2013

Året har gått och jag tänkte ta och sammanfatta året lite kort. 2013 har varit ett väldigt roligt år med mycket nya utmaningar! 
 
Året började med vistelse på Strömsholm. Nya härliga vänner och fick lära mig super mycket under mina 20 veckor på skolan! Klarade av yrkesprovet vilkt såklart var superskönt, och ja, jag hade faktiskt ganska bra flyt hela kursen! (Även om min häst Nixa var lite busig ibland!)
 
Sen var det sommar, jag jobbade i Skåne på Fenix park några veckor och jobbade även en hel del på Sigtuna Ridskola. Började även rida in Fancy lite mer på allvar. Veckorna i Skåne var otroligt roliga och jag saknar det faktiskt väldigt mycket! Får åka dit och hälsa på Martina nån gång snart igen!
 
 
Under hösten har jag jobbat förfullt med rilektioner och att rida en hel del hästar. har fått många nya elever och jag trivs verkligen med mitt jobb! Fancy har såklart blivit riden hela tiden och går från klarhet till klarhet.
 
Har också hunnit med två utomlandsresor under året. Båda till Turkiet. Ena gången till Side och andra gången till Alanya! Roliga minnen och längtar såklart tillbaka till solen!
 
 
 
Nu pluggar jag på distans på Strömsholm och blev antagen redan i sommras till SRL2! Så i Mars 2014 flyttar jag till härliga Strömsholm igen och tillbringar hela 15veckor där! Annars jobbar jag som ridinstruktör och fått en hel del ridjobb på olika ställen, vilket såklart är superkul!
 
Allt som allt har 2013 varit ett ganska bra och ett väldigt HÄSTIGT år! Hoppas att 2014 blir ännu bättre med nya utmaningar och med ett härligt flyt hela vägen.. Vem vet, jag kanske tar och skaffar en häst efter Strömsholm? Efter SRL2 så anser jag min ridlärarutbildning som klar.. sen kanske jag någongång i framtiden går SRL3, men det får tiden utvisa.. Jag ska efter utbildningen bara försöka komma ut och tävla, få lite resultat och ha ett roligt och lärorikt år!
 

Måndag

Idag hade jag sovmorgon. Sen åkte jag och red Homer. Prövade hans nya dressyrsadel och guud så skön den var! och Homer var jätte duktig! Lite trög med att svara för skänkeln, men annars var han super duktig! Sen åkte jag direkt och red Fancy, hon var väldigt fin i travarbetet idag, ville dock ha vänstergaloppen ngt rundare. Men allt som allt var hon väldigt duktig och hade hög fokus på övergångar, vilket hon gjorde jätte fint! :)
 
Tog ett kort på Homer idag när jag skrittade av utomhus. Soligt och härligt och ponnyn är lycklig! :)
 
 

Hoppkurs

Idag var det hoppkurs på Lagga. Kursen var full, vilket såklart var roligt! Vi hade ett fullspäckat schema med både ridning och teori. Alla var jätte duktiga och det var riktigt roligt att hålla i den! Ska nog försöka få till fler tillfällen med kurser som denna! :)
 

Alborgen

Idag var jag med pappas sida av släkten på Alborgen! Vi var sammanlagt 11 st och hade jätte trevligt! Mitt lag hette "team we are the winners" och bestog av mig, Niklas, My och pappa. Min faster som har fyllt år fick bestämma lagen så dom blev lite rättvisa. Mitt lag var helt awesome och droig ihop 4600p medans Erikas lag fick 2600p och Patriks lag fick 2500p. Ganska stor skillnad alltså! Men som sagt, superkul! :)
 
Gör gärnas om! :D
 
 

Hästhajk

Igår höll Erika och jag i hästhajk på Lagga! Vi hade bland annat teori i häst vid hand och löshoppning. Fancy fick hoppa och skötte sig galant mot alla! Däremot skulle jag vilja att hon hoppade lite mer med ryggen och tog för sig.. men hon var iaf helt okej! I övrigt var det väldigt kul och alla barnen var jätte duktiga! :) 
 
 
 
 

Fullt upp!

Idag börjar jobbet i Gottröra med tre eller två elever. Sen väntar en elev på Sigtuna och även Homer väntar på att få bli riden. Han har blivit vaccinerad i början i veckan och har stått några dagar. så vi får se hur glad han blir av att få komma ut igen. :)
 
sen väntar Fancy och två grupplektioner på lagga! :)
 
En riktig hästdag kan man ju säga! fast så brukar ju mina dagar se ut! ^^ 
 
 
 
 
 

Min dröm

Tänk er att jag skulle bo i ett fint litet hus.. det vill säga lättskött och inte för stort, men endå väldigt fint och hemtrevligt! Sen skulle jag ha ett eget stall, med ridbana och ridhus. Här skulle jag kunna ta hem hästar. Rida till, eller rida in. Även ha lite tävlingshästar och här på min anläggning skulle jag kunna ta emot elever att komma och träna. Självklart skulle jag vilja ha min syster Erika boende ganska nära som också kunde ta hand om nån häst kanske och ha denna verksamhet tillsammans med mig. 
 
Guud vad kul det skulle vara.. nån gång ska jag iaf flytta till nåt litet med ett litet stall iaf... :) Sen kommer jag nog inte ha råd med allt fint och ridhus och grejer.. men om jag kommer halvvägs är jag nöjd endå! ;)
 
 
 
 

Släktmiddag

Idag kommer några ur mammas sida i släkten hit på julmiddag! Först ska jag upp till stallet och rida, men sen hem och fixa. Kanske till och med ska ta och locka mitt hår. Var alldeles för länge sen jag kände mig lite fin! :)
 
 

God jul!

dagen började med att åka till erika och rida hennes häst litegrann! Jätte mysig, men mycket att jobba på! :) Sen red jag Fancy, som var galet pigg och ville helst rejjsa (stavning?) av sig. Så jag lät henne göra det! Sen efter så blev hon fin och kunde jobba ordentligt igen. 
 
En sak Fancy har läst mig är verkligen att se vad hästen behöver och ge den det! varför tvinga dom att böja sig om dom inte är kapabla till det? Jag låter alltid Fancy avgöra passet.. oftast så är det bara att börja rida direkt och jobba.. men ibland finns det dagar som denna, då hennes behov går först. När hon är nöjd, dåp börjar hon jobba och då blir alla glada. En win-win sitation. jag tror att vi ryttare fokuserar så stenhårt i början och vill så mycket ibland att hela passet blir en fight mellan häst och ryttare som har komunikationsproblem..
 
Sen har hela familjen varit hemma och myst bara! :)
 
Jag fick lite smått och blandat, men den stora grejer eller vad man säger var en välbehövlig GPS! har ju alltid lånat pappas när jag har åkt någonstans. men nu har jag en egen. Så skönt! Är verkligen något jag alltid kommer att behöva i hela mitt liv! :)
 
Bra julafton med andra ord! Hoppas ni också haft det bra!
 
 
bjuder på en ganska skabbig bild på fancy från idag. Men man kan ju inte glänsa varje dag! ;)
 

Piff & Puff

Här kommer en snabb titt på Piff och puff från Laggas Julshow.. Blev dock lite problems med musiken så våran gagnamstyle försvann.. vilket såklart var en besvikelse.. Men men, vi får ta igen det någon annan gång! I övrigt bjöd vi på baklänges hoppning, (som vi tyvärr inte har på film!), sen barbacka hoppning. Vi bjuder även på en avramling och lite annat.. Är inte så nöjd med slutresultatet.. meeen, tycker endå att Erikas failande med ballongen var ganska rolig! Se filmen så förstår ni! Ballongen skulle spricka då när hon slår på den! ^^
 
 

varför just nu?

Blir irreterad.. nu har jag gått och blivit sjuk, och just den här helgen har jag verkligen inte tid att vara sjuk! Imorgon har jag iaf blivit tvungen att ställa in alla privatlektioner och sen har jag lejt ut mina julshowträningar till Johanna. Så imorgon har jag bara mina vanliga lektioner på Sigtuna. Dom vill jag verkligen inte till alla pris missa. Sista gången innan julen betyder gymkhana! och ja, jag vill inte missa det helt enkelt!
 
Så det blir att ta massvis med alvedon och klara av dagen, Söndag är dock lite värre. Då måste jag ju rida, showa och vara allmänt glad och igång hela tiden.. Hoppas att febern går ner! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Donna Celiano

Idag var jag och hälsade på Erika och hennes häst Donna! (första gången faktiskt sen hon tog hem henne!) Jag ska ju ha hand om henne en vecka här snart när erika ska utomlands.. så det är lika bra att åka dit lite nu innan för att få koll på läget. 
 
Hjälpte iaf till med lite stallsysslor, (dom jag klarade av!) Jag har nämligen dragit på mig en ordentlig förkylning med feber och grejer.. Så nu ligger jag hemma och är helt slut! -.-
 
Sen dubbellongerade vi. Jag började och sen fick Erika ta över. Donna är väldigt fin och kan inte sluta se likheter mellan henne och Fancy! Det som är den största skillnaden är att Donna inte har så mycket muskler än och bär sig inte lika bra som Fancy. Sen så är ju Fancy mycket mera riden och ja allmänt finare för tillfället, men tror att Donna kan bli riktigt fin också! 
 
Ska bli kul att se hennes utveckling! :)
 
Bild på Donna & Erika från idag! :)
 

Snart jul!

kan inte fatta att det snart är jul! Jag har då ingen "julfeeling" iaf! Utomhus känns det som varm höst utan snö.. jag har ju typ inte julhandlat nåt då jag var så tidig med mina julklappar och ja. Det enda som faktiskt känns som lite jul är väl typ att jag ska få ett lite annorlundare schema i typ en vecka och att huset är julpyntat- och i stallet då!
 
Men annars tycker jag det känns konstigt att det endast är 5 dagar kvar till julafton! STÖRT!
 
ser väldigt framemot laggas julshow på Söndag iallafall! Då kanske lite mer julkänsla kommer på sin plats! We will see! :)
 
Gammal julbild! :)
 

Blandad dag!

Sovmorgon nu på morgonen. Så jävla skönt! Sov till lite över kl 10! Sen när jag vaknade kollade jag på julkalendern och bara chillade!
 
Sen har jag varit duktig och skriva in alla aktuella allsvenskeomgångar i min kalender och utefter det planerat datum för hoppgrupperna som rider på Lagga! Så nu är min kalender proppfull med massa tävlingar och hoppträningar! Tänkte ta och planera in en dressyrkurs också då flera har önskat en sån. :)
 
Snart ska jag vidare till Homer! Tänkte hoppa lite och sen har jag lektioner i sträck från kl 17-21. (Börjar jobba 16.) Så det blir fullt upp kan man ju säga! :)
 
Bild från julshowen på en kadrilj! :)

Kadrilj

Idag efter att jag varit på Strömsholm så åkte jag direkt till lagga. Där tränade Erika och jag till julshowen. Sen åkte jag på möte på upplands ridsportförbund om ridskolecupen. Sen red jag kadrilj - Med Fancy! Hon var faktiskt riktigt duktig. Hon såg lite arg ut ibland med sparkade inte en enda gång. Jag gick först, i par med Caisa. Vilket såklart gjorde det hela lite lättare då hon tycker att ston endå är helt "okeja" om man säger så. men hon skötte sig riktigt bra och tror det var väldigt bra social träning för henne! :)
 
 
 
 

Strömsholm nästa!

Påväg till strömsholm igen.. Ska bli så skönt att ha ett jul uppehåll sen! Dessa kurser som vi läser nu är ju såå tråkiga! -.-
 
 

Hela Familjen samlad!

Erika var här från kl 2-tiden idag! Så skönt med lite syskon-tid! :) Vi pratade en massa och gjorde lite annat! Sen nu på kvällen kom även Patrik hem då våran faster lena är på besök som i vanliga fall bor i Canada! Jätte trevligt. Dessutom träffade jag Lenas barn, Hayden för andra gången. Och guud så söt! 
 
Kvällen kan sammafattas som väldigt trevlig! :)
 
____________________
Bilbesiktningen gick inte alls som planerat.. ombesiktning blev det med flera fel. -.- 
 
 
 

Ny vecka!

En ny vecka har startat! Schemat ser ut följande:
 
Måndag- bilbesiktning, ta hand om Nellie, rida Fancy, Träffa faster Lena som är i Sverige över jul! :)
Tisdag- Strömsholm
Onsdag- Strömsholm + möte om ridskolecupen på kvällen, ev Fancy
Torsdag- Fancy, Hoppa Homer, jobba på Sigtuna
Fredag- Ledig - just nu! Fancy
Lördag- julshowsträningar, jobba på Sigtuna, privatlektion för både Carina och Maya!
Söndag- Fokus på Laggas julshow hela dagen som startar kl 15.00! Får inte missas! Fancy
 

Sämsta passet någonsin

Idag har jag och Fancy varit med om vårat sämsta pass hitils. I början av lektionen var hon spänd, bockade och skuttade och var lite halvt galen. men det var iförsig ganska kul, och vi löste det på ett bra sätt så det var ingen fara. 
 
Började med att trava över bommar med lite övergångsövningar. Här var Fancy duktig- men det var lite för långt avstånd för Fancy, vilket gjorde att vi inte kom riktigt i en bra rytm. Sen höjde hon lite till upphöjda bommar. Fancy är duktig och hoppar ganska fint. men vi får lixom inte till det riktigt. Det hela slutar med att vi har fokuserat på fel saker, hon blir trött och börjar vägra. Och jag kan ju inte påstå att jag rider sådär fantastisk i dessa lägen heller.. sen kan jag bli irreterad över att jag inte avbröt mycket tidigare. Borde känna och lyssna på min häst lite mera!
 
Nej, väldigt besviken över passet.
 
Tränaren tyckte iaf att hon var väldigt fin och låg i en otroligt bra fas för att bara vara 3. Så lite possitivt var de ju iaf! 
 
Nu stryker vi passet och ska blicka framåt. Imorgon ska jag rida igen. Däå blir det ett lungt pass. Hoppas inte att Fancy kommer ihåg nåt från de här passet, hoppas bara att hon stryker allt! 
 
 
 

Söndag

Idag ska jag, Emma och Johanna planera det sista till Julshowen. Känns som det är god tid för det! :) Just nu känns de inte som jag har någon koll alls nämligen! ^^ 
 
Sen ska jag träna lite markarbete med Fancy. Är inte orolig alls över att Fancy inte ska sköta sig. Men vi får se vad tränaren säger och tycker om henne. Första gången hon ser henne, vilket såklart alltid är kul och spännande att höra!
 
Sen måste jag tyvärr städa bilen också.. men det behöver vi inte prata om! ^^
 
 
 
 
 
 

- that feeling!

Idag har det verkligen varit en bra jobb-dag! Började med bästa Maya och Dussan. Som är i super bra form och som man inte blir annat än glad av att träna och kolla på! :) 
 
Red ut med fancy, blev dock bara skritt då det var fruktansvärt halt på vägen! Men hon var pigg och glad och travade gärna där det var massvis med stenar också. Knäppa häst!
 
Sen åkte jag till Sigtuna. Mina vanliga lektioner fick hoppa lite studs idag och ha balansövningar. Jätte duktiga var dom! :) Sen hade jag en privatlektion. Även där gick det jätte bra! Känns som det inte gått annat än bra idag! 
 
En riktigt bra dag helt enkelt. I love that feeling!
 
 
 
 
 

Lördag

Idag står 4 lektioner och ett ridpass med Fancy på schemat! Har två privatlektioner, en för Maya och Dussan och sen en efter mina lektioner på Sigtuna för en av mina vuxna nybörjare som rider på Torsdagar! Sen har jag såklart mina vanliga lektioner på Sigtuna! Alltid lika kul med mina Lördagslektioner! det är ju faktiskt dom grupperna som jag har haft längst! :D
 
 

- Dagen

Idag var jag i Gottröra och höll lektion för några privatryttare. Finns en jätte söt liten ponny som är där, jätte gullig och snäll! Dom var väldigt duktiga i vilket fall som helst vilket var riktigt kul! Helt klart ett stort lyft från sist! Sen åkte jag i samma veva och red Fancy. Tog fram vattenmattan och även lite bommar med travavstånd. (Lite förberedande för Söndag!) Hon var springig i början i framridningen. men hittade sig själv fint efter en liten stund och jobbade på balanserat och fint. Vattenmatta har ju aldrig varit några problem, och är inte heller. Hon rör knappt en fena. Kan trava över den utan att hon ens kollar på den, är precis som hopn travar på sanden i ridhuset. haha, knäpp häst! eller helt odramtiserat! Däremot var hon töntig när jag plockade fram den och "släpade" den i marken. Då blev hon väldigt upprörd! Knäppa häst, men även väldigt gullig! 
 
Blev ett luddigt inlägg kände jag.. men Fancy var överlag väldigt duktig iaf! :)
 
 
 
 

Fredag

Redan Fredag igen, tiden går alldeles för fort! Jag hinner knappt med! Idag ska jag till gottröra och hålla några lektioner. Sen ska jag vidare till Lagga och rida Fancy! Tänkte även ta och plugga lite inför nästa Strömsholm-träff!
 
Annars är det en ganska lugn dag! Skönt! :)
 
 

Alla Lagga-ryttare!

Glöm inte att anmäla er till silverdressyren på Lagga som är den 6 Januari! dressyrtävling för alla åldrar, både ridskoleryttare och privatryttare är välkomna! All överskott går till cancerfonden! :)
 
Så anmäl er nu! :D
 
Fin bild på bästa Fabs! :)

- Torsdag

Idag ska jag börja med att rida ett ordentligt dressyrpass på Homer! :) Sen ska jag ha massa grupper på ridskolan ikväll! Jag har nämligen mina vanliga timmar + lite extra timmar ist för en kollega.. så det blir en lite annorlundare Torsdag med nya utmaningar! Men jag slutar min vanliga tid efter mina nybörjarvuxna! :) 
 
Det börjar med en träningsgrupp kl 16, med följd av barngrupp och så fortsätter det med lite vuxenlektioner och så. Barngrupper brukar jag ju konstigt nog inte ha så ofta längre. Så det är ju såklart kul att ta sin an den utmaningen! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- Onsdag

Idag har jag jobbat hela dagen på mammas jobb. Det var ganska skönt faktiskt att få göra nåt sådär en hel dag! Sen nu på kvällen red jag ett dressyrpass på Fancy i ridhuset. Hon var ganska fin, men jag är inte helt nöjd. Vill ha en fastare takt och få bort hennes små skutt i övergångarna! men men, hon var ganska fin som sagt så hon får godkänt! :)
 
Nu på kvällen blir det bonde söker fru och Greys! :D
 
 

Music

Skön musik att chilla till! :) Vet inte alls.. men det känns inte som någon musik jag brukar lyssna på.. Tyckte nog inte den va så bra första gången jag hörde den.. men jag tycker att den blir bättre och bättre! :)
 
 

Till jobbet!

Idag är det inget Sigtuna besök alls på schemat då skolorna har slutat såhär inför julen. Istället jobbar jag hela dagen på mammas jobb. Sen på kvällen väntar min fina ponny Fancy som ska ridas igen! :)
 
 
 
 

- info om Roffe biljetter

Ni som inte har biljett och inte är medlemmar i SBRF:
 

Försäljning av biljetter till clinicen 5 jan

2013-12-10 09:58

Rolf-Göran Bengtsson Lördagen den 14 dec kl.12 på ridskolan säljs de resterande biljetterna för 500:-/biljett. Det finns cirka 50 biljetter till försäljning, så först till kvarn gäller.
___________________________________________________________

 

Alltså biljetterna släpps för er som inte är medlemmar den 14 dec kl 12.00! På Sigtuna ridskola! Så om ni vill ha, så var i god tid så ni hinner få dom sista biljetterna! :)


Massa nyheter!

Oj idag har det hänt mycket- tycker jag! Allt kan jag tyvärr inte skriva, men lite kan jag skriva iaf. kan ju säga att min chef är bäst! För det första har jag fått två träningstillfällen på en ridskolehäst för Svante Johansson. Kostar 1200kr för två pass. Så snäll! Svante Johansson är A-tränare och varit landslagsryttare, vunnit EM för unghästar och gjort massvis med bra saker! Ska verkligen bli kul att träna för honom! Det är hoppning då som gäller! :D Behöver all träning jag kan få inför SRL2 ! :D
 
Sen fick jag några fler biljetter till RGB cliniken! Dock inte så många som jag egentligen önskat. men bättre det än inga alls. Verkligen snällt av henne att jag fick några stycken till några ryttare. Har dock bara tre stycken ungdomsbiljetter just nu.. Så jag funderar fortfarande på vilka som ska få dom! :) Ett lyxproblem är vad det är!
 
 
 

Hoppträning

Var superkul att hoppträna idag! Var så länge sen och jag märker hur mycket jag faktiskt saknat det! :) Homer var iaf väldigt duktig även fast ryttaren la honom lite fel ibland, så var han verkligen en klippa och gjorde allting
mer än rätt. Älskar verkligen att hoppa den ponnyn! han är verkligen förlåtande och känslan man får på honom är helt otrolig! :) älskade ponny! Nästa hoppning på honom blir på Torsdag nästa vecka! :) Längtar!
 
 
 
 

Hoppträning med Homer

Nu är det dags för hoppträning med Homer. Håll tummarna för att både han och jag sköter oss! 
 
 

-Rätt idol vinnare?

Egentligen tycker jag inte om att bry mig om sånna "småsaker". Men tycker verkligen idol spårade ut iår! Jag förtsår inte hur Kevin kunde vinna. Okej, han var bättre på själva finalen.. de kan jag nog inte säga så mkt om. Men igenom hela idolresan (förrutom kvalet) har han inte varit på topp. Synd att han vann enligt min mening! men det kanske finns nån därute som faktiskt tycker han är ett bra föredöme som sattsar halvhjärtat på både fotboll och musik. Om jag får tro, så tror jag idolfinalen en av dom sista sakerna man får se honom i inom musikbraschen. 
 
Synd att ingen vann som faktiskt älskar de den håller på med och vill vinna med hela sitt hjärta!
 
 

Roffe biljett!

Igår fixade jag min Roffe biljett till hans clinik på Sigtuna! :) Så kul ska det bli att se och vara där ! :D Once in a life time!
 
 
 

- Maskeraddressyr och hopptävling!

Fancy var duktig med Pigg var bara förnamnet. Så jag lät henne galoppera på och få utlopp av sin energi. Sen efter att hon hade fått springa av sig så kunde vi rida ordentligt och hon blev lugn väntade och svarade bra! Hon var väldigt fin helt enkelt! Nu ska jag försöka hålla igång här.. Hon blir ju bara bättre och bättre ju fler pass i veckan man rider! :)
 
Maskeraddressyren var jätte rolig! Alla hade verkligen ansträngt sig och var jätte fina! Roliga, snygga och uppfinningsrika utklädnader fick vi se!
 
Mina personliga favoriter var Alva som var räv och red till the fox. Så kul när jag kopplade med låten! Sen tycker jag att Emmy som var Pippi långstrump var väldigt bra! Så jäkla bra sattsat med att färga både häst och sitt eget hår! Sen får man inte glömma andra som en julgran, en Zlatan, en ängel och en tomte också!
 
Sen fanns det såklart jätte många flera som var outstanding!
 
Sen var det sista gången på hoppkursen på Lagga! De hade hopptävling! Alla var jätte duktiga och hoppade fint! :) Sen hade vi lite mys med fika och prisutdelningar efterråt med alla samlade! :) Att ha hoppgrupp sådär är faktiskt väldigt roligt! :)
 
 

dags för lite maskeraddressyr

Idag ska jag upp till stallet på morgonen och rida Fancy. Kanske tar och rider ute i snön och passar på att njuta! :) Vi får se! Sen är jag domare på maskeraddressyren på lagga! :) Ska bli riktigt kul att se alla som är utklädda! :)
 
Sen är det sista gången för min hoppgrupp! :) De ska ha hopptävling! :) Kommer bli superkul! :D
 
 
 

- Finns ingen bättre träning!

Som ni säkert redan vet så red jag Homer på en lektion på jobbet i Onsdags. Idag (fredag) har jag så fruktansvärd träningsvärk i magmusklerna! Det får jag ibland nu för tiden när jag just rider lektioner faktiskt! Eller det beror ju såklart på vilken häst det är.. men Lazur är en rikig häst som jag verkligen kan få riktig träningsverk av! (och nu tydligen Homer!) Kan ju vara för att jag är lite otränad också. :P
 
Ja, kan ju summera detta inlägg med att det inte finns någon bättre träning för magen! och inte nog med det så är det dessutom roligt att träna! :)
 
 
 
 

- Julshow på Sigtuna

Idag var det verkligen rull rulle hela dagen! 
 
Började med en lektion för bästa Maya och Dussan. Alltid lika fina och duktiga! :) Sen WE lektion på Lagga! Sen vidare till Sigtuna och ha mina vanliga lektioner. Sen var det julshow. Bilderna får tala för sig själva. Inte det bästa jag gjort kan jag ju lungt säga! haha Alla mina elever var ju iaf superduktiga! :)
 
 

- kort om dagen

Ska snart sova, men tänkte kort berätta om dagen först! Han tyvärr inte med Fancy, men Homer red jag! Han var väldigt pigg.. Låg både trav och galoppbommar i ridhuset så jag bestämde mig för att trava över dessa. Homer valde dock att hoppa över alla travbommar. haha, knäpp ponny! Sen när jag kom igen och var lite tydligare så förstog han dock att han faktiskt skulle ta kliv imellan bommarna. haha, men gullig är han iaf! I övrigt gick det bra! :)
 
Mina lektioner sen gick väldigt smidigt. sista gången med Valsta. Alla mina elever var jätte duktiga och gjorde jätte bra ifrån sig. Kul att se utvecklingen hos min elever! :) Sen hade jag en hopplektion och sen mina vanliga nybörjarvuxna. Blir lite glad när jag ser att mina vuxna är så duktiga så alla kan galoppera samtidigt på spåret! Härligt! :D
 
Nu är jag trött och ska sova, godnatt!
 
sötponnyn Homer! Imorgon ska jag rida honom på lektion! :)
 

Torsdag!

Idag ska jag:
1. Sova
2. Rida Fancy (kanske)
3. Rida Homer
Sen från 14-tiden ska jag vara på Sigtuna och jobba fram till 21! :) Ska självklart ha mina vanliga lektioner och elever. och så är det även sista gången för Valsta skolan innan nyår! :)
 
 
 
 

Ovisat

 
Alla dessa bilder är ovisade... Egentligen är jag ganska pedantisk av mig när det gäller bilder som jag lägger upp. Sanningen är ju egentligen att ibland kan inte allt vara perfekt, och här har vi typiska bilder på att allt kanske inte är så bra alla gånger. sen att jag sitter på världens finaste ponny är ju en annan sak. men tänker på formen, sitsen och lite små saker som alltid kan förbättras! :)
 
 
 
 

Inte min dag riktigt!

Dagen började på Strömsholm. hade lektion om parasiter och parasitbekämpning. Hade hört allt som sas i våras, men jag klagar inte då sånt där är nyttigt att höra igen. man kan aldrig höra sånt för många gånger!  Sen åkte jag i vilket fall som helst och longerade Fancy. Hon var springig till en början, men hottade sin takt riktigt bra i båda varven efter ett litet tag. 
 
Tränade mest på att flytta henne för tryck åt både hållen och massa övergångar och framförallt galoppfattningar. Vilket hon gjorde väldigt bra! :)
 
Sen åkte jag till Sigtuna höll två lektioner.. Var kanske inte min dag riktigt idag. men eleverna var iaf duktiga! :)
 
Bild på fina ponnyn från dagens arbete! :)
 

Strömsholm igen!

Åker till Strömsholm idag igen! Och ska åka hem igen imorgon som vanligt! :) Hästkunskap kursen börjar idag och det står fysiologi och foder på schemat. Kommer säkert att bli väldigt jobbigt med mycket plugg! men men, förhoppningsvis så lär man sig ju något på cupen. och dessutom så är det ju väldigt intressant! :)
 
 

Måndag

Idag har jag försökt att göra så mycket nytta som möjligt och det blev en riktig "komma ifatt dag"! Ni vet göra allt som man tidigare inte hunnit med.. 
 
Julpyntade även åt fancy idag. kan ju inte påstå att det var det snyggaste jag gjort. men helt okej iaf! Tog de som var kvar bland julpyntet och eftersom alla andra hästar blev julpyntade åt i helgen så fanns det inget glitter kvar och knappt några snygga saker kvar.. vilket såklart försvårar det hela. Men men.. vad gör det.. Nu fick hon iaf lite pynt och jag fick känna mig lite duktig! Ska nog gå upp en snabb sväng imorgon och lägga dit lite glitter också.. kanske! ;)
 
Bild kommer! :)

- ungdomsforum-tävlingskonferans!

Det är skrivet om hela helgen på Svenska ridsportsförbundets hemsida. Vi fick bland annat en slags föreläsning av Maria Gretzer, sen hade vi en "frågepanel" med massa intressanta människor och sen fick vi även höra om ett nytt förslag för ponnyåldern i svensk ridsport som rör tävling. intressant tycker jag! 
 
grupparbeten blandat med annat ingick i helgen. Hotellvistelse och globens kvällshow fick vi även det gratis. Kan inte bli så mycket bättre!
 
Bilder från svenska ridsportförbundet här. 
 
 

Såld!

Nu är min älskling Nixa såld. Hoppas verkligen att hon får det bra i sitt nya hem och med sin nya ryttare. Hon åker om 2 veckor.. så ska verkligen försöka att träffa henne innan, om schemat ger utrymme till det! :)
 
 

- Helgen

I helgen har det verkligen varit fullt upp. Var på tävlingskonferans på Scandic Alvik Hotell på lördag och halva Söndagen. Gick på Globen alla tre dagar. Sista dagen gick jag med Lagga människorna. Vilket såklart var jätte kul! Köpte en nosgrimma till Fancy (Vanlig remont.), Boots till Erika (Lackade med strass, skitsnygga!) och en plånbok. Så shoppingen i år blev mycket mindre än vad den kanske brukar vara för min del... men är endå väldigt nöjd över mina köp! :) Att träffa massa människor sådär sitter inte heller helt fel! :)
 
 
 

RSS 2.0