- Lully igen

Ringde Helena idag. Fick veta att Chantesse också hade blivit skadad. Dom tror att de kan varit vargar som attackerat dom i hagen.. :/ Dock tror inte min pappa det. men aa, vem vet. ;) Lully blev operarad och allt ser bra ut efter omständigheterna. Som det ser ut nu kommer hon kunna bli vanlig igen. men de kommer ta tid. :/ Otur när vi precis har börjat fått lite pli på henne. men de är sånt man får ta. Imorgon kommer hon ivf hem. :D<3 Är glad att de gick så bra endå! :)

Gammal mobilbild I fokus är det Chantesse och i bakrunden Lully <3 Ser dock ut som två ponnys på bilden. haha, vilket dom inte är ^^



- Frågestund på US-bloggen

Nu har jag fixat typ som en frågestund på usek´s blogg. Där kan man fråga typ allt möjligt. Eller om man vill se några speciella bilder på nåt kan man ju fråga om de osv. ;) bara kör!

Laggausek.blogg.se


- första dagen i skolan

Idag är det skola. börjar dock 12.50 så jag har sovmorgon hur länge som helst. :) skönt för en gång skull!

På shemat idag är det skola och sen blir det nog stallet.

Igår var det fresten årsmöte för klubben. Känns som vi har en bra styrelse i år! :D Vilket alltid är kul. (jag sitter som suppleant för USEK så är ju alltid med.)

Nu har jag och Lisa tagit på oss att fixa en tävlingsgrupp. Så är du medlem i Lagga och är intresserad om att vara med i tävlingsgruppen (fixa tävlingar osv) Prata då med mig eller Lisa! :D

Har kommit på att jag vill rida Ally! Var så sjuuukt länge sen, saknar min sommar då och gick som bäst!


- Idag

Idag fyller min underbara mamma år, grattis på henne! :)<3

Sen måste jag säga att jag har varit ganska duktig och nu fixat en header till USEks blogg! :)

Kolla in Laggausek.blogg.se

lite suddig bild, men på bloggen ser ni tydligare. ;)


- Hältutredning på Ulltuna

Nu ska jag ta mig tid att skriva lite om hältutredningen på Ulltuna. Många har redan frågat om den, men för de som väntar på bloggen skriver jag nu. :) Var ju inne för en vecka sen. var där från 11 till ca halv 5 (då stängde dom.) Fick rida och longera flertal gånger. Blev även böjprov och röntgen. Dom röntga båda bak knäna vilket såg super fint ut. sen så är han ju inte så jätte mycket halt, men alla såg ju att de var ngt där. Och han reagerade mest på H fram på böjprovet och även lite på h bak. Dom har svårt att sätta fingret på vart hältan sitter och dom har inte kommit på det till 100% än. men nu leds han 20min/dag och går även på metacam. Han fick även behandling på kliniken. Vi ska alltså på återbesök om ca en vecka. så då får vi se vad dom säger och om han har blivit ngt bättre. För isåfall kommer han bli tränad utifrån ett shema. we will se!

Bild på min snygging! :D


- Lullebullen :,(

Idag smsade Helena och sa att Lully skadat sig allvarligt i hagen. Ringde upp henne direkt. Eftersom Helena är i Göteborg så visste hon ju inte exakt. men Lully åkte in akut til strömsholm eftersom hon skadades allvarligt på ngt ben. Hon nämde senan och att ngt troligtvis var av och att de blödde väldigt mycket. Min fina älskling. Så nu väntar jag på att Helena ska ringa och säga hur operationen gårr. men innan måste ju vetrinären ringa henne osv. Hoppas verkligen att hon klarar sig! :(

Min fina på bilden. :) Håll tummarna


- Nya bilder på Tuffe

Som jag lovat i några inlägg tidigare så vore de ju kanske roligt att se bilder på lilla Tuffe. så här kommer några

Lite skillnad från i somras kanske ? Ni får ursäkta min otroligt inte så bra sits och lite smått irreterande klädsel. :P Desutom gick detta passet med Tuffe uruselt då han var stressad hela tiden och helt enkelt inte kunde slappna av. Men aa, så kan de ju vara ibland. ;)

Ifs är sommar bilden en aning finare med bakrund och grejjer. men endå. Nu är han inte samma häst längre ;)

 


- Kass på att uppdatera

Är verkligen usel på att skriva här. Känns som bloggen är ganska död för tillfället :P haha aja.

I Veckan har jag varit på Kullavreta. Träffat Emmely oxå på KV, vilket var skit kul ! :D Sen idag ( Torsdag ) har jag varit uppe i lagga på dagridlägret. Hjälpte till på en WE lektion och sen höll jag i teori om lite puls, andning osv. Sen höll jag i lite gymkhana för dom. :) Vilket gick bra. :D

Sofia och Emmely in action i somras :P


- Casper på ulltuna

Vet att en del kanske väntar på historien från Ulltuna med Casper. Men de är så mycket att skriva. så det kommer upp kanske ikväll eller bara lite senare. Den som lever får se! ;)

Kraam Sofia

- Gokart & Bowling

I fredags var jag på bowling med USEK-flickorna. vilket var väldigt ruligt! :D Jag kom kanske 3a totalt eller nåt? aja, riktigt skoj vare!


Bild på alla som var med på bowlingen. (två var inte med)



Sen på Lördagen var jag uppe i stallet. Annelie var där också, vilket var kul! :D Sen på kvällen åkte vi till gokartbanan i Uppsala och körde gokart. Hela min familj och fam Nyberg (grannarna). Gokarten var kvalfinalen och grejjer. Men i helhet kom jag näst sist , haha, men de va bara för att Erika stängde in mig en gång så dom andra hann köra ifrån. haha, aja, skit kuul ivf! Vann över erika både i kvalet och i B-finalen. :) De måste göras om säger jag bara!! :D

haha, bild på Erikay och mig dåra. haha, inte så fin men aja. Våra fina gokart kläder på ivf! :D

 

Tack för en kuuul gokart sväng! :D




- Till Ulltuna

Imorgon drar jag till skolan för morgonen sen blir det att åka till SLU Ulltuna med Casper. Äntligen har han fått tid för hältundersökning. Jag skriver på kvällen hur det har gått osv. Hoppas verkligen dom hittar något! Och hoppas att de inte är för allvarligt. :)<3


Jag och min lilla snygging! :)<3


- Ridning

Red Tuffe idag igen. Pratade med Eva på dagen och sa att jag kunde rida honom några dagar nu om dom ville ha hjälp med honom, så han hittar sig själv lite igen. och hon tyckte tydligen detta var en bra idé så så blev det. Han var mycket finare än igår. Behövde inte göra förjobbet eftersom jag gjorde det igår. Nu var han redan loss i båda sidorna när jag började vilket var väldigt skönt! jaja, han var duktig helt enkelt! :)

Bild från i somras igen. :) kanske ska ta en bild så ni får se hur han ser ut nu och gemföra. :)


- sovmorgon

Har sovmorgon idag, sen i skolan äre chill för har bara svenska och sen kundpass. :) Fatta att de bara är idag och imorgon och sen är det lov! ;D

Fredag- Skola + bowling med USEK
Lördag- Stallet och sedan gokart
Söndag- Sova sedan någon gång på eftermiddan åker jag till Kullavreta
Måndag- fredag - Kullavreta
Fredag kväll- Hoppträning med hästlaget
Lördag- Lagga stallet, sen gratta mamma
Söndag- Lagga stallet + på årsmöte :)

En myycket hästis vecka och de gillar vi! :D Och de nästan bästa med allt är nog endå att min underbara vän Emmely kommer till KV oxå! :D Ska bli grymt kul!

JAG ÄLSKAR LOV! :D<3


- Ridning - igen

haha, förstår inte hur jag lyckas. Eftersom casper inte är helt bra har jag beslutat att han ska få vila. Eva och jag har pratat ihop oss idag så vi ska försöka fixa en tid på Ultuna för Hältundersökning, skönt! Har ju tidigare varit vetrinärer och allt möjligt och kollat på honom, men eftersom ingen tidigare hittat något, så försöker vi en till gång nu. Så förhoppningvis ska dom hitta något. Är ju så synd om han eftersom han bara är 4 år (knappt). jaja, gullis kommer säkert bli bra! :)

Ivf, red Tuffis på lektion idag. Agge red Caisa (som hon brukar göra, hon var bara sjuk Mån-Tis. :) Men ivf, funderar på att rida Tuffe fram till Söndag. Men har inte bestämt mig än. Han behöver nog ha en och samma ryttare ett tag som kan få honom att gå i ett lungt och stadigt tempo. Säger inte att jag är så duktig på det. men förmodligen är jag duktigare än många andra som rider honom. men har inte bestämt mig än. han kändes stel, klumpig och tung i början av passet. Hela passet gick åt att få honom att skritta och trava på i ett lungt tempo. Han orkar inte bära upp sig i lungt tempo så han försöker antagligen springa från problemet. Smart häst, skulle jag också försöka göra! men i slutet när jag travade av var han fin och bärde sig själv. :) Bra att de var ngt som gick bra ivf ;)

Gillar den här bilden, Han var ju såå himla fin då! :)




- Fullt upp

Jag har fullt upp för tillfället. Skola, körkort och hästarna tar upp all min tid. Från och med nu tänker jag inte blogga bara för att jag ska göra det. Utan tänker göra det när jag känner och vill det! Kommer kanske inte bli varje dag. men lite då och då helt enkelt. :) Ni får väl fortsätta hålla utkik om ni vill. ;)

Ivf nog om de. Idag hade jag kund i skolan. vilket gick bra. Skulle bara klippa helform. (Rakt av, kan man säga) ^^ men men, (y) på det!

Sen har jag ridit caisa nu på kvällen. :) Vilket gick bra. Mia är på mig som aldrig förr. haha, nu när jag inte rider ordinarie lektion då är dom på mig lixom. xD haha, jaja. as bra för mig! Behöver ju inte betala ngt då de gynnar dom lika mycket som för mig! :) jaja, övningen var ruter ess. bak/framdelsvändningar. Gjorde lite sluta ibland också, vilket gick bra. :) Det jag tränar extra på nu är följande.. Självklart är ju sitsen a och o i all ridning, så detta tränar man ju alltid på. Men just nu är det detta mina tränare tjatar mest på. och ja, jag håller med. Suuger verkligen på att ta ner hälarna, titta frmåt och ihop med händerna. Något som måste jobbas till rätta igen! :)


* Upp och ihop med händerna!
* Ner med hälarna, tänka på placering av foten
* Titta uppåt/ dit jag rider

Caisa på bilden ! :)


- Helgen

Brukar ju skriva lite utförligt oftast när de varit Vincente träning och grejer, men u mins jag inte allt och så skulle de bli en hel radda med text, så nej. de får helt enkelt bli en "snabb historia" om helgen ist!

Fredag- Åkte till Kullavreta. Red Tubbe och lite hästar innan Vincente kom. Sen tränade jag Lully och Dametyt för Vincente. Lully blev lite galoppträning. haha, hon var lite vild, bocka och höll på i galoppen. Men i slutet blev hon riktigt fin där oxå. Vincentes bästa kommentar var nog "se till att hon inte galopperar till kina nu". haha, (hon galopperar ju ganska snabbt eftersom hon inte har muskler att bära upp sig korrekt och alltihopa än). jaja, träningarna gick bra trots att jag var helt slut som människa.

Lördag- red ju såklart Tubbe utöver träningarna. han var duktig! :) Sen red jag Lully och Chantesse för Vincente. Lully blev lite lydnadsträning på. haha, sötnosen behövde nog det! x) Chantesse blev de lite mera seriösa skolor på. Vilket gick bra! :)

Söndag- Red ut med Tubbe. :) Sen var Vincente sen från segersta så han kom till KV vid 4. (och jag skulle hem kl 5 då jag skulle till lagga och kolla när Ullis hoppade) aja, så jag hann bara rida Chantesse då, men de gick bra så de är lungt. ;) Red fram i låg form så att hon skulle kunna hitta sig själv/bära upp sig själv och komma igång med baktrampet. men men, Chantesse var helt enkelt duktig! :) Red Bocken oxå den här dagen men han var seg och ville inte alls så jag red inte alls länge. Ville inte skämma ut mig när alla dessa suuper bra ryttarna rider därinne. ^^

Btw har ju inga bilder från helgen tyvärr men --------> titta in på http://twolivesonepassion.blogg.se/

Där ser ni när jag rider Chantesse för Vincente i bakrunden. När matilda rider för Eckart! ;) Dock så är det ju bara snuttar man ser mig och typ bara på dom sista filmerna. Dom första och dom i mittenm syns jag inget alls eller typ bara skrittar på ;)


- Fy på mig

Har varit USEEEEL på att uppdatera, jag vet. Men hade tyvärr ingen internet i helgen då jag var på Kullavreta och sen igår orkade jag inte ta hand om saken. så nu ska jag börja här...


-Klänning till salu

Yes, sorgligt med sant. Nu är min klänning till salu..

Endast använd en gång. Riktigt snygg, laxrosa. Spelar i stort sätt ingen roll hur bred man är, då den är väldigt justerbar. 2000kr. Intresserad? mejla [email protected]

 


- Hemma idag

Idag hade jag svårt att hitta rätt stjus till skolan osv. Så i slutendan bestämmde jag mig förr att stanna hemma istället. Hade endå bara kundpass och 30min svenska. Kändes ganska ovärt. Så ja, nu har jag varit hemma. Försökt och göra lite nytta hemma. plockat in och ut ur diskmaskinen. Hämtat ved. Packat till helgen och gjort sånt där. kl 15 blire Top model och så ska jag plugga ! har haft hela dagen på mig och kan inte enms hälften. Fy på mig! Nu ska jag ta tag i det hela!

hejdå

Btw saknar jag mitt hår! (Alltså slingorna osv) Ska försöka få till en lucka på praktiken nästa vecka tror jag! ;)


- Today

Hade praktik först. :)Klippte bland annat Lina där, vilket gick bra! Sen efter kvällsmaten gick jag upp till stallet med erikay. Red först pluttis Casper. Det gick bra, och han var duktig! :D Sen skulle Erika rida Tuffis på lektion så jag skulle ta Pontus. men sen när vi hade ridit halva lektionen så böt vi då vi var sygna på det. Tuffis gick finfint i slutet. Väldigt samlat och lugnt. Vilket jag är nöjd med. Men de finns ju som sagt massor att jobba vidare på. ;)

Tuffis på bilden. :)


I helgen händer detta på KV! :D

Helgen 12-13 februari kommer tysken Eckart Meyners för att jobba med ryttarna som deltar i projektet Quadraten. Korrekt sits är a och o i all ridning!

Eckhart Meyners är rörelseforskare med inriktning idrott och har jobbat med Deutsche Reitschule i Warendorf samt Tyska ridsportförbundet under de senaste 20 åren. Han jobbar med alla beridare som tar examen på Warendorf. Han lär dem sitta bättre själva samt hur de kan utbilda andra ryttare att "swinga med hästen" vilket innebär att rida med en mjuk och följsam sits och därigenom störa hästens naturliga rörelser så lite som möjligt.

Han ger kurser och clinics i Amerika och i många andra europeiska länder. Meyners har skrivit flera böcker och producerat flera DVD filmer, den senaste tillsammans med Heike Kemmel som är en av de ryttare som han regelbundet jobbar med.

Meyners använder övningar både med och utan häst inklusive övningar på den välkända Balimo pallen.

Träningen startar vid 9-tiden och håller på till ca 17.00 både lördag och söndag.

Plats: Kulla-Vreta Gård, Bålsta

Fotfolk 150 kr

Ytterligare info maila [email protected]

Välkommen att följa träningen!

DRESSYRCLINIC

VICENTE ROTGER MESEGUER


11-14 februari

Vincente är en grundlig engagerad tränare som alltid går till botten av problemen därtill är han även specialist på de samlade rörelserna.

Vicente Rotger Messeguer kommer regelbundet för att hålla Dressyrträning på Kulla-Vreta Gård utanför Bålsta. Dessa träningar har varit mycket uppskattade under åren då Vicente utbildar, tränar och tävlar allt från unghäst till Grand Prix-nivå. Många tränare och ekipage har haft stor nytta av denne man. Kulla-Vreta Gård har den stora förmånen kunna erbjuda 4-dagarsträningar en gång per månad.


 


Har du problem med piaffen? Passagen? Tveka inte att komma och få hjälp av Vicente! Denne man är en mästare på detta! Att få en bra, regelbunden och harmonisk piaff och passage, utan hackande och halande, är Vicentes styrka! Självbärighet och harmoni är mottot.


Även unghästar har mycket att hämta hos denne man!


 


Anmälan sker via mail på [email protected]. (anmälan är bindande)


 


VÄLKOMMEN!


- Kullavreta

Åkte till Kullavreta efter skolan idag, Började med att rida Tubbe. Han var fin. Tog ett par skutt över ett hinder oxå. Tubbe var duktig och de blev mest miljö och ljud träning för hans del. :) Sötnöt! Sen tvingade jag Helena att rycka Tubbes man, för den såh förjävlig ut. Så hon tog hand om Lullys man när hon endå var i farten, vilket gillas. desutom blev hon väldigt söt min lilla plutt! :D  Sen red jag Lully dåra. Hon var lite bitchig, men hon är ju ett sto trots allt. Men de gick super bra. :) Hon var jätte duuktig! <3

sen vid 7 kom mamma och hämtade mig. så då övningskörde jag hela vägen hem :) det gick strålande! ^^





- Ridning uppe i Lagga

Efter skolan var det Lagga som gällde. Gick upp och började rida Casper. Blev ett ridpass i skritt idag igen. :) det gick helt okej. ;) Sen red jag Tuffe då Carro ville det. :) och ja, vad ska man säga.. En gammal travare som blivit ridskole häst, de säger sig ju själv. Tuffe var ju AS FIN i somras, och nu. nejnejnej säger jag bara. :( Men de gick väl helt okej det oxå. Men ja, en helt annan häst sen i somras. Men aja, sen vare Pontus tur. :) han var jätte duktig den lilla hästen. har inte så mycket att säga, men han var bästa hästen för dagen. (y)


Imorgon blire KV. :D

- skolan

Sitter i skolan och väntar på att tiden ska gå. Ska fixa lite på Laggas hemsida. Jag har exakt en timme på mig framför datan. Sédan har jag bild. :D

Imorgon blir det KV om någon kan hämta mig! :D<3


- Casper

Hann inte skriva inlägg igår efter stallet, för jag var så jävla trött och hade bättre saker för mig - kolla på solsidan och ponnyakuten. ^^ haha, jaja. Igår red jag ivf Casper. Han var suuuper fin. Blev bara jobb i skritt då jag tyckte han kunde få ta det lite lungt. :) Men han var jätte fin, sökte sig nedåt och var allmänt lösgjord från gårdagens arbete med tömkörningen. Casper blir alltid super fin efter jag tömkört honom! Riktigt kul! :D

Tränade även för att flytta lite åt båda håll osv. :) duktiga polle!


En bild på snyggingen själv sen i våras. ;) eller kanske höstas? i don´t know


- datorjobb

Sitter och fixar lite datajobb. Fixar med hemsidan. Laggas nya Ungdomssektion styrelse ska ju bland annat in. De drygaste är ju bilderna ^^ Men nu har jag bara två stycken kvar och dom ska jag fixa när dom skickar in alla info till mig! :) Men men, de går med andra ord bra. Sen har jag skickat in nominering till årets eldsjäl oxå. (I Uppland) men säger inte vem jag har skickat in! :P

pluttis Windy får stå för bilden <3


- Lagga hela dagen

Var uppe i Lagga hela dagen. Jätte skönt att vara med lite kompisar! :D Tömkörde även Casper idag för första gången på länge. Han var väldigt dukrig :) Inez fotade desutom så här kommer några bilder. ;)

min bebis ser ju en aning skabbig ut med all päls och ett "jätte Matchat" träns sådär, med helt random nosgrimma. Men han är allvarligt talat så söt. ^^

 

Frågan är ska manen ryckas kortare eller inte? :P jag vet inte riktigt vad jag tycker. ^^

 


- hejhej

inte hänt så´mycket idag. Först skola, hade boxning på idrotten vilket var as jobbigt :O Sen på kvällen har jag varit ute på stan och ätit och kollat på bio med mina underbara vänner sara och Emmy. :D<3

Sen har jag kollat på Lets dance. Är egentligen jäävligt trött. men har på värsta mix låten så jag blir lite sugen på att dansa. ;) haha, för dom som inte visste de så ääälskar jag att dansa. dock suger jag på de, men jag gilar de endå! :D

Nu firas helgen! :D<3


old pic

- dagen i ett :)

Hade sovmorgon och så hade jag svenska. Sen hade jag hantverksteknik. Gjorde lite uppsättningar, är ju ganska inspererad nu så då gåre rätt lätt. :) Sen hade jag kund, en herr klippning. vilket gick bra! :)

sen efter skolan gick jag upp till stallet. Där mötte jag en massa elever från realgymnasiet och så mötte jag även fanny, julia och becca där . :) (tre från ungdomssektionen). Skoj skoj! Sen red jag Casper. han gick väl helt okej. men han saknar lite framåt tänkande ibland, men de kan ju höra ihop med hans bakdel där. :/ Idag var det ivf bommar som gällde igen fför att han ska tänka på att lyfta på benen och även jobba lite mera så med ryggen. :)

Just nu pratar jag i skype med lilla Inez och snart ska jag soova. :)

Vill ha sommar! :D



- Frisyrer

Bjuder på några uppsättningar jag gjort i veckan. :)




inte så super bra kanske, men så här kan de se ut när sofia är i farten. ;)


- dagens

Idag hade jag praktik på Frisörerna på torget. (precis som alla andra Onsdagar) Sen efteråt blev det stallet. Red Casper. Bomarbete idag så att han blir tvunget att lyfta ordentligt på benen. :) Han fattar inte att han inte ska slå in dom, men de gick väl varken bra eller dåligt. Helt ok lixom. ^^

Sen skulle Erika rida pontus på gruppen efter och då var jag super duktig och skrev mitt nya skötarsystem som är as bra! :D Ni ska bara veta. :P Imorgon kommer bilder på lite uppsättningar som jag gjorde idag på praktiken. Så håll utkik! :D


Btw, är jag sjukt tävlingssugen! :D

- Caspeer

Red Casper idag- Han var suuper duktig. Fick lite tips av Mia, och han var faktiskt super fin då! :) Idag tränade jag på att flytta för skänkeln och så vidare. Och han förstod faktiskt snabbare än jag trode. :) lille pluttis. <3 Blev mest skritt idag och flytta osv, men som sagt jätte fin hestis! :)
Dock så har han blivit lite feg. Förrut var han alltid så cool lugn, men nu hoppar han till för lite saker här och där som han tycker är lite läskiga. Ifs är de ju ganska bra att de kommer en reaktion så man kan ta vara på drivet. :) Så de är bara positivt! :)


- we har blivit en ordninarie gren


Nu har WE blivit en ordinarie gren io Svenska Ridsportförbundet, skit bra ju! mera om detta kan ni läsa på ridsport.se

Ser ni att bilden är från kullavreta? haha, kanske inte så svårt att se. ;) men men, Helena fortsätter sitta som ordförande 2011 ivf, vilket är as bra för grenen! :)


RSS 2.0