Ridläger på Sigtuna!

Nu har ridlägerna kommit ut på Sigtuna! Glöm inte anmäla er om ni vill ha platser! :)
 
http://www4.idrottonline.se/SigtunabygdensRF-Ridsport/Ridlager/Ridlagersommaren2014/
 
Bild på en av mina elever häromdagen på lägret när de red på kandar för första gången! :D
 
 
 

-Full fart hela dagen

Idag har jag verkligen haft fullt upp! Klev upp 07.30 och började jobba på KV. Där släptte vi ut hästarna och sen kl 9 hade jag träning på Bocken för Paulo. Fick många bra tips som jag nu får träna på! :) Känner också att jag får mycket insperation från egna träningar till mina lektioner sådär. så det är ju såklart väldigt bra! Sen jobbade jag där fram till ca 11. Kl 12 var jag och red Mias fina häst Nelson. Han är ju ursöt och fin och rida och allt. den enda är ju att han har lite småtjafs för sig så det gäller att komma över tröskeln!
 
Sen red jag även lilla Rocky på ridskolan, och sist men inte minst Homer i privatstallet. Sen hade jag mina vanliga lektioner på ridskolan. Superkul. Dessutom var mina elever väldigt duktiga! Mina nybörjare börjar nu verkligen få koll på läget! Är en som bara ridit två gånger med idag och han galopperade runt som ingenting. Sååå kul! Dessutom var min sista grupp bara tre stycken, vilket såklart är super då jag verkligen hinner hjälpa alla så det blir bra! Jätte skoj! :)
 
Bild från KV! :)
 

Världens bästa jobb

Idag började dagen tidigt med en teorilektion på hindertyper på Sigtuna! sen blev det dressyrlektion. Några med kandar och några utan. Gick jätte bra och alla var så duktiga. Lägert avslutades med kladdkaka och annat gott!
 
Nu sitter jag på Kullavreta, Trött efter att ha jobbat 7 hästar här på eftermiddagen. Men kul är det ju alltid! :)
 
 
 

Jobb på G

Har precis haft privatlektion för gulliga Emmy & Smirre, vilket gick jätte bra! Man kan ju inte annat än älska den lilla ponnyn! :) Nu ska jg till Sigtuna och jobba fram till 22! Har först kandarträning och lite longerings-teori med ett ridläger. (Är min Lördagsgrupp som har läger!) Vilket jag tycker är askul, då dom är kloka och har massor med frågor och verkligen vill lära sig och bli bättre! :) Sen ska jag rida den söta privtponnyn "Homer" och hoppa lite med honom också och pröva hur han är på den biten. 
 
Sen ikväll har jag tre lektioner på rad istället för Naffe. Därför slutar jag lite senare än vanligt. Men vad gör det när man har världens bästa jobb!? 
 
Nu, Mot Sigtuna! :)
 
Bjuder på en bild på Smirres syster Windy som jag red när jag var yngre! :)
 

Kul Söndag!

Dagen började med att jag var domare på debutantdressyren på Lagga. Duktiga ryttare och ponnyer gör ju dagen så kul! :D Sen var Erika där så jag tog tillfället till ackt och slängde upp henne på Fancy så jag fick se mitt hjärta hoppa lite gran. Vilket hon gjorde superfint! Hon hoppade en serie med studs och grejer i. vilket hon fixade jätte bra. Hon vill ju såklart smita imellanåt. men allt som allt var hon helt toppen! Stolt Sofia*
 
Sen hade jag mina vanliga hoppgrupper. De hade balansövning där de skulle släppa tyglarna och hoppa studs utan att hålla i sig. Det gjorde dom superbra och vi hade super roligt! :)
 
Mitt nästa måste är nu att jag och eriika ska pröva hoppa bakochfram. har precis pratat med erika i telefonen och vi har faktiskt en plan! Ni ska få se när nån av oss hoppar bakochfram. Så kul med utmaningar! Sånt gör att man känner att man faktiskt lever! :D 
 
Nu känner jag mig glad, lyssnar på hög musik och känner att livet leker! :) Tack alla för dagen!
 
 

-lördag

En kort summering av dagen:
 
Fancy var bra, men inte överdrivet bra, utan bara bra. 
Sen red jag en privatponny på Sigtuna. Pigg, men väldigt söt och duktig. Den ponnyn ska jag rida nästan hela nästa vecka också, ska bli kul! :)
Lektionerna gick bra, eleverna var väldigt duktiga. Min sista grupp fick känna på att rida sluta utan att använda sig av väggen som hjälp. Dom klarade det riktigt bra. Är så glad att jag just har den gruppen! :)
 
Nu ska jag snart sova för att gå upp och hålla i debutantdressyren imorgon! 
 
 

ändring på headern

 
 

Dagens

Idag är tanken att Fancy ska stå då hon gått nu i tre dagare. Istället ska jag rida en liten ponny på ridskolan som behöver ridas lite som heter Rocky. Han är född 07 och behöver därför ridas av någon som är lite större ibland då han gärn tar lite egna intiativ och gör tar kanske lite stor frihet att göra som han vill ibland. Så det ska bli kul att pröva honom! För övrigt så ska jag hålla mina vanliga lektioner på Sigtuna! :)
 
Så med andra ord blir det en ganska lugn dag för min del och rolig! :)
 
 
 
 
 
 

- Onsdag

Idag åkte jag till Sigtuna för att jobba vid två tiden. därefter jobbade jag fram till ca kl 18. Höll två lektioner för två skolor och båda hade lite bomarbete. Min första grupp var jätte roliga då dom alltid ser fram emot att göra saker och frågar mer än gärna om dom undrar nåt. Kul! :D
 
sen åkte jag till stallet och red Fancy på en lektion. Eftersom dom bara var tre på den lektionen så passade det extra bra såklart och ja kunde be Eva om lite extra uppmärksamhet. :) Så det var såklart jätte bra och få lite upprepning på att ta upp hennes nos ytterligare, då den fortfarande kryper alldeles för lätt under lodplan. I övrigt var fancy jätte bra och gårdagens jobb verkar ha lönats sig då hon flyttade fint för höger idag utan att rusa iväg. Kul när man får ett kvitto på sitt jobb! :D
 
 
 
 
 

- Dressyr på Fancy

Idag blev det dressyr i ridhuset. Vi kämpar på. det jag tycker är jobbigast för tillfället är att hon tror att hon vet bäst och bara gör utan att fråga. Hon väntar lite dåligt ibland och tar för mycket egna intiativ. Så passet idag gick åt att göra tusen övergångar mycket flytta för skänkeln och göra nya saker hela tiden. Om hon trode hon skulle till vänster, så svängde jag åt höger och vise versa. Det blev även en hel del "väggstopp". Jag måste säga att utan väggen skulle jag haft det jobbigt! haha, men hon var endå väldigt fin såklart! 
 
Men nu står hon ju inne vilket gör att hon kan ridas mera då hon är så pass pigg. Så imorgon tänker jag också rida eller göra något med henne. :)
 
 

Tisdag

Idag känner jag mig för att göra lite nytta! ska försöka ta tag och städa mitt rum och kanske ev garaget också. Mina hästgreher i garaget är rena kaoset. haha, täcken, schbrak, träns och ja allt ni kan tänka er ligger där lite smått hullerombuller! så jag måste helt enkelt göra ett ryck där och börja fixa! Sen ska jag till stallet och rida Fancy såklart! :)
 
ikväll ska jag till Slavsta och hålla lektioner! :)
 
Just nu sitter jag med den här sötnosen:
 
 
 
 
 

ny dragbil

Idag har vi köpt en dragbil. Vi har ju bara våran volvo som är ny och väldigt värdefull.. desutom är det för tungt om man har den och ska dra häst och släp. Så nu idag har vi äntligen köpt en Saab. Begagnad från pappas kusin. Så från och med nästa vecka kommer vi att ha en till bil och äntligen slipper jag låna andras bilar. Så skönt! :D
 
 

Citat

 
 
 

- Tömkörning

Idag tömkörde jag Fancy. Hon var lite springig i början, men efter att ha fått jobbat i några minuter så kom hon till ro, jobbade mest på att behålla takten och få till bra övergångar. Vilket hon gjorde väldigt bra! Tindra kom in med shettisen Lucas och skulle longera/tömköra också. Då blev Fancy dock lite stressad när hon skulle smacka och hålla på. haha, men jag sa att hon skulle försöka vara tyst och då blev fancy genast lugn igen. Men bra träning med småttisar i ridhuset också. :)
 
 

Sovmorgon

Älskar sovmorgon, speciellt när man vet att alla andra jobbar eller går i skolan.. ;)
 
Idag ska Fancy jobba, kanske tömköras och öva på den där högersidan som måste in. Vi får se hur det blir, men nåt ska hon göra iaf! :D
 
Min fina fancy! :)<3
 

Tävling

Idag på tävlingen var Macho jätte duktig! I första klassen han vi inte rida fram alls nästan.. och endå gjorde han det så bra! okej, visst det blev en och annan miss, men allt som allt en väldigt felfri ritt med väldigt mycket 8or i galoppen. Vilket resulterade en 3 placering och 68,03%. Två laggaryttare på topp 3 också vilket såklart var extra kul! :D
 
Klass 2 blev det massor med strul för laget, men Macho presterade endå väldigt bra. Jag fick dock rida mera och verkligen kämpa för att f¨till ett bra program då hans framåtbjudning hade börjat dala. Fick nån stor miss i en halt, annars var det endå ganska bra och jag var nöjd efterråt. Domaren ville ha lite mer energi och steg dock. Vilket inte riktigt Macho har då han är född ridskolehäst. men han var endå duktig och vi fick 61,98% och blev en 9 plats (två utanför placering!)
 
Trots strul med laget så är jag jätte nöjd över Macho och jag kan inte sluta beundras av denna fina häst som gång efter gång levererar och ställer upp i alla lägen! Dessutom fick han ju springa ärevarv vilket han såklart tyckte var kul! :)<3
 
Bild från idag på fina Macho! :)
 
Tack till Erika & Julia som gjorde dagen möjlig! :)
 
 

Håll tummarna

Nu är jag påväg till Julmyra ridcenter där Rönninge håller sista omgången av div 3 för storhäst i dressyr. Macho är redo, och jag är redo! Har ju inte ridit han sen sist ifs.. men det brukar ordna sig, speciellt med dessa underbara riskolehästar som alltid anpassar sig efter ryttaren! :)
 
 
 
 
 
 

Det är något speciellt med ston!

Jag har alltid fastnat för ston konstigt nog! Visst, jag har tyckt om casper väldigt mycket och tycker om en del valacker som tex Macho. Men jag måste säga att jag klickar allra bäst med ston. Dom har det där lilla extra att ge.
 
Som några exempel.. 
Windy var egentligen de första stoet jag tävlade. Inte för att det gick sådär extremt bra, men då var jag ju ganska liten också.. Men ett väldigt speciellt sto endå och jag har mycket minnen med henne! Sen kan jag ju bara dra upp några viktiga som jag verkligen älskat.. Ally, Alicia, Nixa, Fabiola, Fancy.. Ja listan kan göras lång med alla ston och jag har alltid tyckt att ston har det där lilla extra, och det händer nästan alltid något nytt. :)
 
Visst Macho tex är ju helt underbar och gör allt för sin ryttare. En kille som verkligen ställer upp i alla lägen.. men jag föredrar endå bäst ett sto, med en egen vilja och där det händer en del!
 
Ett lite virrigt inlägg kanske.. men det jag vill säga med detta inlägg är endå. jag kommer nog alltid tycka ston är lite bättre än hingstar och framförallt valacker. och det känns som att jag defenitivt kommer, i framtiden ha ett sto att äga eller ha på foder. Sen finns det såklart olika individer och alla är olika oavsett kön, så det är ju såklart inte skrivet i sten.. :)
 
Känns som om min personlighet passar mer in på ston iaf! :)
 
Bild på ännu ett sto, "Dussan"!
 
 

Lördag

Idag står Fancy först på schemat! Sen jobb på Sigtuna och min sista grupp ska även träna inför julshowen. sen åker jag direkt till Stallet och ska fixa Macho inför imorgon! Julia kommer också och hjälper mig som vanligt. Är verkligen helt underbart att ha en vän som Julia som hjälper till och följer med mig på tävlingarna! 
 
Sen på kvällen ska jag och Julia hänga lite som vanligt.. om det inte blir allt för sent då förstås. ^^ 
 
Laddar inför imorgon, ska väl ta och kolla igenom programmet också.. Är ju ganska bra om man kan programmet man ska rida. Det blir två stycken LB:3or på lång bana! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

header

Vilken header tycker ni att Sigtuna ska ha ? jag har skissat lite lätt och funderar lite fortfarande! :)
 
 

Fredagsmys

Idag tog jag sovmorgon, så skönt! Sen har jag och Erika kollat på en stallplats. så vi får se hur det blir där! :) Sen red jag uteritt på Fancy Med Hanna och Erika. Sen red jag Casino och Erika fick pröva Fancy i ridhuset. Erika tyckte Fancy var mysig och det såg jätte fint ut. Stolt är jag också över min fina! :D
 
Bild från uteritten som för övrigt var väldigt mysig! :)
 
 

- Jobb

Snart ska jag åka och rida en häst i Sigtuna. Hästen är min kollegas och hon vill se när någon annan rider honom så då får jag äran att göra det. Vilket såklart är jätte kul! Sen efter det åker vi direkt till Jobbet, jag har ju som vanligt mina elever från Valsta, Och sen mina vanliga grupper såklart! 
 
Imorgon är det Fredag! Super skönt med helg! :D
 
 

Fancy

Red fancy med svanskappa för första gången idag. Sadeln åker ju fram och åt sidan och åt alla håll, därför tänkte Mia att jag kanske skulle pröva svanskappan. Men jag tycker fört det första att svanskappa är fruktansvärt fult och för det andra så sitter ju sadeln inte för fem öre och glider runt överallt så jag måste nog byta sadel iaf.. 
 
Idag hade jag iallafall mycket fokus på att flytta för skänkeln, Hon flyttar nästan klockrent för vänster, men när jag trycker på med höger vill hon mest bara springa och dryga sig.. Så ja, blandat med bra och dåligt resultat idag. Ett pluss för galoppen idag dock då hon fattade den fint och var allmänt rund! :)
 
Vi jobbar på vidare.. skulle ju vara bra om jag hann rida lite mera så hon utvecklas fortare. Men snart hoppas jag att dom går in i stallet på nätterna och då blir det ju betydligt lättare att hinna med! :)
 
 
 

Insperation från Jens!

Igår hände det väl inte sådär ngt jätte spännande. Däremot hade vi insperationskväll med jens fredricson. Och ja, det kan man ju lungt säga var spännande. han tog upp mycket med mål och hur man mentalt tänker på tävling, eller iallafall hur HAN tänker. och jag kan inte motstå att tänka hur jag tänker när jag ska tävla. Haha, måste säga att jag tänker ganska likt! 
 
Han tog upp mycket med att han verkligen tänker att han är bäst och kan slå alla. man kan ju tänka lite att man blir ett stort ego.. men ja, det är det man behöver för att vinna. Om jag tror jag är dålig så kommer jag ju aldrig komma nånstans! Kände att även fast jag inte alls tävlar i hoppning eller ens är i närheten att vara lika duktig som honom så finns det likheter i hans och mitt tänk när vi är i tävlingssammanhang. Här är en video som han visade oss på föreläsningen, i början pratar han lite hur han tänker om Markus Enhing (stavning?), och tror det är viktigt att tänka så om alla sina konkurenter som man tycker är duktiga!  
 
 

- Strömsholm nästa!

Imorgon åker jag till Strömsholm igen. insperationskväll med Jens står på schemat efter kl 18! Helt klart roligt! :D Sen är det bland annat redovisning för ett grupparbete m.m vilket jag är lite mindre pepp på.. haha, men men. Kommer hem på onsdag mitt på dagen iaf och planen är att rida Fancy då! men får såklart se hur det blir! :)
 
 
 
 

*

 

Fancy

Red Fancy efter tävlingarna idag också! Johanna och Stickan skulle hoppa lite, så då hängde jag på helt enkelt! :) Hoppade bara några skutt över vanliga räcken och en vattenmatta, och travade lite cavaletti. detta gjorde hon väldigt bra och självsäkert! Just nu har vi inte hoppat några banor än så länge. Vo jobbar just nu enbart på självförtroende hos hästen och att vi ska hitta ansvtåndet från hindret. Vilken hon börjar göra riktigt bra nu! :)
 
 

Ponnytävling

Tävlingen var på fina segersta idag. Finalomgången i division 2. det var tre laggryttare på plats och alla var såklart jätte duktiga! :) Bild ett är på fina Breitling. Den andra bilden på ridhuset och Louise.
 
 

Fame passar med hösten! :)

 

Kusiner!

Här är Fancys kusin Johnnie! Riktigt lika, trots att det faktiskt "bara" är kusiner! :)
 
Blev erbjuden idag också att rida Issen, Fancys pappa. vilket jag självklart ska ta mig tid och göra någon dag. Hur kul som helst! :)
 

Nixa

erika hänge med och red Nixa idag. Och hon skötte sig fint! :) Idag mockade jag även och fixade åt Nixa. och gud vad skönt det var! haha, man glömmer så lätt hur det är att bara hänga och fixa det fint åt någon man verkligen bryr sig om! Tro det eller ej men jag Saknar verkligen stallfixen. På en ridskola är det tyvärr inte samma sak..
 
Sen har jag iallafall ridit fancy på stubbåkern. Hon var pigg som attans och älskar ju att springa och bara strunta i arbetet. men hon var faktiskt ganska fin trots alls. :)
 
imorgon ska Nixa stå, och Fancy ska ridas/tömköras! sen på Onsdag ska Nixa kollas av veterinären! :)
 
 

Bildbomb

Idag var Inez i stallet och hade kameran i höggsta hugg. Ida (Fancys skötare) kom med en jätte fin outfit till henne också som hon passade super fint i. Här kommer lite bilder! :)
 
 

Nixa

Idag red jag Nixa för första gången på läänge. Tyvärr är det mycket som har ändrats på henne och det är såklart hon inte känns som den Nixa jag hade för ett halvår sen.. men det var endå väldigt skönt att se henne och pussa lite på henne! :)<3 Så saknad häst!
 
 

Sigtuna

Kommer ni ihåg Musse från ponnyakuten? Idag red jag honom på ridskolan. Han var faktiskt super fin och väldigt framåt och lydig! En häst jag gärna rider igen! :)
 
Sen höll jag en hopplektion och en dressyrlektion på Sigtuna som gick bra! Sen åkte jag vidare mot lagga och höll en hopplektion. Dom var välidigt duktiga! :)
 
Nu har jag snackat i telefonen fram till 22.00 nu på kvällen. Nu känner jag för att gå och sova. Imorgon ska jag upp tidigt igen. Rida fancy, Jobba på Sigtuna och fortsätta med att svara på massa sms, mejl och telefonsamtal om Nixa! :)
 
Musse på bilden! :)
 

Älskling

Idag la jag ut annons på Nixa! Och telefonen har ringt typ 24/7 vilket är ett väldigt gott tecken! :) Jag har svarat på tusen frågor om Nixa och verkligen försökt säga allt jag vet och känner. Ska eventuellt åka och rida henne lite på Söndag för att prova på lite också. Saknar henne så! 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=759455

Fina ponnyer!

Började dagen med en uteritt på Stickan med Mia och Fanny på ridskolan! Stickan var dock mtcket snabbare än dom stora hästarna och tyckte om att få sträcka ut sig verkade det som! :D men han var duktig!
 
Sen hoppade jag lite i ridhuset på Fancy. Hoppade bland annat en oxer för första gången på 75cm! Gulliga Fancy! kanske inget att skryta med direkt, men hon var endå väldigt duktig! :)
 
Tack Fanny för hjälpen! :D
 
 

Kullavreta

Har varit väldigt off pga jobb på KV. Igår red jag bland annat lazur för Roggan igen. Lazur som inte blivit riden alls så mycket sen sist skötte sig utmärkt och var bärig och hade fin takt! :) Superkul att se sån förbättring sen sist! :) sen tog jag även tillfället till akt och frågade om olika tips på olika situationer med Fancy. Jag fick jätte bra tips som jag är jätte taggad på att prova! :)
 
I övrigt har jag såklart ridit massor med andra hästar också som har varit duktiga. Roligast tycker jag ju Bocken är såklart och Kip var också fin! :)
 
 

RSS 2.0