- Tidsinlägg

Eftersom jag är borta typ hela helgen och förmodligen kommer dö lite när jag kommer hem så gör jag lite tidsinlägg här. :) Så bloggen hålls igång lite! :) är det något speciellt ni vill att jag skriver om ? om ni är snabba så kanske jag hinner skriva om det nu i helgen! :)

- slappar kväll

Just nu gör jag ingenting. har precis tagit mig ett skönt och varmt bad, så nu känner jag mig liite friskare. Konstigt, man känner sig alltid friskare om man är ren! Därför jag tycker om att tvätta händerna kanske? haha, jaja. Imorgon bär det av till Borlänge. Där är det kurs hela helgen. och det blir en härlig roadtrip dit med erika, Emma, fanny och RP! Tur att vi är tre som har körkort annars skulle jag aldrig palla köra hela vägen nu när jag är sjuk.

Men, jag har ju haft mitt körkort längt trots allt. ^^ hehe, kommer alltid vara väldigt lycklig för att jag tog körkortet före typ alla mina vänner. okej, inte alla. men dom flesta! :D ^^


Sist jag var på kurs var det i Eskilstuna. Lyxhotell och allt var allmänt bra! Kanske inte så svårt att hitta mig på bilden? ;)



- sjuuuk

Helvette, nu har jag gått och blivit ännu sjukare än vad jag varit hela veckan. har ju varit lite si sådär hela veckan men gått till skolan och kört på endå. Nu till helgen sådär så kommer såklart straffet. Tror jag har feber, men vågar inte kolla för imorgon ska jag på kurs. och jag tror jag skulle lida mera om jag visste att jag hade feber än om jag bara tror att jag har feber. Stor skillnad! ;)

Hatar att vara sjuk, de är det värsta jag vet och speciellt när jag inte har tid! :(




- jag saknar dig

Har precis kollat på filmen jag saknar dig. Är nog ingen film jag skulle kolla på igen, men när man tänker på att den är verklighetsbaserad så ja, helt okej! Om man vill gråta lite så kan man ju kolla på den. ;) haha, men varken någon hiss eller diss. ^^


- Praktik

Hade praktik idag då. Jävligt skönt var det faktiskt. Färgade Carinas hår, tvättade och stylade jessicas. sen kom Sandra dit också och vi hade lite snack där. Jätte härligt! Sen fick jag en keratin inpackning också. Så nu är mitt hår lent. :) Känner att jag kanske ska börja anstränga mig lite och fixa håret igen. Har blivit så jävla lat. ^^

jaja, en bra dag på praktiken helt enkelt! :)

Imorgon ska jag kolla på den här filmen! :)


- ridning

Red på lagga idag. Valde först och Eva tyckte jag skulle rida Macho så då blev det macho. Han hade dock inte samma svung och framåtanda som han brukar ha. Därimot övade vi på lite galoppslutor idag och dom satt riktigt fin. även bakdelsvändningarna satt jätte bra. :)




- Kändis ?

Idag fick jag veta från en i stallet att jag var med i uppsala tidningen. När jag kom hem kollade jag då på internet och mycket riktigt. Från Sportwire har dom skrivit. och nu har jag fått veta att Macho från och med nu klassas som sagohäst, haha den ni! ;)


haha, fin bild.

- mot stallet

Ska snart upp till stallet och rida. Kanske rider Macho idag igen, vi får se. :)

lägtar så jävla mycket till nästa helg, (den 8-9!) Ska blir så himla kul! :D

<3


-studentmössa

Har äntligen lyckas beställa min studentmössa! :)

Vet dock inte hur jag ska göra inåti. Uppsala (blå och gul) var inte så snygg som jag trode. Så nu har jag tagit rosa än så länge. antingen tar jag rosa eller så tar jag Sverige flaggan inuti. vad tycker ni? :)


- seriöst..

just nu kan man ju säga att jag kanske inte är på topp humör. Varför kan man inte bara ställa upp för en människa någon gång? Blir lite frustrerad.

Snart ska jag bege mig till skolan och ha frisörtimmar. Är dock förkyld så jag tänker inte ha kund. Så vi får se om någon kan ha egen hårvård med mig, eller så fixar jag frisyr på någon docka kanske? ;) vi får se!

Senare ska jag till stallet (om jag inte ska försöka skriva klart mitt svenska arbete, men jag tror det blir stallet endå och kanske rida Tuffe. :) We will se!

Tuffe typ första dagen när han kom till Lagga :)


-funderar

I år är ju planen att jag ska vara med i mitt sista Riksmästerskap. Datumet på RM-kvalet har ju inte kommit upp än vilket är väldigt frustrerande. men i vilket fall som helst. Så är det ju så att de ju så att jag kommer gå ridledarutbilningen nästa år, förhoppningsvis. och då får jag ju inte rida RMet senare, (man får ju inte vara utbildad ridlärare osv.) så alltså, så kommer detta vara mitt sista RM-kval.

Eftersom jag är 18 så kommer jag såklart att rida ponny. Alicia tar jag nog i dressyren men sen funderar jag faktiskt på att låna ponny i hoppningen då jag känner att Alicia varken vill eller orkar sig på dom höjderna. jag tror ju inte att de kommer gå någo vidare då jag verkligen inte är bra på att hoppa men jag vann ju kvalet för två år sen när det bara var dressyr. så kanske så lyckas jag komma dubbelnolla i hoppningen. bara att rida sitt bästa och hoppas på att alla andra river bort sig. :P

Bild från 2009 när jag red RM/SM man får kalla de vad man vill. På en lånad häst från eköping där sm:et gick. Hästen heter Carras. :) Super kul var det!


- hatar att vara sjuk

är sjukt förskyld. Gick till skolan endå och skrev bland annat ett hisoria prov. imorgon har vi kundpass, kan ju säga direkt att jag inte kommer att kunna vara tillgänglig. är ju inte så mysigt att ha en frisör som typ är hur förkyld som helst. ^^

men men, får se om kanske Emmy, sara och jag kan ha egen hårvård, eller ivf två av oss?


jaja, förhoppningsvis har jag bil imorgon också, vilket ska bli skitskönt! :)

Tänk om jag hade Macho helt själv. Fan vad bra vi skulle kunna bli! :)


. Bilder från mysrys

Ni får två bilder från mysryset. :) haha, tyvärr hade min röst redan gett upp efter det nordiska mästerskapet men jag lyckades faktiskt hålla i 5 kampen trots detta. Är faktiskt super kul att hålla i sånt där! :)


Bilden på några av spökerna ;)
Jag står som tur var bakom kameran.


Gruppbild på några barn. tycker faktiskt de var en ganska bra bild! :)

- Jobb jobb jobb

Igår jobbade jag istället för Mia. Samtidigt på dagen var det landskamp mellan Finland, Danmark, Norge och Sverige. HAHA, säger jag bara. på något sätt lyckades jag bli den personen som var speaker, (Typ så till när dom fick rida och förklarade lite grejer.) detta var då på Engelska, så tycker jag var suuuper duktig faktiskt som lyckades med detta och alla förstog var jag sa också. förhoppningsvis så tyckte dom att jag var okej. ^^ men men, sen på kvällen var det Mysrys. Så det blev en hel del lekar med massvis av barn trots en huvudvärk jag hade som inte ville lägga sig. Men men, Jävligt jobbig. MEN rolig dag! :)

bilder från mysryset kommer :)

- störande 2

Finns mycket som man kan störa sig på. men tror att alla håller med mig om detta..

Tycker ni inte att det är störande när ryttare kommer i en låg division och egentligen tävlar en hög division? okej, om man har en unghäst, eller problemhäst osv. Men det jag inte förstår är varför man rider i en låg division när man ser att man ligger högt över alla andra i båda klasserna. Jag tycker verkligen att man ska låta dom som är på div 3 (eller vilken divison dom än ligger på) att tävla mot andra som ligger på samma nivå. inte någon som egentligen ligger två divisioner högre!




- Idag

har varit på min praktik hela dagen. Sen har jag skrivit in på hemsidan om de nordiska mästerskapet som är på Lagga i helgen. nu ska jag typ bara slappa. Tycker det är så himla skönt att det är helg imorgon! :D

sen har jag bokat hytt till studentkryssningen i April också. Ska bli super kul! :)

- jaja

Glömde visst skriva att achenremmen ska spänd på vänster sida också. (enligt mig) man får självklart göra precis som man vill. men allt annat stör mig. haha, konstigt nog är det jag som ridit på BÅDA dom bilderna jag plockade fram sist för att beskriva. Typiskt mig!

Här har vi de som de ska vara, enligt mig.

Ett evigt tjat om detta kan de vara. så nu ska jag sluta ! ;)


- Störande

Någon som kan störa mig så sjuuuukt mycket är felsätta achemremmar! haha, jag är en sån person som tycker allt ska vara välskött och välfixat. Speciellt när man ska träna för tränare eller tävla. Jag själv kan se lite hur som helst ut, men när man pratar om hästens utrustning är den viktig.

Här har vi ett exemplariskt exempel på hur achenremmen är felsatt så jag stör mig på det såååå mycket!  Flurpen ska alltid sitta neråt!

 

Som denna är rätt. Därimot kunde ju flrpen sitta lite bättre. men här är den ivf neråt. :)


- Macho

Red macho idag då Eva satte ut mig på honom. haha, så snäll! :) Ivarje fall så var han super fin. Lite seg i galoppen men sen när vi ökade på lite var han super fin. Sista travökningen blev nog den bästa vi någonsin fått till. jaja, han var super fin. Dock skulle jag vilja rida honom ensam i typ en månad så han kunde släppa den lilla spänningen han har i höger sidan. men men, fin häst och är suuper taggad till att tävla! :)<3


- Mot stallet

Ska dra mig till stallet snart och rida. Hoppas såklart för att få Macho. men samtidigt är de ju kul om jag får rida någon annan som jag inte ridit på tusen år. men om jag har möjlighet att få Macho så är det honom jag tar eftersom de snart är tävling igen. :)


- Döö snygg!

Skulle verkligen inte tacka nej till denna! hur snygg som helst, eller vad säger ni?

Fasst jag har ju redan en snygg väst, fast en brun skulle ju inte heller sitta helt fel. sen vill jag ju ha en Lagga väst också. Mycket man vill ha, men har ju lite annat att prioritera min pengar på tyvärr.. ^^


- Fiiilm

Har laddat upp filmen via Sportwire för första gången. Shiit vad snabbt det gick! Ett stort pluss till Sportwire.se ! :D


haha, Grand prix nivå eller vad säger ni? ;) Alltid lika vackert och framför allt suuuper högt när han hoppar! ^^ eller? ;)

- Hör och häpna!

Idag hoppade jag OCH Tuffe! HAHA, någon gång måste vara den första! Tuffes första riktiga hopplektion någonsin. Trots att han från början vägrade gå över och tyckte de var uber läskigt så hoppade vi faktiskt kryss och något som skulle likna en studs. haha, fast i trav då. :P Så blev väl bara lite upphöjda travbommar då han inte galopperar på rakt spår. ^^ men men, i slutet var han ivf super duktig! Kan väl inte påstå att han är någon stjärna, men men. PÅ god väg att övervinna sin rädsla ivarje fall! han BJÖD till och med på hindrerna i slutet och sög tag lite! De ni! ;)

Min nästa Grand prix häst? kanske ska vinna EM nästa år, någon måste ju ta över efter Roffe ? HAHA

men men, jätte kul var det och tror faktiskt Tuffe tyckte de var riktigt skoj också! :)

Tuffe in action! :)





- stallet

Efter att att gått i skolan och haft kund. Som vanligt fick jag färgning och klippning. vet inte hur jag lyckas? haha, sen när jag var klar med henne, för det gick fort som tur var. Tog mig bara 1 och en halv timme ungefär att göra båda vilket är super bra! Klippningen var dock inte svår alls, så det gick ju på en kvart. ^^ jaja, men i vilket fall som helst så ska jag upp till stallet idag tänkte jag. Måste hälsa på mina älsklingar ! :)<3

<3

<3


- Häst och Ryttare

Fick ett sms att jag är med i tidningen Häst & Ryttare. Vet inte alls hur det ser ut. skulle tro att de är den där intervjuven som dom ringde om för ett tag sen. ^^ haha, pinsamt! Tror inte jag sa så många vettiga saker där alltså. ^^ men men, bara att hoppas på det bästa!


Har varit med i häst och ryttare 1 gång tidigare för Hästkunskap cup då dom ringde upp mig personligt. (fast då var det ju lite i grupp endå.) Annars har jag bara varit på lite bilder från kurser osv. :)

Bland annat denna bild har vi sett i tidningen. jag står näst längst ut åt vänster. :)


- Sometimes I miss you... <3

.

- student

idag har jag gått i skolan hela dagen kom hem vid halv 7. jobbigt! Men har även gjort det första steget mot studenten, nämligen kollat på studentmössa! Ska snart göra en första beställning, men är så gott som klar med vad det ska stå osv :)


-Härligt

hur underbart är inte detta? Tänk vilken jävla lycka! (Hittat på aftonbladet) De bästa tycker jag endå att även fast dom får höra att forskarna inte tror lejonet kommer känna igen dom så vågar dom endå stå kvar och tycker de är värt att offra sig bara för att få se om den känner igen dom. Han kunde ju trots allt lika gärna ätit upp dom.


Enjoy!


- Tävlingsmöte

Har precis varit på tävlingsmöte med Sofie och Linda från klubben. mycket fick vi klart för oss, (vem som skulle göra vad osv.) Så nu är det bara att verkställa! :) Fick reda på att vi som tävlar för klubben får halva priset på anmälningsavgiften också! :D

Min klubb är bäst!




- Förfest och städning

Igår var det fest på pottis! Så här hade vi lite förfest. Ruligt vare, känner mig dock lite sliten idag, trots att jag inte var såå påverkad. Någon råkade ju decka i min säng, och jag kände inte för att sova med någon. så därför sov jag på soffan. Tycker faktiskt om att sova på soffan och de var länge sen, så de var helt okej. :) Idag var det städning som gällde. haha, som tur var hade jag ju mina underbara vänner Lisa & Jimmy som hjälpte till lite! sen hade jag ju en underbar mamma som hjälpte till också! :D men men, helt klart värt det! :)

Bild på mig och jenny från igår! :D<3


- Tävling på Tubbe

Igår tävlade jag på Tubbe på Säfva! första klassen LC:1 hade jag en väldigt rädd häst som inte ville sammarbeta riktigt. Fick dock 59,63% trots detta. Efter att jag gjort slut hälsningen pratade dommaren med mig och sa tt hon tyckte jag red väldigt bra trots att min häst var "lite" rädd och att jag parerade honom bra. Hon frågade också om de var en unghäst, vilket han då inte är. ^^ haha, men otroligt snäll dommare. Det är sånt där som gör att man tycker det är extra kul att åka ut! :D

Therése tävlade för första gången på sin ponny Tequila i LCn också. Dom kom på en första placering med hela 75,ngt%. helt sjukt vad bra. Vann överlägset gjorde hon också! Grattis! :D

sen i LBn bestämde jag mig för att jobba lite "hårdare" på Tubbe. Det vill säga att om jag säger att han ska gå någonstans då ska han gå där och inget annat. (Dock gick han ju dit han skulle i LCn också, men inte på samma sätt.) I Vilket fall som helst så börjar han ju göra sina småresningen för att protestera och när jag sa åt honom med sporrarna blev han ännu argare och började kicka, haha sto ? nej men efter de skötte han sig jätte bra. Trots lite ovilligt vid dommarbordet och trots lite olika fajter i programmet (Som för hoppningsvis inte syntes allt för mycket.) fick vi 63,44% och hamnade på en delad 3 placering. Så vi fick ju rosett, plakett, ett par rosa ridhandskar och silikonsnoddar. haha, lite kul med udda priser. Inte för att jag förmodligen kommer använda dom, men man vet aldrig. Plötsligt kanske man behöver dom! ;)

jaja, Tubbe var duktig och jag är nöjd med honom! Tyvärr får ni ingen ny bild, men kan slänga med en gammal! ;)


- Mitt fel

Om ni hör Erika lyssna på den svenska björnstammen. Så är det mitt fel. Ni skulle hört henne för några veckor sen. Då var den ju tydligen jätte dålig. ser ut som om någon har ändrat sig? Den ligger uppe på henne blogg ivf. ^^

44


- Fixat och klart

Imorgon är det tävling LC & LB på Tubbe på Säfva. Räknar med att ha en spänd häst som är rädd för dressyrstaketer och lite allt möjligt. ^^ haha, så jag tror inte på en placering. men vi ska göra vårt bästa. Idag red jag honom, han var lite spänd och ville helst springa från arbete. men gick väl helt okej. :) Hans man är därimot mega tjock så knopparna blir stora! ^^ haha, endå gjorde jag mina avstånd. ^^


- Wordfeud

Ni glömmer väl inte att lägga till mig på wordfeud?

Soffzz heter jag! :)

- hemma

blev hemma idag. kände mig alldeles för upptagen för att gå till skolan. ^^ På förmiddan har jag bara fixat massa med tävlingen den 9/10. Så nu ligger proppen uppe och man kan anmäla sig. Sen har jag avanmält mig till tävlingen den 25 då jag tyckte jag inte hade tid med den. Tråkigt, men men. de kommer flera tävlingar! :)

Sen har jag anmält ett lag till hästkunskap cup nudå. Som är den 8 oktober. Vilket kanske inte är så himla lyckat när vi har lokal dagen efter. men så äre alltid. ^^ Nu ska jag städa mitt rum, lyssna på musi och spela Wordfeud med Elin! ^^


- Sovdags

Ska sova nu är tanken. Dock har jag inte dushat eller gjort någonting vettigt utom att prata nu på kvällen. haha, ush. pallar inte. Så nu måste jag kliva upp exkta tidigt för att gå upp och dusha innan skolan. Kul.

I värsta fall får jag hoppa över skolan och ta min en sovmorgon. Mår inte så bra nu nämligen. Får se hur jag mår imorgon. ;)

Min plan inför morgondagen:

Gå upp och gå till skolan
Fixa Proposition med Malin
Prata med Sofie om sponsorer
Åka till Tubbe, rida och tvätta.
Åka hem fixa alla saker inför tävling
Städa rummet
Sooova!

med andra ord, jobbig och lite stressig dag!






- Mycket att göra

Idag har jag haft praktik halva dagen. Fixat och donat. Därimot vill dom på min praktik att jag ska ha flera timmar vilket inte alls är så kul. Men vi får se hur jag gör med det. de är mitt minsta problem just nu. ^^

Sen när jag är klar med praktiken ringer Malin från distriktet upp mig på min mobil och undrar om Lagga kan annordna tävling på Jälla den 9 oktober för att en annan klubb vägrar att hålla i en tävling dom som står uppskrivna på sen mer än ett år tillbaka. vad är det för stil? jaja, bara att ringa runt till lite folk som håller och kan lite på Lagga och fråga. Yes, så nu ska vi hålla andra omg i div 3 för storhäst på Jälla. Propen ska jag och Malin knåpa ihop imorgon och förhoppningsvis är allt under kontroll under helgen. Känner mig lite åt alla håll för tillfället. Men de har redan börjat jobbas från massa olika håll! Vilket är toppen!

Har även hunnit rida Tubbe idag. Han var fin, lite pigg dock då han inte blivit riden ordentligt på ett tag. haha, sötnosen blev jätte rädd när jag hade bilnycklarna i fickan och dom prassla. Han höll nog på att dö där ett tag men efter en stund vande han sig någolunda. :)

jaja, sen mot Lagga. där jag träffade bland annat Sofie. Där var besöksgruppen också (där ibland Malin från distriktet.) Vilket var bra så vi kunde prata lite med henne utan att prata i telefonen.

ni anar inte vad detta har tagit på mina kraffter. Känns som jag inte gjort annat än att ringa runt och planerat med folk. haha, förhoppningsvis ska väl detta gå det också. ;)

Tubber Lad :)


- Film

Filmen är från LC:1an i helgen. :)


- Sportwire

Idag på tävlingsmötet fick vi en liten föreläsning av sportwire. Shiit var bra det verkar säger jag bara. har redan fixat app på min mobil och skaffat mig ett eget konto. Här kommer alla dressyrfilmer komma upp. Känns som ett bättre allternativ än youtube. De här är desutom en blandning mellan facebook och youtube. man kan ladda upp bilder och grejer och lägga till "lag". Jag är redan inne i det hela och uppmanar så många som möjligt att gå med! :)


- Ridsport 2012

Ska iväg till Upplands ridsportförbund kansliet nu för möte. Vi ska planera in alla tävlingar år 2012. Ska bli spännande och se vad alla säger. ;)


- tack!

Inez gjorde ett kollage på mig och Macho idag. :) Lägger upp den här så ni får se :)

Tack!


-Tävling på Lördag

Nu har startlistorna kommit upp till tävlingen i helgen. Ska tävla Tubbe i LC & LB på Säfva. ;) På Lördagen. Sattsar inte på någon placering eller så, utan bara komma ut för Tubbes skull. Vi får se hur mycket han orkar också då han inte blir riden sådär jätte mycket nu. Men ska åka och rida honom på Torsdag och Fredag, så får vi se hur det går på Lördagen sen. ^^

Bild från speed på WE ;)


-Lagga-laget

Tycker alla var jätte duktiga i Söndags vi som red från Lagga. Vi ligger ju trots allt på den här nivån. och de kan jag säga att en del som rider lagklassen hör inte till div 3 nivån. helt klart. Vad är det man inte förstår om man ligger högt över alla andra i alla klasser? Jag förstår inte tänket när man rider en suuper fin häst som man tävlat på tusen gången i samma klasser och alltid vinner. Bara tråkigt för alla andra + att de borde vara tråkigt för ryttaren att aldrig utvecklas. Synd att en del inte tänker på andra...

Ivf, tänkte lägga upp en bild var på mina lagdeltagare också. Så ni får se! :)

Mikaela på Val´s Coromant fick högst i lagklassen av oss tre. och kom på en 8 plac i första klassen! :)

Erika och Caisa (Ridskolehäst)

 

Nästa gång då jävlar ska jag slå mina poäng i LB ivf! LCn, känner jag kan bli lite svår. Vi får se!


- Bildbomd

Bilderna får tala för sig själva. Kommentera gärna! :)

 

<3

 


- Frisörtimmar

Idag hade vi bara frisörarbete i skolan. Fick en kund som skulle färga och klippa håret. Så färgningen fick jag ta i tre steg för att komma till hennes önskning. Själv tycker jag att färgen blev as ball! Åt det röda hållet med ljusa slingor i! :) Nöjd blev hon också vilket är super kul! Därimot tog det ganska lång tid, så jag slutade kvart i 5. haha, var näst sist i klassen att vara klar. men de var det värt. blev faktiskt super bra! :)


- Sportwire

Ni har väl hört talas om sportwire? Var ju lite på reklam på tv osv. är nämligen så att sportwire sponsrar div 2 i ponnyhoppning. Super kul idé tycker jag att filma och lägga upp såhär på internet! Därimot kan man ju tycka de är lite pinsamt när någon fruktansvärt dålig kommer. Syns om dom. ^^ men de kan ju varit en dålig dag också? men men, kul att se hur ryttarna tänkre också, då dom intrevjuvar en hel del. ;) jaja enjoy!

klicka på bilden för att komma till alla klipp! :)


-

Skolan börjar sent idag och jag har t.o.m med bil! kan inte bli så mycket bättre. fasst kom på nu att jag inte har mitt prakeringtillstånd på mig. ligger ju i patriks bil. åå, fan vad jobbigt de ska vara! hmm, får se hur jag gör! kan kanske få ett tillfälligt i skolan eller nåt. :)

För er som undrar har ja och inez inte haft tid att byta alla bilder från tävlingen än, men de kommer så snart vi är klara med de! ;)


- Skola

Mot skolan nu då. Trött som jag vet inte vad och pallar typ inte. men vad gör man inte för skolan. ;) desutom har vi historia läxa som jag absolut inte kan. -.- Kul att man visar hur duktig man är! ^^ eller duktig är jag väl kanske inte, men jaja. ^^ Nu måste jag dra, tjing!

Bild från igår. senare blire en bildbomb! :)


-smakprov

Här få ni några få bilder från igår. resten kommer upp så snart som möjligt! :)

Har ashemrem/nosrem, men inte på prisutdelningen då Erika hade snott den. :P

haha, så söt!


-Tävling

Ska börja inlägget med att berätta att Macho var grym! (Våran debut, första gången jag tävlar storhäst i dressyr osv) I LC: Hästen var super fin, och frammåt. De enda var avsaktningarna och halterna som vi måste bli bättre på. Annars var han klockren! Fick 74,74% PERSONBÄSTA! och en andra placering i våran absolut första tävling tillsammans! Har inte så mycket att säga att han var grym !

Sen LB: Lite trött efter hur många timmar som helst på tävlingsplatsen. + Hårdare dommare och högra motstånd! Fick ivf 62,89%, ingen placering där. men som sagt så blev de lite för många missar för en placering. men duktig var han! Vi hamnade ivf helt klart på den övre halvan ! :)

Kom hem med två rosetter ( En junior rosett och en blå för placeringen) , ett nytt (vitt) shabrak från hööks och en plakett. :) Laget fick 60,ngt% och slutade på en 6plats utav 8 lag. (men då var vi bara tre stycken i laget också!) Så jag tyckte vi gjorde super bra ifrån oss! :D


- förberedelser

Idag har jag varit i stallet nästan hela
dagen. Casper reds idag också. Prövade bara fatta en galopp och sen gjorde jag skritt och travarbete. Hans gång är väl inte den bästa, som somliga kanske såg, haha. men han är söt! han skötte sig bra och inget mer med det typ. ^^

Sen har jag fixat Macho, flätade och tvättade. Tack till Inez som var jätte snäll och hjälpte mig tvätta honom! :) hästen blev fin! Sen var vi vidare till Mia som fyllde år! Nu sitter jag och blir masserad, skit ont och skit skönt! jaja, nu ska jag gå. måste ju få lite sömn, imorgon ska jag vara i stallet klockan 6. Tur att allt är fixat. Nu är det bara att hålla tummarna för att hästen går in i transporten ^^

Taggar*


-Låt

Tänk om ngn kille skulle skicka denna låt till en. ;) haha, underbar låt helt enkelt!


- Duktig pålle!

Fick låna Evas bil (så snäll som hon är!) Får alltid låna hennes bil när jag behöver. :D Ivf, så åkte jag till Caspers hage och tog hem honom till stallet. Tog och ryktade honom och fixade lite, provade ut en sadel och sen vare bara att gå till ridhuset och hoppa upp. Tänkte ta det lite lungt eftersom han stått hela sommaren. (typ bara hänga lite på honom och så.) Men jag kunde inte hålla mig. Hoppade upp nästan på en gång. Skrittade bara eftersom han inte har några muskler eller kondision. Tränade bara lite stop and go teknik. hade en väldigt lyhörd och frammåt häst, vilket var super kul! :D<3


Bild från idag. När jag lämnade honom från hagen stannade han vid mig trots att kompisarna stog längre bort. :)<3

- Klantig?

Jag måste vara världens glömskaste person, heter de ens så? jaja, råkade ju dubbelboka mig. och vill verkligen på de andra. Men har lovat och de andra är rätt viktigt.. :( jag använder mig ALLTID av min mobil när jag ska planera in saker, men tydligen hade jag totalt glömt att planera någon av dessa grejer. Så typiskt mig.


- Casper

Ikväll ska jag till min älskling och pyssla om honom! :D vem vet, vi kanske börjar jobba lite smått också? :D


<3

- fredag

Så skönt att de är Fredag! på morgonen har jag dock historia vilket är jätte tråkigt, men jag slutar ifs 10.30. Vilket är sååå bra! Ska försöka pallra mig upp till Casper idag tror jag och städa mitt rum. ^^ Ser ut som tredje världskriget här. men men, härligt att de är helg! och härligt att de inte regnar!


-Robinssonspelet

Nu är Robinssonspelet igång igen. (har varit det i typ en vecka) men jaja, de är nu man ska börja spela igen. haha, jaja. förhoppningsvis har jag ett annat liv så har väl inte tid. men lite måste man ju spela. (a) ;) haha

tv4.se

gammal bild. :)


- är dom bra eller är dom bra?

okej, lite sent ute. men jag måste säga detta! Tycker verkligen att Laggas div 2 lag är duktiga! Dom brukar inte tävla 110, men prövade det då dom tyckte de skulle vara roligt. & vad händer? Dom håller på att vinna första omgången utan att ens komma till omhoppning. men sista hästen fick ett pet på sista hindret så dom kommer till omhoppning och så kommer dom 4 i omgången. tycker det är jätte bra gjort med tanke på att dom inte brukar hoppa den höjden! :D

Ja, jag vet. detta var för en vecka sen, så lite sent ute är jag, trots att jag fick reda på detta samma dag. men kom på nu att jag inte hade skrivit in de här, så vad ska man göra? ;)


alla utom andra hästen åt höger. :D gammal bild från div 3 då dom kom på en 2 placering! :)

- :)

Om du vill komma till tävlingen, klicka på bilden! :)


-Praktik

Imorgon är det praktik igen. Skönt! :) Får väl se vad jag ska göra, har nog ingen kund imorgon. Utan kunderna börjar väl lite smått nästa vecka. Men städning blir det ju alltid och lite ärenden. ^^ hihi, skönt att slippa skolan ivf helt klart! Ska även köpa hårnålar till tävlingsfrisyr. Får se om jag kan köpa en donuts också. Annars struntar jag bara i den. :) imorgon kan jag ta kort på alla olika. Ska nmämligen köpa lite olika grejer. Tror det kommer bli skit snyggt! :)


Själv faller den här frisyren som jag gjorde på Inez mig i smaken på många olika sätt, men lite pärlor i den skulle inte sitta helt fel. På så sett ser man den lite från håll också. :) Nu måste jag bara se till så att någon hjälper mig lite med min frisyr. Någon måste ju kunna kan jag tycka! ^^




- HAHA

Tycker de är roligt att Erika är med på nyheterna jag! Någon som sett henne? Är den blonda som får prata på där om jällaskolan. ;) jaja, roligt äre!

Lyssnar just nu på denna-


- träning

Red macho idag, sista gången innan tävlingen. efter en härlig framskrittning ute i skogen (Typ 20min) var han igång i kroppen och riktigt fin. Vi fick rida ganska fritt idag, tränade på de jag har haft lite mindre flyt på. så som halterna och avsakningarna. En del gick riktigt bra. Prövade att köra förvänd i bågar åt båda håll, enkla byten och så vidare också. Vilket inte var några problem. :) Känner också att jag har fått tillöknningarna väldigt bra på senaste tiden också, vilket är super kul! :D Så om de går bra för oss i division 3 så kanske de blir div 2. den som lever får se! Nu taggar vi till Söndag! :D


-mot fyris

in till skolan nudå. Har svenska och naturkunskap och slutar 13.20. Tur att de inte är en lång dag. efter att ha vaknar två timmar förtidigt så behöver jag en kort skoldag, annars vet jag inte vad jag gör. ^^ fasst jag vet definitivt att om det regnar på Söndag kommer jag förmodligen avlida. så vi får verkligen hoppas på sol!

Dessutom om de regnar kommer ju inte Sofie ta sina klackskor på Söndag, så de skulle verkligen vara mot alla odds om de regnade! ;) haha

Väder som denna dag skulle inte vara helt fel ! :D


-regn

blev väckt kl kvart i 7 idag bara för att stjusa erika till bussen. Hårt liv om man har körkort och de regnar. Börjar egentligen sent idag. så nu ska jag nog ta ett bad eller nåt, är inte riktigt helt säker än. ^^


känner mig taggad på att skippa skolan och ta hem denna ist. ;)

- Ridning på Lagga

Känner mig som ett barn som rider på ridskole en gång i veckan och längtar såå efter nästa gång. haha, jaja. imorgon ska jag rida Macho, sista gången innan tävling. dessutom betalade jag min ridning idag. ^^ lite sent? men bättre sent än aldrig. Så imorgon blir det ridning på ridskolan för min del, vilket känns skit kul! :D

Har endå ridit där typ en miljard gånger flera gånger i veckan så varför känns de så speciellt? har nog saknat de lite.. ^^


- Lat

Idag har jag då inte gjort så mycket. Slutade skolan vid ca 4, sen åkte jag hem och typ satte mig vid datan. Har dock kollat i tdb och kollat så jag inte missat något. har också lyckas mejla alla mina fadderklubbar och väntar nu på svar för att få reda på lite mejladresser. (y) typ de enda vettiga jag har lyckas med idag. har även kollat på idol och på house. Nu lyssnar jag för tillfället på låten "moves like jagger". nu ska jag gå och sova för imorgon måste de vara så jobbigt att jag blir tvungen att åka buss -.-  Jobbigt läge!

Ovisad bild från igår. ;)


- Tränare

Har tränat för många olika tränare i mitt liv för jag tycker det är suuper viktigt att rida för många olika. då alla ser olika saker! Det svåraste och det som också är bäst är att kombinera alla tränarnas ridsätt så man hittar sitt eget sätt som funkar bäst för en själv!

Nu ska jag skriva om viktiga tränare som jag har kombinerat mycket från!

Agneta Nyberg - Har lärt mig så mycket om ställning, yttersidan, böja och göra hästen mjuk åt båda sidor. Det jag har tagit mest från henne är sättet att använda magmusklerna. Så sjukt bra sätt!


Eva Öberg - Alla grunder har denna människa lärt mig. Allt från halter på rätt sätt till slutor och annat sånt. Om man lär sig grunderna rätt från första början står man på en bra grund". Så är det i mitt fall!

Helena Wiklund - En som sa till mig "sitsen är A & O i all ridning". Så sant! innan jag träffade henne hann jag endå komma 7a i en av Sveriges största tävlingar med fokus på sitsen. Men har lärt mig så otroligt mycket efter jag har tränat för henne!

Ove Slöör - Få hästen mjuk, och nosen fram och nedåt. få hästen att böja sig runt inner skänkel och yttertygel. Går inte att misslyckas när denna man står på marken!

Vincente - Min andra engelska tränare. Lätt att förstå på alla sätt och vis. Den otroligt stora lärdommen som han har gett mig är att hålla händerna stilla. (har väl aldrig varit någon som kanske  grejer massor med händerna? hoppas jag ivf.^^) men, han lärde mig vikten av att hålla händerna stilla och få hästen fram till handen, in och under sig. :)

Såklart finns de massor med flera tränare. men här är dom jag verkligen ser upp till, mer eller mindre såklart! :)


- skola

har inte haft så mycket att skriva om dom här lite "tomma" dagarna. men men, idag började vi ked kunder i skolan igen efter sommarlovet. Fick färga världens utväxt. Lite extra kul när man verkligen ser resultatet så tydligt! Hade Patriks bil hela dagen också vilket gjorde att jag kom hem extra fort! :) Nu ska jag betala lite grejer och kolla i tdb så jag inte missar några roliga/viktiga tävlingar! :)

Någon som är sugen på nya bilder? På Söndag då jävlar! :D


- Skolfoto

Idag hade vi skolfoto i skolan. Värsta coolt de har blivit då. så 2011 att uppdatera saker! Dom har fan fläkt och grejer på enskilda fotot och man får riktigt posera. ^^  Sen tog jag Emmy och Sara kompisbilder. haha, en sämre idé var ju att försöka hoppa på ett kort tsm, haha, såg INTE bra ut kan jag ju säga. men kul hade vi! :D


Bild från innan skolfotot. ;) Emmie steker me mina brillor. ^^

- Super häst!

träningen för Agge gick super! Fokus låg på att han inte fick dyka, som han lätt vill göra! Han var super duktig och ja, kan jag säga mer än att jag älskar den hästen? Sjukt duktig! Ökade galoppen har han ju alltid varit duktig på, cilket jag inte alls är van vid då jag brukar rida Alicia som dör när vi ska öka. ^^ haha, men idag fick vi till mellantraven också. Härlig känsla att äntligen lyckas med den! :D jaja, han var super fin och nu är jag mer än taggad till Söndag! Nu jävlar ;)

bäst, bäst och lite till bäst! <3


- We dag

Två bilder från gårdagens we dag ;) Inte jag som tagit dom, ser faktiskt ganska redigerade ut? haha, jag vet inte ^^

Jag och super snälla Åsa ! :)


Jag och en som jag höll lite smått lektion för! :)


- Söndag

Snart ska jag åka och hämta Inez på Halqved. Sen är de WE träning på Lagga som gäller. Har bara sånna som har ridit länge idag så det ska bli skönt! Lite kvalitéts ridning med andra ord! :) Sen är det styrelsemöte som gäller. Sen kl halv 6 ska jag äntligen få rida Macho! :D Träning för Agge. kan nog inte bli bättre! Är super taggad och glad. Känner hur jag riktigt längtar!

Agge är min granne som är sjukt duktig på att rida och lära ut för den delen! Hon är inte utbildad tränare eller något och tycker själv bara att de är kul att hålla träningar ibland. Så det är egentligen hon som fått mig hitta den riktiga känslan i ridningen. Tack vare henne kan jag saker som jag kanske inte skulle kunnat inom ridningen. Så sjukt bra och duktig är hon. Alla passar olika med olika folk. Så tränare är svårt att hitta, jag har då turen att inte alls ha haft svårt. har ju sjukt duktiga tränare lite överallt! :D

Mera om mina tränare kommer i ett eget inlägg någon dag inom en snar framtid ! :)

två år sen, eller var det till och med 3? Åren går fort. ^^ men men, Ally var ivf super fin i både kropp och mjukhet den här sommaren. :)


- Mot Kullavreta

Nu ska jag packa, sen åker jag, Erika och Inez mot Kullavreta och fixar lite. :) imorgon kommer jag hem typ på eftermiddan någon gång :)

Är sugen på att tävla! eller just nu vill jag rida också, har inte gjort det på typ en vecka :O jaja, på Söndag senast rider jag ivf Macho :)


- Ställen jag vill till


Frihetsgudinnan, vet inte varför. men coolt att ha sett den på riktigt någon gång ^^

Hollywood skylten är ett måste.

Pyramid vet jag inte varför jag vill se, men kan inte riktigt fatta att dom är över 100m höga? Måste nog se de real för att tro på de... ^^

 

Sen äre ju massor av ställen jag vill till. men här har jag ju några mål för min framtid ;) haha


- Träning på Söndag

På Söndag är det lagträning som gäller. Passar alldeles utmärkt då jag saknar att rida Macho! :)<3


- Heelg

Slutade skolan halv 11 idag, så sjukt skönt. Åkte och hämtade Erika på hennes skola, sen åkte vi hem. :) Har städat och fixat lite "WE saker" till imorgon. :) Nu ska jag äta något sen ikväll åker vi till Kullavreta och fixar WE banor och annat sånt :) Så glöm inte att komma till Kullavreta imorgon kl 11.00. För då kööör vi! :)


- duktig ?

Kollade precis på tv3play eller vad de heter. På True talent från typ igår? Tycker verkligen den här tjejen var bra! Dock röstade inte dom gammla, vad är det för fel lixom? haha, helt stört. men ivf så gick hon vidare efterråt endå. Inte mer än rätt! :)


-



Klicka på bilden om du bill komma till tävlingen! :)


-Mot praktiken

Nu åker jag till min praktik som ligger i Knivsta på "frisörerna på torget". Är där typ hela dagen. :)


- yesterday

Igår var jag uppe i stallet. Blev inge rida. men därimot höll jag lite lektion för en halvgrupp. :) Dom var jätte duktiga utan problem. :) Sen kom Lisa dit och snackade lite. vilket var väldigt treevligt! :D På kvällen hände det inte så mycket, kollade på Robinsson, pratade med Sofie om tävlingar och höll lite koll på anmälningar till we dagen. :)

old pic


RSS 2.0