Stallet

med casper blev det markarbete. Mia skulle hålla lektion för Annelie och Elin så då kom jag i rättans tid så då hängde jag med där! Det var bra för Casper att få lyfta på benen. :) Spå det var nyttigt för honom. och dessutom var han ganska duktig. :)

Sen efter det tog jag och Tömkörde Stickan. Han började faktiskt söka sig neråt självmant redan från början. så det var kul! Ska försöka tömköra honom lite oftare nu så att han hittar sig själv och får lite mera muskler på kroppen! :) Kan säga att han ivf är snygg när han jobbar rätt med sin nacke! :)

Snygging Stickan! :)


- 3 Saker jag inte tycker om

1. Ouppfostrade djur, spelar ingen roll om det är en häst eller en hund. Lika illa vad det än är!

2. Människor som pratar skit. Speciellt människor som försöker höja sig själva genom att sänka andra. Försöker undvika sånna människor så gott det går, tack och lov!

3. Hatar när folk säger att jag är lat och menar det. De som säger det vet nämligen inte vad ni pratar om! Så snälla, ta reda på fakta innan!

Kanske någon därute som känner igen dessa. Så sjukt irreterande alltihop i vilket fall som helst! -.-



Hopprädd

Såg på Matilda Holmströms blogg att hon varit med på sin första hopplektion på 5 år (eller vad det var.) Hon hoppade bara bommar då hon är extremt hopprädd. Och då kom jag och tänka på mig själv såklart..¨


Visste ni att jag varit rädd för hoppning? Egentligen var jag väl inte rädd för just hoppningen. jag var rädd för ridningen och för att trilla av. Kunde inte ens rida utan stigbyglar. Jag grät nästan varje lektion. Måste varit jobbigt för mina ridkamrater. ^^ haha! menmen, i vilket fall som helst så vågade jag inte, endå fortsatte jag rida. Idag undrar jag varför jag faktiskt gjorde det för jag var alltid rädd.

Men jag är otroligt glad att jag fortsatte. med tiden började jag faktiskt våga rida mera och utmana mig själv. Jag, erika och My (våran kusin) red shettisarna väldigt mycket under en tid. Det tror jag stärkte mitt mod väldigt mycket. för där blev jag tvungen att utmana mig själv. Vi tävlade (hade shettisrace), vi hoppade och jag vet inte allt vad vi gjorde. men gud så kul det var!


Som säkert många minns kallades vi "Kottarna" på den tiden. Erika var Flugan, Jag var Humlan och My var Myggan. Vi fick dom "namnen" av våran ridlärare för herrans massa år sedan! haha, men måste erkänna att vi var taskiga mot andra på den tiden. Vi trode nog att vi ägde stället, i varje fall nästintill. Men huvudsaken, vi hade kul och vi utvecklades!

Jag har alltid trott (även under senare tid) att jag varit rädd för att hoppa. Därför har det varit naturlig väg in i dressyren. Under 2010 tävlade jag min första lokala hopptävling. DET var ett stort kliv. även då litade jag inte riktigt på mig själv. Men tog mig igenom banan på 0 fel i grunden och ett stopp i fas 2.

2011 tävlade jag kvalet till RMet igen. Då med en okänd häst och vann. Det var faktiskt då mitt självförtroende steg i hoppningen. och jag kom på att det faktiskt var kul att hoppa. Det som var viktigast var att jag kom på att jag inte var rädd! ¨

Sen tävlade jag på RMet på Strömsholm. Även där kom jag dubbelnolla på en okänd häst, och helt plötsligt tycker jag att det är kul att hoppa. Min "Hoppålder" då man bara vill hoppa kom kanske lite sent. ;) haha. nej men jag tycker fortfarande att dressyren är min grej. men jag är inte längre rädd för att hoppa.

Nu när jag hoppade med fabiola här så kändes det bara härligt. Jag ville höjja, det var jag som tog intiativet att faktiskt vilja utmana mij själv. Det är verkligen härligt när man pressar sig själv och det verkligen går bra. men när jag har bestämt mig för något, då ger jag mig fan på att det ska gå. och oftast går det!

Så tips till er hopprädda. Hitta viljan och motivationen. Man kanske inte behöver hopptävla direkt, men ha små mål så går det lättare! Kan lova att när man kommer över tröskeln så är det skit kul! Jag älskar att hoppa. Men det är dressyren jag sattsar på för att jag älskar det mer! :)


Bild från Strömsholm


Pluggat

Har pluggat nästan hela kvällen. Har även såklart kollat på Mot alla odds. men känner mig otroligt duktig som gjort nästan hela mitt svenska arbete. Så jag räknar med att jag ska bli klar med det arbetet imorgon. Har även massa annat skolarbete att göra egentligen. så det gäller att jag hittar lite tid här i veckan. Både Onsdag och Torsdag måste C gå, så han måste vara prio 1. men ska försöka gå upp till stallet tidigt imorgon så jag hinner tömköra både honom och Stickan. Men får se hur det blir! :)


- Kunpass

Att färga och Klippa Inez gick bra och jag tycker färgen blev ursnygg och jämn! :D Dessutom var det väldigt trevligt! Så tack till Inez för att du kom!

Nu, från Inez hår och till mitt hår.

Börjar få lite smått panik över mitt egna hår. har en enorm utväxt och har dessutom inte klippt mig på år och dar känns det som. Man kanske bli bortskämd när man går som jag, men i vilket fall som helst så känns det inte bra alls som det är nu. Kan inte ens ha utsläppt hår utan att jag vill gömma mig! ^^ Illa!

Så hoppas att dom har tid på min praktik och göra något åt det. Annars ska Emmy fixa håret på tisdag. Så inom en vecka så kommer det i varje fall vara gjort, vilket lugnar ner mig! :)


Vill ha det ljusare, nästan som de här! :) Fast här igger ju solen på, så ni får bortse den! ) 


- Just nu

Snart kommer Inez och ska färga håret och klippa sig här på skolan. Skönt att ha en "egen" kund ibland som man känner! Annars är det ju bara främlingar eller hur man säger. Men det ska bli kul i vilket fall som helst! :)


- För att bli bra

För att bli bra på något måste man ha rätt inställning. Det mesta kan man bli bra på bara man tränar. men ibland måste man ha känslan. detta gäller i ridsporten!

Jag tror att man kan bli bra om man tränar och rider och rider. men om man inte har känslan kan man inte bli bäst. Men det är få som strävar efter att bli bäst i något, för det är bara en i hela världen som kan bli. Min poäng med inlägget är ivarjefall att bara man tränar tillräckligt mycket på något kan man bli bra på det man tränar på!

Det krävs:
att man har viljan att bli bra
Att man har mål
Och att man har mod

Jag anser att om man bara vågar göra saker i sin sport och vågar pröva nya saker som faktiskt kan fungera så kan man bli bra. men det viktigaste att ha är viljan. Utan viljan kan man varken bli bra eller glad.

Hitta viljan och motivation i din ridning. om du har viljan kommer du också våga!


- Inlägg

Har precis skrivit ihop ett inlägg om hopprädsla. Det inlägget kommer någon dag under de senaste dagarna på bloggen. :) Detta med tidsinlägg är en bra uppfinning!


- Måndag

Efter skolan gick jag upp till stallet. Där tog jag ut Casper direkt och red en sväng i ridhuset. Med honom var planen bara att känna av hur han reagerat på behandlingen och se om han känndes bättre eller sämre. I början kändes han stel och inte alls med i kroppen. men efter ett tag började han släppa fint och han var faktiskt mjuk. Så jag tror att det blivit bättre den här gången. Hoppas* Är ju lite svårt att känna sådär på en gång men vi får se här i veckan hur han känns helt enkelt!

Sen tog jag ut Stickan och red honom lite. Skrittade bara. Gruppen jag red med skulle hoppa så det låg bommar och hinder nästan överallt vilket var bra så hade han lite att koncentrera sig på. Han var lite förvirrad i början. och i mitten av passet (som var ca 10min) så var han lite speciell. Fick en känsla att han ville hoppa på dom andra hästarna och vara lite elak imellanåt. sen bockade han en gång. men inte alls farligt. I slutet var han fin och stannade direkt när jag bad om det och gick fram direkt när jag bad om det. Han kunde till och med svänga lite lätt. ^^ Men man får vara glad för dom små stegen! :)

Är helt nöjd endå! :)


- Kullavreta

Nu är det bestämt, På Fredag och Lördag jobbar jag på Kullavreta. :) fast bara halvdagar då jag har skola på Fredag och på lördag kväll ska jag vara med några vänner! :) Så det blir två fullspäckade halvdagar istället. ska bland annat rida fabiola har jag och Johanna bestämt då Johanna (ägaren) inte kan rida henne då hon har fått ens pricka på ett revben. Så passar på att hjälpa henne. :)


Skola idag

Lovet är slut och skolan började idag, känns ju lite jobbigt såklart. Men nu är det inte långt kvar till studenten. så det är bara att stå ut resten av tiden! Historian slutar helt på fredag vilket är helt underbart. Borde fan firas!

Men men, nu tillbaka till skolarbetet!


-Nya tag, nytt liv!

Nu är det dags för mig att starta ett hälsosammare liv! Nu har jag fan bestämt mig! Ska helt klart dra ner p massa onödiga grejer. Istället för Cola ska jag definitivt dricka vatten! Inte för att jag dricker cola så ofta. men när jag gör det ska jag dricka vatten istället! Ska bara äta nyttigt och på kvällarna ska jag äta frukt. endast.

Ska köra detta fram till Påsk tänkte jag. och när snön försvinner ska jag träna upp kondisen lite så jag ivf kan springa hela vägen upp till stallet igen. det är sjukt hur lat jag har blivit. Hemskt är vad det är! Men nu är det fan slut på det. Kommer säkert tjäna mycket på det här. både vanligt och i ridningen! :)

Nya tag helt enkelt, och definitivt en ny bana! ;)


?

Loreen eller Danny? danny är lätt coolast, men skulle inte göra något om Loreen vann också faktiskt! ;)



Dannys påminner mig om Step up filmerna!


- Första hjälpen kurs

Idag var jag i stallet nästan hela dagen på första hjälpen kurs. Inte för att det var världens roligaste grej precis, men men. Lite klokare blev jag väl. ^^ men, anyway...

Jag och Sofie hann ivf fixa en tävlingsbudget. eller haha, vet inte om den är klar. men vi räknade ivf ut vad allt kostar osv.. men men, Sen vid halv 4 gick jag hem och var lite social med släkten då mamma fyller år idag! Grattis! :)


Gammal, kanske ovisad? bild! :)


- Göteborg horse show på TV

Kollar just nu på dressyren från Göteborg Horse show. Älskar´t!


melodifestivalen

Tyckte att 5an var bra också, men hon var ju inte ens i närheten att komma vidare. men vad fan gör det när man har danny? Både snygg och skitbra! Kan ju inte bli så mycket bättre! Danny vidare till eurovision eller vad säger ni? :D


(y)


Första hjälpen kurs

Imorgon ska jag vara i stallet på Första hjälpen kurs hela dagen. Döda mig tack! Känns lite jobbigt men samtidigt så vet jag ju att det är otroligt bra att kunna! Så jag ska gå och försöka göra något roligt av det! :)

Efter kursen måste jag hem då min mamma fyller år så hinner tyvärr inte rida varken Casper eller Stickan, vilket är tråkigt. Men mammas födelsedag är faktiskt prio ett då det bara inträffar en gång per år! :)




Fina Macho :)<3


Stallet

Idag vaknade jag kl 8. Bra att jobba ibland så man blir morgonpigg! :) Höll i en teori istället för en tjej som var borta i stallet. Tog fram min barsnliga sida. haha, mina barn och jag hade kul! ^^

Sen red jag Casper, han var fin och duktig! :) sen red jag Fantastic också. Jag övade mest på halter och igångsättningar till skritt så att han skulle lyssna. Övade även lite på att svänga. Han fattade faktiskt ganska bra. Ibland blev det lite missförstånd och han förstog inte riktigt. men hade Inez på banan som kunde vägleda oss lite dom gångerna det behövdes. Tack! :)


Stickan får stå för bild den här gången! :)


- Skydd

Om jag hade häst (vilket jag tyvärr inte har) så skulle jag utan tvekan köpa mig ett par eskadron skydd. (Om min häst var mörk skulle jag använda vita skydd dagligen och om min häst var ljus skulle jag ha svarta skydd. Dessa eskadron skydd har dom flesta hästar på Kullavreta och jag älskar dom. Dom är verkligen skit snygga och sitter super bra, och är lätta att ha att göra med. helt enkelt en 10 poängare! :) Dom är säkert lite dyrare än "vanliga" skydd, men det skulle jag lätt kosta på mig!


- Stallet idag

Är uppe i stallet idag. Ska bland annat rida Casper. Sen ska jag fixa massor inför nästa helg då jag och Inez håller i en aktivitet i stallet. :)


-Göteborg

Är det fler än jag som tycker att det är suuper tråkigt att inte vara på Göteborg horse show? Själv har jag inte varit där, men hört av flera stycken att det egentligen ska vara bättre än Sth horse show. hm, vet knappt om de är möjligt.. men men, anyway. Tråkigt att Göteborg ligger så långt bort. men någon gång ska jag ta och åka dit. måste ju se hur det är där också!

Dessutom tycker jag att det är super kul att Sverige annordnar stora internationella tävlingar sådär. Måste ju vara mycket roligare för våra Svenska ryttare att faktiskt komma "hem" och tävla på svensk mark!

Men som sagt någon gång ska jag dit, det är en sak som är säkert! :)




Idag

Har varit på både Liquisini och Mustang.

Letade främst efter en kavaj. men hittade tyvärringen. däremot beställde jag en från mustang som dom ska beställa. så jag hoppas att dom kan fixa det. Sen kollade jag även på några JW ridbyxor som jag fastnat för.

Kavajen som jag beställde är Pikeur svart med paspoal runt kragen. och ev kant vid fickorna också. så vi får se hur mycket dom kan fixa. Hoppas verkligen på det då jag får 20% på kavajen, vilket är skitbra! :)

Mustang är verkligen är en bra affär, dessutom är dom väldigt trevliga och har en super bra bredd på olika märken och saker. :)


Ngt liknande bilden, fast med vit/glittrig kant! :)


-Globen horse show

 Ni har väl inte missat att det var biljettsläpp i Onsdags? Vi (jag, Erika, inez, mamma och Agge) har beställt biljetter hela Söndagen för ovanlighetens skull. Ska bli super kul och längtar verkligen! Är dock i December så man måste ju verkligen vänta.. :) Men men, bar platser fick vi också så då är det helt okej! :D


Chantesse får stå för bilden! :)


Tävling



KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!


- Fredag

Vaknade kl 10.20 idag. Skönt att få sova ut! Men känner mig faktiskt lite rastlös. ^^ Jag skulle egentligen till Sth med Inez och shoppa, men sen visade det sig att jag inte hade någon bil och allt var de var, så det sket sig. -.-  Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra. Tänkte ev gå upp till stallet och skritta Casper. Han är inne på sin tredje skrittdag (alltså den sista) Sen får jag börja rida honom som vanligt igen. Medan jag har varit borta så har Elin och Erika skrittat honom, så det är ju skönt att jag slapp! :)


- Hemma

Nu är jag hemma. Blev klar i stallet tidigare än jag brukar, vilket var skönt! :)

Red Kippen på eftermiddan också. Hade fokus på att han skulle lyssna förhållningar, halvhalter och att han skulle kunna röra sig i ett lungt men endå energiskt tempo.  Det gick helt okej efter ett tag. så jag är nöjd. han blir ju lätt lite springig och ofukserad om man inte gör någon form av förflyttningar eller samling. Men som sagt, ett helt okej pass på en pigg Kip! :)


-Hoppfilm

Har fixat ihop en film från några hopp på Fabiola. :) Så här får ni se. :)




- Lunch

Har lunch nu. :) Ska snart ut till stallet igen och fortsätta jobba ! :) Tänkte ta Kippen tror jag.. Sen får vi se om jag hinner någon mera. Förmiddan har jag hjälpt hovslagen med att ta in och ut massa hästar, mockat, Fixat foder, släppt ut alla hästar i hagen, fixat vatten åt alla m.m. Allt som hör till med andra ord!

Har även hunnit med att longera Tubbe. :)

Ikväll när jag är klar i stallet åker jag hem. Har redan packat så allt står klart vid dörren! :)


-Sista dagen på jobbet

Även fast det är kul att jobba här, så blir jag alltid lite slutkörd. För jag kör till 100% varje dag och gör så mycket jag hinner med. Så det sliter ganska mycket. men som sagt. Det har varit kul att jobba, men ska bli riktigt skönt att få komma hem endå. :)


Hoppfilmer

Vill ni se lite småsnuttar från hoppningen idag eller film från framridningen så kan ni gå in på min facebook. :) Johanna (ägaren) har flera filmer än vad jag delar på min logg! :)


-Hoppning

Dressyrryttaren gör det igen! (brukar nästan aldrig hoppa, men guud så kul det är när jag är igång.) Eftersom Johanna (Fabiolas ägare) är lite skadad, (hon kan rida, men tar det helst lungt) så red jag henne idag igen. :) Vi hoppade lite serier med studs och även övningen 5, ½. I slutet hoppade vi en liten bana på olika höjder.

Jag är så stolt över mig själv idag. För det första så hoppade jag på en häst jag suttit på en gång innan. Och för det andra hoppade jag hela 1,35 !! (höjdrekord för både henne och mig!) (ägaren har hoppat 1.30.) Låter kanske inte så mycket för er hoppryttare, men men. anyway. Det var sjukt kul. Och trode faktiskt inte att jag skulle våga innan jag började rida, men när jag väl var igång var det så jäkla kul. Kunde lätt höja ytterligare. Men eftersom inte Fabiola har hoppat på länge (och inte jag heller för den delen) så bestämde vi oss att sluta på den höjden.

Jag är sjukt nöjd över både hästen och mig själv! :)


Fina Fabiola


- Hoppas

Kan inte skriva för mycket. Men det gäller häst till ridledarutbildningen. (om jag kommer in vill säga. men de räknar jag med) ^^  men som sagt, eftersom ingenting är spikat eller så, så vill jag inte skriva ut för mycket. Men jag har eventuellt en häst, (och det är inte en ridskolehäst.) Skulle vara sååå skönt, så hoppas verkligen på det! :)


- Fabiola film

Finns två filmer på facebook när jag rider Fabiola. Vet dock inte hur jag ska få över dom hit till bloggen. men kolla på min facebook, så får ni se några filmsnuttar. :)


- Plan inför dagen!

Mocka och fixa foder på morgonen. Utsläpp och grejer hör såklart till!

Dametyt, Casper, och ev Abbe ska löslongeras. Sen blir det dressyrpass på både Tubbe och Kippen.

Sen är det såklart allt annat som fodringar, sopningar och jag vet inte allt som måste göras. Johanna och Emmy jobbar inte, så det är bara jag, Zwishek och Ine i stallet. Men de ska nog gå bra endå! :)


info

Upddateringen på bloggen kanske inte blir det bästa på grund av att jag inte har så mycket internet som jag skulle önska. men jag ska försöka blogga så mycket jag kan! :) Om ni vill något så går det lättast att ringa eller smsa. :)



- Film på G

Idag filmade Johanna lite när jag red Fabiola. Jag försökte få filmen till min dator, men har inte lyckats än. Men jag ska försöka mera imorgon. om det går borde jag kunna få upp filmen i slutet av veckan ivf, så vi får hoppas på det! ;)

Bild på lite av KV. :) Utebana och Ridhus


Update från Kullavreta

Första dan på jobbet är avklarat. 3 dagar kvar! IOdag har jag mockat, fixat foder och allt det vanliga stallarbetet. Har även hunnit fixa med massa hästar. Red bland annat ut på Tubbe med Ine och Johanna som red Kip och Lully. :) Sen fick jag pröva Johannas egna häst, Fabiola. Har ridit henne för 1 och ett halvt år sedan i ca 10min. Nu red jag ett helt pass och gud så hon har utvecklas sen sist! Suuper fin häst. Lite stark i galoppen, men som sagt super fin häst! :)

Prövade på galoppbyten, samling, och olika förflyttningar. Sen prövade vi på något i form av en galopp piruett. Trode inte hon kunde, men men. Den blev bara halvdan. men duktig var hon! Prövade även att ta några hopp över ett litet sockerbitshinder. :)

helnöjd över passet trots några små missförstånd till galoppfattningar och byten ibland. :)

Fabiola och hennes ägare Johanna på ryggen. För 1 och ett halv år sen. :)


- Till Kullavreta

Åker till KV nu. :) Ska handla lite mat på vägen dit. Annars är det nästan raka vägen. ska bli skönt att åka dit och vara med Emmy och Johanna, dessutom är det ju härligt att träna hästarna såklart! :)

Kip & jag på bilden. I bakrunden står Emmely. :D


-Hopptävling på lagga

Idag är det en liten hopptävling på Lagga. är såklart med. ska skriva åt domaren (på stilhoppningen) annars är jag bara speaker och håller koll på resultaten. :) Hoppas allt går bra, men de lär de ju göra! ;)


-The bodyguard

Kollar på the bodyguard för tillfället. en jävligt bra film, som jag sett x antal gånger innan. ^^ men man tröttnar ju aldrig!


Longering

Longerade Stickan idag när alla lektioner var slut. Han är ju lite seg i huvet. och kan inte påstå att det gick bra. men men, bara att kämpa på och ha tålamod i gues!

Hann tyvärr inte med Casper då åke sladdade ridhuset direkt efter och ville hem då klockan blev mycket så Casper fick vila. Han sör nog inte då han var ute hela dagen. :)


- När jag hoppar

Delar med mig en film från när jag hoppar på en stilhoppning. Hästen jag rider står på Lurbo och det är första gången jag rider honom. Var dock en väldigt mysig häst som var otroligt snäll! :) Men, eftersom ni inte ser mig hoppa allt för ofta så kan ni se det här! Några har säkert redan sett den.. men men, varsegod!


- Vikarie idag

Emma är borta och jag är vikarie på henne lektioner. Så idag ska jag ha tre stycken. :) Tycker ju om att ha träningar och ser inget problem med att jag har det. Kommer bli awesome att bli utbildad i sommar! :D



- Lottaträning

Macho var super duktig idag. Framridningen var mycket sits och jobba i låg och rund form. Vilket han har enkelt för i både skritt och trav. galoppen tog det dock lite längre tid att komma på hur jag faktiskt skulle göra för att få det rätt. Men när han kom tillrätta var han super fin! När vi sedan tog upp formen var han super både taktmässigt och i formen.

Jag är helnöjd över träningen och tycker att Lotta är super! Hon kommer tillbaka den 16 Mars om någon är sugen på att träna! :)


Två bilder på mig och Macho. (gamla bilder!) Är suuper sugen på att åka ut och tävla nu!


-Sofia-stövlar

Vad säger ni är inte dom här ett par riktiga Sofia-stövlar? ;) haha, sjukt snygga tycker jag!

Frågan är, kan de blir för mycket swarowski? Jag tror det, men skit samma, sjukt snygga iaf!

Königs Sir Lacquer med swarowski

 

Någon som vet en butik som har köningsridstövlarna så man kan få pröva? Känns lite för vågat att beställa dom utan att ha sett dom live!


- Loov

Äntligen är det lov! Såhär ser schemat ut

Måndag- Torsdag
: Jobba på KV ocg göra saker som bara Kullavreta kan bjuda på!
Fredag: Rida Casper och på kvällen ska jag eventuellt på bio med Sara och Emmy.
Lördag: Sova ut, åker kanske till Kullavreta. Annars kommer jag vara uppe i Lagga bara.
Söndag: Gå på kurs först om första hjälpen sak. Sen hem och gratta mamma! :)

En väldigt hästig vecka, men samtidigt är det så jag vill ha det och det är då jag trivs som bäst! :D



- Lottaträning

Idag ska jag träna dressyr för Lotta. Rider i samma grupp som Jojjo, så det kommer bli super bra det! :) Ska såklart rida Macho och hoppas få ut så mycket som möjligt av det så vi får en bra start till tävlingsterminen. :)

En bild som inez har gjort för ett tag sen. :)


- klippningar

Hade två helt olika klippningar idag. En av som skulle klippa page med gradering i nacken, och den ena skulle bara klippa rakt av. Pagen var min andra page jag klipper, vilket var väldigt bra. Nu har jag mera känsla och idér gällande det! :) Båda klippningarna gick bra och jag är väldigt nöjd över det hela ! :)


- USEK middag

Ikväll ska jag på USEK middag i Uppsala. Det är för alla tjejer som hjälp till i stallet och fixat förrå åre. (eller dom som satt i styrelsen rättare sagt.) Vet inte exakt vilka som ska dit, men dom jag vet kommer till 100% är jag, Erika och Inez. men det kommer komma flera är jag ganska säker på! ;)

Ska ivf bli väldigt trevligt!


Gammal bild från början av 2011 på USEK styrelsen. ^^


- Praktik

Har praktik idag på Frisörerna på Torget! (som alla andra Torsdagar.) Om ni vill boka tid hos mig kan ni göra det på 345030. (Då kommer ni till frisörerna på Torget.) Där kan man alltså boka tid hos mig för både klippning och färgning. Vet inte priserna nu på rak arm. vet bara att en klippning går på 250kr. Färgning är beroende på hur långt hår du har och hur mycket färg som går åt. :)

man kan också boka tid om man bara vill styla håret lite eller varför inte bara tvätta håret? allt är välkommet! :) Om ni är osäkra på att ringa, så kan ni annars kontakta mig. :)

Alla är välkomna att boka tid! :) Är bara där till sommaren, sen tar jag studenten och kommer då bara klippa lite hemma om de blir som tänkt. (om ens det.) ^^


- Stövelkoll

Har fortfarande inte kommit på vilken kavaj jag vill köpa, meeen. Har nu kollat på lite stövlar. Tänker att jag kanske ska köpa ett par stövlar istället? haha, jag och bestämma mig är ingen bra kombination!

Här kommer några stövlar som jag fastnat för ivf!




Könings favorit (om dom heter så!?)

Cavallo piaffe plus

Cavallo  Boots-Piaff

I vilket fall som helst, sjukt snygga stövlar! Fastnat mest för dom två längt upp tror jag. men om man kollar på prislappen blir man kanske inte lika sugen längre.. haha, vi får se hur jag gör!


- Åka eller inte åka?

Funderar på att ta en sväng till Kullavreta på Fredag. Men jag vet inte.. isåfall skulle det bara vara och åka dit och rida Kip och ev en till. Eller så stannar jag hemma och skriver klart labbrapporten. Vilket verkligen behövs. sen skulle jag behöva skriva ett arbete i religionen också.. svårtbeslut.se

Tål att tänka på!


älsklings Kip :)


- Uteritt

Casper var en fjolla idag när vi red ut. vägrade att gå fram vid ett par gånger och hoppade till för det mesta. Han var dock väldigt fin när jag flyttade honom i sidvärts tvärs över vägen på en sträcka. :)

Men men, en väldigt härlig runda endå ! :) Tycker ju om att rida ut i snön och det märks att Casper gör de också. om inte annat är det väldigt bra för hans mentala träning! :)


- Onsdag

Börjar skolan klockan 17.00 idag. vilket är skitskönt! Ska sova först på förmiddan, sen ska jag rida ut en sväng med Elin tänkte jag. :) Casper brukar bli så underbart fin då, så jag hoppas på att det är fint väder :)

Tycker faktiskt om den här bilden måste jag säga! :)


Nu och då

NU


DÅ (Kanske 2010 eller 2009?)

 

Orättvisa bilder, och väldigt ful "då" bild på både honom och mig. ;) haha


- Casper

Idag var Casper duktig. Vi tränade i ridhuset bara tillsammans med western gruppern. Han var väldigt duktig och lyssnade fint. :) Dessutom tog han höger galoppen flera gånger. :) Duktig!

På Söndag är det dags för hans tredje behandling. Sen är det samma process som vanligt , vila tre dagar, skritta i tre dagar. sen rida igång :) Hoppas han reagerar possitivare än sist på behandlingen. :)


- Blogga två och två?

Tänker mest på typ dressyrmupparna som startade denna trend. Det har ju gått bra för dom, men de var väl mest i början som dom verkligen var intressana med tävlingsrapporter och allt om Braven bland annat. Nu är dom inte riktigt i fas kan jag tycka. Fortfarande roligt att läsa om såklart. men känns inte riktigt som att (ivf en av dom) inte brinner för det längre. Vilket är tråkigt!

men, i vilket fall som helst.. Nu har ju dom flesta som bloggat två och två "separerat" haha, som teamsl eller tlop. Tråkigt säger jag!

Alltså för det första är det ju väldigt bra om man är två för då blir de ju bra uppdatering. Och för det andra måste det ju vara roligare att dela det med någon?

aja, förstår dom ju när dom vill vara själva och starta något eget. så det är inte så konstigt att dom startar eget kanske. men men.. jag hissar när det är två som bloggar! :)

Skulle vilja ha en till hästblogg som var sådär kul att läsa! Synd att det bara finns en nu. Tlop och teamsl var ju endå stora och nära att bli som dressyrmupparna. vill se en blogg som blir bättre än dressyrmupparna! Mycket tävling ska det vara!



-saker ni kanske inte visste om mig

* Jag är livrädd för att sladda med bilen. både när jag kör själv och speciellt när andra kör. Jag blir galet rädd och börjar nästan alltid att grina. (har tidigare varit med i en bilolycka, ingen skadade sig speciellt mycket me bilen blev näst intill okörbar.)

* Jag är helt döv på höger öra. detta innebär att jag inte kan höra från vilket håll olika ljud kommer från. Men tror inte det märks på mig så mycket, för folk brukar bli förvånade när jag säger det. ^^

* Jag älskar att göra saker. Allt från gokart till lasergame. älskar att görta olika äventyrsgrejer så som arosfortet och liknande. Barnsligt kul!

* Jag gillar att se på serier så som 90210 och Merlin. Kollar även på andra tv program. och älskar bra gjorda barnfilmer som trassel och sånna liknande! ;)

* Jag fryser ofta, även fast jag har 10 jackor och flera byxor. Jag hatar att frysa!

* Jag älskar att åka utomlands till varma länder.

* En av dom bästa sakerna jag vet i min vardag är att sitta på en häst, det är fint väder och man känner att hästen går suuper. Det är guld värt! :)


- Alla hjärtans dag

Har ni något inplanerat för dagen? Jag har bara skola, sen ska jag jobba på mammas jobb för första gången till 5 tiden. sen tänkte jag gå till stallet och rida älsklings Casper. :)

Tycker att alla hjärtans dag är en mysig dag jag! Även fast jag inte håller på att ge saker till folk och grejar så tycker jag endå att det är en bra dag! Ett bra tillfälle att säga vad man tycker till folk också! Vem vill vara osams på en sån dag lixom? haha, jag tycker de är en sån dag som gör folk lite extra glada. Som julafton och födelsedagar. Vad vore året för alla gamlingar utan dessa saker? eller för småbarnen för den delen!?

haha, en hiss på dagar som denna! *




-Trött

ush, jag är super trött, trots att jag tog sovmorgon och vilat nästan hela dagen. Har dock skrivit en hel labbrapport vilket tog mig typ halva dagen. skitjobbigt! Nu ska jag nog bara ta det lungt och sen ska jag sova så snart som möjligt. Imorgon har jag skola på morgonen och sen jobbar jag hela eftermiddan. Känns som om det är helt okej endå och tjäna lite pengar sådär istället för att gå i skolan (som jag i vanliga fall gör till halv 6.) (men eftersom lektionen blev inställd så jobar jag istället. Vilket är sjukt skönt!

Funderar på att gå och lägga mig, kolla på ponnyakuten och sen sova och klockan är snart 7. Måste vara rekord! ^^




-Tävling

Idag blev proppen äntligen godkänd av distriktet. Och anmälan öppnades kl 18.00 för våran tävling den 1 April. Såg att några redan var anmälda, ska bli riktigt kul att annordna tävlingen tycker jag! :) Är ju lagledare för vårat dressyrlag också vilket ska bli superkul! :) Är riktigt taggad på att det ska gå bra för hela laget. Lite tråkigt bara att jag inte kan vara med själv och rida. men ska göra mitt bästa från marken! :D

Längtar tills min älskling ska få komma ut igen också! :)


Melodifestivalen

Känns som om Sverige fattat grejen från förra året och Eric Saade. Båda veckorna som det har varit och rätt låtar gått vidare. det är ju inget som jag skämts för ivf hittils. Hoppas Sverige håller den här linjen så vi för en gångs kull kan vinna hela skiten! :)


- hemmadag

När jag vaknade idag kännde jag mig trött och jag pallade helt enkelt inte gå till skolan. ( I vanliga fall brukar jag alltid göra det!) så detta var en engångsgrej. Kände bara att jag verkligen inte orkade så sov till halv 12 istället. Behövde nog det.

Har kollat på Wallander. och just nu kollar jag på melodifestivalen. Täönkte kolla på ponnyakuten också.. men vi får se. Måste nog plugga lite också. Har ivf fixat allt här hemma så att inte mina päron ska bli allt för arga. ^^


- Sööt!


- Rest in peace

Joppe, som alltid så länge jag kan minnas har funnits på ridskolan finns inte där mera. väldigt tråkigt för han var faktiskt en himla fin hund. :( Rest in peace <3



Uteritt

Red ut idag med Inez, Johanna, Annelie och Elin. Jag red såklart på Casper. Han var suuuper duktig och lyssnade verkligen på 100% på mig vilket var skönt. Jag kunde både stanna när dom andra galopperade iväg och galoppera först båda långsamt och snabbt fast samtidigt ha kontroll hela tiden. Verkligen härligt att sitta och känna att han är så trygg! :)

Här kommer två bilder som vi tog innan vi red ut! ^^


-Dressage movie

Kolla vad en i stallet hittade lite spontant på tuben! Den enda lokala tävlingen jag var ute med på Tubbe. tydligen filmade någon människa på framridningen. Både Johanna och jag från min klubb rider i filmen. Vet inte vem som gjort den eller står bakom den. Men tycker det är super kul att folk filmar och gör sånna här filmer. man blir glatt överaskad! :)

Är nog inte svårt att se vart jag och Tubbe är någonstans. Oss hittar ni hela tre gånger i filmen. :)<3


- Snäll jag är!

Står ju nu i cafeterian på lagga då det är agilitytävlingar här! :) Känner mig duktig och frmaförallt snäll! Inez står med mig, och senare är det årsmöte, då kliver jag in i styrelsen på Lagga! :) Kul!

- Låt

Bjuder på en låt som jag lyssnar på just nu. Säkert dryg i längden, men har endå ett skönt sound. :)


- Nej, jag är inte så korkad som det ser ut...

märker själv att jag är väääldigt slarvig när jag skriver här på bloggen. så det ser faktiskt ut som jag har dislexi (stavning?) haha, jaja, ni fattar! (inte för det är något fel på att ha det.) men jag är faktiskt ganska bra egentligen på att stava och sånt. men det märks ju inte speciellt bra här på bloggen. Läser aldrig igenom vad jag skriver därför blir det fel lite här och där. ;) Hoppas ni inte stör er för mycket. ^^

- Härligt!

Kullavreta var minst sagt härligt att vara på igen. Red Kippen bland annat båda dagarna och han var grymt fin! :) Hästarna var underbart pigga och taggade allihopa, vilket blir bättre driv och påskjut i ridningen. Gillas*! :) i vilket fall som helst. Jobbade halva fredagen och halva Lördagen. Hade gärna stannat lite längre. men kunde inte då jag hade andra saker att göra i Lagga. :)

Har varit på Useks Årsmöte. Så nu sitter jag inte i USEK längre. :) Sen nu på kvällen har jag haft melodifestivals (kan man säga mys?) haha, kanske inte. men ni fattar grejen! men Fam Nyberg (och min familj såklart!)

Nu blir det nog snart sängen! :) Längtar redan tills nästa Kullavrets besök och Nästa Kippen-ridning! :D


snygg Kip! :)

-Jobbar

Idag slutar jag vid lunch så att jag hinner åka till Lagga och vara på årsmötet och rida Casper. :) Hoppas hinna rida Kippen eller någon sån innan jag åker. men vi får se. Mockningen och maten är ju prio 1 att hinna med så det blir en avbelastning från dom som jobbar egentligen. :)

Fina Uris på bild. han gick tyvärr bort för ett halvår sen. men som tur var hann jag rida honom innan och han var helt underbar! :)


- Bilder från KV

Här kommer lite olika bilder från olika tillfällen på Kullavreta. :)

PRE hingst Abbe

En del av gården. I det vita huset bor jag. :)

En del av gården. Bild över lite hagar och skön. :)

Kippen, hade tyvärr ingen bättre bild.


Dametyt

 

På Alla bilder rider jag. :)


- Tidsinlägg

Vet ju inte om jag har internet på Kullavreta. därför gör jag lite tidsinlägg för att bloggen inte ska behöva vara helt stilla. :) Så håll utkik, för det kommer några inlägg ivf :)




- I Won´t Let You Go


- AR med Casper

Träningen för Margona är den 30 Mars på Lagga. Jag ska träna med Casper så nu är jag super taggad på träningen! Vill du också rida eller är intresserad? Kolla på laggafrk.se

Jag tycker det ska bli super kul att pröva på och tror det är jätte bra träning för Casper!

Bild på¨Margona och hennes häst Pojken. :)


-Tömkörning

Tömkörde både Casper och Stickan idag. Casper var jätte fin och väldigt välbalanserad under nästan hela passet. :) Riktigt nöjd med honom!

Stickan har ju aldrig tömkörts förrut så fick hjälp av Elin lite i början. Men i slutet av passet kunde han svänga lite lätt och trava på en volt runt mig utan problem. :) Så han var också duktig. :)


- Till helgen

Eftersom årsmöterna är i helgen så tänkte jag berätta lite hur det ligger till med styrelser och grejer för min egna del. Efter alla år i USEK styrelsen så ska jag nu släppa dom. Känns såklart lite trist, men vet också att jag verkligen inte har tid med massa USEK arbete, då jag ska sattsa fullt ut på alla tävlingsbitar ist. :)

Jag kliver därimot in i stora styrelsen , vilket ska bli kul. men som det ser ut nu ska jag bara ha ansvaret som jag har nu och det är att hålla koll på allt på privatekipagen och alla tävlingar. :) Så med andra ord så ser det ut att bli liite mindre jobb för min egna del. vilket kanske är skönt. men jag kommer förmodligen alltid vara fullbokad endå. :P haha

Men men, sen sitter jag såklart kvar i DUS då jag tycker det är jätte kul att sitta med där! :)


-Jälla eller inte jälla?

Idag har Jälla en pay and jump. Erika ska vara speaker och det är ju en hel del som ska hoppa. så jag funderar på att åka dit, men är inte riktigt säker på hur jag ska göra. Tål att tänka på. :)

Nu ska jag ivf klä på mig ridkläder och bege mig upp till stallet. Så får vi se om jag åker till Jälla sen. :)

Jag är sugen på att tävla! Vill att tävlingssäsongen ska sätta fart nu! :) Bild på mig och Fame från Strömsholm. :)


- Fullt upp!

Vaknade vid ca 9, galet tidigt för en sovmorgon? men känner mig utvilad och det är huvudsaken. Nu på morgonen har jag "bara" fixat eld hemma och städat lite (som plockat ut diskmaskinen och sånt tråkigt.) Har även hunnit baka inför alla årsmöten i helgen.

Nu ska jag gå vidare till att packa min väska inför Kullavreta-natten. haha, typiskt mig att alltid packa hur mkt som helst. men ska försöka hålla ner packningen så mycket som möjligt! :)


-Idag, Torsdag

Min dag ser ut såhär;

1. Packa till en natt på Kullavreta där jag ska jobba fredag och halva Lördagen. :)
2. Plugga Historia, då jag har hisoriaprov i imorgon.
3. Baka till årsmöterna (USEKs och Styrelsens.)
4. Fixa hästarna, Tömköra Casper, och ev longera Stickan. :)
5. Eventuellt försöka skriva ett försök till en labbrapport.

Sen får vi se om det händer något mer, men de absolut första jag ska göra är att sova ut, gud vad skönt det är att vara ledig från praktiken eller skolan! :D

Dessutom var det väldigt passande att det blev just idag då jag hade ganska mycket att göra som ni ser, lär ju inte bli en lugn dag precis. :)




- 2011 års förening

Idag blev det officiellt att Lagga FRK blev årets förening för 2011 i Knivsta Kommun. Jag och Erika (som vetat det i nästan en vecka) åkte till knivsta föreningsråds årsmöte och tog emot priset dom var ett diplom och 5000kr. Vi fick hålla ett litet "Tacktal" eller vad man ska säga det. Såklart öppnas min käft mera än den borde, haha. men de var skitkul måste jag säga! ^^ och väldigt härliga människor att ha att göra med! :D

Nomineringen som de hade skrivit ihop löd såhär:

Föreningen vänder sig till alla åldrar (när det gäller aktiviteter och utbildning) men barn -och ungdomsverksamheten dominerar. I föreningens verksamhet ryms utöver den regelbundna ridverksamheten såväl som tävlingar och shower fö erfarna ryttare som prova på-ridning för nybörjare. Särskilt har s.k. riddagar varit välbesökta tillställningar.

I handhavandet av hästar utvecklas och prövas de etiska värderingar som föreningen fäster stor vikt vid. Föreningen startade år 1969 och redan årets därpå bildades en ungdomssektion. Föreningen ger stort ansvar för genomförande av olika aktivitetr varför ungdomssektionen är i hög grad drivande i föreningen. Detta ger ungdomarna praktisk träning av demokrati i föreningsform samtidigt som deras påhittighet och entusiasm stärker gemenskapen i föreningslivet.

Årets föreningspris tilldeles Lagga Fältrittklubb.



Jag tycker det här är jätte kul för oss och det var verkligen kul att ta imot priset och checken! :)



- Första tävlingen för mig och Alicia

Har kollat upp resultat och lite bilder från första lokala tävlingen för mig och Alicia och tänkte dela med mig för de som är intresserade... :)

Första klassen var LC:1 så fick vi 174 p och 64.44%. :D Vi låg placerade ändå tills den sista ryttaren som tyvärr petade ner oss, super kul för att vara första tävlingen. Minns hur nervös jag var när sista ryttaren red. Och vad arg jag blev när jag blev nerputtad. men väldigt bra att jag inte blev placerad nu såhär i efterhand kan jag tycka. kanske hade blivit kaxig om jag vann? :P

Andra klassen var en LB:1, då fick vi 175p och 60,34%. var super nöjd och kom på det övre fältet även i denna klass, men inte nära placering alls.

När jag ser tillbaka såhär i efterhand så måste jag säga att min tävlingsdebut faktiskt var ganska lyckad! :) Som ni kanske ser på bilderna var tävlingen på Säfva. :)


redan då posade vi för fullt. ;) haha



-Mot Knivsta

Om någon timme ska jag till Knivstas föreningsråds årsmöte. Yeeah vad kul, eller? haha, vi får se! En del kommer ivarje fall bli väldigt kul.. Mer om detta skriver jag om senare! :)


- AR träningar

Har nu fixat så att Lagga medlemmar har chansen att pröva på och träna Akademisk ridkonst. Ska bli superkul att se hur många som är intresserade! :) Jag ska nog pröva att rida med Casper på det! Men sprid det gärna redan nu att vi ska ta hem en AR-tränare. så kommer datum upp senare på Laggas hemsidan! :)


-Ett måste

The Vow är nästan ett måste att titta på, verkar ganska bra. och bra skådisarna också! ;) hehe, kan bero på att han är liiite snygg! ^^ men men, i vilket fall om helst ska jag och mina två bruudar kolla på den någon gång på lovet! :D


-pluggar

Idag blir det inge stall, för imorgon har jag prov. och det måste jag plugga lite till. Sessutom slutade jag ganska sent.. så nu blir det pluggning på hlg nivå! klockan 8 blir det paus och "mot alla odds" ! :)


lista

Namn:Sofia Andersson

Född: 1993-07-14


hur lång är du?

159 typ ^^


Vikt?

46-47.

 

Hårfärg?

Brunett


Ögonfärg?

blå


skostorlek?

38

 

Vad har du i din väska?
allt möjligt.. paraply, solglasögon, papper, pennor. allt!

vad använder du just nu för jacka?

Marine jacka


vad använder du just nu för skor?

Converse


vad är du beroende av?

Godis/kakor, något gott måste jag ha varje dag för att överleva! haha xD


Chips eller popcorn?

Chips

 

Apelsin- eller äppeljuice?

apelsin

 

Marabou eller kexchoklad?

Marabou


pepsi eller coca cola?

Pepsi

Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
fattade inte riktigt frågan? ^^

Godaste glassmaken?

daim glass

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

i think so


Sover du tungt?

lagom antar jag ? :P

 

Trivs du med ditt jobb?

Går ju i skolan, men när jag jobbar. ja för det mesta!

 

Favoritklädsel?

Ridkläder!

 

Vad skulle göra dig glad just nu?

Om någon gav mig världens bästa möjligheter, eller varför inte bara lite mera tid? ;)

 

Vad ska du göra härnäst?

Sova

 

Höger el vänsterhänt?

Höger


Humör just nu?

Trött, men glad!


Favoritaffär?

klädaffärer som Gina eller Sporren kanske ! :D

Sommarplaner?

Sommarjobba, massor hästar inblandat ofc och leva livet och vara jävligt glad att jag inte är student längre!


Hur många kuddar sover du med?

4


Är du kär nu?

ne


Vad är viktigast för dig?

Att utvecklas och vara lycklig


Är du kittlig?

olika beroende på vilken dag tror jag ^^


Stjärntecken?

kräfta


Tre namn jag lyssnar till:

Sofia, Fia, Soffzz


Vad längtar du mest efter just nu?

att komma ut och tävla

 

Sparare eller slösare?

Sparare

 

Favoritpizza?

margaritha tror jag ^^


- Ush

En av dom värsta sakerna jag vet är att vara glömsk eller att glömma bort saker. Känns som jag (framför allt i slutet av förra veckan) tappade bort mig lite gran. Jag är lite kontrollfreak, så att inte ha koll är en av dom värsta sakerna jag vet som sagt. -.-

Försöker få koll på läget igen. ;) Hoppas inte mitt "kontrollkaos" syns utåt för mycket. :P

En bild på mig och Tubbe från Strömsholm :)


- Ponnyakuten

Kollade på ponnyakuten såhär på kvällen. Tyckte det här avsnittet faktiskt var en av dom bästa med hon Shirin (stavning?) I vilket fall som helst handlade det om att tänket att klara saker eller inte klara av dom. Med tanke på att jag höll värsta teorin för en tjej i stallet om det där för ca två veckor så kändes det ju verkligen som det kom passande ! Tänk att ha en sån där tränare någon gång i månaden. Tror att alla skulle må väldigt bra av det! ;)

Skulle inte sitta helt fel och vara utbildad som sån där mentaltränare, im man kan utbilda sig till det? :P

Med Självförtroende kan man också komma en bra bit på vägen i ridsporten! Men det är viktigt att hitta en balans mellan att vara stöddig och ha självförtroende! :)




- Casper

Hoppade på Casper idag. Började med att travhoppa lite. Och han rev inte en enda gång på hela lektionen, den ni! haha. ^^ Däremot tog han sig ju inte över dom så jävla vackert alla gånger. men han var endå duktig! Var lite stoppövningar också så att han skulle lyssna. och alla som känner casper lite vet ju att han är lite dålig på att stanna, spceillt i hoppningen då han tycker det är så jävla kul! ^^ haha, i vilket fall som helst så såg stoppen kanske inte så fina ut, men tror endå det var bra för honom att förstå att man måste lyssna lite bättre. :)

HAHAHAHA, gammal ovisad bild. ni förstår kanske varför ? :P


- Sits träning

Riktigt kul att hålla i sitsträningarna idag! var totalt 7 ryttare, alla var duktiga. men några överraskade riktigt mycket, vilket alltid är kul! :) tyckte i vilket fall som helst att det var riktigt kul idag och skulle kunna tänka mig att ha den flera gånger! :)


- Söndag

Helger går alltid för fort alltså. men men, idag ska jag såklart rida casper. Får se, men tror jag kanske ska hoppa på honom lite. :) Vi får se, annars blir det lite dressage bara.

I vilket fall som helst. höjdpunkten på dagen blir nog sitsträningarna jag ska ha. Är riktigt taggad på att se en utveckling. För det är det som är viktigast! :D

<3


- Sovdags!

Nu är det allt dags att sova. Har varit en bra kväll med några grannar. Vi åt middag, sen kollade vi på melodifestivalen. Just nu ligger jag och lyssnar på Loreens låt. haha såå typiskt mig! Sen måste jag lyssna på låtar om och om igen så jag inte vill sova. När jag flyttar hemifrån ska jag nog fan pröva att ha musik på hela natten. älskar när man kan somna och vakna till riktigt härlig musik! :)

Godnatt :)


- hit snap clap

Haha, eftersom inte jag och Inez har ngt liv så lärde vi oss denna idag. Ha högt ljud när ni kör den så ni hör den fiiiiiin fina takten. ;) haha

Här är bara en träningsvideo, så nästa gång då jävlar blir de ordentligt! ;)


- Inget snack om saken

Efter att ha hjälpt Erika och Katja med att ha kvällsfodringen på jälla så kom jag ganska perfekt till att se min personliga favorit i melodifestivalen ikväll. Nämligen Loreen. Och ja, hon var helt klart bäst ikväll! Hon gör sin egna grej och allting funkar bara så jävla bra även fast det helt klart är udda! Tror faktiskt det skulle gå riktigt bra för henne på eurovionen också. Helt klart en av mina favoriter!


- Stallet

Idag blev den en lång stalldag med massor av roliga grejer. ;) Jag och Inez lärde oss bland annat en sån här klappgrej. Det var as coolt kan jag lova ! ;) Tänkte ladda upp en film när vi spelat in. ^^

Sen fixade jag massor med lite olika grejer i stallet. Rolig dag, men var dock as kallt överallt så höll ju på att frysa ihjäl lite grann. Men vi red endå ut på Stickan och Casper trots kylan.

Stickan var lite dryg. fortfarande duktig såklart. men han är lite seg på att fatta att han ska stanna osv, trots att jag övar på halter runt hela rundan som vi rider så fattar han inte bättre i slutet än vad han gör i början av passet. ^^ haha, men han är ju söt endå! :)




-

Never regret something that once made you smile.


"Lycka är något man väljer"

Idag när jag lyssnade på radion så pratade dom om en bok som en tjej gjort. Den handlade tydligen bland annat om vad folk ångrar i livet. Författaren hade alltså pratat med olika människor på dödsbädden och frågat om dom ångrar något och isåfall vad. Den sak som hade kommit upp flest gånger var tydligen "Jag önskar att jag hade gått min egen väg istället för att göra mitt liv som jag förväntades att göra."

Bra svar lixom! ^^

I vilket fall som helst allt relaterat till lycka. Och ett av dom viktigaste citaten som dom flesta inser innan dom dör är alltså "Lycka är något man väljer eller skapar".

Tänkte en sekund över detta, och fan vad det stämmer! Om man vill vara lycklig så kan man skapa sig lycka. det värsta är att gå omkring och tycka synd om sig själv och inte göra något åt det. Det lär man ångra!


-Vill se!

Kanske lika skön som sommaren med Göran? haha, ett måste att se ivf!


-Casper

Red ut idag på Casper, red i en av dom största hagarna vilket är en väldigt stor yta för honom så då passade jag på att jobba igenom honom ordentligt. Är så bra att rida ute sådär på en stor yta, annat underlag och dessutom får han ju bra framåtbjudning. Dcok brukar det aldrig vara någon problem för honom att gå framåt, men endå :)

Jobbade som vanligt på lite skänkelvikningar. och fan vad det släppte idag! Han flyttade super duktigt imellanåt. :) Kul att känna att han börjar fatta! :D Sen var han allmänt fin och lös i båda sidorna. Red olika tempoväxlingar i alla gångarter. :) Efteråt var han lite trött, men man såg på honom att han var väldigt nöjd över dig själv! :) Gullis!*

I vilket fall som helst så förtjänar han verkligen en skrittur imorgon, för då tänkte jag som sagt rida ut med Stickan, så inez kan ta Casper. :)

Älskling :)<3


Äntligen Fredag!

Så skönt med Fredag! Idag gick jag i skolan i 2 timmar. Efteråt åkte jag till Swedish beauty. (en salong i Uppsala och gjorde ngn sån här laserbehandling.) Sen nu har jag fixat en kort film från julshowen och även en power point som ajg sedan ska redovisa för min klass. :)

Skönt att ha projektarbetet klart tänkte jag! :) Ska bara finslipa lite innan jag redovisar. :)

Nu ska jag gå upp till stallet och rida Casper. Stickan får vi se vad jag gör med (om jag gör något.) Tänkte inte sitta på honom då jag tänkte rida ut på honom imorgon. tror han får vila. Unghästar jobbar ju genom gårdagens process genom vila. :) Så då kanske han är extra duktig på Lördag? ;) haha, vem vet! 


-Bilder från idag

På Stickan. :) Mobilbilder därav den underbara kvalitén ;)


-Just nu

Kollar på "Allt för min syster". Går på kanal 7 och började kl 21.00. Har tittat på den en gång förrut och minns att den är ganska bra ! :)


- Update från stallet

Stickan red jag för första gången lite på allvar idag. Annelie gick med i hela passet men stannade ibland så jag fick rida lite själv. Tränade både på halter, igångsättningar och lite svängar. och han fattar faktiskt ganska bra. :) Han var helt klart duktig!

Liten bild från igår när vi tränade med vattenmattan. :)

 

Casper red jag lektion på idag. Tränade på galoppfattningar och sidvärtsrörelser. Han var helt okej. men känns att han har lite problem med kroppen för tillfället. men den 19 är det dags för honom att bli behandlad igen så jag får hoppas det hjälper honom då. :)


-Praktik

Idag har jag praktik igen. :) Nästa Torsdag är jag leedig, skit skönt! :D


- Duktiga killar!

Slutade tidigt idag i skolan så då var det perfekt att gå upp till stallet tidigare än vanligt. Stickan släppte jag bara i ridhuset. han var duktig, dock lite trött. men kan bero på att han och hans hagkompis busat runt som små galningar innan vi släppte in dom. ^^

Casper fick en 20min skritttur i skogen bara. :) Det är bra träning för honom att vara själv. och han skötte sig bra! :) Men det brukar han ifs göra också så jag är inte förvånad. :)

<3


-estetshow

Har pratat med en tjej från jälla skolan och det ser ut som om jag Emmy och sara ska få vara med och styla alla till deras estetshow i år igen. men i år är det ett mycket coolare tema, så det kan ju verkligen bli hur coolt som helst! jag är super taggad på att vara med! älskar att hålla på backstage med sånt där som shower och så :D

Nu är det bara att hoppas att skolan och praktiken säger att vi får åka dit. :) men de lär vi ju få. Längtar lite till mars nu! ^^

Bilder från förra året. Bild 1: erika och hennes uppsättning! (hon är dansare och ska även sjunga ett nummer.) Bild 2. Bild på en och samma Dansgrupp. (pegasus som är längst fram står inte vi för stylingen på.) haha


-olika teman

Vet att jag tagit detta förrut. men vill endå visa ( för er som är intresserade att fota själva, lite olika teman.) det svåraste är helt klart att komma på tema, så här får ni kanske lite insperation!

Liten och snäll

Lite vad ska man säga, sexig? :P haha

vanliga bilder, varken glad, ledsen eller något annat, helt neutral. :)

Frihet

Ledsen

sen är det alltid kul att redigera bilder som dessa under..

man kan ju leka väldigt mycket om man har photoshop. Kan bli väldigt intressanta bilder på så vis. :)

jag tycker om att leka med olika lätta grejer när jag blir fotad, som tex håret, eller bara lite dans rörelser, Något lätt kan faktiskt bli riktigt bra!

 

Inte för att jag är speciellt bra på detta, men endå. lite roligt att se. :)


RSS 2.0