blir de working equitation!

~ Hästraser ~
Jag har ridit...
en fjording [x] - Chock
ett arabiskt fullblod [] - ingen renrasig
en korsning [x] -
en welsh [x] - Windy <3
en tinker [x] Alicia & felicia :)
en shire [] -
ett engelskt fullblod [x] -
en connemara [x] - Curre
en dartmoor [ ]
en islandshäst [x] -
en shetlandsponny [x] - Licas, Ior, Emil, Amandis och massa :)


~ Din ridning ~
Rider du på ridskola: yes
Isåfall, hur många gånger i veckan: 1 gång minst.
Har du medryttarhäst/ponny: nej, om inte Casper räknas ? :P
Isåfall, hur många gånger i veckan: 6 dagar i veckan då han är frisk. :)
Har du häst/ponny på foder: nope
Hur ofta rider du honom/henne isåfall:-
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: nej
Hur ofta rider du honom/henne: -
Har du medryttare på honom/henne:
Har du tävlat med någon av dessa hästar: -

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av: för många haha
När och på vilken häst ramlade du av på första gången?: Sonette då jag skulle hoppa. :)
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt? Hur?: nej, men en gång fick jag lätt hjärnskakning på Lucas
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av?: de beror på, men nuförtiden skrattar jag om de inte gör jävlans ont då förstås. ^^

~ Upplevelser till häst ~
Har du ridit långritt med övernattning?: nope
Har du ridit långritt med fika?: aa
Har du ridit islandshästar på turridning?: yes
Har du gått på ridläger?:- Ja :)
Har du ridit utomlands?: nope
Isåfall, vart någonstans: -
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: -

jävligt tråkigt test måste jag ta och säga. rekommenderas ej. ^^

- inte så mycket att skriva om..

jadu, inte så mkt att skriva om. hade kund idag + prov. Kunden var verkligen hur snäll som helst och en väldigt lätt människa som var jätte possitiv! Verkligen härligt att prata med sånna människor! :D Provet gick bra. några missar, mnen de var ganska lätt överlag. Imorgon blir det att träna för Agge. :) Sen blir det att plugga till hästkunskap cup hela kvällen!

KOM IGEN NU! Mitt lag ska komma till TOPPEN! Nu jävlar, ;)

Bild från förra året, då Lagga (jag, Erika & Tessi) Blev snabbast i Sverige på att sätta ihop ett träns. :) det gick allvarligt talat hur jävla snabbt som helst asså. Dock kom laget 2a i hela tävlingen av 17 lag. :D Bra kämpat för att vara första gången någon av oss var med! Synd att vi inte får vara samma lag. men å andra sidan har vi två lag från lagga i år. :)


- jag undrar

Eftersom att jag rider väldigt mycket olika hästar, både på träning och tävling. Undrar jag nu vilken häst DU tycker jag rider bäst. Gärna varför också. Är alltid kul och veta vem andra tycker man passar bäst på. Alla hästar är ju olika och alla passar olika bra på olika hästar. så kommer det ju alltid att vara...

Så kommentera och säg vilken häst du tycker jag passar mest på! (Om du sett mig rida alltså.) ^^









Där fick ni några bilder på när jag rider massa olika hästar! :)


- Ridpass

cyklade upp till stallet. Ryktade Casper. Gjorde inget annat med honom då jag tänker låta honom stå tills på Fredag då vetrinären ska kolla på honom. Sen blev det ett ridpass på Caisa för Eva.

Caisa var allmänt springig och jag fick lixom inte kläm på det hela. Eva säger alltid att jag har för höga förväntningar på mig själv, för hon tycker det ser fint ut. men nej, ska det så ska det tycker jag! och hellre ha för höga än för låga! Ja, men ivf, sen i slutet coatshade Agge mig lite. Då gick det super bra. Då började hon jobba och komma upp. :) men, men långt ifrån bra äre. ;) Men jag räknar redan med att de inte kommer gå så bra på Söndag. men aa, skönt att Agge hjälpte mig lite där endå! :)

För er som undrar vem Agge är så är det min granne och min ridlärare ibland. Hon tränade mig och Ally flera dagar i veckan sommaren 2009. Agge är sjukt duktig på att rida och sjukt duktig på att förklara och kräver väldigt mycket vilket jag tycker är bra!

Bild på Ally sommaren 2009


- blä / bäst

Trode att vädret skulle vara skit så jag planerade att åka med pappa en timme innan jag skulle till bussen och ta en tidigare buss. nu inser jag att vädret är bra och jag ska ta moppen ist. jag är trött men vet inte om jag orkar gå och sova. känns som att de inte är ngt bra idé. -.-

Saknar så sjukt mycket!

 

Juste en sak som jag glömt berättat är ju att jag redan har sommarjobb. På Kullevreta såklart. :D<3


-pluggat

yes, har varit duktig och pluggat på alla ljuslägen och färgtoner.

Ljuslägen är följande.

2-svart
3-mörkbrun
4-medelbrun
5-ljusbrun
6-mörkblond
7-medelblond
8-ljusblond
9-pastellblond

referenstoner/färgskalan är följande.

1. Ask
2. Matt
3. Guld
4. Koppar
5. Mahogny
6. Violette
7. Brun
8. Pärl (blå)
9. Sendré

Det betyder att om du har en färg som tex heter 5/11 så är det ljushetsläge ljusbrun med intensiv ask.

Känner mig ganska duktig ivf. ;) Men mera är det agtt plugga på! Imorgon har jag bara en lektion i skolan så då blire till att plugga lite också. för på Torsdag har jag prov. -.-

_____________________________
Tittade precis på lite bilder, här är min första header på bloggen. haha xD
,

- jadu

jadu, vad ska jag skriva om nu då? Skola hela dagen typ. Sen gick jag upp till stallet och ryktade Casper lite. Tänkte fota Erika och Pontus lite med WE hinder eftersom jag ska skriva ett finfint inlägg till Helena om att vi på lagga har börjat rida WE (Working equitation.) Sen ska hon lägga upp det på svenska ridsportets hemsida är tanken. Men eftersom jag inte hade ngt bra kamera blev de inge kort tagning och inge skrivande på det. Ska försöka fixa en bild dom dagarna som kommer så jag kan skicka in! :)

Nu ska jag nog plugga lite hästkunskap eller färglära, vi får se! hejsvejs!

Finis Kippen får stå för bild. :D


- VG på slingprov

YES, fick VG på att slinga polieslingor. fettit glad! trode seriöst jag bara skulle få G. men nejdu. VG fick jag. :D hihi, fett glaaad! :D

juste, har prov på Torsdag i färgteori. BLÄÄÄ. sen på Lördag äre hästkunskap cup. måste börja plugga nu känner jag ^^

en bild på mig. :)

- helgen

Nu tänkte jag börja skriva om helgen. ska försöka göra det kort och intressant. ;)

LÖRDAG: åkte till Kullavreta. Kollade på div 1 tävlingar i dressyr. Hjälpte även till i stallet. Pratade en massa med Helena. Jätte kul. Det är nästan helt klart att jag nästa termin ska rida för henne 2 dagar i veckan och träna/tävla någon av hennes hästar. :) Men vi får helt enkelt se hur det blir. Skulle verkligen vara super för min del!

Sen vid halv 2 åkte jag och mamma hem till Lagga igen. Fullt upp. jag och Inez var ute och skulle sätta ut en mysrys runda. Jag tog med mig casper och red på honom. En skritt tur. men casper han var piggelin och ville helst trava hela tiden. ^^ Gullis. <3 men de gick bra och han var duktig! Sen på Kvällen var det Mysrys. Vilket gick jätte bra. Min röst höll dock inte hela vägen ut, men de gick som sagt bra. hade ju Amanda och My som skrek åt mig ibland. ;) haha. :)

SÖNDAG: Efter en sen kväll uppe i lagga åkte jag hem och sov. Sen klev jag upp 10 och upp till stallet. Red caisa först. (det var dressyrträning för laget.) och jag skulle kolla om Caisa var ett alternativ att ha på tävlingen den 17. red först lite allmänt på en volt bara medans eva sa saker och grejjer. Vilket gick SUPER! Hon var jätte fin och mjuk, även i galoppen. Dock var hon inte lite fin i vänster varv, men fin överlag. Sen red vi igenom LA programet. HAHA, säger jag bara. Det gick fortare och fortare. och det gick inge alls bra. -.- men i vilket fall som helst behöver laget en junior, så de blir caisa. Räknar med att komma sist så behöver jag inte bli så besviken sen. men ska självklart försöka mitt bästa! ;) Efter att ha ridit Caisa är man ju ivf hur död som helst. ^^ Caisa har ju aldfrig tävlats ute heller så hon kanske är rädd för att komma ut och med dressyrstaket och allt. ja, de är bara att hålla i sig lixom. xD

Sen longerade jag Casper, han var duktig. inget så mkt mera med det. ^^

Sen var det hoppning med Alicia som gällde. HAHA, säger jag bara. Hoppning och jag passar inte ihop. ett STORT skämt äre. ^^ för det första är jag nog ganska rädd för att hoppa. har inte hoppat sedan jag vet inte när. och nej allt går lixom bara fel. Tur att alicia är ganska snäll och hoppar ivf. Hon vägrar dock när det börjar bli för jobbigt. eller om hon är för trött. så jag hoppas på det bästa på tävlingen. om jag vägrar ut mig så är jag inte förvånad om jag säger så. ^^

Sen var det fyspass. Jobbigt, men roligt!

Känner att de varit en väldig jobbig men endå rolig helg! :) Vi kan ju konstantera att Hoppning + Sofia går INTE ihop. Det går imot mitt ridsätt helt och hållet. Efter hopppasset förstår jag varför vissa hoppryttare sitter som dom sitter. Kan ju säga att om jag skulle hoppa skulle nog alla hoppryttare klaga på mig. men ja tack. TUR att jag inte har hoppsits!! ;)




casper in action. inezzio.blogg.se har tagit bilden

inezzio.blogg.se har tagit bilden. Skit söta caisa. och snygga jag. :P haha, väldigt sexig just när bilden togs xD



- Tävling på söndag

den 17 är det ju dressyrtävling. Finalen i div 3 för hästar. Lagga har ingen junior så jag anmälde mig på en halt häst i hopp om att skaffa mig en annan. Idag provred jag ridskolehästen Caisa. Har bara ridit henne 1 gång innan på 4 år ungefär. men idag var hon ivf väldigt fin. Dock så när jag skulle pröva rida LA:1an så gick de bara fortare och fortare. Hon är ju inte direkt stadig osv. och i galoppen då gåre fort. bara att hålla i sig.^^

HAHA, ivf har hon aldrig tävlat ute. så ja, vi får väl se hur det går. men de gör jag som sagt för lagets skull. :) Någon måste ju komma sist oxå. xD

Caisa är mamman på bilden. ;) ja, de är bara hålla tummarna på att hon inte är rädd för saker i omgivningen och framför allt så att hon är lugn.


- vart ska man börja?

efter en fullspäckad helg är det så mycket att berätta om. vet egentligen inte vart jag ska börja. så därför kommer jag skriva om allting imorgon. då skriver jag om:

* Kullavreta <3
* Mysrys
* Ridpass 1 på Caisa
* Casper
* Ridpass 2 på Alicia (Hoppning)
* Sen kanske jag berättar lite om fyträningen på kvällen.

men aa, de var väl min helg lite kort. Kollar på flightplan just nu och de ska jag fortsätta göra så hejdå. :)


- Kullavreta nästa

Yes, imorgon kl 7 åker jag hemifrån och mot Kullavreta. Så kuuul! Klara följer med. :D Vi ska titta på dressyr div 1. Kl 2 åker ivf jag och mamma hem, får se hur Klara gör. ^^ Sen blira att fixa massa till Mysrys. Plocka hem Pontus från hagen, rida casper. planera allt och herre guuud. Med andra ord kommer det bli en dag som är fullspäckad.

Fullspäckat för Sofia = Underbar dag!

PERFEKT, de behöver jag ! :D Såg att Maria Jurestam skulle starta imorgon också. Tyvärr startar hon vid 6 tiden så jag kommer inte hinna se henne. men önskar henne ett stort lycka till ändå! :)

saknar Abbis & Chantesse :)<3






- Årets ungdomssektion

Motivering med beskrivning av tidigare insatser:

Laggas ungdomssektion jobbar med att alla ska lära sig så mycket som möjligt samt att gemenskapen i klubben och även mellan klubbarna ska vara på topp!


De har genom året utfört en mängd med olika aktiviteter för alla åldersgrupper samt fått nästan alla i klubben att delta på olika aktiviteter. För föräldrar har det anordnas föräldrateori och för barnen har de anordnas skötarkurser. På kurserna har de gått igenom mycket säkerhet men även allt inom häst och hästkunskap. Deras kurser och engagemang att lära ut hästkunskap (även när barnen ryktar eller bara hjälper till i stallet) för olika åldrar har gett resultat. De har tagit seger efter seger i teoritävlingen "Vi i stallet" i Upplands ridsportförbund samt kommit 2a i hästkunskap cup.

 

De anordnar aktiviteter som Mysrys, stallrally, uteritter, kurser inom hästkunskap, städdagar, tårttävlingar, rykttävlingar, påskäggsjakt, prova på ridning och mycket annat. De håller även i alla klubbtävlingar som klubben anordnar samt planerar och utför årets shower som vi har på Lagga, (en Julshow som sker innan jul och en Hästens dag som sker precis innan sommarlovet.) Som ni märker jobbar inte vårat USEK bara för att alla ska lära sig så mycket som möjligt utan har även aktiviteter för alla, även de som inte är intresserade av hästar. Detta är för att vi vill bjuda in så många som möjligt inom ridsportens väggar.

Alla som sitter i Laggas ungdomssektion jobbar för att klubben ska få en så bra gemenskap som möjligt. Det viktigaste med ridningen är inte bara att rida utan en sak som är minst lika viktig är att ha rolig och att umgås med kompisar i stallet och även att lära sig allt om hästkunskap. Gemenskapen i stallet är jätte bra och detta beror nog väldigt mycket på våran ungdomssektion. Utan dom och deras fantastiska engagemang och glöd för att klubben ska vara så bra som möjligt så hade den nog aldrig varit som idag. Laggas ungdomssektions mål är att alla i klubben ska ha roligt och tycka att stallet är ett av de bästa ställena som finns, samt att gemenskapen i stallet ska vara på topp och självklart att alla ska lära sig så mycket som möjligt om hästkunskap. Med kunskap kan ridsporten bli bättre och större!

 

_______________________________________

Det var våran motivering till årets ungdomssektion. Innan Måndag ska jag fixa till den så att den blir lite bättre svenska och kanske ska jag "piffa" till den lite. ;) Vi får väl se. :)


- dagen

Jaha, vad ska jag säga om dagen. Både bra och dåliga saker har hänt.
Vi kan ju börja med dom dåliga.

* Matte lektion på morgonen
* Cizen är inte frisk, och inte Macho heller.
* Mika eller jag har ingen häst till sista omgången i div 3. Så nu har jag anmält mig på en halt häst och hoppas på att en annan häst ska dyka upp. (Vi måste ju vara en junior så de är Mika eller jag.)

Dom bra sakerna är:

* Fick ett mejl idag att Lagga blev årets ungdomssektion i Uppland.
* Lagga blev sponsrade av en hästbutik till vårat stallrally som vi har på Söndag.
* Casper är inte halt, varken i traven eller galoppen längre :)
* Jag sprang 5km idag på idrotten imom VG tiden.
* Det är bara 22 dagar kvar tills jag drar till thailand.
* Det BÄSTA av allt är att jag åker till Kullavreta imorgon på dan! Så skönt! :D

jaja, mest bra saker. men de känns som att dom dåliga sakerna är väldigt "tunga". ^^

Lyssnar på denna nu

John Mayer – Free Fallin' - Live at the Nokia Theatre


- Låna mig en häst?

Någon som har en häst att låna ut? Måste ha en den 17/10 (Om en vecka) Måste vara storhäst som kan LA rörelser. Skänkelvikning och förvänd. ;) Den behöver inte vara så jätte duktig. men jag behöver verkligen en så jag är lite desperat för tillfället. -.-

Hör gärna av dig om du har ett förslag! :)

Bild på mig och söta Alicia. :)<3


- asså seriöst

Jag är upprörd!

Börjar undra hur vissa ungar blir uppfostrade idag. Eller är vissa bara helt störda i huvet helt enkelt? Man börjar faktiskt ta och undra ibland vad dom tänker med eller om dom tänker över huvud taget. Tänker inte säga så mycket mera än att jag HATAR folk som tror dom är överlägsna eller tror att dom kan bli populära om dom trycker ner några. USH en STOOOOR DISS!

(inget som handlar om mig, eller egentligen någon.) Men jag är ju inte blind lixom. -.-

Ibland krävs lite sånna här inlägg oxå för att skriva av sig. ;)


Mitt tips är bara att alltid stå för det man gör och att man behandlar andra som man vill bli behandlad själv. :)


- Bra att veta

Skritt, Olika växlar för olika hastighet
Om man tittar på en häst som skrittar ser man att den oftast vilar på tre ben medan den för fram det fjärde - "ett i taget". Det säger sig självt att det inte går så fort.

Detta innebär att hästen har sämre balans i skritt än i andra gångarter. Därför skall man alltid träna en rörelse i skritt innan man utför den i trav och galopp. Om hästen klarar rörelsen i skritt så kommer den att klara den i de andra rörelserna.

 

Trav, Olika växlar för olika hastighet

Om man tittar på en häst som travar ser man att ett bakben och ett framben (diagonalt) följs åt i vart steg. Det är bara "två steg att flytta" - vänster diagonal och höger diagonal.

I trav har hästen lika viktfördelningen på fram och bakdel. Hästen har också en hög stabilitet. Det är därför många avancerade rörelser så som piaff utförs i denna gångart.

 

 

Galopp, Olika växlar för olika hastighet

Om man tittar på galoppen ser man att alla benen följs åt - "sätta ner bak och fram, dra sig framåt, lyfta alla, föra dem framåt". Det bildar faktiskt ett enda stort steg. Detta gör att ju fler ben som hjälper till att knuffa fram hästen åt gången, desto mer kraft kan man få ut till rörelse framåt.

 

 

 

Skrivet av Jan Gustavsson. :)

- Rösta

Japp, nu har jag lilla Casino ute på "Årets finaste häst". Det är bara till och rösta! ;)

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=272348

:)


- Kullavreta på Lördag

Yes, nu är det bestämt. klappat och klart! På Lördag åker jag till Kullavreta och hälsar på. Samt tittar på div 1 tävling i dressyr. :) Ska bli jätte kul. Sen på eftermiddan måste jag åka hem så blir bara kvar några timmar. :) men de ska bli jätte kul! Tubbe kanske är hemma oxå om jag har tur. :D Klara ska med och mamma är chafför. :)


- Ridpass

Cyklade upp till stallet. Casper låg och sov så jag smög in till honom och satt mig tsm med honom. Han la huvet i mitt knä och fortsatte sova så vi hade lite myspys där. :) Sen när han ställde sig upp ryktade jag honom och tog ut honom och red en sväng. Lilla fegisen ville inte gå till en del av utebanan. Så ridningen stördes väldigt mkt av detta. så nej, mera träning ute i skogen osv blir det från och med nu. han ska då inte få bli bekväm av sig!

Ja iovf, sen vare bara att ta in casper och ut med nästa som blev Alicia. Gick inte så bra med henne dock. Hon var bara allmänt jobbig, springig och hård i munnen. jag förslog för Eva att hon skulle gå utan bett ett tag bara för att se om det gjorde skillnad. (och så kan dom som man VET har mjuk hand få rida henne med bett.) men jag vet inte om hon naoppade på det. :P Därimot så nappade hon på att jag skulle få rida henne på Söndag på hoppningen. men får se hur det blir. ;)

Alicia på bilden.


- Hoppning

Yes, tittar på hoppning live från någonstans just nu på Eurosport. Dålig mottagning på Tven så ska nog sluta nu. Fick ivf se Roffes runda på 0 fel. :) Sveriges lag var därimot inte lika bra och slutade typ på 28 fel eller ngt i den stilen. vet inte exakt. men orkar inte bry mig just nu. imorgon är det en ny dag och man måste ju pallra sig upp oxå, så nu ska jag sova. :)

Bild på Roffe och Ninja


- Stallet

Slängde i mig lite mat när jag kom hem, sen vare bara att cykla upp till stallet. :) Caroline red Tuffe på western så då hade jag bara fina casper kvar. Pratade med Caroline om allt och lite till. Jätte skönt! Ryktade casper. Sen åkte jag & Eva (Ridskolechefen) och kollade på ett hus som hade visning. (De är grannhuset som vi bara ville spana in, så ingen av oss vil flytta. ^^) Jaja, roligt var det!

Sen tömkörde jag Casper. Jätte duktig är han, sökte sig framåt & nedåt imellanåt och var allmänt lyhörd även fasst dom andra hästarna var runt omkring. :) Hoppas verkligen att det blir fint väder imorgon så kan jag rida ut. Såg ingen hälta idag! Hoppas verkligen att hältan håller sig borta. men fortsätter att bara skritta lite till i säkerhets skull. :) han var ivf super duktig och så är han piggelin. :)<3

Bild på casper från i Lördags. :)<3


- Skolan

Sitter i skolan för tillfället. ska Snart redovisa om renässansen. -.- typ skillnad mellan rika & fattiga, KLädmode och historiska händelser ska jag snacka om. ;) hehe, as tråkigt. men ska fan få VG på denna (minst.) ^^ Ivf, tittade precis på startlistor inför helgen. Och såg att Maria Jurestam från Lagga står på reservlistan. (Hon har blivit bortlottad) men vem vet hon kanske ska tävla i slutändan. ;) Jag ska ivf dit även om hon inte ska tävla. :D

Verkligen jätte kul ska det bli! :D


Bild på mig & Abbe på Kullavreta. :)<3


- som sagt..

yes, inget stall idag pga skola och sedan styelse möte. Casper får stå och Tuffe blev riden av Carro, vilket är hur skönt som helst! Har precis tittat på The good wife. rekommenderar verkligen serien! :) (fasst man måste nog vara insatt för att fatta.) jaja, styrelsemötet gick jätte bra. Har lärt Johanna hur man fixar hemsidan oxå, vilket är skönt då jag slipper uppdatera allt i fortsättningen. Jag själv tycker de är jätte kul att hålla på, men ibland kan de bli lite mkt. Så nu är det jätte skönt att jag visat henne det! Så kan hon fixa lite också.

jaja, inte så mkt mera att säga om dagen. Jag och Jojjo ska snart börja planera Julshowen lite smått som är den 18 December. Tiden går fort! :O

Bild på mig och Fina Alicia som jag btw hoppas få rida snart! :)



- planering

oj oj, jag och Klara planerar för fullt här hur vi ska göra. ;) haha, först pratar vi lite om att åka och titta på div 1 tävlingar på Kulla vreta i helgen. och nu är det globen snack. man vet aldrig vart detta kan sluta. Men nu måste jag kila iväg på styrelse möte. ( Är representant för ungdomssektionen.)

HOPPAS Förfullt på Kulla Vreta i helgen. Dock måste jag vara hemma i god tid till Mysryset, men en liten stund kan man ju ivf kolla. :D

Bild från Kulla Vreta ! :)<3


- Skoldags

Åker snart till skolan. -.- Hörseln är inte tillbaka så jag lär ju få lite problem ibland, men de är ju lungt eftersom jag har mina underbara vänner därborta. :) Tänkte att jag skulle påminna er som inte vet att det är mindre än en månad kvar tills jag och min familj sticker iväg till tahiland. hihi, 2 veckor desutom! :D Vi åker den 30 Oktober och kommer hem den 14 November. :)

Längtar.. :)


- sovdags

Har varit duktig och räknat matte i 2 och en halv timme. fick hjälp av snälla Magnus. (min granne.) sen har jag kollat på ensam mamma söker. Nu är det dags att sova för min del. Har tagit min tablett (som förhoppningsvis ska göra mig frisk snart.) Så de har jag inte glömt ivf. Hoppas verkligen att min hörsel kommer tbx snart!

aja, imorgon blire att kliva upp 6.30 och pallra sig upp till skolan. ;)



Säger inte att jag har blivit bra på matten, men bättre är det faktiskt! ;)


- Fina

Kom precis hem från stallet. Har varit där hela dagen fram till nu. Först ut var Casper som var super duktig. Endast skritt men gjorde bara lite svängar och lyssna hela tiden. :) Super duktig. Imorgon får han vila, sen får vi se vad jag hittar på på Tisdag. Kanske det är rida ut time. :) vi får väl se...

Sen vare Tuffe. Red honom i ridhuset eftersom de är de han behöver träna på. annars skulle jag nog tagit ut honom på en tur. men ivf, han var lite stressad i början men slappna av ganska fort och gick på jätte fint. :) Skrittade fram länge och sen jogga jag fram honom och gjorde lite travarbete. Sen var det galoppträning som gällde. Han tog galoppen direkt och de var inga större problem. Dock går det ju lite fort, men snart hittar han nog balansen där oxå. :)

Sen höll jag lite lektion för Erika och Pontus som red lite Working equitation. Måste säga att de blir jätte fint med alla nya hinder. :D

Nu sitter jag och funderar på att gå och dusha sen ska jag kolla med jätte snälla Magnus och kolla om han vill hjälpa mig med lite matteräkning. Tråkigt, men nödvändigt! Känner mig väldigt stolt som jobbar en hel söndag. ^^

Bild på gullis Casper från igår. :)<3




- De beror ju på hur man tycker...

Såg en tjej som hade lagt ut denna text på sin bdb. Känner henne inte utan kom in på hennes bdb av en slump..


Något som kan störa mig är när man svarar "tack" på ganska udda kommentarer. Många lägger upp bilder på sina hästar(gäller givetvis andra djur också) och får kommentarer som "gud vilken fin häst" eller "vilken söting", hur kan man då svara "tack"? xD Det är väl ändå inte ägaren som borde tacka? Eller? För på vilket sätt har ägaren med hästens söthet och skönhet att göra? Skillnad vore det om man kommenterade ekipaget häst och ryttare, eller om man kommenterar jobbet man lagt ner på hästen. Men att säga "tack" till någon som säger att min häst är fin, tycker jag är helt bakofram.


______________________________________

Förstår hur hon menar, och förstår att hon kan "störa" sig på det. men själv tycker jag att det är lite konstigt. Asså klart man får skriva tack. Asså jag skriver alltid tack. Och de är inte ens mina hästar.

Om någon skriver att din häst är fin, inte fan skriver man. "de tycker jag med". Eller visst det kan man, men de är ju trevligare om man skriver "Tack". desutom visar ju det att man tycker samma sak och desutom är man artig.

En smart person under hade påpekat att de visst är ägarens förkänst lite gran, de är ju vi som ryktar, skapar muskler osv. Min åsikt är att man bidrar ju självklart lite med att hästen ser välvårdad ut, därimot kan en häst vara smutsig och vara söt endå. men den kan fan inte vara "fin" om den är  mager, smutsig och vanskött. nejnej. Ägaren har rätt att säga tack, eller de behöver inte ens vara ägaren. vem som helst! jag tänker då verkligen fortsätta säga tack. Jag kände bara att jag måste verkligen säga min åsikt om saken. Har inget jätte bra argument imot hennes lilla text, men jag kände bara väldigt starkt att de är "Här jag står".

Nu vet ni min åsikt om saken! TACK!

Vad tycker du?


-Bilder

Bilder från idag. Inezzio.blogg.se har fotat alla bilder. Tack! :)

 

 


- Dagen

Varit i stallet hela dagen. :D

Gjorde en jävla massa, men gjorde det vanliga. och lite till...

Ledde som vanligt och höll bara allmänt koll så att allt flöt på bra. Sen red jag Casper på banan. Skritt och pyttelite trav. men han gör ngt konstigt med benet i traven så inge mer trav blir det för hans del. Sen hade vi möte och sen hade vi ett till möte (fasst med andra personer.) ja, sen flög jag hem så Mats (min granne och läkare) fick kolla på mitt öra som jag knappt hör ngt på för tillfället. ^^ Fick medicin och grejjer så nu jävlar ska de bli bra!

Nu sitter jag och har fått massa bilder från Inez från dagens ridning på casper. Bilderna kommer snart. :D

- Idol nästa

Har precis varit uppe i stallet. Stjusade My till hagen typ. sen fixade jag till hästarnas arbete till morgondagen. Grupp 1 får chansen att rida Tuffe (om de är någon som vill.) Om inte rider jag honom. :)= Vi får väl se om jag "slipper" eller inte.

Snart blire ivf Idol. :)


- Fullt upp hela dagen

Yes, hafft fullt upp. Vaknade ganska tidigt och gick upp till stallet. Tog in Casper och fixade honom inför longering. Longerade honom en liten stund sen satt jag upp. Vi gick inte då jag tyckte att de var onödigt. utan vi stog bara och hade det lite mysigt. Han var duktig, <3

Sen hem, klippte pappa. Sax med kam metoden fick det bli. Så nu är det kortkort. Sen fixa mat, sen åka iväg till polishuset och fixa pass. Fotot blev som vanligt skit dåligt. men vem blir snygg på sitt pass lixom? 1 av 10 kanske.. så jag är väl inte ledsen över det. :P Sen åka till coop och skopunkten, sen till doktorn. Sen efter doktorn åkte vi och hämta Malin och Patrik i stan. Sen hem å äta, nu sitter jag här och typ om en sekund ska jag upp till stallet bara en snabbis. så nej nu måste jag skynda mig. ^^ hej då

RSS 2.0