Imorgon smäller det

Känns som jag inte gör annat än att är hemifrån.. haha, imorgon åker jag nämligen till Turkiet! Solar, badar och chillar! Kan ju inte bli så mycket bättre! Så om en vecka så kommer jag hem.. förhoppningsvis brun och liiite snyggare! ;)
 
 
 

Uteritt

Idag red jag Fancy själv, utan sällskap i skogen på en uteritt. De flesta brukar ju vara lite mera uppspelta för att dom blir själva och stressa och kanske gnägga nåt. Men Fancy var så duktig så! Jag ledde henne tills vi kom in i skogen, och väl i skogen hoppade jag upp. Mest för att kolla så hon inte blev stressad och sprang hem igen och för att det är lättare att rida i skogen där det är lite steningt så hon får tänka på vart hon kliver. 
 
I vilket fall som helst var hon jätte duktig, och idag tvekade hon inte alls vid dikerna vi red över, utan hoppade snällt över dom. Leran i skogen var heller inte några som helst problem och hon tog det med ro. Skönt! :D
 
Imorgon tänkte jag rida henne igen, kanske blir någon galopp om vi har tur! :D
 
sessan, endast några timmar gammal ! :)<3

Uteritt med bästa Jenny!

Idag har jag inte gjort sådär jätte mycket. Sov till kl 12. Kände mig as dålig... Imorgon ska jag sätta klockan på 10 tror jag.. det är absolut maxtiden tycker jag! 
 
Sen iaf så frågade Jenny mig om vi kunde rida ut, tror det var räddningen på dagen! :) Iaf så tog jag Casper och så red jag och Jenny ut på en mysig tur. Casper var väldigt duktig och väldigt snäll. Han har ju dock inte så vägvinnande steg så han hamnade ju lite efter Candy i galoppen.. haha, trots jag drev ganska mycket så var vi inte ens i närheten att komma nära dom, och kan svära på att jenny inte ens gasade. ^^ haha, jaja. så går det om man rider Casper! Var ivarjefall en väldigt trevlig ridtur! :D
 
Casper efter ridturen! :)<3

dagens

Har varit i stallet och longerat Fancy. Lilla ponnyn tycker dock inte om att gå tillbaka till hagen då hon stannar 24/7 och drygar.. Så jag är inte så glad kan jag ju säga.. Men annars utöver det skötte hon sig bra idag! Imorgon ska hon få vila, vill inte att hon ska bli trött. :) Snart är det dags för DUS-möte :)
 

Ridsugen!

ja, det har bara gått tre dagar sen jag slutade på Strömsholm. Men känns som en hel evighet. Är sugen på att träna både hoppning och dressyr och ha ett riktigt mål! Vill komma ut och tävla också!
 
Red ju Fancy idag igen då, fast hon räknas inte riktigt som att rida än så länge. ;) I vilket fall som helst.. Om det är någon som vill ha sin häst riden någon dag här i veckan. Hoppning eller dressyr doesn´t matter! bara jag har en häst som är hyffsat bra som man kan få lite feeling på! Så säg till! Håller på att dö här! haha, kan se mig framför mig i Turkiet när jag inte kommer rida på en hel vecka. Kommer antagligen att få lite ångest.. 
 
Får se om jag tar och trimmar Casper lite imorgon också kanske.. Bättre det än inget! ;)
 
 
 

Saknar!

Jag vet ju att jag har andra hästar och jag vet att jag fattat rätt beslut med att inte behålla Nixa. men endå så kan jag inte sluta tänka på henne! Jag blir glad när jag ser tillbaka på bilder och hur roligt vi hade det! De roliga vägde helt klart upp dom dåliga stunderna.. :)
 
<3

fina ponnyn!

efter att ha skjusat Inez till bussen så gick jag upp till stallet och tog in Fancy från hagen och red lite på utebanan. Målet var att försöka få henne att förstå lite mera av de vändande hjälperna samt att hon skulle lyssna både framåt och tillbaka. Hon fattar så jäkla lätt och hon är en sån häst som är så tacksam att rida på. Jätte skönt! Så efter en liten stund så travade vi och svängde lite, och vi kände oss så pass utmanande att vi tog lite galopp också. Första galoppen fancy gör under ryttare. Och så duktig var hon! Ingen big deal det där. En mycket lycklig och stolt Sofia avslutade passet med en väldigt trevlig Fancy! :)
 

På Sigtuna!

Igår jobbade jag på Sigtuna igen. hade mina två grupper. Min första grupp red ut på en härlig ridtur i det fina vädret. Jag red Tinco och red med gruppen. Extra kul sådär! :)Sen hade jag dubbelhoppning på utebanan med min sista grupp. Alla var jätte duktiga och satt kvar och hoppade riktigt fint! :) Så det var kuul! :) Roligt att vara tillbaka! :D
Bjuder på en väldigt suddig bild från hästryggen! :)

En kväll i Lagga

Igår var det mysrys i lagga först..Gick bland annat rundan med Jenny som ville gå den. ;) haha, sen lekte jag massor med ungarna! :) Kul!
 
Sen bestämde vi oss för att åka hem till Jenny & Jocke och bada i deras pool och köra volleyboll. Så vi (totalt 9 st) åkte dit och körde volleyboll och badade och hade kul! Haha, riktigt roligt måste jag säga! Har verkligen saknat att hänga med dessa underbara vänner! :D
 
Katrine, Inez & Rebecca (som tidigare varit spöke på mysrys & ser lite creapy ut) ;) haha

Miss U

Kan ju börja med att säga att jag blev godkänd på kursen och att jag är nöjd med mina betyg. ;) När jag skulle åka därifrån så var Nixa duktig med lastningen och allt gick bra. Var dock HEMSKT att säga hejdå. Alltså jag trode verkligen inte att det skulle vara jobbigt, för jag är ingen människa som brukar bli speciellt känslig av mig. Men när jag sa hejdå till Martina så brast det. Ush och fy! Tur att jag ska hälsa på henne i skåne i sommar!
 
Sen åkte vi och lämnade Nixa. Alltså det var sååå jobbigt! Tänk endå allt hon har lärt mig och vilken resa vi har gjort tillsammans! Kändes hemskt att lämna henne! Kändes dock bra att hon ägs av dom hon gör då dom verkligen tycker om henne. :) Höll mig för att inte gråta när jag sa hejdå till henne. Sen i bilen var det jobbigt. Kändes verkligen som att jag lämnade en stor del av mitt liv.. Kändes med andra ord väldigt hemskt!
 
Även fast Nixa är speciell och ja, inte på min sida alla gånger så älskar jag henne sjukt mycket och jag kommer verkligen sakna henne! Hon kommer alltid ha en del av mitt hjärta! :,( </3
 
 
 

...

 ...
 
På Strömsholm & Med Nixa. Kommer sakna henne... :(

Hoppning

Erika kom igår em och var här fram tills idag. Vilket var väldigt trevligt! :D Förmiddagen spenderades på visning i Strömsholms slott, och eftermiddagen spenderades med Nixa då vi skulle hoppa på tågbanan! Hoppningen gick bra och Nixa skötte sig relativt bra. Hon hade lite små ryck i början av passet, men allt eftersom kom hon igång lite mera i kroppen och hoppade fint! 
 
Sen i slutet fick Erika hoppa upp pch trava av henne lite. Så nu har Erika ridit Nixa för sista gången. och jag har bara 2 ggr kvar! :( Fyfan alltså, förstår inte hur folk kan sälja sina hästar efter flera år tillsammans. jag har haft Nixa i typ ett halvår och jag håller på att sakna ihjäl med redan innan jag lämnat henne.. Kommer helt klart bli en jobbig dag på Fredag! :(
 
Älskling <3

Dressyren

Programridningen i Måndags gick okej. Nixa gick där hon skulle och var duktig så. Hon var dock lite för pigg och kunde bland annat inte stå helt stilla i halterna och fick bland annat lite galoppinslag i två delar av travprogramet. Men annars skötte hon sig bra! :) Vi red LB:3, och procenten får vi reda på imorgon. Sist fick vi ju typ 54% eller vad det var, så över det kommer vi säkerligen! ;)
 
Suddig bild jag vet! Men bättre det än inget alls! ;)
 

5 dagar kvar

Helt sjukt vad tiden har gått fort och jäklar vad jag har lärt mig mycket och framförallt haft roligt! Kommer sakna mina underbara klasskamrater, Karin och några av mina lärare! På Torsdag ska vi iaf ha avslutningsmiddag med alla som ett avslut.
 
Kan ju trösta mig med att jag ev kommer komma tillbaka (SRL2) om jag nu blir godkänd! ;) Sen har jag planerat att åka till Skåne & Martina någon/några veckor i sommar. Så då blir det nog en tripp till falsterbo där dom flesta kommer att vara! :) 
 

Sista uteritten

Idag red jag och Martina våran sista uteritt tillsammas på våra hästar! Nixa njöt av fulla drag och var toppen även idag! Får sån där känsla att jag kan ha långa tyglar och bara driva på. Ni vet sån där känsla när man kan lita på hästen till 100% och bara njuta av fulla drag. Härligt att få sånna stunder med Nixa! :D 
 
Imorgon är det programridning på Nixa! Jag valde att rida LB:3 då det inte satt helt förra gången. jag pratade med Agneta vad hon tyckte. Skönt att hon tänkte precis som mig! Det vi sa är att vi vet ju att hon kan alla rörelser som ingår i tex LA:4an, men eftersom det inte funkade med humöret sist på LB:3an så är det ju kul att rida den bra först! :) Så LB:3 blir det! :) Ska försöka få någon att filma så ni får se sen! :)
 
 

Kandarträning på ridbanan!

Idag hade min ridgrupp kandarträning. De hästar som hade haft kandar fick öva på det och eftersom Nixa inte har haft det och är som hon är så hade jag två tyglar ist. Perfekt om man ska träna på kandarfattning! Väldigt rekommenderat från min sida! :)
 
Nixa var ivarjefall väldigt trevlig och jobbade på superbra! :) Övade på lite fattningar, skänkelvikningar och så vidare! :) Vi invigde även våran oranga outfit! :) På bilden är det från V. Jag & Nixa, Anna & Penny, Våran dressyrlärare Agneta och sist Malin & Nessie. :)
 
Från Fredagens ridpass är inlägget! :) 

Grillkväll

Åkte till Westerqvarn och hade grillkväll med mina underbara vänner här på Strömsholm! Riktigt trevligt och framförallt kul! Bjuder på två bilder från igår! 
 
 
 

FIND YOU

Katrine har precis fått ut sin andra låt. Riktigt bra! :D
 
Enjoy!
 
 

Antagen till SRL2

Fick mejl om att ifall jag blir godkänd på allt från SRL1 kursen så är jag Antagen till SRL2. :D Glad tjej just nu! Så förmodligen så blir det Strömsholm ännu en termin efter jul! :D
 
 
 

Terränghoppning på tågbanan

Idag skulle vi hoppa lite torrgravar, pulvermangrav med dike och även vattenhinder på tågbanan. Vi började med ett framhoppningshinder som var ett normalt litet sockerbitshinder. Nixa var superfin och framåt och lyssnade jätte bra både framåt och tillbaka. Sen gick vi vidare till en torrgrav med ett hinder över den. Nixa bjöd och kändes jätte fin mot hindret, men kom på i sista sekund att det var läskigt, och tvärnitade. red om och hade lite bättre tempo. Tvärnit igen. Men den här gången gick jag på henne lite mera med spöt så att hon skulle skärpa sig. Då fick hon dock världens ryck och stegrade ganska högt vilket resulterade att jag ramlade av. GAAH, jag blir galen! Ont i höften har jag nu också, men jag kan ju säga att jag är sjukt glad att jag är så ung som jag är.. annars skulle jag väl bryta det ena och den andra..
 
Sen tog A-C (Min lärare) Nixa på Lina och fick över henne med den och en långpisk. det var inge alls dramatiskt utan Nixa hoppade nästan med en gång och så var problemet löst. Så jag hoppade upp igen och hoppade graven utan problem precis som på ett vanligt hinder. 
 
Sen hoppade vi ett lite längre vattenhinder. Jag var beredd på det värsta, men drev på och hoppades på det bästa. När vi kom till vattengraven så stannade hon och stegrade. var dock på henne med sporrarna då och så hoppade hon fint även fast hon stannade innan. Sen så hoppade hon pulvermangraven på första försöket även där utan problem. Så kan ju säga att långpisken hjälpte oss ganska mkt idag! ;)
 
Sen red jag lite dressyr som avslut på banan. Då var hon även där väldigt fin och med mig hela tiden. :)
 
 
 

Examensprov!

Först var det samtal i två grupper i klassen. där skulle man svara på lite frågor som man fick tex, vad man ansåg var en bra ridskolehäst eller liknande. Ganska lätt med andra ord!
 
Sen var det lektion. jag hade gymnastikhoppning! Eleverna jag hade var verkligen super roliga! (RSG2.) Jag hade roligt och jag är nöjd över min lektion! :)
 
Sen hade vi lunch och efterråt skulle vi ha en miniteorilektion. Vi fick ett ämne som vi skulle prata om i ca 5min. Jag fick ämnet "Hästens form". Tack för den lixom! Haha, fy fan säger jag bara! Men men, jag är ju ganska bra på att snacka.. så jag pratade om massor med saker där. Dock tror jag inte det gick så bra... eller jag fick väl med det mesta. men det var ju inte min bästa prestation direkt!
 
Sen var det ridning, dressyr och hoppning! Nixa var super pigg, tror hon kände av nervositeten i luften av alla oss som skulle göra provet. Ivf så var hon pigg på ett väldigt bra sätt. I dressyren blev hon dock ngt trippig, då jag vill att hon ska vänta på mig lite mer än vad hon gjorde. men hon blev endå riktigt fin imellanåt!
 
I hoppningen blev jag possitvt överraskad då hon verkligen spetsade öronen så fort hon såg hindret och hoppade med bjudning. Hon tvekade inte ett enda steg. Hon trode nog att hon var bäst i världen där.. haha, hon var t.o.m svår att stanna. och det är inte ofta! men hon hoppade som en klocka och var super duktig! :)
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd, dock inte över teorilektionen.. men tror det ordnar sig endå! 
 
kvällen har spenderas på MAX med malin, Emmy & Anna! ^^
 
gammal bild. :)

3 år idag!

För tre år sedan ca kl 2 på natten föddes världens finaste lilla Fancy! :) 
 
haha, hon såg ju lite livrädd på den här bilden... men men. Hon är endå söt! :)
 
 

Saknar sjukt mycket!


Tävling !

Igår var jag på Tävling hela dagen. Från halv 9 till kanske 6-7 på kvällen. :) Och roligt vare! Jag agerade lagledare för div 3 ponnydressyren. det blev 3 individuella vinster, en andra placering och vinst för laget för Lagga-ryttarna! Så grymma! :)
 
De var så duktiga och jag hade det riktigt gött där! träffade massor med trevliga människor och hade allmänt kul! :D
 
Tack för dagen allihopa! :) Bjuder på två bilder från två av ryttarna i laget. :) (Taget med min grymma mobil!)
 
 

Bra dag och duktiga hästar!

Dagen började med sovmorgon. Välbehövligt kan jag säga! :) Sen klippte jag mamma, och sen gicj jag till stallet. Där red jag och Inez ut. jag red på Fancy. Fancy var hur duktig som helst och trots att hon inte haft sadel eller träns på säkert en månad så var det inga problem! Så duktig, jag blir alldeles stolt över henne! :) Travade också för första gången på henne. :) 
 
Sen städade vi lite i stallet, och sen hjälpte jag Emma med att tömköra Curre. Han var väldigt dryg i början, men i slutet gick han faktiskt riktigt fint och jobbade på superbra! Så jag är nöjd över honom! :)
 
Sen gick jag hem och gick genom caspers hage. När jag hade gått igenom halva hagen så kom han på att han ville hänga lite med mig, så han kom i full fart och tvärnitade framför mig. Måste säga att casper är verkligen en av de få hästarna som jag litar på till 100%. jag vet verkligen att han aldrig skulle springa över mig, eller försöka få av mig heller för den delen. Så skön känsla att bara leka med honom i hagen. Så jag hoppade över diket som låg där och sprang lite framoch tillbaka där bara för att han skulle få ha lite roligt! :) Så söt som han är så springer han ju efter mig vart jag än går! :)<3 Han vet verkligen vilka regler som finns när vi gör NH! :D Så sööt!
 
Ska försöka filma någongång när vi gör sådär! Massor av kärlek till den hästen alltså! :)<3
 

*

ARE YOU STRONG ENOUGH TO RISE UP WHEN YOU FALL? HAVE YOU HEARD ENOUGH WHEN YOU`RE SCARRED FROM IT ALL?
Never Forget To Let Your Fire Shine, Deep In Your Heart You Know You´ll Find..
That You´re Strong Enough To Go Far...

Dressyr på GP-banan

Idag red vi dressyr för Agneta på Grand prix banan. Nixa blev rädd för två galoppörer som galopptränade på galoppbanan. Så varje gång dom kom förbi banan så ställde hon sig och dryga. Så nej passet idag gick inge alls bra! :/
 
Sen hade vi examenarbete i att ha egen teorilektion. Väldigt spännande faktiskt! Men jag tror det gick ganska bra iaf. :)
 
Bild från min instagram från ridpasset! :) tyvärr ganska sämst kvalité! 

Music

Skulle kunna kalla mig själv lite av en youtube nörd. alltid lika kul att se vad man hittar för nytt! :)
 
Blev tvungen att lägga upp den här.. :) Robin Stjernberg- Scars
 
 

Till salu

Hittade min lilla älskling ute på annons nu. Alltså, varför tar man just den bilden när det finns så många andra? haha! jaja, inte mitt val.. Men men, hoppas bara att hon får ett bra hem där hon blir älskad och får det bra! :)<3
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=717951
 

Terränghoppning !

idag fick vi hoppa terräng lite mera ute vid österängarna. Gick igenom vatten, hoppade trappa, bank och massor med stockar! Nixa var med på noterna. bovkade dock några ggr på efter varje stock, men hon hoppade allt nästan utan problem. Trappa och bank måste ju vara hennes favorit då hon alltid spetsar öronen rakt framåt och hoppar som en klocka! Sjukt kul!
 
När vi senare gick vidare till vattnet så var hon väldigt tveksam. så vi fick försöka backa i henne och försöka med lite olika knep. I början var hon ganska stressad och skakade ganska mkt. men efter att vi kommit i första gången, så tyckte hon det var askul och fattade då att det inte var någon fara. :) Så i slutet kunde vi tom galoppera igenom. Fina Nixa! :D<3
 
 
 

Härlig dag!

Idag gick jag upp vid 7 och mockade i stallet. Sen red jag & Martina ut till slottet och red på en bana vid österängarna. Väldigt härligt! Nixa var inte helt med, men hon var dock okej! Jobbade mest lösgörande arbete, och hoppade även ngn stock. :) Vi tog lite kort vid slottet också, bjuder på en av fotona här nedan! :D
 
 
 

Lördag

har jag stalltjänst nu i helgen så jag är i stallet ganska ofta och fixar och donar. Idag red martina Nixa samtidigt som jag red Penny på tågbanan. Har även träffat Agnes och Anna idag som är här på Strömsholm för att vara med på RIXU. Jätte kul att träffa dom igen! :) 
 
Känner mig dessutom duktig som har hjälpt min lärare med lite hagbyten idag. Stjärna i kanten till mig! ikväll ska jag klippa Martina och sen drar vi till donken och äter! :D
 
Fina Nixa! :) Imorgon blir det en morgontur! :) 

Tiden gå fort!

knappt 3 veckor kvar på Strömsholm och 3 veckor kvar med Nixa! Idag mejlade Nixas ägare och frågade vad jag tycker om henne och lite hur hon är utbildad och utvecklas då hon ska börja skriva annonsen. Så ja, Nixa är till salu!
 
Känns lite tråkigt just nu med tanke på hur mycket jag egentligen tycker om henne. Vi har ju trots allt haft många oförglömliga stunder tsm och haft riktigt kul! dessutom har vi ju snart tagit oss igenom en hel kurstermin här på Strömsholm. Jag kan bara hoppas att hon får ett bra hem och får en ryttare som är duktig och bestämd! :) 
 
Ska försöka fixa några kort vid slottet innan vi skils åt iaf! :)
 

Grillning på Fodermarsken!

Jag & Martina tog tag i saken och köpte en grill häromdagen. 99kr på Ö&B! ASBRA! Måste säga att det var ett riktigt bra köp! Igårkväll hade vi grillkväll, jag Martina, Johanna, Tom, Carro & Sandra och det var riktigt roligt! :)
 
Måste göras om! Dessutom var det jävligt gott!
 
bjuder på tre bilder från igår! :)
 

Torsdag

veckan har gått sjukt fort! Hoppningen i Tisdags gick faktiskt riktigt bra och jag är nöjd över Nix! Idag får hon vila, jag och Martina tänkte rida ut nu på kvällen, men sen kom vi på att vi hade lite plugg att göra.. så dom får stå idag! 
 
men men, veckan har varit skön och gått väldigt fort! Imorgon håller jag umet lektion i hoppning sen ska vi ha temporidning på galoppbanan. Vi får väl se hur det går! haha, lär iaf bli en spännande upplevelse! ;)
 
 
 

RSS 2.0