- Trav för första gången

Idag vare stallet som gällde. Först red jag ut med Agge, Lisa och Erika på felix. Felix är ju lite fegis ibland, men det gick faktiskt jätte bra och han var täthäst mer än halvvägs för i galoppen fick vi inte vara det längre för han var för snabb :( Då belv felix lite ledsen, haha. nej då. Men ivf som helst så gick det bra. :)

Sen tog jag Kasper till rihuset och red. Korallen först, lät han galoppera över lite bommar som låg på marken osv. :) Sen satt jag upp. Skritta runt över lite bommar osv. Sen pröva jag lite trav för första gången. det härligaste med kasper att allt känns så naturligt. Han travade på där som han inte hade gjort annat ungefär. jaja, ivf suuuuuper duktig! Det gjorde min dag ska jag ta och säga. ;)

Bild på fina hästen :)


- Ett stoföl!

Igår kväll började nancy visa massa tecken på fölning så vi stannade som vanligt uppe hos Eva & åke. Lisa & erika somnade efter ett tag. Jag var uppe. Sen vaknade väl erika till lite då och då. Roade mig på olika sägtt. kolladce på tv/film, pratade i telefonen ett tag och grejjer. :) Sen vid 02.05 föddes nancys föl. Brun, med svart man och svans. Ett sto! Jätte trevlig liten en! :D



Två bilder på henne :D

- glassar i solen

hade matte nationella idag. gick faktiskt ganska bra tror jag. :) Sen ställdes matten in på eftermidfdagen eftersom vi hade nationella och då hade jag bara svenska typ vid 2-3 så då bestämde sig typ alla inklusiv mig att strunta i den :) Nu sitter jag hemma i solen med min lilla dator. Jävligt skönt äre! nu har vi ju lite minilov här också vilket älskas! Ikväll ska jag rida, hoppas på att få Ally, men lär ju få ök 1 eller 2 eftersom jag väljer näst sist. ^^

jaja, gillar solen sjukt mkt :D

det ärt sånna här tillfällen jag önskar att jag hade brillor. ska fan ta och skaffa ett par , även om dom inte sitter perfekt för det lär jag ju aldrig hitta ^^

- Springtur

Jenny smade och frågade om jag ville hänga med ut och springa. Tänkte ta och banga ett tag men sen sa erika att hon också skulle ut och springa så då jäklar vare bara att byta om. Vi sprang i skogen fan en rätt lång runda. Kände mig jävligt duktig ska ni veta. :) Nu jäklar ska jag få upp min kondis lite innan sommaren. :)

Föresten känner jag för att rida den här sötnosen imorgon :D<3


- Ridning på kasper

Idag red jag på Kasper igen. Denna gång släppte Mia oss helt själva så hon inte höll i. han var jätte duktig. dock kände han sig osäker och ville helst inte gå om han inte var hundra på vart han skulle gå. men det ska vi minsann fixa till. :)

Duktig är han ivf. Tvättade svansen på honom idag också. Ville att den skulle bli lite finare bara. och så blev den näst intill vit. :O jaja, nu kan alla se att han kommer bli skimmel ivf. har tyvärr ingen bild, men fin blev den ivf. :) <3

Där svansen är lite ljusare här, där är han näst intill vit nu. :)


- uppsättning



Idag tog jag kort på håruppsättningen som jag gjorde klart förra veckan i skolan. :) Här kommer två bilder.



uppgiften var att skapa en håruppsättning och även skapa ett hårsmycke till! :)

- laddar inför tävling

Laddar inför tävlingen imorgon! Jennie ringde för en kvart sedan och sa att hon hade ringt tävlingsledaren och sagt att vi skulle byta tid vilket är skit bra för både henne och för mig! Nu startar jag min första klass prelimenärt halv 4. Helt sjukt vad sent. :O men hoppas på att tävlingen är lite snabbare än så. men jag åker kl 1 från Lagga bara för att försöka se när Jennie tävlar och för att mamma inte hittar. xD första ute tävlingen för i år också! Så nu hoppas vi på att vädret blir bra ! :D

bjuder på en bild på senste utetävlingen då vi var på Börje sportklubb. Då som ni ser gick det ju ganska bra. :)<3

Var dåra för typ ett halvår sen, men men. ^^


- Vi i stallet time!

Idag var det vi i stallet time! En teoritävling för hela Uppland. Vi från Lagga hade ett lag med som vanligt. :) och dom vann för 3 året i rad. :) Erika och jag var lagledare för ja 3 året i rad. ;) men dom var duuktiga! :)

Här har vi det duktiga Lagga laget!

Dom vann 2500kr till USEK, diplom och en varsin medalj typ. :)


- Agrias riksmästerskap

Har precis hittat massa information om Agrias riksmästerskap. I år är det 10års jubileum och därför ska alla ryttare tävla i dressyr, hoppning och hästkunskap. (Förra året var det bara dressyr.) Såklart jag ska vara med, men en aning nervöst är det ju inför hoppningen. Känner att det kanske är dags att börja hoppträna någon gång ibland också. jaja, känner mig sjukt taggad på att ta mig vidare till finalen.

(Förra året vann jag distriksmästerkskapet på Alicia och kom vidare till finalen. ridskoleryttarnas SM. kom på en 6 plats i Finalen.) men i år måste jag ta och tagga till lite bättre. :)


- Mycket unghästsnack på bloggen

Idag fixade jag Kasper igen. sadel, ett träns (med tyglar och allt) även repgrimma och grimskaft. Precis när det slutat regna tog jag ut Kasper på uteridbanan. Gjorde korallen, han börjar lyssna väldigt fint där också. gör precis som jag vill. :) super kul!

Sen vare uppsittning som gällde. har suttit på honom 2 gången tidigare. Idag var det samma som alla andra dagar. han stog lungt, Mia höll knappt i grimmskaftet. sen vare bara att använda rösten och styra. :) Duktig polle. <3 det bästa med "min" häst är att vi känns verkligen som ett team tillsammans nu. Det känns verkligen som att han litar på mig och är lugn om jag säger att det inte är farligt. desutom litar jag på honom också, måste ju alltid vara på min vakt, men det känns verkligen inte nödvändigt för jag litar på honom, jag känner mig trygg. :) Så duktig så. <3

jaja, nu har jag bestämt mig för att skriva massa om hur det går för mig och kasper i våran inridningsperiod så alla kan se. :) såklart blir det annat också, men väldigt mycket unghäst blire allt att läsa om. ;)

Ska ta nya bilder också. ;)


- Hoppas hoppas!

kollat lite på dressyrstall och hittat ett eller två som desutom ville ha lite hjälp i sommar. ska bli väldigt intressant och se vad dom svarar! Jag VILL verkligen jobba på ett dressyrstall så nu går jag och hoppas för fullt här. ^^ Har väl massa hästar att rida på endå i sommar, men lite frestande är det ju att jobba också! :) jaja, hoppas hoppas hoppas...

Ni får en bild på Alicia bara för att hon är så fin. :)


- Slutade tiiiidigt idag!

Hade Engelska nationella idag läs och hör förståelse. Gick ju ganska bra om jag får säga det själv. Sen var jag hemma vid ca 12. Sökte lite jobb, och hade det bara allmänt soft. Sen lagade jag mat och gick upp till stallet.

Red Kasper idag. Eller hoppade upp satt där ett tag sen höll erika i så gick vi lite. han bryr sig inte så speciellt mkt. Så imorgon blire att skritta själv. Går nästan bättre då. Jag känner att jag och kasper har en riktigt bra vänskap tsm. Jag känner mig trygg när jag sitter på honom. :) Och ärligt talat tror jag han litar på mig. :) duktig polle. <3

mamma Nancy (till Kasper)

Lite skabbig bild kanske. men där har ni herr duktig. ;)

 

 


- stolt över lillhästen

Idag köpte jag två nya skor. :) SKÖNT som fan ! :D Sen gick jag upp till stallet. Fixade kasper, longerade en stund, sen satte jag upp på honom för första gången, han kändes så lung så det blev helt enkelt ett rätt tillfälle. :) Här kommer en bild. :) Erika kom och tog en bild när vi hade ståtyt så här ett tag. ;)

(Var helt själv, höll bara i longeringslinan, så det var kanske inte så säkert. men han var så duktig så de gick ju bra. ;) )

DUKTIG HÄST! :)<3

 


- Hopptävling

Idag var det hopptävling på UPK. ponnyallsvenskan div 3 hoppning. Jag hoppade dock inte, var bara hejjarklack och lite coashing eller hur det stavas. ^^

Åkte dit med Inez som skulle hopp Mulle. Första klassen var framridningsklass. Inez hade aldrig hoppat Mulle ute förrut så det var deras första lokala tävling tillsammans och för det måste jag säga att det gick riktigt bra! ute i första klassen på hinder 5 eller nåt, men i andra klassen taggade hon till och red en skitfin bana. men sista hindret slappnade hon av lite tidigt och då fick hon 4 fel. men super bra ändå! Nästa gång då jävla Inez sattsar vi stort. ;) haha

Sen tessioch stormwind gick det också jätte bra för! Stormwinds första hopptävling någonsin och hon kom runt med 2 rivningar i båda klasserna. :)

Sen Emma och Primadonna var ju super duktiga. Dom kom dubbel nollade i första klassen och kom 3 utanför placering. Sen i andra klassen blev dom nollade igen. :) Super fint verkligen!

Sen var det filippa och Wendy men tyvärr vägrade dom ut sig i båda klasserna. men de kanske var en dålig dag bara. :) men men i vilket fall som helst slutade laget med 12 fel. Nästa gång då jävlar kommer dom igen. ;)

Bilder kommer i nästa inlägg

Sen gick jag upp till stallet på kvällen igen. Höll på med Kasper, gjorde samma sak som i Lördags, vattenmattan på ryggen och sen jag på ryggen. mycket duktig kille. Ingen höll i så det var väl lite rikabelt där, men han var duktig. så nu är jag glad. :) sen höll jag lite hoppträning för pontus och erika som hoppade för andra gången tillsammans. (Pontus är den andra unghästen.) Dom hoppade faktiskt högsta sidan på sockerbitarna så dom var duktiga dom också! ;)

aja, mycket bra dag! :D

- Duktig hest!

Dagen spenderades först sovandes i sängen sen i stallet, sen framför tv soffan och sen här vid min lilla dator. :)

Skön dag, men inte har jag slappat. nej nej, finns inte i min värld. I stallet gjorde jag en massa som behövdes göras sen när alla lektioner var klara tog jag Kasper till ridhuset och jobbade med honom. Sadel, tråns och repgrimma var redskapen. Även vattenmatta och 2 kompisar.

Först jobbade jag själv med honom, Fick honom att gå på och övermattan, även att ta ett steg i taget. Sen var det träning på att ha ngt läskigt på ryggen. Gick väl si sådär i börjar, väldigt läskigt att ha vattenmattan på ryggen. men efter ett tag när vi skrittat med den började han slappna av riktigt fint. :) sen vare hängning som gällde. Inez höll i häst och godis. Sen kastade Eva upp mig. Hängde bara över ryggen. men det var inge farligt alls så alldeles alldeles snart blire uppsittning! :D

Kasper är så duktig, blir nästan alltid glad när jag fixar med honom. :) En dressyrpolle ska han bli. En riktigt fin en också! :D

Bild på Kasper. :D


- I LIKE!!

Idag är det en ny Merlin serie som börjar! Shiit vad glad jag blev när jag såg det. :) Så nu är jag väldigt glad ska ni veta! :D

Tyvärr är jag uppbokad 13 Lördagar framöver från 18.15 och en timme framåt.

 


RSS 2.0