Taggad till tusen!

Imorgon gäller det för mina tjejer i dressyren att rida så det ryker! Ponnydressyren är på Jälla (hemmaklubben håller i den, vilket gör det ännu bättre!) :D Tycker det ska bli riktigt kul att se hur det går för dom! :D

Min fina ska tävla också :)<3


-Sjuuk

Och håller på att få panik. Nu får jag ju INTE vara sjuk. Aja Söndag är ska jag vara med på tävlingen. spelar ingen roll om jag har 40 graders feber. jag ska vara där! Känns dock lite jobbigt till studentkryssningen. Får fan se till att bli bättre nu. Måste ju vara frisk. :O

men men, knarkaalvedon.se :)

AR Träning

Idag kom Margona och hade massa träningar på Lagga. Jag var först ut med Casper. Tränade på att få en låg rund form och så klart på att få mig att göra alla hjälper rätt. då AR inte är som annan ridning som jag är van vid. ^^ I vilket fall som helst så var Casper jätte duktig, men han blev trött! Vilket ifs var bra. Prövade även på några öppnor och slutor.. vilket kanske inte blev dom bästa. Men vi fortsätter kämpa på det så ska det nog gå. :)


-Estet i mitt <3

HAHA, Jällas estetshower är ju alltid klockrena! Tycker dock att förra året var liite bättre. men kan bero på att jag kände flera som spelade då? aja, tyckte ivf att den idag var jätte bra och är såklart alltid super kul att träffa massa folk! :D

Snygging bild på oss tre (Sara, Jag & Emmy) ! :D


-Estetshow

Började 8.20 på Jälla och ska vara här hela dagen för att se till så att allt hår ser bra ut! Tillsammans med mina trogna kompanjoner Emmy & Sara! :) Roligt ska vi ha, för det är alltid roligt på Jällas estetshow! :D

Blir inga hästar då jag inte hinner, men skönt de också ibland :)

-Rest in peace

Älskade fina Lotus <3 gick bort idag 28/3 16.30


Överklagat

Idag fick jag min ANDRA parkeringsböter den här MÅNADEN. Fan inte okej. samma plats typ samma tid. nej, den här gången hade jag inte glömt att lägga upp tillståndet i rutan, Däremot var orsaken att det var ett ändrat datum på den, vilket tydligen inte var okej. Så nu har jag överklagat. Inte tänker jag betala 350 spänn för något som jag inte tycker är mitt egna fel! år vänta i 2-3 veckor nu för att se vad dom beslutar..

Hej jag heter Sofia och älskar att få böter..


stallet

Stickan- Longerade bara då jag tyckte han skulle vila från mig, men endå inte stå. Måste säga att han blivit otroligt mycket duktigare på att lyssna vid longering. förrut var det näst intill omöjligt då han var snabb satan att byta varv och dumma sig. men nu början han fatta grejen, skönt!

Casper- Red på lektion för honom. Han var faktiskt ganska fin och blev riktigt mjuk och härlig i slutet. synd bara att jag inte hinner rida honom imorgon. Då kommer han säkert vara lite småstel på Fredag när vi rider för Goni. men men, det får jag ta! :) Han var ivf fin idag. :)


- Stundetskiva

Kan inte bestämma mig hur jag ska sy min rödluve "dräkt".

 

Jag har bestämt mig att inte ha en cape enda ner till golvet då det blir klumpigt. och jag har bestämt att jag ska ha en stor luva som båda bilderna över har. Så nu återstår längd. och hur jag ska ha det med luvan. ska den vara ihopsatt som ett snöre som bild 2 eller skärp runt midjan som bild 1?

 

Hjälp mig!


Onsdag

Idag är det skola som gäller på förmiddan och fram till 14.30. Sen ska jag och mamma åka till ngt tygbutik och köpa lite tyg så hon ska pröva sy lite till min studentskiva. ^^ Funderar på att ta mig till Gränby eller nåt och kolla om jag hittar ngt fint. Det återstår att se. Sen ska jag ivf rida Casper och Stickan. :)


- Duktig Casper

Idag skrittade jag fram Casper hela vägen till Moselag (för er som inte vet vem de är så är det en lada ganska nära stallet.) Sen tillbaks över stora vägen och så klättrade vi i några backar där. Casper tycker nog att det är lite smått jobbigt, men guud så bra det är för honom! :D

Sen red vi i ridhuset. och han var ganska mjuk och sammarbetsvillig! Längtar lite smått tills på Fredag då vi ska träna för Margona! :D


-Sovmorgon

Idag fick jag sova till hela 9.00. Igår gjorde Emmy även en uppsättning på mig som är kvar efter natten. Helt stört att den höll så bra. ^^ Bra jobbat Emmy! ;)


Fick ingen bild baifrån, va sjukt svårt att fota själv med webcamen.^^ Så ni får den här bara :)


- DUS

Var som sagt på DUS möte igår. Gick jätte bra och är seriöst alltid lika kul på dessa möten. Vi har så roliga grejer på gång som jag verkligen tror på så jag hoppas verkligen att det ska bli as bra det här året! :D Vi delade även ut fadderklubbar igår. (fadderklubbar är klubbar i uppland som man har lite extra hand om.) Man har lite extra kontakt med dom klubbar man har, så är man en bra länk från DUS till US. Vilket flera borde använda sig mera av om jag fick bestämma!

I vilket fall som helst fick jag nästan precis de klubbar som jag ville ha, nämligen LFRK, UPK, KORK och GRK. Jag kommer även försöka hälsa på dessa och försöka peppa med alla på våra aktiviteter! :)


DUS möte

Ska precis åka till kansliet för att gå på DUS möte. :) Alltid lika trevligt på dessa möten! :D



Stalldag

Orkar inte ens berätta vad jag gjort idag för det var så mycket! ^^

Löshoppade ivf Casper och Stickan.
Stickan och Calooha fick även lite transportträningen. Och kan meddela att dom var super duktiga! :)

Men det var endå en väldigt rolig dag! :D


- Fest (tidsinlägg)

Är hos Lars på fest! Ska bli otroligt trevligt att träffa massa folk! :D<3


- Uteritt

red ut på Stickan idag med Inez & Casper. :) Han var faktiskt väldigt duktig. dock väldigt pigg och framåt. men jag klagar inte. hellre det är lat som en ko. ^^ Så ja, helt okej häst med andra ord. :)


Träningar

Höll 3 stycken ganska olika träningar idag vilket var jätte kul. :) de flesta hästar var super fina och kändes som en riktigt bra dag! ;) Riktigt nöjd med alla ekipage! :)



måste få skryta lite om hela två grejer!

Nummer 1. Stickan var för det första super duktig. Tar galoppen perfekt och typ inga problem alls, vilket känns så skönt! :) Dessutom red jag ut en sväng på honom ensam. och han är fan lugnare utomhus än vad han är i ridhuset. Dessutom är han väldigt lydig hela tiden! :D Så nu känner jag att jag bara måste få skryta om min lilla. :D

Nummer 2 handlar faktiskt inte alls om hästar, utan om pingis. Var nämligen så att jag kom på 5 plats i min klass på racketsporter idag när vi hade sån här turnering. Tyckte jag var as duktig som kom till den första gruppen. (sen att jag kom sist i den gruppen behöver vi ju inte ta upp.) Men nu kommer jag skryta om detta i flera veckor framöver. ;) Vart ju bäst av alla tjejer och som sagt 5 bäst i hela klassen, mot typ tusen killar. Det tycker jag var bra gjort! ^^

bebis :)<3


-The Hunger Games

Idag? tror jag att  filmen "The hunger games" kommer ut på bio. Verkar vara en bra film som har allt. Dom siktar ju ganska högt med filmen och hoppas att den kan bli lika populär som twilight filmerna. vet inte ens om det är möjligt!? ;) haha, jaja. Jag vill ivf se filmen!


Trailer finns på SF och på tuben! :)


- Låt

Fattar inte att jag fastnat för den här, brukar inte lyssna på den här typen. och ja musikvideon är skum. Men tycker att låten är grymt skön! :)


- detta med bil

Tänk om jag hade bil, enkelt det skulle vara! ;) Har bestämt mig för att öva lite på transportkörning nu. Erika kör ju redan häst och backar som hon inte gjort något annat osv, så nu känner jag mig lite efter! Så nu är det dags att börja öva. SvrF frågade om jag och Tubbe skulle kunna ställa upp med att visa upp lätt klass i WE på en domarutbildning på Lördag, men eftersom jag inte har någon bil så kommer jag för det första inte till Kullavreta. Sen från KV kan jag ju låna bil och transport där, nejmen då är ju nästa problem att jag aldrig kört transport. :P

Haha, känner att jag har ett bra flyt!


Tubbe & jag WE tävling :)


- Torsdag

Har varit uppe i stallet hela kvällen. Mina söta hästar hade rullat sig. värt med att tvätta hästar vid den här årstiden. jaja, då mår dom bra ivf och dom måste få vara hästar så det får gå för den här gången. ;)

Men eftersom jag inte skulle rida någon idag så var det okej. Casper hade blivit riden på morgonen av Elin (tror jag ivf) i skritt såklart. Så han var redan gjord. Och Stickan fick vila då han gått 4 dagar i rad. Så ingen ridning för min del helt enkelt! :) Däremot var det att hålla två lektioner som stog på shemat. Min andra grupp fick jobba riktigt ordentligt. Älskar att se när alla verkligen jobbar, allting fungerar och alla tycker det är kul. Så härligt att se! :)


-Super taggad!

Börjar dra ihop sig inför den 1 April nu! längtar verkligen dit! För det första ska jag inte tävla, vilket kanske är lite tråkigt såklart. men nu är det ponnytävling som gäller och då får jag ju tyvärr inte vara med. -.- MEN nu istället är jag såklart lagledare vilket jag tycker är super kul. dessutom har vi ett bra lag, vilket gör det ännu roligare! Så jag är verkligen taggad och ser framimot att träffa alla roliga människor igen och de är då tävlingsäsongen går igång på riktigt. Så ja, inte så konstigt att jag ser fram imot det! ^^


praktik

Nu ska jag åka till praktiken. Får se vilka klippningar jag har. Alltid lika spännande att se. ;)


- Heldag i stallet

Igår (Ondag) hade jag typ ingen skola. eller jag skippade det lilla jag hade. Då jag inte hade någon bil och ja, de var endå inget viktigt. :) I vilket fall som helst gick jag upp till stallet vid kl 8, sen gick jag hem kl 19 ungefär. En heldag i stallet helt enkelt. Red Fantastic och Curre på en liten tur i skogen med Elin som också hade två hästar. (Hon red Casper och Pontus) Så nu är Casper igång igen och skrittar! :) Är ju så fint väder nu så vill rida ut massor! :)

Putsade även bådas träns och fixade alla ridskolans shabrak med Elin. (alltså borstade av dom och tvättade dom i tvättmaskinen.) Eftersom hästarna hårar är det ju hår överallt. -.- så jobbigt! De flesta hästar hade även roat sig med att rulla sig under dagen. Så jag tvättade alla dessa hästar. Stickan fick sig även ett bad, vilket var välbehövligt!

Har även borstat Stickan i omgångar idag för att pälsen ska lossna. Men ja, det tar ju sin tid om man säger så. ^^ På kvällen höll jag två lektioner igen (precis som jag gjort alla andra Onsdagar.) Det gick bra och alla var duktiga. :)


- Fantastic


Stickan som bara några dagar gammal

liten :)<3



Stickan 1år :)

Stickan 2 år :)

Stickan 3 år. (Hade visst ingen bild på hela honom. :P)


- Duktiga jag!

 

Känner mig helt klart duktig idag. har verkligen utnyttjat dagen till fullo! Har skickat in papprerna till Machos licens idag. (Hoppas verkligen det går fort!) Städat rummet och massa hemma oxå.

Sen gick jag upp till stallet och borstade massa hästar till kvällens lektioner. Casper fick sig en vårdush, så nu är han helt ren. han tyckte nog att det var riktigt skönt också att bli ordentligt ompysslad. sen tömkörde jag både Stickan och Xino.

Stickan var super duktig och gjorde inga större fel. Xino var också väldigt duktig och eftersom det var första gången för honom så förstod han inte riktigt att han skulle jobba under sig ordentligt. men det kommer så jag är inte orolig. men som sagt, båda hästarna var super duktiga! :)


min bebis för snart nästan 3 år sen! (bara någon månad kar) :)


- Hästens dag

Idag var både jag och Inez hemma. Egentligen har jag inget ansvar för hästens dag, då jag inte håller i det. Men, om man heter Sofia så gör man. ^^ haha, nej men jag har faktiskt bara bollat massa idéer med Inez. Så jag har ingen avgörande röst eller någon rätt att bestämma nåt. utan jag ger dom bara lite små idéer. även fast dom är de som får bestäma och tänka helt själva! :) Jag agerar även lite som mentor. så om dom har frågor eller stöter på problem så kommer jag att vara med! :)

Känns bra och framförallt nyttigt för mig att stå på sidan och se på! :) Jag är ju så fruktansvärt dålig på att inte lägga mig i. Så om ni tycker att jag lägger i mig för mycket så får ni säga till! :P tror ivf att den här hästens dag kommer bli super rolig! :)

Erika & Caisa :)

 


- Bilfix

Skulle till skolan, och vad tror ni bilen gör? Jo den går inte igång! (den krånglade lite med Erika i Söndags också, så är ifs inte förvånad.) i vilket fall som helst springer jag in och ringer pappa för att få hjälp med hur jag ska göra. letar efter strömkabel (eller vad det heter) i tusen år. När jag väl hittar den så ringer jag honom igen. Öppnar motorhuven och ja, allt det där. (Vilket inte är lätt för mig!) haha, sjukt svårt att ens öppna den lixom. ^^

Men men, när allt är fixat och klart så försöker jag starta bilen X antal gånger med mellanrum, men den går fan inte igång. :( Nu har jag sjukanmält mig från skolan. Så dagens planeringar har ändrats!

*Städa rummet
*Fixa Machos hästlicens klart
*baka kokosrutor
*Gå till stallet (Tömköra Stickan, kanske Xino)



Kanske inte så svårt att gissa att det är den gamla röda bilen som är dum!? ;)


- Stallet

Först red jag Stickan i ridhuset eftersom det är halt ute..igen. -.- Dock så var det ju ridlektion samtidigt vilket gör att man inte riktigt får plats, men han skötte sig utmärkt och vi tog till och med en galopp. Sen skrittade vi av utomhus. :)

Sen skulle den sista gruppen ha gymkhana, men de var ojämt antal, därför fick jag och Tintin hoppa in. vilket var superkul! Brukar ju nästan aldrig få vara med och leka, hehe. Vi körde även hela havet stormar, sjukt kul! Jag och dom vuxna lixom. Eller de är ganska spriden ålder på alla, men alla är ju så jävla tävlingsinriktade så det är sjukt! vann faktiskt inte utan det gjorde en annan i gruppen. ;) Så det var lite hårt! ^^ men som sagt, sjukt kul och brukar inte skratta så mycket när jag rider. ^^

TinTin var för övrigt super pigg och super duktig! :)


En fet tintin på bilden ^^


-Veckan

Måndag- Skola, upp till stallet. Tömköra Xino och kanske Stickan. :)

Tisdag- Skola, sen får vi se. :)

Onsdag- Skola, sen stallet hålla två lektioner och fixa med Stickan.

Torsdag- Praktik (Ska ev klippa lite roliga människor då!) :D Sen stallet och hålla två lektioner. & Skritta Casper.

Fredag- Skola. Hem och fixa. Sen på kvällen ska jag hålla en privatlektion i slavsta. Sen två dressyrlektioner på Lagga. Ska även försöka rida Stickan och skritta Casper.




- Måndag

Tillbaka till vardagen och skolan. Bläää vad tråkigt! :( Men men, snart slipper jag skiten! :D




-Ganska Perfekt Söndag

Idag har det varit en jävligt bra dag måste jag ta och säga! Först tävling på UPK, träffa en massa vänner och även nytt folk såklart = Alltid lika roligt! Dessutom vann ju Annelie, vilket var pricken över I´t! :)

Sen hem- Erika och jag blev dock tvugna att tvätta 2 bilar, vilket var jävligt jobbigt. men då har jag gjort en god gärning. det är huvudsaken! ;) Sen till stallet, där Fantastic var suuper duktig! :D

Sen tvättade vi och fixade Caisa fin också eftersom hon åker till Jälla på sin tredje vecka imorgon. :)

Ganska avslappnade och perfekt dag med andra ord. var länge sen jag kunde göra lite såhär, "vad som helst" på en Söndag! :D


old pic :)


-Duktig Fantastic!

Idag red Erika på Stickan. Jag kunde lika gärna rida honom, men Erika var sugen och ja. Hon är ju bra med unghästar så varför inte lixom. dessutom tycker jag om att se mina hästar från marken lite då och då! :)

I vilket fall som helst skötte han sig utmärkt. Dock med lite bockningar och lite småskutt, men det får man räkna med när man rider Stickan! :) Han tog sin första galopp med ryttare idag också. Otroligt fint gjorde han det! :) Så nu är jag stolt! :D <3 min bebis


Grattis Annelie!

Var ju på UPK idag och coachade Annelie som skulle rida DM på Macho. Kan ta och börja med att berätta att dom var jätte duktiga och hon vann DM klassen så nu har Lagga en DM mästare 2012 också! :) perfekt! :D

Såhär skrev jag på hemsidan.. 

Första klassen var LD+5 (framridningsklass.) Här kom de runt med ett stopp alltså 4 fel och ingen placering.

Men nästa klass som var huvudklassen (DM för ridskoleekipage) var en LC. Där var Annelie och Macho sist ut bland alla ekipage. I grunden fick vi se en ordentlig och fin runda vilket resulterade 0 fel.

Sen var det omhoppningen som reds i LB. Där var hon sist ut och eftersom hon sett tidigare ekipage rida så visste hon att hon blev tvungen att chansa på snävare svängar för att vinna. De red även här en klockren runda med 0 fel och en väldigt bra tid. Vilket resulterade att de vann DM klassen.

 

Annelie och Macho blev alltså distriksmästare i hoppning för storhästar 2012 för ridskoleryttare. Grattis Annelie & Macho, super bra jobbat!


Bild från Erikas mobil. Macho är så jävla söööt! :D<3


- Ridskole DM

Idag är det ridskole DM på UPK i hoppning. Från Lagga ska Annelie och macho tävla. och jag & erika ska försöka åka dit och kolla på! :) Självklart är det ju också väldigt mycket för alla kompisar runt om i ridklubbarna också! :D Så det ska med andra ord bli roligt att "gå på" eller hur man säger. :) Hejja Annelie & Macho!


Erika & Macho 2010. :)


- Behandling

Idag på morgonen kommer Caspers veterinär igen. Och om han hittar något så ska han behandlas igen. men jag är 99% säker att han kommer hitta nåt. för under de senaste tvåp dagarna har han varit lite si sådär med vänster galoppen och vill helst inte ta den osv. Vilket är väldigt ovanligt för Casper, då han aldrig haft problem med den galoppen förrut. (Han hade ju tidigare en period för höger galoppen, som sen blev behandlad och bra.) Så jag tror han kommer hitta något där.

Måste endå säga att jag tycker att Casper går framåt med sina behandlingar. och eftersom ingen tidigare kunnat hitta exakt vart problemet sitter så tycker jag endå att det känns bra att han hittar felen på "lite olika ställen" så han kan behandla honom steg för steg så han förhoppningsvis snart är bra. Måste också säga att det var väldigt länge han höll på att kännas halt osv, vilket är väldigt possitivt! :)

<3


-uteritt

Idag red jag ut med Casper. Erika red fina Casino, och Casper skulle ju vara den vuxna hästen som inte är rädd för nåt. HAHA, den lilla fegisen hoppar ju till för allting. Men han är endå väldigt lydig och väluppfostrad så han drar ju inte iväg eller liknande och han går fram när jag ber honom. så det gick väldigt bra endå.

Kan meddela att Casino är super fin hittils och dessutom väldigt snäll. :) Casper var ivf fin idag och jag kan säga att jag verkligen gillar hans steg när han får trava på ute. :)


-Krångligt

Försöker mig på att skaffa hästlicens till Macho. Måste säga att den som gjort systemet har nog inte tänkt på oss stackare som är okunniga på sånt här. ^^ haha, egentligen har jag ganska stor koll på saker om ting. men detta ligger inte i mitt "kan område". Men därför kanske det är bra att göra det nu så jag kan? ;) jaja, imorgon ska jag kopiera upp ett till papper som jag inte har, sen ska jag skicka in alla papper. Vill ju ha licensen nu, så jag kan börja anmäla mig! Hatar att vänta, jag vill ju vara i tid.. -.-


Ridprovet

Alla som var med och red idag gick vidare till utbildningen. Skönt att veta det så hade man ingen press! :) jag red i grupp två, vilket var bra för då kunde jag (och alla i min grupp) kolla in dom andra hästarna hur dom såg ut osv. :) Dessutom blev ju hästarna uppvärmda. Vi fick göra precis som ett ridprov ska gå till. Fick en utdelad häst, som jag skulle rida dressyr på. lite olika grejer så hon fick se vad vi kunde. Sen fick vi en ny häst till hoppningen. (eller hoppningen bestod av ett kryss. Bara för att se att vi hade sitsen antar jag.)  Så det var ju dressyr på häst nr 2 också.

Häst nummer 1 hette Skywalker. Honom har jag tävlat mot x antal gånger och sett ute på några tävlingar. Så jag tyckte såklart att det var suuperkul att rida just Skyan som han kallas! Han var lika fin som jag trode! Otroligt mjuk och sammarbetsvillig. Och det var inga alls problem att rida den hästen. :)

Skyan och Jenny åt vänster, jag och Macho åt Höger. :)

Häst nummer 2 hette Colette. Den hästen har jag hört massor av och även sett. Och jag har nästan bara dåliga "minnen" av den hästen tyvärr. Men det jag hört och sett gjorde inte hästen rättvisa. Jag red den här hästen sist av alla, vilket gjorde att den var uppvärmd, vilket var bra! Colette var faktiskt riktigt fin (mycket finare än vad jag trode hon skulle vara). Den var dock framtung och mycket svårare än Skyan, men helt klart en ganska rolig häst! Tycker faktiskt jag lyckades ganska bra endå. :)

Super kul att vara där och rida, och det verkar vara ett jätte roligt gäng som ska gå! :D Nu ska häst fastställas, sen är det bara att tagga! :)


- Taggar inför ridprovet

Snart ska jag åka till Jälla och rida. Det är nämligen ridprov inför ridledarutbildningen. Man får en häst från Jälla (alltså en som man inte ridit på.) och så får man rida typ (antagligen) en lektion på den hästen. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det ska gå till, men de lär ju visa sig ! :)

Hoppas jag får en trevlig häst! ^^


- Träning för maya & Dussan

Idag höll jag träning för Maya och hennes nya ponny Dussan. En otroligt söt och charmig ponny på hela 139cm. Hoppade även upp en liten sväng och kände på henne. Väldigt mysig häst att sitta på! :) Maya var för övrigt också jätte duktig och jag tror det där kommer bli ett riktigt kanonteam så småningom! :)

Tyvärr har jag ingen bild, men men! i får helt enkelt tro mig när jag säger att den är söt. ;)

Träning

har precis kommit hem från träningen på Macho. Gick helt okej. Stör mig dock på hans bakdel så glider och sladdar ibland, vilket jag inte tycker om. detta hände dessutom upprepande gånger vilket inte är okej. så är väl inte helnöjd tyvärr. men men, ska försöka ta honom lite oftare och träna lite. :)

Har även beställt licens idag. :) imorgon ska jag försöka fixa hästlicensen också så den blir klar. :)

Söt! :)<3


-Lotta träning

Ikväll ska jag träna för Lotta på Lagga! Såg dock att Macho rullat sig och inte lite heller. så han är suuper lerig. -.- Inte så kul direkt när man vill ha en ren häst . men men, den lilla grisen ska få sig en ordentlig rykt så ska det nog gå. :)

Macho :)




- läsvärt

Alla borde läsa, så klockrent! :)

Klicka HÄR!

-DUS

Igår var det årsmöte för DUS och DS. På Dus årsmöte var det såklart mycket som hände. Jag är super taggad inför 2012, och nu sitter hela 8 st i styrelsen, vilket jag tycker är super bra! :D

Igår var vi i DUS (Några av oss) lite extra ansvariga för tårtuppdelning till det "stora" mötet för hela distriktet. Mycket skratt blev det. riktigt kul var det ivf! :)


- Torsdag

Idag är det praktik som gäller, sen ikväll är det DUS årsmöte. Så glöm inte att komma på det! Jag kommer att sitta kvar i DUS vilket jag tycker är jätte kul. Dessutom har vi jätte roliga ideér för 2012! :D


-Hästtest

1. På vilken klubb började du rida?: Lagga Fältrittklubb
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Eva, Ove, Agge & Helena tror jag! :)
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Windy, Ally & Alicia
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2009
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Alicia helt klart! :)

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Uris
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Alicia
3. Vad är det svåraste program du ridit?: Deprimerande.. LA:1
4. Vad tävlar du för klasser?: Upp till LA för tillfället
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: en första placering bara. :)

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Fabiola, 1.35 :)
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Macho 1m
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: har inte hopptävlat i år. :)
5.Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Laggas lokala såklart. annars tycker jag att ERK eller Säfva är bra!

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Kip
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Alicia tror jag
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Lucas, ca 80-90cm
4. Vem är den största hästen du ridit?: Crescendo 1.84cm
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: På min tid red man inte när man tog grönt kort. ^^
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: klubb: Nemo, Lokalt: Windy V
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: klubb:Emil Lokalt: Alicia
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Alicia både klubb & Lokalt
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Macho :)
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Windy, Caisa & Macho

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning

Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida
Vitt schabrak -Personlig färg
Ridstövlar -Chaps
Spilta - Box
Spån- Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

- Lektioner och Casper

Tömkörde Casper idag. Upplevde honom som lite jobbig. han ville bland annat inte fatta V galopp? Så blev lite bekrymrad där ett tag, men sen när han fattade den så blev jag lugn igen. Måste verkligen vara övertydlig med ställning och böjning innan. men men, han var ganska fin i slutet, och det var ett helt okej pass.

Hade två lektioner idag och alla ryttare var så duktiga så. Inga problem alls, utom möjligtvis att en av ponnyerna ( lite mera exakt Mulle.) Blev lite busig och försökte bocka av ungarna. Men dom satt kvar för det mesta. En av dom flög av i galopparbetet men var uppe lika fort igen. så det var bra! :) Men allt som allt var det väldigt kul, och alla var duktiga! :)


- I skolan

Sitter i skolan just nu. Har precis haft prov i religion. Skrev ju på allt, men känner samtidigt att jag kanske inte hade full koll på allt. :P haha, men men. helt okej endå med tanke på att jag är helt sämst på att plugga! ^^

Men men, snart har jag svenska och sen försäljning och service. sen slutar jag redan 15.30! :) Sen ska jag upp till stallet och hålla två lektioner då Eva fortfarande är sjukskriven. :) Båda grupperna var super duktiga förra gången så jag hoppas dom är lika duktiga idag! :)


Bild från Strömsholm förra sommaren. :)


-Hissar

TDB´s nya system/hemsida! Sjukt bra med typ allt. Snygg sida och väldigt användbar. tycker det är super kul att det finns profilbilder och massa sånt. En bra sida och blivit både snygg och nu handlar det inte bara om tävlingar, utan man kan även söka tränare och massa annat sånt. Verkligen bra gjort av skaparna! :)



Verkligen super bra tycker jag! Nu saknar jag bara någon bild sida. Skulle det inte vara nice med en sida där som man kan söka på tävlingen där man tävlade på, så kan man se alla bilder som togs på tävlingen. Så där kan alla lägga upp bilder och allt möjligt från alla tävlingar. Det skulle vara grymt bra!

Saknar ni något på TDB´s sida eller tycker ni att den blivit sämre än förrut kanske? tror fan inte att det går att tro det, men skulle vara intressant att se om någon tycker det. ;)

min nya profilbild på TDB ;)


-Dus möte

Har precis varit på DUS möte på kansliet. Nu blir det plugg hela kvällen då jag har religion prov imorgon. Ush, säger jag bara! -.- Bara att hoppas och hålla tummarna att allt går bra!

Erika rider Casper idag , vilket är en otrolig lättnad! Efter provet imorgon har jag ivf ingen viktigt i skolan planerat på ett tag. Tack och lov för det! :)


Läste detta hos en tjej idag

Du faller för killen som sviker dig men är blind för han som dör för dig!


Tänk efter, han som du håller i "friendzone" är han som skulle kunna göra allt för dig...

_____________________________________________________________________________________

Vad tror ni, inte för att jag själv har några problem med detta. ;) haha, men jag tror endå det stämmer jävligt bra. Fast det är ju endå bäst att ha en pojkvän som skulle göra allt för dig. borde ju vara bättre än "bara" en vän.. :)


- Måndag

Har bara gått i skolan hittils. Slutade vid halv 5 tiden. Erika smsade mig och frågade om hon skulle rida casper, vilket jag hoppas på. Så kan jag vara hemma och plugga lite. Hon har dock inte svarat än på om hon ska rida eller inte så jag vet inte... Vi får helt enkelt se!

Imorgon är det ivf DUS möte som väntar! :) och sen massor med plugg då jag har religion prov på onsdag. ush fy vad jobbigt! :(


- veckan

Veckan som var kan man beskriva med ordet S P Ä N N A N D E. Helt klart massor av nya grejer som inte annars hör till vardagen, vilket är skoj!

Den här veckan har jag bland annat två DUS-möten vilket ett av dom är årsmöte. Sen på lördag är det ridprovet till ridledarutbildningen och på Söndag är det ridskole DM i hoppning, vilket man inte får missa. :) På fredag är det även Lotta-träning. Nu måste jag verkligen börja tagga inför Lördag! :D


- Vill ha!

Är sugen på att beställa hem denna ur Ginatricots Grand prix kollektion. tycker det är coolt att dom skapar en ridkollektion, synd bara att den inte finns i affären, skulle vara roligt att pröva! men men, as snygg enligt mig!



Finns massor jag vill ha, kollar faktiskt aktivt på bilar nu också. känner att jag inom kort kommer att bli ganska pank. ^^ Så ska verkligen försöka jobba på lite nu så jag får lite pengar. behöver verkligen allt jag kan få! Har lite smått panik över studenten och grejer också. Känner mig lite stressad. ^^


- Bild

Bjuder på en bild från igår som jag tror att Julia? har fotat. :)


Snygging! :)


- uteritt med C

Red ut på Casper med Annelie och Calhooa idag. Vi red bara en kortis, men det var i vilket fall som helst skönt att få komma ut och rida. Var länge sen då det har varit så fruktansvärt halt ute. Casper var glad och pigg. :)


- Melodifestivalen

Frågan är, vad tycker jag?

Jo jag tycker att loreen är väldigt bra och ja, det var okej att hon vann. Men jag tycker att Danny var bättre och jag var inte glad när han inte vann igår. ^^ Idag känns det dock bättre, även fast jag tycker han var bäst. Så Loreen var bra, men Danny var bättre. Så helt okej att Loreen kommer till eurovision endå! :)

Bara att hålla tummarna att hon faktiskt vinner nurå! ;) fast Sverige har ju typ aldrig vunnit, men men. Hoppas kan man ju alltid ;)

Erika och jag! I somras? ^^


-Söndag

Idag har jag sovit ut. Sov till hela 10.30! Det ni, inte illa! :) Snart ska jag till Jenny och snacka stallplats. sen ska jag vidare mott stallet och rida Casper (om inte ridhuset är upptaget.) Annars ska jag kanske hoppa honom? hmm, svårt val! jaja, sen har jag även möte med styrelsen. Känns som att en hel del grejer kommer bli klara idag!

S P Ä N N A N D E! :)


- Glömde berätta om Casper!

Fy på mig! Men då tar jag det idag istället! Igår red jag Casper igen. Första dagen på några dagar då Erika ridit honom lite i veckan här. Han var fin ., och gruppen som jag red i skulle öva på förvänd galopp, så jag och Casper hängde på! Han fattade rätt galopp hela tiden, alltså han lyssnade även fast han skulle fatta höger i vänster varv så var det inga problem. Vilket var skönt! Blev som ett kvitto på att han faktiskt kan och har förstått galoppskänkeln. :)

Förvänd galopp måste vara hans styrka! Trots att detta var första gången vi övade på detta. så hade han inga som helst problem att hålla den. På böjda spår också, han funderade inte ens på att bryta av utan galoppera stadigt runt hela tiden. duktig häst!

Nästa steg är att verkligen fästa skänkelvikningen och att han verkligen flyttar för skänkeln. (Han kan det ju till mestadels) men vill verkligen ha det befäst. Ska även börja plocka upp honom mycket mera i formen då han "dyker" lite ibland. :)

Men, som sagt. Vet inte alls hur länge till han bör ridas av mig. men antar att det blir fram till sommaren. sen får han gå i ridskolan (om de går.) Vilket är perfekt då jag vid sommaren kommer att flytta till KV och inte ha någon möjlighet att rida honom. :)

<3


- KV

På eftermiddan var det jobb på Kullavreta som gällde. Mockade och fixade allt i stallet. sen hann jag även rida Kippen. han var dock vääldigt pigg så han bockade flertal gånger i galoppen. Lite smått galen häst i övrigt. I slutet var han ivf fin och han blev väldigt svettig. så han fick sig en dush efter ridpasset. det behövde han verkligen! Han tyckte nog det var skönt också att bli ren och fin! :)

Fina <3


Kentauren

Idag var det första gången jag åkte till en kentauren sak. Åkte till Säfva för att rida lektion. Fick ridskolans äldsta häst som hette Rolf. Han var seg och ganska jobbig. men blev riktigt fin stundtals! :)

Det var för övrigt super kul att vara på Säfva och alla var super trevliga! :)





Bilderna är tagna från Kentauren.se. Kul att jag fick en egen liten "text"! :D Jag är med på alla dessa bilder och På sista bilden är det jag och Rolf! ;) Som sagt, det var super kul att vara med! :)

-Lördagens schema!

8.00 Stallet i Lagga, fixa frukost och städa från aktiviteten.
11.00 Åka till Säfva, Rida en häst som heter Laura? eller något sånt. Ska bli väldigt intressant! :)
kl 14.00 Till Kullavreta och jobba lite fram till kl 18.00 Innan jag åker ska jag hinna rida Kip också är tanken! :)
Sen på kvällen är det melodifestivalen med Magnus m.fl. :)

Ser inte ut som så mycket på pappret kanske, men känner på mig att det kommer bli lite stressigt endå. ^^ men men, Väldigt kul med de där på Säfva! :) ser verkligen fram imot det! :)


-Aktivitet i stallet

Har haft fullt upp hela dagen kvällen och eftermiddan med att hålla aktivitet i stallet. allt har gått bra, men nu är jag helt slut. ska ta och sova nu för imorgon ska jag upp tidigt och ge alla frukost och städa och grejer. ^^ Vad gör man inte för Lagga lixom? ;)

Jaja, imorgon kommer Lördagen schema ut. Väldigt annorlunda måste jag säga att det är men kommer att bli en grym dag! :D


- Ingen bra start alls!

Dagen börjar med att jag åker in till skolan och har badminton i två timmar. När jag sedan ska åka hem och sätter mig i bilen ser jag att jag fått parkeringsböter. :( 350 spänn fattigare! Fan oxå, typiskt mig att glömma lägga upp parkeringstillståndet i rutan.. :(

Men men, nu på em här har jag tagit det lungt och näst intill halvsovit. Nu ska jag åka till Knivsta och hämta Inez. :)

Tjing!

-Fredag

Schemat är fullspäckad idag..

Skola
Åka till Coralle och Hööks (Fixa sponsorer)
Åka hem, baka något inför kvällen
Hämta Inez i Knivsta
Handla inför kvällen på Ica
Fixa allt inför kvällen
Ha ansvaret för en aktivitet uppe i stallet

ska eventuellt försöka rida eller nåt där någon stans också. ;)

Men men, fullt upp!

- Torsdag

Efter praktiken var det dags för stallet. Idag red Erika Casper då jag ville se honom från marken. ocgh hon är faktiskt den enda jag litar på som får rida Casper på riktigt. och han såg riktigt fin ut ! :)

Sen höll jag även två lektioner idag igen. Känner mig alltid lite stressad för tiden. Skulle vilja ha en timme till om det är fler än 5/6. men men, tiden är som den är. Och hoppas att dom fick mycket av lektionen. :)


idag

Idag har jag bokat en ekonomisk rådgivning då jag känner att jag måste försöka få kolla på olika fonder och grejer. Så i April någon gång ska jag dit. :) Kommer bli väldigt intressant!

Sen har jag även pratat en massa med Helena idag (Min chef/tränare och lita allt möjligt.) Det är klart att jag ska jobba där nu (på KV) efter studenten. dessutom pratade vi en massa om lite annat också.. Och så frågade hon även om en sak som ev blir av. Nu ska jag prata med mina fina grannar om en stallplats så får vi se.. Mera tänker jag inte säga. ^^

Är ju trots allt lite hemlighetsfull av mig. ;) Men men, ingenting är klart och det är mycket som ska klaffa.


- Lektioner

Gick bra och alla mina barn var super duktiga! Så jag är helnöjd över allihopa! Idag kom Eva hem också, lika pigg och glad som vanligt. :) Var skönt att se henne igen.






- snart stallet

Ska snart bege mig till stallet. Eftersom Eva fortfarande (såklart) inte ska jobba. Så hoppar jag in idag och tar två lektioner. :) Sen ska jag såklart rida Casper (och) kanske Stickan, vi får se. Men Casper måste ridas då han fick vila igår. :)


Min fina , sista dagen som hingst. :)


- NK klart!

Fick äntligen beskedet att jag är klar med naturkunskapen! (Missade en labb så då har jag inte kunnat skriva en labbrapport så hade IG ett tag.) Men nu har jag gjort labben och han tyckte den var bra. Så nu har jag ett G, vilket är väldigt skönt! Helt klart en lättnad. Nu är det bara projektarbetet som ska lämnas in också! Så är det stora arbetet klart ocks. (Har såklart redovisningen kvar, men de ska nog gå bra!)


-Svar på fråga

Fick en fråga om Maya ska tävla Alicia eller om hon bara skulle träna för skoj skull. Och självklart svarar jag på detta!

Träningen var mest till för att testa om hon kan rida henne i div 3 (första omgången.) Så ja, som det ser ut nu och om allt går som det ska så ska hon tävla henne, i varje fall en gång i dressyrlaget. :) Vilket jag tycker är super kul, och blir alltid glad när jag ser min lilla älskling få nya chanser med duktiga ryttare! :)


Alicia och jag på Bälinge :)<3 Ca ett år sen snart..


- Ny sysselsättning

Idag fick mina vänner mig att spela Drewsome på mobilen. Faktiskt ganska skoj, kanske en ny wordfues trend? ;) haha, jag är med så de är bara att skaffa så kan vi spela mot varanndra! ;)

är typ som "Rita & Gissa" fast man kör med poäng och mot varanndra. ^^




- Just nu

Sitter i skolan och har projektarbete. Har nästan skrivit klart hela nu. Så skönt! :D När jag kommer hem ska jag fortsätta skriva klart hela. Så hoppas verkligen att jag blir klar idag, så jag kan lämna in den innan veckan är slut. För både Onsdag-Torsdag och Freag är jag ganska upptagen med annat. Så det måste helt enkelt bli idag! :)

Senare när vi har kundpass ska jag färga håret. Eller rättare sagt ska Sara färga håret på min, det stavas ÄNTLIGEN! :D

Ha en bra dag allihopa! :)


- stickan

Red en liten sväng på Stickan också såklart. :) Ledde först runt honom så han fick se sig omkring. gjorde mycket halter och så. sen hoppade jag upp. Gjorde samma jobb. skrittade svängde mycket och gjorde lite halter lite överallt. Han lyssnade faktiskt väldigt bra! Travade även en långsida eller liknande. :)

Han var ganska duktig, eller rätt ord är nog helt okej. :)


-Typiskt Casper..

Idag har Casper skrapat upp massa på insidan av vänster framben. Anledningen var att han halkat i hagen när han skulle in. Typiskt Casper att skada sig. Halkan är verkligen livsfarlig! om jag fick bestämma skulle han stå inne och gå ut i ridhuset en liten stund istället med hans kompisar. För just nu är de inte kul ute alltså. Men men, rengjorde såren och tog på någon salva så såret får lite hjälp på traven att läka.

Jag kände och klämde på benet. han var varken svullen eller öm, vilket var skönt. så jag prövade att rida på normalt och han haltade inget och kändes helt normal. Så det är ju helt klart skönt att de bara var lite ytligt för så kan jag ju rida på, vilket är skönt! :)


- Träning

Höll i en träning för Maya idag. (En tjej på ridskolan) Hon red Alicia och måste säga att jag är jätte nöjd över både häst och ryttare. Helnöjd!


Jag och Alicia på Börje Sportklubb 2010!? :)<3


- Update från helgen

Kullavreta var som vanligt väldigt roligt! Red Tubbe och kip båda dagarna. Tubbe var awesome på Fredagen (då red jag även lite snabbt för Ove.) Tubbe var super fin, vilket gjorde det hela nästintill perfekt. :) kippen var super fin på Lördagen och levererade verkligen! Med andra ord är jag super nöjd med alla KV-hästar! :)

orkar inte gå in så mycket på detaljer. men lagga hästarna var också fina. tömkörde bland annat Stickan idag, vilket gick ganska bra. :) Hjälpte även Erika med Xino idag också. Kom ihåg detta, jag var den första som travade på honom! :P haha, kommer nog leva lite på det tror jag ^^

Stickan :)


- Texten

Har ni någon gång lyssnat på texten till Dannys låt? När jag faktiskt lyssnade häromdagen så kom jag på att den var ganska bra asså! Okej, han kunde sjunga lite bättre. men annars tycker jag att den är ganska klockren! :) Ta en titt på texten.

Om någon skulle säga att låten var till mig så skulle jag nog smälta lite. ^^


- 1 Månad kvar till...

STUDENTKRYSSNINGEN! :D


Dessa ska bland annat med ! :D

- Mot Kullavreta

Åker mot kullavreta nu! Ska jobba idag och imorgon förmiddag. :)

H Ä R L I G T !


"Må bra ställe"

Har ni också ett "må bra ställe?"

Jag anser att alla borde ha ett sånt ställe dit man kan åka och bara må bra någon gång i veckan eller när man bara behöver lite då och då! :) det är så härligt!

Mitt ställe har alltid varit i stallet. När jag var yngre var mitt "må bra ställe" på Lagga. Men nu är mitt ställe Kullavreta. Där vet jag att folk faktiskt bryr sig om att jag vill bli bättre och att jag har fantastiska vänner! det har jag såklart i Lagga också, så det är ju bra. Men Kullavreta har gett mig så mycket på senare tid. så det har blivit mitt "ställe" nu lixom.

Tycker alla borde fundera på vart ni har erat "Må bra ställe"! :)

 




- Andras glädje

Idag blev jag uppriktigt glad efter att lyssnat på radion. Lyssnar typ dagligen på Rix FM. Lyssnar på det i bilen, På Kullavreta och på praktiken. Jag tröttnar inte kan jag säga! Idag fick jag höra bland annat när en Kille i Sundsvall fick 70.000kr av rix FM/Postkodsmiljonären för att han hade hittat en Rix FM kille först. och shiit vad glad han blev! Kunde inte slute le när jag körde! ^^

Älskar att se eller höra när andra blir glada helt enkelt. När andra är glada blir jag glad! :D


-Duktiga hästar!

Tog Stickan först och red honom. Han var SUPER duktig! Min lilla bebis lyssnade jätte fint. så vi prövade till och med på att trava idag. Förrutom att han var allmänt duktig så sökte han sig neråt imellanåt trots att vi inte övat på detta. Tror tömkröningen igår gjorde susen! :D Är helnöjd med honom. Så imorgon kommer han att stå. sen på Lördag blir det lite jobb igen! :)

Casper red jag lektion på. Han var lite småstel i början av passet i vänstersidan. Men ju längre in på passet ju mera kom han loss. så han var duktig och blev fin i kroppen i slutet, vilket var målet! :) Så han va duktig han med. Han skulle dock behöva ridas imorgon också. men eftersom jag är på kullavreta är det tyvärr inte möjligt.

men men, fina hästar i vilket fall som helst , vilket gillas! :D


-Tänk om

- Jag hade en egen häst som jag skulle kunna bestämma helt själv över. - Så härligt!
- Jag hade mycket pengar så jag kunde göra lite mer "det jag vill" hela tiden
- Jag slapp alla dumma och idiotiska människor? Vad glad jag skulle bli!

Men man kan tyvärr inte tänka om, livet blir så bittert då! ^^

Ni har säkert redan märkt att jag är inne i en liten "depp" period. Kan bero på en hel del saker, men de är ingenting jag skriver ut här. :) Men på Fredag åker jag till Kullavreta och mår bra ett tag! :D


-Praktik

Har praktik nu. På Frisörerna På Torget som vanligt. Om ni vill klippa er eller färga håret så kan ni bara ringa dit så kan vi boka en tid hos mig! :) Så passa på innan jag går ut skolan nu. :)


RSS 2.0