- KV

Åkte till KV idag på förmiddan och red Fabiola inför Söndag. Hon var vääldigt pigg och lyssnade väl inte till 100%, men helt okej. imorgon ska jag ta en sväng på henne också, så ska vi se att det går bättre. Vi brukar inte klicka till 100 första gången efter ett "uppehåll" från varanndra. ^^ haha, men men hon var ju som vanligt fin som alltid endå! :)
 
Sen klippte jag Johanna (ägaren) innan jag åkte. Blev jätte fint! :)

Varit på stan!

Kom precis hem från stan. Var på Kappahl och köpte en jacka! Väldigt skönt måste jag säga! Kanske inte kommer till så mkt användning nu när jag ska jobba i stallet ifs, men alltid att ha snygga saker! :)
 
Sen var jag på HM för att  köpa upp ett presentkort som .jag fick igår. Så där hittade jag bara en bh, men det är alltid nåt! Sen var vi till Mustang eftersom dom har 23% rea på allt i butiken. Prövade ett flertal ridbyxor.. men ingen passade. :( Så typiskt mig! Ridbyxor är verkligen svårt att köpa tycker jag för dom passar typ aldrig. Finns ett fåtal då, men de gäller ju att dom är snygga också..
 
men men, från mustang följde bara ett grimskaft med.. inte speciellt kul kanske.. men men!
 
Nu ikväll blev det lite ändrade planer, skulle ju jobba i stallet. Men blev ändrat då en tävling var inställd så då jobbar ordinarie istället. Så då behövdes jag inte. ganska skönt är det ju.. men grupperna jag skulle ha är så roliga så det hade ju absolut inte varit några problem. :) men men.. Ska kanske upp och rida Casper iallafall. :)
 

Lite lat

Idag sov jag ganska länge.. och av någon konstig anledning så blir man alltid segare hela dagen om man sovit länge. -.- Så nu sitter jag här vid datorn, har inte gjort ett dugg på hela dagen. Ikväll ska jag dock hålla i två lektioner i Lagga och hjälpa till lite på handikappridningen. Så då kommer jag väl igång! Egentligen borde jag åka in till stan och kolla på jacka och typ svänga förbi hööks, men jag vet inte om jag pallar. ^^ Senare tänkte jag såklart rida Casper också. :)
 

:)


Just nu

Kollar på paralympics invigningen! Var nästan lika intressant som att se "vanliga" os invigningen.. :) aja, nog om det!
 
Idag red jag och Casper en liten runda längs stubbåkrarna. En barbacka tur blev de då jag var lite lat! Men kan lova att det var super härligt! :) Sen nu på kvällen har jag varit på eurostop.. kollade på lite kläder typ bara. Hittade en skinnjacka som jag vill ha, dom hade dock inte i min storlek så imorgon ska jag nog åka till lite affärer här i Muppsala så får vi se om den finns i rätt storlek! :) Och sen efter det var jag uppe i stallet och städade lite smått i kansliet och ja typ chillade. Kollade på en ridlektion bland annat och bara pratade med lite folk. :)
 
aja, skön dag med andra ord!
 

Onsdag

Idag har jag ingenting inplanerat. Måste vara första dagen på jag vet inte hur länge... Eller okej, Casper ska ridas, men de räknas inte.. :) Får se om jag följer med till eurostop ikväll.. Erika och mamma skulle dit, så får helt enkelt se!
 
Idag blir det sån där dag då jag fixar sånna saker som jag inte hinner med annars.. typ som städa och ja ni vet sånt där tråkigt.. ;)
 
Får se helt enkelt vad jag hinner med! Skriver lite senare ikväll! :)
 
 

Saknar!

Saknar verkligen ridledarutbildnings-livet. Älskar verkligen att vara på hästkurser sådär och bara plugga häst, träna i både hoppning och dressyr och vara med massa som har samma intresse som en själv! Härligt ! men men, bjuder på två bilder här ivarjefall! :)
 
Bild 1. Är på våra fina jackor! :)
Bild 2. Gruppbild på gänget!
 


 

-Startlista

Nu är startlistan uppe till på Söndag! Är såååå taggad! Startar dock som nr 16.. skulle velat haft ett lite senare nr.. men men, det får bli bra! Sen startar jag i lagklassen också såklart.. Där får vi se vilket nummer jag blir! :)
 
Håller tummarna för fint väder då snälla Inez ska med och fota! :D

DUS möte

Nu åker jag på DUS möte i Uppsala igen. Vi har det ganska ofta nu pga eventet. Men de är alltid trevligt och roligt på våra möten, så jag klagar inte ! :D
 

-Tömkörde idag!

 
 Blev tömkörning idag igen, super bra för Caspers del ! Dessutom trivs han väldigt mycket när jag tömkör honom så det är väldigt bra för honom! Han var duktig som vanligt och sen efterråt tog vi oss i kragen och lasttränade lite gran. Han bråkade en hel del i början men klev sedan på väldigt fint!
 
bjuder på en gammal bild på Casper :)

Tisdag

Idag sov jag till kl 10 ungefär. Väldigt skönt måste jag säga!
 
Snart ska jag bege mig upp till stallet och ta hand om Casper.. Har dock inte bestämt mig om jag ska rida eller tömköra än.. Vi får helt enkelt se vad det blir!
 

Ridbyxor

Guud, jag vet inte vilka ridbyxor jag vill ha. Har tänkt en hel del på vilken färg.. och just nu har jag typ BARA blåa saker. Vilket gör att jag ser ut som ett gående blåbär.. så jag tänkte faktiskt skaffa mig ett par bruna eller ett par röda ridbyxor kanske..
 
Dessa är dom som står på "Vilken vill jag ha listan"! ;)
 
 
Bruna från Horselife
Blå ridbyxor från horselife
Röda ridbyxor från equiline. Fast helskodda såklart. ;)

Treeevligt ! :D

Åkte till Emmy idag och träffade henne och Sara! Det var såklart härligt att se dom igen! Vi åt nån middag som Emmy gjort, Faktiskt så var den jätte god! haha, Emmy kanske borde sattsa på en karriär som kock!? Den var i vilket fall som helst jätte god! :) Sen åt jag och Emmy lite glass.
 
Sen så gick vi upp till Gimo ridklubb. Fick lite rundvisning, trots att jag varit där två gånger tidigare.. haha, har man dåligt minne så har man! ^^ men men, måste säga att dom hade det jätte trevligt där! :) Träffade linda också som jag gick ridledarutbildningen med. :D
 
Härlig eftermiddag! :D Tack alla! :)
 

Casper

Tömkörde casper imorse.. Han hade faktiskt svårt i högergaloppen även fast jag inte satt på. Han fattar den fint (precis som i ridningen) Men sen går benen åt lite fel håll och han byter.. Men, han höll galoppen endå ganska bra några gånger så då var det massor med beröm som gällde! Jag försöker att inte pressa honom för mycket utan tar det lungt så han får stärka upp sig först.
 
men men, han var som sagt duktig!

- Är med !


- Måndagens planer!

FM- Tömköra Casper

12.30 - Klippa mig på frisörerna på torget!

EM- Åka till Emmy på middag och sen ska vi till Gimo RK, så ska jag kolla på när hon rider! :D

Ska bli superkul att träffa Emmy och Sara (Fåggen) igen! :D Var ju trots allt sist på studenten vi träffades!



:)<3


- Söndag

Julia var här från igårkväll till idag! :) Väldigt treevligt! :D

Sen har jag hunnit rida Casper. Han var väldigt fin i travarbetet idag, men tyvärr är fortfarande höger galoppen väldigt underlig. Idag fick han stå inne i stallet på natten, så ska jag rida honom imorgon bitti igen. :) Fast imorgon blir det tömkörning så jag ser honom från marken.

Sen var det styrelsemöte och sen har jag fixat en hel del annat. Har planerat (tillsammans med några andra) massa nya kurser ! Kommer bli super kul! Vill du kolla vad som är inplanerat? Kolla på kalendern på Laggafrk.se ! :)

Har verkligen varit härligt att vara i stallet såhär när ridningen är igång och kunna umgås med folk! :D


Bra dag igår! :D

Ridskolestarten på Lagga gick bra! Åkte dock vid 11.30 därifrån för att dra vidare mot Sigtuna! hade mina elevever som vanligt igår. Och hade sitsträning-SÅKLART! Haha, typiskt mig ! :D men men, dom var super duktiga och det var jätte kul! Älskar verkligen att ha elever som verkligen vill bli bättre! :D Helt klart en tumme upp för mina elever!


Casper

Lite update om Casper nu då. Han var ganska fin under hela passet.. Gick jätte bra skritt, trav och Vänster galopp. sen i Höger galopp rasade det! Eller det som är, är ju att han alltid försöker. han fattar galoppen och han går fint och under sig.. Men hans ben hänger inte med och så blir det grisgalopp och så byter han.. Han sitter antagligen fast någonstans eller liknande. Så nu blir det att massera och knåda efter/före varje ridpass.

 Vi har även beslutat tillsammans att sluta behandla honom för ett tag och se hur han utvecklar sig. Behandlingarna har ju inte hjälp honom så mycket som vi hoppades på.. så vi kollar och ser hur det blir utan den! Jag rider honom hela Augusti ut, för att försöka få galoppen att bli bra! :)

Sen får vi se hur det anrtar sig helt enkelt! :)


<3


-Dagens att göra lista!

9.00- Stallet! Rida Casper och träffa massa underbara människor! :D
12.00 åker jag till Sigtuna och håller i mina ridlektioner! :)

Idag blir det lite sitsträning för mina elever! :D

Sen ikväll får vi se vad som händer!

Kommer helt klart bli en rolig Lördag ivf! :D


<3


- Mycket att göra!

Ridstart imorgon = Mycket att göra! ÄLSKAR verkligen ridstarten på ridskolorna och när man äntligen får komma igång igen! :D

Idag har detta hänt:

* Varit på Hööks och Laxen
* Mejlat till båda och fixat en spec bild med Patrik. (btw kommer det bli sååå snygga prider till ridsport eventet!)
* Varit i stallet och fixat en massa, bland att lagt in massa spån i ridhuset, ridit Pontus och städat lite på gården

Så nu är Lagga redo för ridskolestarten! Imorgon ska jag rida Casper på första lektionen också... Efter den lektionen ska han gå med in i ridskoleverksamheten om han känns bra! Annars rider jag nog honom veckan ut.. vi får se ! :) Min lilla älskling! :)<3

Bild på ridhuset från idag! Visst har det blivit fint!?


-Klipptid bokad!

Bokat klipptid nu, det är väldigt behövligt och dessutom ska det bli skönt att få komma tillbaka till salongen igen! :) man inser nu hur bra man hade i skolan då man blev klippt och fick håret fixat hela tiden. Får lite smått panik på min utväxt nu.. haha, men jag har inte så lust att betala så pass mycket som man faktiskt måste.. så utväxten får vara! Men hur som helst, ska bli skönt att få håret klippt! :)


Skolan :)


- Eventet tar fart!

Står om det i en annan tidning idag också som en nyhet.. Här finns det http://www.direktpress.se/enahabo/Artiklar/Artiklar/Unga-ridsportare-samlas-till-inspirationshelg/

GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL GALAMIDDAN! :D

- Torsdag

Är redan Torsdag! Tiden går fort! börjar få lite smått panik för att mitt "sommarlov" är slut snart.. ^^

Idag har jag skrivit ihop lite kurspapper till Ridskolan (Lagga). Fast jag orkade bara skriva tre, sen kände jag att det blev lite jobbigt. Nu ska jag nog ta och städa lite. Sen får vi se vad som händer! :)


- Galamiddag

Är du under 26 år? Är du medlem i en ridklubb? Då ska du vara med på Distriktets Galamiddag! DUS i Uppland annordnar Galamiddan med anknytning till eventet. Kostar 230kr (ingår middag, efterråt och fördrink.) Kommer att vara¨på Scandic Hotel! :) 6 Oktober ! Vill du veta mera? Klicka in på dusuppland.com

Och anmäl dig och kompisarna! :D


- Ridning

Idag var jag och Erika uppe i Lagga och red lite. Jag tog min fina (eller just nu är hon mera lik en ko som svalt en tunna) , Ja jag talar såklart om Alicia! :) Var ivarjefall kul att sitta på hennes rygg igen! är ju inte så vanligt längre tyvärr. :( Ivf så är hon ju fet som ett hus och arsle har hon nästan precis som Felicia. Hemskt är det! jaja, nu börjas det att jpbba bort den ivf!

Vi red på stubbåkern idag. Alicia var dock både lat och väldigt pigg på samma gång. Samtidigt som hon var steel, fast det kan inte vara lätt att böja på kroppen med allt fett som hon har. ^^ Så jag klandrar henne inte!

Men men, lite bockningar och en liten "Aliciasken" fick jag känna på. Kan dock inte kalla det sken, men alla som känner Alicia vet ju att hon inte kan springa sådär väldans fort... ;) aja, efter ridpasset som bestog av 90% skritt var hon svettig nästan överallt, så hon fick sig en dush! En väldigt välbehövlig också. Hon luktade brunst och var brun över hela sig, så ja. Liite finare blev hon allt!

den värsta lukten på hästar är just brunstlukten, jag står inte ut med den! om man ska ha ett sto, så måste man tvätta den under brunstperioden.. annars stinker det.

Jaja, för att sammanfatta detta spretiga inlägget ska jag säga, det var kul att rida Alicia, även fast hon är fet som en tunna! ;)


En fin och smäcker Alicia! :)<3


- I dagens UNT


- DUS möte

Har precis varit på DUS möte. Svängde förbi Subway på vägen också, sjuuukt gott!

Mötet var väldigt bra. Vi bestämde lite olika priser. Jag är nämligen Prisansvarig och lite annat sånt. :) Mina grejer är under kontroll nu iallafall! Så nu ska bara lite tröjor fixas och sen ska jag fixa massa passeringskort m.m. och skaffa några få sponsorer! :)

Föresten är det bara typ ca 3 platser kvar till eventet och anmälan har bara varit uppe i ca 24timmar! Helt underbart! :D Så om du vill ha en plats, så får du vara snabb! :)


- Film

Fabsan och jag rider vårat första program, en LB:3! ni ser ju att det blir små små missar lite här och där. Efter galoppvolterna skötte hon sig bra, men där fick vi låg poäng då jag bröt av för tidigt. (missfattat programmet från min sida.) Sen har vi ett byte i ena mellangaloppen och travinslag i skritten. Sen har vi ju massa med annat också som bör ändras på lite här och där! Vad skulle jag göra utan alla dessa filmer!? haha, älskar verkligen att se och analisera mig själv när jag rider! :)


- Tisdag

Idag är planerna inte många! Däremot tänkte jag svänga förbi både sporren och Laxens sportpriser idag innan jag beger mig på DUS möte på kansliet. Senare ikväll är det ju Robinsson som man inte får missa heller! ;)

Nu ska jag kolla på The hungry games. Har ju aldrig sett den, så det är verkligen på tiden! :)


Måndag

Idag har jag skrivit lite lektionsplaneringar. Har så mycket ideér så det är inte klokt! Kommer helt klart från utbildningen! :)

Nu på kvällen har jag kollat på Robinsson och Ensam mamma söker som så klart är obligatoriskt! ^^

Under dagen har jag även hunnit med att städa rummet och lite annat skoj! :)


- Uteritt

Idag var jag och Erika uppe i stallet. Erika ska jobba igång Pontus så vi är säkra på att han inte har något så kallat "utbrott" när ridskolan börjar. Så jag tog Mulle på en barbacka tur i skogen. Super länge sen jag red Mulle och måste säga att jag kände mig som 12 igen! :) Söta härliga Mulle!


Gammal bild på Mulle ^^


Söndag

Vad ska man hitta på idag då? Vill börja med massa ridskolejobb och börja planera allt till träningsgrupperna på Lagga. Men vet inte om jag kan själv.. aja, är lite rastlös helt klart!

Så nu ska jag försöka skriva ihop lektionsplaneringar och lite annat smått och gott! :)


Senare kanske jag går och pussar på min älskling. :)<3


- Första dagen!

Var faktiskt förvånansvärt lugn när jag kom dit och kännde mig ganska hemma med en gång! Vilket såklart känns jätte skönt! :) Mina elever var jätte duktiga som stog ut med mig när jag inte kan namn och sa fel typ tusen gånger! Tycker dom är super roliga att ha och ser verkligen fram emot terminen! :) Sen efter September får vi se hur det blir med jobb framöver så ska jag ev ta över någon/några grupper på Lagga. :) (Jobbar ju på KV hela september, vilket gör det väldigt svårt att åka till Lagga då jag slutar väldigt sent och har ledigt olika dagar i veckan.) Så efter september ska jag försöka ta tag i det där!

I vilket fall som helst så snurrar massa hästnamn i huvudet på mig samt namn på alla mina elever! ^^ Hoppas dom står ut med mig så mkt som möjligt här i början! haha, men måste säga att jag blev bättre och bättre på att komma ihåg namn redan idag! :)


- Imorgon smäller det!

Börjar jobba på Sigtuna Ridskola som ridinstruktör! Jag hoppas och tror verkligen att det kommer bli jätte skoj! Såklart lite svårt i början när man inte kan alla rutiner m.m. Men när jag var där på ridledarutbildningen så försökte jag snappa upp så mycket som möjligt, om hur hästarna var, hur dom gör osv. Sen fick jag såklart veta alla rutiner m.m också av Gabriella! Så jag tror att jag har lite koll på läget ivf. Är ju inte helt själv i stallet så det borde inte vara några problem! :) aja, är ganska taggad ivf! :D




- Fredag

Inez är här! :D hon kom ifs igår.. men aja! :D Hon sover just nu så då passar jag på att dra ett blogginlägg. :) Idag får vi se vad so m händer.. vi har laddat ner en film som vi måste se iaf. Sen ikväll är det ju kräftskiva hos Jenny som gäller! :D Perfekt väder också!*

Ja, känns som dagen har en hel del att erbjuda.. Nu ska jag gå och fixa mig sen ska jag väcka inez! :)


Tävling på Fabs!

Nu är det bestämmt! Eftersom det gick ganska bra när vi red LB:3an på ridledarutbildningen så ska jag nu pröva att tävla henne i första omgången av division 3. Ska bli super skoj! Hoppas hon sköter sig och är lugn bara! :) Men som sagt, jag är Super taggad och tycker verkligen att det ska bli super kul! :D

Tävlingen är den 2 September på Harbo. :) Har aldrig varit där heller så det blir ju också lite spännande! :) Alldeles för länge sen jag var på någon okänd plats. Man blir ju lätt en vanemänniska! ^^


Macho på bilden, som för övrigt Erika ska tävla denna gång i div 3 ! :D


- Dus möte

Åker snart till Muppsala på DUS möte. Är ju lite halvt död dock då jag är super förkyld.. men men de ska nog gå bra endå! Hoppas jag* ;)

Idag ska även UNT komma och intervjuva oss om vårat nya projekt, så hoppas på en riktig stor artikel där alla ungdomar blir lockade! :)


Utbildad ridledare

Idag kom jag hem från ridledarutbildningen. Gud vad härligt att det är slut! inga flera prov och massa plugg. Men måste säga att jag har lärt mig sjukt mycket och har haft super roligt! Är ganska nöjd med mina betyg.. för att inte ha så mycket erfaranhet av allt som vi gjort så tycker jag att mina betyg var helt okej! :)

Men som sagt, nu är jag utbildad! Kommer att vara på bland annat Lagga och Sigtuna. Sen håller jag såklart lektioner för privatekipage som vill också. Antingen hyr man Laggas ridhus (jag kan hyra åt ekipaget.) och jag håller lektionen där, eller så kommer jag ut till ryttarens stall och håller där! Helt valfritt! Om någon skulle komma på att den är intresserad så är det bara att kontakta mig så kan vi säkert fixa något bra! :)


Ridledarutbildning

Idag åker jag till Kullavreta för att packa allting till ridledarutbildningen! :) Ikväll åker vi (Frågade kursledaren om vi fick komma dagen innan då vi börjar 8.30 imorgon.) Vilket jag inte hade så lust med. ^^ Så då tar vi dit allting idag så vi kan ta det lungt och landa lite innan det startar för fullt! :)


Macho <3 Fast jag ska ha Fabsan ;)


Smått stressad!

bara TRE dagar kvar till ridledarutbildningen varav en dag ska jag vara på KV och packa och fixa Fabsan. Så det betyder att jag typ bara har TVÅ! Börjar bli lite smått bråttom att typ plugga och så..


Dressyr

Idag var det OS Dressyr, vilket jag såklart kollade på! Minna red, dock hade hon en hel del missar, vilket var synd. Men imorgon är resterande, (Tinne & Patrik) vilket ska bli väldigt intressant att se! Har för övrigt inte gjort så jätte mycket idag.. Är dock fint väder så funderar på att kanske göra ngt som innehåller att vara ute resten av dagen.. we will se! :)

RSS 2.0