Fredag- fullt upp!

dagen började kl 7, Fixa Pontus åka till Täby och slutmäta honom! Nu är licensen beställd till och med och nu är det bara ryttare och tävling som saknas! Men Erika och jag har en bra plan så det är ingen fara! Pontus skötte sig förresten hur exemplariskt som helst, var verkligen avslappnad och stog och gäspade när vi väntade på att få komma in. Snacka om självsäker ponny! haha, så söt! mätmänniskorna blev såklart lite förälskade också pga att han var så söt, precis som det ska vara med små ponnyer. Pontus blev slutmätt till 126cm hög och stannar därför på B-ponny måttet. perfekt!
 
Sen red jag en sväng på Dussan- barbacka! tog det väldigt lungt och red ut i skritt och trav, jobbade mest bara lösgörande vilket hon gjorde bra! Skulle nog behöva ett ordentligt ridhusunderlag så hon fick jobba och bli lite svettig. Märks på henne att hon längtar att få komma igång. Så fort man börjar jobba med henne ute så är hon alltid på, drägglar och kliver under sig. Så duktig lilla ponnyn! 
 
Sen red jag Homer -ett dressyrpass. Han var lite tittig och stökig idag vid ett visst hörn i ridhuset.. men annars var han duktig! :) Sen var det 2 till lektioner på schemat! En markarbetes lektion och en dressyrlektion för en hel del privatryttare. Kul! Alltid roligt att ha nya duktiga elever!
 
Nu på kvällen har jag roat mig med pontus licens och massa papper.. som tidigare nämt. Men nu är jag klar och väldigt nöjd över min insatts över dagen! :D
 
Pontus från idag! :)
 

Fredag!

shit vad veckorna går fort! redan fredag och full fart mot helgen!  Idag ska jag och Erika till Täby nu på morgonen och slutmäta Pontus! Ska bli skönt att få de gjort!
 
Sen ska jag vidare och rida Dussan- sista gången innan Maya kommer hem igen och ska ta över! Och sist med inte minst så ska jag vidare till Sigtuna, rida Homer och hålla två lektioner på kvällen!
 
Fullt upp - som vanligt! Men varför inte lixom? ;)
 
fina Homer! :)
 

- Dagens

Ridit Dussan och sen har jag jobbat hela dagen på Sigtuna! Kom hem sen nu på kvällen strax innan 22.00 och skulle sätta på tvn för att kolla på beauty and the beast - den bästa serien som går just nu! Vad händer!? Jo. ALLA kanaler fungerar förrutom kanal 7 som just min serie går på.. Kände för att gå och dö en stund där.. Så jävla trist och blir ju lite less när man väntat typ hela veckan på att få se den, och så funkar inte skiten! Kommer må dåligt hela veckan för det här! -.- nej, vet inte hur jag ska kunna somna nu.. är bara sur.. -.-
 
 
 
 

- onsdag

Idag började jag jobbet med privatlektion för en av mina härligaste elever. Nämligen Sofia! Alltid lika kul att komma och hjälpa henne! :) Sen åkte jag vidare och red Homer. Som idag var väldigt duktig! Ägarana har höjt foddergivan vilket har gjort så han blev mera uppmärksam och mera framåt, precis som han ska vara med andra ord! Så Homer får en guldstjärna över hans insatts idag! 
 
Sen red jag lektion på finaste Queen. Hon var väldigt duktig och känns som att vi klickar väldigt bra! En sån häst som queen skulle jag vilja ha som min egna faktiskt. Och hon är ingen häst som är sådär överdrivet fläshig som jag alltid trott att jag vill ha. Utan hon är stabil och faktiskt ganska grov! Men det är endå någor speciellt över henne, vilker gör att jag lite fastnat för henne! Kul tycker jag, då jag faktiskt inte fastnar för hästar så mycket i vanliga fall! :)
 
Sen hade jag lektion för några elever från gymnasie som jag har varje onsdag! Jätte kul att se dom igen efter att dom haft jullov och så! :)
 
En bra dag helt enkelt! Fast kan ju inte bli så mycket annat när man får rida fina hästar och har duktiga elever! :D
 
Fin vinterbild på Nixen! :)<3
 

ledig dag

Spenderades vid datorn, tv och i två stall. Har mest planerat inför ridskolecupen som Lagga har på Söndag! Red Dussan idag igen såklart. Blev dressyr både på banan och runt alla hagar. Hon var pigg, lyhörd och mjuk, precis som det ska vara!
 
Sen åkte jag till Lagga och red Fancy. Red ut en sväng med Johanna och sen en kortis i ridhuset. Fancy var jätte fin idag och jobbade på bra! Lite springig imellanåt men helt klart kontrollerbar och framförallt mjuk och fin i hela kroppen. 
 
Helt klart nöjd med både ridpassen idag! Nu ska jag göra banskiss till ridskolecupen och få lite annat klart! :)
 
Snygga ponnyn "Dussan" från idag! :)
 

Lugn dag!

Tisdag idag och jag är ledig! Ska rida Dussan och Fancy ska också få jobba lite. Annars ska jag ta det lungt och mest ta det lungt. Kanske kolla på en film, sova lite längre och bara njuta av min ledighet! Är inte ofta det händer en hel dag sådär! ;)
 
Bjuder på en låt som jag precis hittade. haha, jag kan varit lite seg.. Låten har säkert funnits ett tag. Säkert tråkig att höra flera gånger så, men just nu i det här tillfället måste jag säga att jag tycker den är riktigt bra! :)
 
 

Måndag

Idag började dagen med att ta hand om Dussan. Red ut en sväng idag. Synd bara att det blåste och var så kallt! Men annars gick de väldigt bra! Sen har jag jobbat på mamma jobb och tagit hand om massor med ungar hela dagen. Ganska lugn dag med andra ord! Slutade kl 16.00 och nu sitter jag i soffan och ska njuta av resten av kvällen. Var länge sen jag bara var hemma från kl 4! brukar alltid ha lektioner, eller rida nån sådär på kvällen, men inte idag! :)

Dagens svante träning och resten av en underbar Söndag

Red för Svante mellan 11.30-13.00 idag. Idag jobbae vi vidare med att göra byten lite byten och hålla hästen inom ramen hela tiden. Idag var det flera hinder s vi fick verkligen jobba. Superbra övningar som var supernyttiga! Fick verkligen anstränga mig för att få rätt avstånd och galoppsprång mellan alla hinder och få till det så korrekt som möjligt med alla olika yten m.m. Queen var helt grym och var roligt att hoppa lite högre på henne. Hon är så otroligt possitiv och hoppar som en gud! När vi hoppade högre än 110 kändes det verkligen hur hon tog i.. Så var väl lite för mycket över hästen än med hästen i dessa språng ibland.. haha, men det var väldig roligt och jag är sjukt nöjd! 
 
min häst Queen som jag har haft i helgen var mycket mera med mig idag och jobbade verkligen och försökte göra sitt bästa. Det är inte ofta man får rida en så positiv häst, så jag  är med än nöjd. En klar favorithäst på ridskolan! :)<3
Efter hoppträningen där åkte jag vidare till Lagga. Tömkörde en pigg Fancy som i slutet blev jätte fin, men det tog ett tag! Sen hade jag hoppgrupperna på Lagga, dom fick byta öva på att byta galoppen. Och jäklar vad dom red- en del fick verkligen jobba! Kul att se att hästarna efter ett tag när ryttarna kom på hur dom skulle lösa det hoppade så fint och böt nästan hela tiden! 
 
Sen åkte jag vidare till Dussan som blev superglad att få komma ut sådär på kvällskvisten i mörkret.Red barbacka och bara njöt av den fina ponnyn som bara flöt fram. Riktigt härligt avslut på en rktigt bra helg! :)
 

- Träning och lektioner

Red 2 timmars hoppträning på Queen för Svante idag. Vi övade mycket på grunder, galoppombyten och att hålla samma rytm och få hästen in i handen. Måste säga att han var grym! Nogrann och väldigt duktig på sin sak. Gav ingenting åt slumpen utan gick igenom allting väldigt bra och såg till så att allting blev rätt. Queen är en väldigt stor häst egentligen (kanske ca 170 skulle jag tippa på att hon ligger på.) Så det är mycket att rida. Men hon var väldigt duktig, och när vi skulle öva med massa byten så trode jag faktiskt inte det skulle gå sådär jätte bra. Men Svante sa att han var säker på att de inte skulle bli några problem.. Så det var bara att lita på det och rida. Kan ju säga att Queen gick som en klocka och böt nästan varenda gång! Superkul och kul framförallt att jag litade på honom och att det blev så¨bra!
 
Var trött i benen efter dessa timmar i sadeln, men väldigt glad och nöjd! (brukar ju rida mycket längre än två timmar egentligen så det var väl inte så farligt igentligen, men jobbigt var det kan jag lova!) Tror faktiskt Queen var lika nöjd som jag! Så duktig och fin häst! Nu har jag sån insperation och är jätte motiverad till att både rida mera och lära ut mera!
 
Sen höll jag två lektioner. En av mina vanliga ordinare. De red dressyr och var väldigt duktiga- som alltid! men den gruppen är väldigt duktiga och ambitiösa! Sen hade jag en hopplektion på ett litet läger på ridskolan. Kände verkligen att jag hade mycket motivation efter Svante träningen. & ungdomarna red super och alla hästarna skötte sig galant, så man kan ju inte vara annat än nöjd! Humöret är på topp, nu längtar jag tills morgondagens träningspass och hopplektioner! :)
 
Bästa Queen! :)
 
 
 

Eftermiddagen

Homer fick ett nytt dressyrträns idag. To die for snyggt var det! Sånt skulle jag inte tacka nej att ha själv. Rundsytt, bred nosgrimma, svart med ett pannband som var skitsnyggt! Homer var ngt seg idag så jag red väldigt mycket framåt och hade fokus på att han skulle svara för skänkeln. Ta med dressyrspö nästa gång- en notis till mig själv!
 
unghästen i gottröra var duktig. Jag hoppade upp direkt och ägaren ledde oss på vägen. Sen bestämde vi oss för att gå in i en hage så jag fick rida själv. Han var väldigt duktig och han är ju tömkörd väldigt mycket vilket gör att han är väldigt lydig och kan vad tygelhjälperna fungerar och ja, det är en otrolig fördel kan jag säga! Däremot blev han ngt överraskad en gång över mina skänklar och sprang iväg en gång, och när han sprang så blev han ännu räddare.. haha, så söt! Tur att han har mycket man så jag kan hålla i mig! Styrde lätt mot staketet så han stannade, och sen var det inget mera med det. Skittade runt lite till och sen slutade vi. Väldigt duktig för att vara andra gången med ryttare på ryggen! 
 
Nu på kvällen har jag förberett lite inför morgonsdagens hoppträning. Queen måste ju se lite fin ut! :)
 
 
 
 

Vill ha sommar!

åå, vad jag saknar sommaren! Skulle mer än gärna åka utomlands nu i någon vecka och bli lite brun och vila ut mig. Det är ju verkligen det bästa som finns! :) Bjuder på lite randoms bilder från Alanya! 
 
 
 

Fredag!

Idag red jag dressyr på Dussan på deras utebana. Hon var väldigt duktig och jobbade på bra! :) Snart ska jag vidare till Gottröra, rida islandshästen där för andra gången. Idag gör vi precis som förra gången hoppa upp och av några gånger tills han känner sig bekväm och sen skritta lite när jag sitter på. (Andra gången idag har har en ryttare på ryggen!)
 
Sen efter det har jag lektioner i gottröra också för två elever. Sen efter det ska jag vidare och rida Homer! Sen får vi se om jag kanske hinner på Fancy också. Hon behöver ett pass i tömkörning eller longering! :)
 
Vi får se hur mycket jag hinner med helt enkelt! 
 

Hoppträningar på G

Har lagt upp nu så man kan anmäla sig till hoppträning på Lagga den 14 Februari. På Alla hjärtans dag och allt. Har ju dock ingen att fira dagen med, så det firas på bästa sätt- med hästarna och duktiga elever!
 
Två grupper med 5 i varje, läs mer på Laggas hemsida! Först till kvarn!
 
Emil får stå på bilden, och jag bjuder på min snygga min. Var så länge sen endå.. ;)
 
 
 

3 hästar

Som ett tidigare inlägg redan har berättat så började jag dagen med att räkna foderstater. Får till allt förrutom att få rätt kvot när jag delat smrp och MJ. Jätte störande! Så ska skicka in dessa tänkte jag och sen skriva att jag inte förstår hur jag ska få till resten. Då ser min lärare iaf att jag försökt! ;)
 
Sen red jag ut med en grupp på Sigtuna! Hade en svart liten ponny som heter Illusion. Han var dock väldigt pigg, haha! Ser honom ofta som en jätte seg ponny på lektionerna.. Så det var nåt nytt! Sen red jag Queen, hästen jag ska ha på Svante träningarna i helgen. Blev ett dressyrpass på henne. Kände ju helt klart att jag fick tid att hitta henne lite bättre idag. Sist jag red henne så red jag ju på lektion, vilket gjorde att jag inte hade tid att riktigt känna efter. Så nu kunde jag verkligen känna efter och prova lite oliak saker för att få bästa resultat. Hon var väldigt fin. En häst som alltid är possitiv och är väldigt fin!
 
Sen åkte jag vidare till Lagga och red Fancy. Underbara Lisa var där också och var med när hennes mamma skulle rida! Så det blev väldigt mycket snack! Så skönt att få snacka lite skit ibland! ^^ Fancy var iaf lite sisådär idag. Eller rättare sagt, Fancy var ganska duktig. Men med lite bättre ridning så skulle det nog gå som jag vill! ;) Hon drog in sin nos lite mer än vanligt idag, men å andra sidan så lyssnade hon ganska bra. Så jag skyller på min ridning idag! För Fancy var helt okej! :D
 
En söt Queen på bilden!
 

Laddar inför Svante träningen

Ska bli riktigt kul att träna för Svante i helgen! Ska ha en ridskolehäst som heter Queen som jag ridit på en gång tidigare. Ska bli riktigt kul att få hoppträna lite ordentligt igen! 
 
 

Hatar att inte kunna..

Idag har jag försökt att vara duktig och pluggat.. Men kan säga att jag har inte kommit fram till ngt rätt.. Har försökt flera gånger att få till olika foderstater.. men endå får jag inte kvoterna i slutet att stämma. Jag hatar att räkna foderstater! Och ännu mer irreterande är det eftersom jag faktiskt lyckats göra en tidigare.. Så egentligen borde jag kunna! -.-
 
Snart ska jag åka och jobba på Sigtuna. Då slipper jag iaf tänka på mina problem med dessa foderstater.. De värsta som finns är nog att inte kunna eller att inte förstå nåt. Jag hatar att säga att jag inte kan eller liknande.. 
 
 

Alla hästar avklarade!

Red dressyr på Dussan, både runt alla hagar (alltså inte på banan) och även på banan! Hon var väldigt fin och sammarbetsvillig både på och utanför banan. Övade på att ta tbx och öka och göra mycket tempoväxlingar i alla gångarter. Upplevde henne däremot ngt seg idag.. eller ja om jag jämför med igår så kanske allt räknas som segt.. haha! men allt som allt var hon väldigt duktig! 
 
Imorgon ska hennes medryttare Rebecka rida och så rider jag på Torsdag igen. Då ska jag nog rida ut igen!
 
Sen fick jag med mig Erika när jag skulle rida Fancy. Erika red Nancy och så red vi ut! Skrittade först lyckosten, sen red vi i hagen och jobbade ponnyerna lite! fancy var dock ganska dryg och inte alls sådär sammarbetsvillig som de senaste dagarna.. Men ja, hon var absolut inte hemsk heller.. så de fick vara okej där kände jag! :)
 
En bild från idag! 
 

Dagens "att göra"

Idag är det min lediga dag! Eller ja, jag har inget ridlärarjobb iaf! Idag ska jag börja med Dussan, sen ska jag rida Fancy också. Blir nog uteritt för Fancys del! 
 
Sen ska jag plugga.. har TRE foderstater att göra.. Fy, det ser jag verkligen inte framemot. men de måste göras.. och sen när jag kan det så är det förståss jätte bra! Tänkte faktiskt räkna ut på hästar som jag faktiskt känner för att bli lite mera motiverad!
 
sen ikväll ska jag till Agge för att gratta henne, då hon fyller år! (Agge är en granne och en av familjens närmsta vänner. Har även tränat för henne en hel del!) Mest hjälp av Agge har jag haft på Ally och Nixa! Och på båda hästarna har det blivit jättebra resultat! En fantastisk tränare!
 
Bild från en träning för Agge. Kan ha varit 2007 eller något liknande! Nu var det ett tag sen iaf! ;)
 

Vill tävla!

Jag är såå tävlingssugen! Var ett tag sen nu jag tävlade påriktigt med träning och sattsade! Vill komma tillbaka igen.. men istället nu så åker jag ju till Strömsholm, så då får jag vänta ett halvår till. Men sen lovar jag att jag ska ta tag i allting och börja sattsa på riktigt! :)
 
 
Blandade bilder från olika tävlingar.. Mest glädje har jag ju haft med bästaste Alicia. Men Fabiola bjöd ju även på riktiga höjdpunkter och slog ofta till med rekordprocent för min del! :) Att tävla är faktiskt en av dom roligaste sakerna som finns att göra!

Måndag

Idag startade dagen med en tripp till Slavsta för att rida och fixa åt Dussan. Red ut på hackamoret idag. Ponnyn blev minst sagt pigg! Visste faktiskt inte att hon hade det pigga i sig, eller vet ju att hon är pigg, men inte pigg. ^^ Hon ville verkligen  galoppera på fort. Lät henne dock inte göra det då jag inte litar på underlaget och de jag minst av allt vill att hon ska halka och skada sig.. så hon fick hålla sig lite helt enkelt! Imorgon blir det nog ett ordentligt dressyrgenomkörare för lilla ponnyn! :)
 
Sen var jag på Hööks och köpte två nya ridbyxor. Ett par svarta och ett par marinblåa av samma modell. När man väl hittar nåt som passar så får man passa på!
 
Sen hade jag en privatlektion mitt på dagen och sen var det styrelsemöte på Lagga! :) 
 
Fancy fick en väldigt välförtjänt vila idag! Imorgon ska hon få jobba igen! :)
 
Ytterligare en bild på snygga Dussan! :)
 
 
 
 

Söndag

Idag har jag haft fullt upp från stund 1! Träffade Erika idag och fick en parfym av henne som tack för att jag tagit hand om Donna. Tack för det! :D Sen hade jag dressyrkurs och hoppkurs på Lagga! Super kul - som alltid med duktiga elever!
 
Efter kurserna åkte jag direkt till Slavsta och red Dussan. Skulle på DUS möte kl 18, så blev han snabbritt idag och väldigt snabbfix med att både fixa mat och mocka. Har kommit fram till att jag är väldigt effektiv när jag vill, för jag var faktiskt bara 5-10min sen till mötet! Red ut på Dussan, och måste bara berätta hur duktig hon var. Red lungt idag då jag inte hann rida så länge.. Men otroligt stadig i formen med ett bra stöd och lagom lydig. Dussan i storhästformat skulle jag inte tacka nej till! Så fin!
 
Erika hoppade fancy idag för mig också. och hon var såå duktig! Erika hoppar henne jätte bra och man ser att Fancy mår bra hennes sätt att rida på. (Inte för att jag och Erika rider så mycket annorlunda) MEN, Erika är mycket bättre på att lägga hästen rätt på hinder och är kvickare i hjälperna när det gäller hinder och hoppning, vilket Fancy mår bra av! Jag själv blir ibland för seg, vilket kan skapa lite oro hos Fancy. Så ska nog försöka få Erika att hoppa henne oftare.
 
Jag tycker ju också att det är sjukt kul att hoppa... men ibland får man nog tänka på hästens bästa istället för på sitt eget. Och för Fancy är det bättre att Erika hoppar. :)
 
Två bilder på fina Dussan när jag red henne för ett tag sen! :)
 

Lördag

Bloggandet har blivit lite lidande senaste veckan av mitt schema, men så kan det bli ibland! Idag började dagen med att rida Fancy. Trode hon skulle vara pigg då hon stått i tre dagar. men hon var väldigt lydig! -pigg är hon ju alltid med bra framåtbjudning. men hon var otroligt lydig och vänster galoppen satt jätte fint! :)
 
Härligt att rida på lilla ponnyn igen. Imorgon ska hon få hoppa med Erika för mig!
 
Sen var jag på Sigtuna som vanligt och höll mina lektioiner och hade en privatlektion. Red också Homer idag! Båda mina ordinare grupper hade hoppning och privatlektionen var för en elevsom jag har på Torsdagar! :) Rolig dag! Nu laddar jag om för imorgon då det är både dressyr och en liten hoppkurs! :)
 
 

Fredag

Tiden går så fort så jag hinner knappt med! Igår jobbade jag nästan hela dagen. Idag däremkot gick jag upp kl 06.45 och åkte till knutby för att ha utsläppet. Red Donna och fixade lite allämt i stallet som vanligt. Sen åkte jag till Gottröra och började ett jobb med en unghäst. Jätte söt islandshäst som jag ska hjälpa till att rida in! Började med att hänga som vanligt, (Första gången han har ryttare på sig över huvudtaget.) I början hoppade han mest runt och tyckte det var obehagligt, men efter att ha hoppat upp och av några gången och hängt kvar så lugnade han sig och var jätte duktig. Sen slängde jag över benet och satt, vilket gick jätte bra. Vi avslutade med att gå något varv. 
 
Så kul med unghästar! Både jag och ägaren var mer än nöjda med passet och tror att hästen (som jag tyvärr inte mins namnet på) också tyckte det var jätte kul! Så mycket beröm som han fick idag har han nog inte fått någongång, så kan tänka på att han växte några cm bara på det här passet! :)
 
Nu ska jag fixa lite intyg, äta och ta det lugnt. Sen åker jag vidare till Sigtuna. där ska jag rida Queen (den hästen som jag ska ha på träning för Svante!) Sen ska jag, Mia och Åsa ha trevligt och spendera fredagskvällen med att fixa hemsida! :)

- Strömsholm

Igår var jag hela dagen på Strömsholm. Idag åkte jag därifrån strax innan 13.00. Sen åkte jag direkt till Donna! Red henne, vilket gick ganska bra! Efter lite tragglande och flyttande för skänkeln och en ryttare som inte gav efter för en enda cm så började det sakta med säkert bli riktigt bra! Första gången jag känner jag jag faktiskt kan rida henne! 
 
Sen kom jag väl hem och hade ätit fram till 18-tiden. Därefter har jag badat och sen har jag gjort en hel foderstat! Gaaah, vi ska göra minst 4 st som läxa till den 28 Januari.. hehe, och jag är helt sämst på att räkna foderstater! Så nu har jag gjort en. (tog "bara" typ 2 timmar.) men efter några "ge upp försök" och "känna mig som ett hopplöst fall" så känner jag mig nu ganska duktig som faktiskt klarade de! Har skickat in foderstaten till min lärare för att hon ska kolla om jag är på rätt spår.. Lär ju bli galen om det är fel! 
 
Nu känner jag mig dötrött och sängen väntar! :)
 
Dagens lilla konversation med Erika! HAHA, kunde verkligen inte låta bli att skriva! Så typiskt mig! ;)
 

Två hästar och en lektion

Idag började med att rida ut på Fancy. Red dressyr i hästarnas sommarhage. Miljöbytet gjorde henne ännu piggare än vad hon brukar vara.. Dessutom är det ju utomhus, vilket har gjort henne superpigg på sistonde. Men idag gav jag mig fan på att hon skulle kunna gå lugnt och vänta lite överdrivet på mina signaler. I skritten flyttade hon jätte lätt för skänkeln och var superlydig! Ibland blev hon tom lite ivrig och bara trampade på stället. haha, piaff nästa! Nej, men hon var fin och taggad! Efter en stund tragglande med övergångar var hon fin och lyssnade bra även i trav och galopp! Härlig känsla, och slutade passet med ett brett leende, precis som det ska vara! :)
 
Sen åkte jag till Knutby. Red Donna och fixade allt i stallet. Hade även insläppet där för första gången. Vilket inte var några problem. Har inte så mycket att säga om vistelsen i stallet. Men mysigt att ta hand om en häst "påriktigt" med mockningen, och allt foder som ska fixas m.m. Saknar det faktiskt en hel del! 
 
sen nu på kvällen har jag haft lektion för min elev Sofia på hennes medryttarhäst. Kan inte säga annat än att jag tycker att det gick riktigt bra! :)
 
Nu ska jag packa ihop allt till imorgon, för då är det Strömsholm som gäller igen! :)

Måndag

Idag är det en lugn dag! Ska rida Fancy och ska till Knutby och rida Donna och ha insläppet i det stallet. Sen ikväll ska jag hålla en lektion! Så nu på förmiddagen blir det lite lungt efter en lång sovmorgon! :)
 
 
 

USEK utbildning och Hoppgrupperna!

Dagen började med USEK utbildningen. Jag höll ett pass med verksamhetsplanering. Tog lite längre tid än jag tänkt mig dock. Men vi fick till en bra termin iaf vilket var huvudsaken! :)
 
Sen åkte jag till Knutby och tog hand om Erikas häst Donna. Och sen var det hoppgrupperna som stog på schemat. Första gången för grupperna detta år. Hade 6 stycken i varje grupp. Fick se både ett och annat ovanliga språng under lektionerna. Beundrar verkligen ryttarnas balans och tycker det är så roligt att jag får undervisa detta elever med sån potential! Finns många som är riktigt duktiga!
 
Allt som allt gick det väldigt bra och mina elever var väldigt duktiga! Nu ska jag ladda ner en film och sitta och kolla på den och slappa! :)
 
Filmen som jag tänkte kolla på är Thor 2! Kollade på ettan häromdagen och tyckte den var väldigt bra! Typiskt mig att kolla på lite "overkliga" filmer eller serier!
 
 
 
 
 
 

Lördag

Red Fancy i morse på lektion. En bra övning gjorde Fancy väldigt trevlig att rida. Otroligt sammarbetsvillig och en riktigt bra känsla. kändes som en "we´re back" känsla faktiskt! Vänster galoppen satt bra och hon var allmänt fin. Ngt bakom lodplan lite då och då.. men så mycket bättre än dom senaste träningarna! :)
 
Sen har jag jobbat på Sigtuna som vanligt. Dressyr med alla mina grupper. Måste säga att jag blir väldigt stolt när jag ser mina elever som är så duktiga. Har jobbat på Sigtuna nu i ett och ett halvt år. Och känner verkligen hur dom utvecklas och man känner verkligen att det är sin egen grupp. Samspelet mellan sina elever och sig själv är helt underbart. Man behöver egentligen bara tänka och börja säga en övning och allting bara klickar. För dom tänker som jag! Helt underbart att ha det så! :)
 
Sen nu på kvällen har det varit USEK-styrelse kurs i stallet. Massor med lekar och teambildning har det varit i stallet! Nu laddar vi om inför dag 2. Imorgon är det min tur att ha ett allvarligt pass med dom. Verksamhetsplanering och "planera, genomföra" står på schemat! Har sååå mycket som jag skulle vilja göra.. men jag har ju bara två timmar så får nog hålla mig till det.. ^^ Kul är det iallafall! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dagens

Pga vädret så blev lektionerna på gottröra inställda, så nu på eftermiddagen så red jag ut på Fancy. Eftersom vädret vart som de var och hagarna som dom är. Så hade hon inte varit ute.. Utan dom skulle in i ridhuset och få röra sig några timmar istället efter att jag ridit. Så jag satt upp på ett krutpaket som helst ville springa!
 
Red ut på en bra galoppväg och försökte trava.. det var ingen idé. Så när jag lät henne galoppera gick det i all världens fart. haha, snacka om pigg! Har alltid tyckt förrut att hon varit för lydig, men nej nu är hon mer som en normal häst. Fick tom ta i lite när jag skulle sakta av. men hon bockar iaf inte, vilket jag är tacksam över. Så det är för det mesta bara att hålla i sig och försöka stödja upp lite om hon tittar på nåt längs vägen.
 
Sen nu på kvällen har jag bakat.. Blev dock inte sådär jätte lyckat.. men alla är väl kanske vana vid det på Lagga nu? haha, så det gör säkert inget! ^^
 
Nu på kvällen har vi även planerat det sista inför USEK kursen imorgon och på Söndag. Tror det blir riktigt rolig faktiskt! Är jätte taggad! :)
 
 

Fredag

Idag klec jag upp tidigt för att åka med transporten till Knutby. Erika och jag skulle nämligen åka till Lagga med Donna för att träna i ett ridhus. Lastningen gick väl sådär.. tog väl kanske 10-15min båda lastgångerna. Så det var väl okej, men det beror ju såklart på vad man jämnför med!
 
Väl i ridhuset var hon ganska duktig också. Vet inte om hon varit i ridhus någon gång.. men i vilket fall som helst så kollade hon lite hörnen, men skötte sig bra i övrigt. 
 
Nu ska jag alldeles strax åka till Gottröra, ha två elever och sen ska jag sitta på en unghäst för första gången. Spännande! Får se hur den reagerar! :)
 
Sen ikväll ska jag baka, för imorgon är USEK kurs på Lagga. Jag är en av ledarna på kursen och står för fikat! Ska bli väldigt roligt! :)
 
 

- Uteritt

Efter att jag fixat lappar om en hoppträning för "hoppnybörjare" på Lagga så tog jag in Fancy i stora stallet och gjorde iordning henne för en lång uteritt. nu under vintermånaderna har det verkligen blivit för lite uteritter då det ibland har varit alldeles för halt eller helt enkelt väldigt bekvämt att rida inne. Så nu tog jag verkligen chansen att rida ut när jag hade mycket tid. Det regnade dock, men lite regn har man aldrig dött av. Så en lång och härlig uteritt blev det idag. tror Fancy uppskattade det lika mycket som jag. Bara att få galoppera på raka spår utan att behöva svänga efter 38m är ju så skönt! Här kan hon verkligen sträcka ut sig och bara få utlopp av sin energi. Välbehövligt och väldigt härligt! :)
 
 

Onsdag

Idag börjar dom allra flesta i skolan.. eller börjar jobba. Men inte jag. För jag är nämligen helledig! Känns som det var längesen, vilket det faktiskt inte är.. Men idag ska jag rida Fancy. Tror vi passar på att rida ut om vädret tillåter faktiskt! Vi behöver miljöträna!
 
Sen ska jag försöka att inte göra någonting. Ni vet bara njuta av att bara vara ledig. Det är dock inte min favoritsyssla. men ja.. något hittar jag väl på i slutendan kanske! :)
 
Vill ni att jag skriver om något speciellt? Kommentera isåfall så kanske jag skriver ihop ett inlägg under dagen! :)
 
 

Vilken kurs?

Tänkte fixa en till kurs på Lagga i början av Mars innan jag far vidare mot Strömsholm. Frågan är nu.. Vad ska jag ha ? Hoppkurs, dressyrkurs, eller kanske någon träningstävling? Jag har ju en hel ideér. men vad skulle ni på lagga vilja ha, eller vad är det som ni saknar? jag är nämligen öppen för förslag.. Vill ni ha teori. eller vill ni kanske bara rent av rida?
 
Tänkte att jag skulle kunna höra lite önskemål och sen bestämma exakt hur kursen ska vara och vad den ska handla om efter det. Alla förslag och nya ideér mottages tacksamt! :)
Två bilder på fancy från igår!
 

Bästa serien början igen!

Ja som rubriken lyder så är jag väldigt lycklig då serien "Beauty and the beast" startar igen på Torsdag kl 22.00! Perfekta tiden också då jag slutar jobba vid 9-halv 10, så jag brukar vara hemma och "soffklar" strax innan 22!
 
Ja, i vilket fall som helst så rekommenderar jag denna serie starkt! :) Var jätte nördig på säsong ett.. Något säger mig att jag kommer vara likadan denna säsong! :)
 
 

Ny hjälm!

På förmiddagen har jag varit i Slavsta. red ut med Maya och Lisa. Dom visade mig en hel del ridvägar ute så jag vet vart jag kan ta vägen då jag ska ta hand om henne i två veckor snart. Så nu kan jag några av slavstas ridturer och så kan jag typ alla deras stallrutiner och grejer. Alltid lite spännande att se hur olika stall har det. Deras rutiner var enkla och också väldigt bra!
 
Sen åkte jag till Sporren och prövade en hjälm som jag tidigare beställt i min storlek. den passade jätte bra. Så nu har jag köpt en ny hjälm! En one-k hjälm! :) På bilden under ser ni hur den ser ut. Passar väldigt bra till tävlingsoutfiten också! :)
 
 
 

Kort film

 
Kort film från lite travarbete, galopparbete och skritten. Sånna saker som hon gjorde i skritten är typiskt Fancy att göra när hon blir spänd! Fick kloka kommentarer att hennes form behöver längas lite då hon gärna blir vääldigt kort, så fram med nosen och läng halsen måste jobbas med. Det gjorde vi ifs redan innan.. men det är så typiskt henne och spänna till där och bli kort.. :)
 

Debut

Kan ju börja med att Fancy var så otroligt mycket bättre från start idag än igår! kan säga att vi började där vi avslutade igår! Skönt! Hennes högergalopp var super, vänstern däremot inte så bra.. Det är vänsterbogen som åker ut lite mycket ibland som jag ibland är för seg att korrigera!
 
i vilket fall som helst så skötte hon sig allt som allt väldigt bra! Har dock aldrig ridit till musik, vilket gjorde att när det kom en låt med mycket bas i så blev hon ganska stressad och ville helst springa. Men klandrar henne inte, för samtidigt så vill hon så gärna göra rätt! Så där skulle jag bara vara lite snabbare att ge henne en uppgift så skulle säkert inte det heller vara något problem. men när hon var fin så var hon riktigt fin. Ibland gick hon mot handen tyvärr och ibland så krullade hon ihop sig väldigt mycket, så formen varierade sig en hel del.
 
Nu blir det hårdträning med musik och andra ljud för att hon ska lära sig att det inte ska spela någon roll. men allt som allt är jag nöjd över min lilla ponny endå som verkligen försöker.. Väldigt snälla 65,2% avslutades ritten med!
 
 
Extra roligt var det att min elev Maya debuterade LA och vann på 70%. En väldigt stabil och tjusig ritt från deras sida! Verkligen jättebra jobbat! :D
 
 
 

Då var det dags!

Det blir knoppning endå på Fancy! Jag vill (även fast hon är väldigt fin i utsläppt) Föregå med gott exempel på klubbtävling och knoppa! Om det skulle bli helt kasst så får jag väl plocka ut det då.. Men de är nog ingen fara! Dessutom åker hela tävlingsoutfiten på för att jag såklart vill föregå med gott exempel! Dock inte donut då jag har problem med hårgrejer.
 
Haha, har inte haft en riktig snodd på en hel vecka.. Ja ni kan ju anta att jag tycker det är jobbigt!
 
 
 
 

Vilka bloggar läser ni?

Jag vill ha fler bloggar att läsa! Gärna sånna som jag känner eller vet vilka det är.. Men annars kan jag gärna läsa bra hästbloggar i övrigt också. Jag behöver namn på bloggar helt enkelt! Kommentera med alla bloggar ni läser och gärna eran egna blogg! Jag vill ha så många som möjligt att läsa! :)
 
Gammal bild på mig och Alicia, kanske våran andra tävling tillsammans? Även där en första placering!
 
 

Fancy

Idag innan jag åkte till Sigtuna och clinicen så red jag Fancy. Skrittade ut en runda ut i skogen först, och sen ganska länge i ridhuset.. Hon var ganska hemsk i början med massvis med överskottsenergi. Hon sprang mest och var allmänt jobbig. Där när hon är sådär blir läget väldigt jobbigt också då jag inte kan ta i henne. Ju mer jag tar, desto mer springig blir hon. Så efter en rejäl stund med tragglande av skritten så släppte jag henne och lät henne galoppera. Jag orkar lixom inte bråka... Sen kom två andra hästar in i ridhuset.. och sen blev hon som en helt annan häst. Lugn och stabil. Dock så är vänster galoppen inte alls bra.. Höger är verkligen helt toppen, men vänster där sitter det lite fast för tillfället.
 
Så jag har inga höga förväntningar imorgon. Hoppas att hon behåller lugnet och jobbar ist för att springa! Det är mitt mål. Sen får vänster galoppen bli som den blir. Säkert lite ur form.. men förhoppningsvis så gör hon ju de mesta korrekt iaf!
 
Vi får se hur det blir! 

Rolf Göran clinic

Känner mig insperarad efter clinicen med RGB! Han tog upp viktiga saker och fick lite mer inblick idag hur noga det är med kontakt, stöd på yttertygeln och att hästen ska bjuda fram in i handen. dessutom tycker jag att jag fått se ryttare som visar att man måste vara jätte noga med att byta galoppen, rida i rätt tempo och rida en bra väg för att komma rätt på hinderna! Super kul var det och nu är jag supertaggad att rida och träna! 
 
Måste säga att jag är stolt av att vara en del av Sigtunabygdens RF och Sigtuna Ridskola som gjorde detta så bra! Tycker verkligen det var bra arrangerat och har verkligen inget att klaga på! :)
 
 

Imorgon händer det!

Rolf Göran Begtsson kommer till Sigtuna! Eller han kommer redan idag, men imorgon är clinicarna! Ska bli såå kul att få se och höra vad en så erfaren människa säger! Måste säga att de har varit väldigt roligt att följa allting lite "behind the scene". Ser verkligen fram emot imorgon ! :D
 
 

Bra dag!

Efter 5 lektioner i sträck (5 timmar i sträck!) och klockan halv 7 på kvällen känner jag mig trots att jag är lite hungrig och trött att mitt jobb är det bästa som finns! Folk kanske undrar varför. Men elevernas utveckling och glädje slår så stort så jag utan tvekan skulle kunna stå en timme till! :)
 
Bra dag! Nu ska jag kolla på tv och chilla! :)
 
 

Lördag

Helg igen, vilket betyder jobb på Sigtuna! Har precis haft sovmorgon och nu sitter jag och inte gör någonting. Känner mig lite lat.. haha, men de får man nog vara om man ska jobba till halv 7 ikväll! :) Idag ska Fancy stå för att jag sen ska kunna rida henne både imorgon och på Måndag! :)
 
Funderar dock på att gå upp till Lagga och skriva ut lite kurser och fixa anmälan så det är klart! :) Vi får se !
 
 

Knoppar eller utsläppt?

Nu på Måndag ska Fancy gå sin fösta tävling. En vanlig klubbtävling som går i LC. Så nu är frågan.. Ska jag knoppa eller inte? 
 
Hennes man är ju väldigt fin utsläppt..Men jag har ingen aning om hur den blir när den är knoppad. Så vad tror ni? Ska jag ha den knoppad eller utsläppt?
 
Pannluggen ska iaf ha en knopp då jag vill att hennes stjärn ska synas! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig dag

Igår hade jag ju som sagt ganska många lektioner. Och alla var jätte duktiga. Det är sånt som gör att mitt jobb är det bästa i världen! Superkul är det verkligen att se alla utvecklas! :)
 
Sen red jag även Fancy. on var helt okej. Men hon är inte riktigt i fas.. Vänster galoppen som varit hennes starka sida är ganska hemsk.. eller hon är inte alls lika rund i den galoppen och det stör mig något fruktansvärt.. Men vi jobbar på det! Nu på Måndag ska hon ju gå sin första LC, och ja som det känns nu så kommer det väl inte gå sådär jätte toppen kanske.. Men det får bli som det blir! Förvänta er inte något stort iaf! ;)
 
 
 

Fredag

Idag är det många privatlektioner på scehmat faktisk! Klockan 10 börjar jag med två elever i Gottröra. Sen har jag 5 elever på Lagga som väntar. Idag kommer jag iaf ha fullt upp! 
 
Sen ska även Fancy ridas, vad hon ska få göra har jag dock inte bestämt än. Så vi får se! :)
 
 

Planering på hög nivå!

Idag har jag planerat lite om ridskolecupen 2014! och även lite kurser..
En dressyrkurs den 19 Januari och även en hoppeftermiddag" med teori och ett hoppass för de som är lite nybörjare på just hoppsidan. planen är att jag ska planera in flera kurser.. men jag vill ju så mycket och jag har inte sådär super mycket tid.. 
 
En dag till i veckan skulle inte skada, gärna en helg! ;) haha
Är i vilket fall som helst väldigt taggad på alla träningar och aktiviteter som jag planerat in! Allt kommer upp här och på Laggas hemsida så klart jag är färdig! :)
 
 

Torsdag

Redan Torsdag igen och idag börjar ridningen på Sigtuna i vanlig ordning! Har såklart kvar mina vanliga grupper. Sen på dagen vid kl 13 har jag en privatlektion på Lagga! Men ska börja dagen med att sova ut riktigt mycket! Hade velat rida fancy imorgon.. men hon måste få vila nångång.. Så imorgon får hon nog stå.. Hon har ju trots allt jobbat ganska många dagar i sträck nu. Även fast inte alla pass är så hårda. :)
 
 

Skrivit in allt!

Har varit riktigt duktig här på kvällen och skrivit in lite allt möjligt i Laggas kalender på hemsidan. Bland annat vilka datum ridskolecupen är och vilka datum hoppgrupperna är. 
 
Ridskolecupen planeras för fullt och alldeles snart kommer jag eller fanny fråga de som är aktuella att vara med. de som kommer att få vara med att tjejer som hjälper till på ett eller annat sätt och sånna som vi vet tycker om att hoppa eller tävla. har gått ganska mycket efter de som startat på klubbtävlingar på Lagga och försökt sprida ut det så att så många som möjligt får vara med och rida! :)
 
Ridskolecupen är ju en superkul tävling att börja med. Det är stilhoppning som gäller i år, vilket jag såklart tycker är jätte bra! :)
 
om ni nu är intresserade av datumen, så gå in och kika i kalendern.. USEK aktiviteterna kommer bestämmas den 11-12 och sedan skrivas in.Sen kommer såklart tävlingarna planeras in och skrivas där också! :)
 

Första dagen på 2014

Idag hade jag lektion för Maya och Dussan. Sen åkte jag och red Homer. Hade lydnadsövningar på galoppbanan! Sen tömkörde jag Fancy i skogen. 
 
Var också duktig och har tvättad bilen då den ska in på service imorgon! 
 
Nu har jag pluggat lite och skickat in en inlämningsuppgift bland annat! Så lite duktig har jag varit idag! :)
 
Bild på snyggaste ponnyn! :)
 

Svar på frågor!

Fick förfrågan hur jag ska göra med Fancy när jag är borta på Strömsholm! Svaret är att hon kommer att stå! Hon kanske kommer att få löshoppas någon gång eller gå på promenad i skogen. Men hon ska inte bli riden.
 
För det första så har hon inte fått en ordentlig vila sen hon börjades rida in. Så då passar det perfekt att ta den då! Och för det andra vill jag inte riskera att komma tillbaka till en häst som inte längre är riden på mina villkor. Eller i värsta fall blivit förstörd så jag måste jobba tillbaks det jag byggt upp. Därför har jag och Eva bestämt att hon helt enkelt ska få vila! Sen kanske jag rider henne dom helger jag är hemma. sen kanske Erika bestämmer sig för att rida nån gång kanske, vilket såklart är okej. Men annars är jag väldigt noga med att ingen annan ska rida och jag hoppas det blir som vi har planerat för det bästa resultatet!
 
Angående hoppkursen på Lagga så kommer jag att ha dom! Jag kommer oftast vara hemma på helgerna vilket betyder att jag fortfarande kommer att kunna jobba! sen har jag försökt lägga alla hopptider på bra helger så att jag kan ha dom så ofta som möjligt. Tycker verkligen det är roligt med hoppkurserna, så jag missar helst så få gånger som möjligt! :)
 
Hoppas du fick bra svar! :)
 
 

RSS 2.0