VIP dag på Globen

Idag stog Globen Horse show på schemat! Åkte tidigt var lite backstage och hade allmänt mysigt och träffade massa bekanta ridinstruktörer! :) Kollade på dressyren, clinik och lite hoppning. Köpte inget i annexet idag, men har planerat in lite köp som jag ska köpa sen på Söndag! :)
 
För er som ska dit så kan jag ju meddela att annexet är tillbaka till där det alltid har varit tidigare år förrutom förra. Väldigt skönt att ha det nära igen! :D
 
VIP platserna, 4 raden! Hur nice som helst! Dessutom får man ju se framridningen när den är som bäst då Globen inte har öppnat än! :) Såå fina hästar och bra ridning på hög nivå! :)
 

Finaste ponnyn!

Red dressyr i ridhuset idag på finaste Fancy! Utebanan på Slavsta var för hård, så träningarna där ställdes in..
 
I Vilket fall som helst så var Fancy super! Red ganska mycket på rakt spår och kände att hon spårade i alla gångarter samt att hon flyttade bra för skänkeln, vilket hon gjorde jätte fint! :) Hon kändes väldigt lugn och med mig hela tiden. Varierade även formen en hel del från djup till lite högre utan att takten ändrade sig. Är såå taggad på att komma igång och träna! meen, nu ska hon få vila först 4 dagar då det är globen och massa annat på G!
 
Men hon är såå värd det så det gör ingenting att hon får stå! :) Min fina! :)<3
 
 

Dagens plan

Är på Strömsholm idag också. Prov och avslutning står på schemat! Sen slutar jag vid 1-tiden. Får se hur underlaget är på Slavsta ridbana, men om de är bra där så ska jag hållla två träningar två kvällen. Annars är planen att jag rider Fancy! :) Ska jobba på massor med skänkelvikningar på volterna och även lite när jag byter varv som på volt tillbaka eller liknande. Det brukar vara med effektivt på Fancy! Tänker också att jag övar en hel del på framdelsvändningar, och får henne att ta ett steg i taget så hon inte ramlar iväg. 
 
Vi får se hur kvällen blir! Men först ska jag genomföra provet och ha denna avslutningslunch. :)
 
haha, älskar att alla hästar står stilla och fint, utom Nixa som håller på att ändra sin position i sidled. Inte den bästa bilden. Men hon är endå väldigt söt! åå, vad jag saknar henne! Måste nog åka dit igen innan hon blir såld! Synd att jag inte har fler timmar på dygnet!
 
 
 
 
 

mot Strömsholm

Idag åker jag till Strömsholm och slutar imorgon på eftermiddagen. Ikväll är det bland annat clinik med Jens Fredriksson! Härligt att få lite extra insperation i jobbet! :D Sen har vi problemlösning både med Åsa och Agneta. Kan inte bli bättre! :D
 
 

Måndag

Känner mig faktiskt ganska duktig idag! Har slått in alla julklappar. Känner mig redo för julen nu. Sååå skönt! Red ut Fancy med Emma och Stickan. En väldigt härlig ridtur med mycket snack. Fancy taggade till och med till i galoppen och galopperade lika fort som Stickan några meter. det är inte illa för att vara Fancy ska ni veta! Sen efter att vi ridit kroken rundan så red vi en stund i ridhuset. Fancy var fin, ngt springig i galoppfattningarna, men hon får endå godkänt! :)
 
Nu ska jag skriva ut mina PM och se till så att allt är klart inför morgondagen då det är Strömsholm som gäller! :)
 
 

Plugg och julklappsfix

Idag är det lite plugg som väntar då jag har prov imorgon på Strömsholm i pedagogik. Sen ska jag slå in alla mina julklappar som jag köpte på ullared och sist men såklart inte minst så ska jag rida Fancy! :) 
 
Så idag är det en riktigt slappar dag då jag ska njuta av den lediga stunden. För imorgon är det Strömsholm som gäller igen! :)
 
 

Bio med dom bästa!

Igår var jag på bio med Emmy och Sara! Det var såå länge sen jag träffade dom och det var verkligen härligt att bara få hänga igen! Vi kollade såklart på Cathing fire. Helt klart en film värd att se! Nu vill jag bara att trean ska komma ut! Vill se fortsättningen.. 
 
Tack för en bra kväll tjejer! :D<3
 
 

- Hoppträning

Idag hade jag mina duktiga hoppgrupper igen! De fick hoppa hästar som det inte brukar hoppa idag bara för att det skulle bli nya utmaningar och nya sätt att se på saker och ting. Alla gjorde det verkligen super bra! Trots att det hade hästar som de allra flesta inte trodde att det skulle gå bra på så fixade de det super bra! Väldigt stolt över mina duktiga elever! :)
 

Grattis!

Måste ju säga ett stort grattis till både Olivia och Tessi som blev placerade på dagens tävling på sigtuna! Sen var alla andra jätte duktiga också såklart! Blev glatt överraskad av resultatet! Alla Lagga-ekipage var bland annat på övre halvan i resultatet såklart! :D
 
 

Ullared

nu är jag äntligen hemma igen! Hemresan var väldigt lång. men annars var det väldigt roligt! Har köpt ALLA julklappar, vilket betyder att jag näst intill kan chilla hela vägen fram till jul. Hur skönt som helst! Till mig själv blev det väl inte sådär jätte mycket. Men lite bra-att-ha saker köpte jag absolut! :) Bra dagar helt klart, och måste såklart göras om! :D
 
Bilen hem var proppfull kan jag ju lova! ;)
 
 
 

Hälsning

Eftersom jag är borta så kan jag ju inte vara med på den lokala dressyrtävlingen som Sigtuna annordnar idag. På tävlingen tävlar några av mina elever och nästan alla i Laggas förra dressyrlag. Sååå tråkigt att inte jag kan vara med, för det skulle vara riktigt kul att se hur det går för alla! :)
 
Men jag hälsar härmed Lycka till, till er alla som ska tävla idag! Inga namn nämnda, inga glömda! :)
 
Dessa två snyggingar ska bland annat tävla! :)
 
 
 

Ullared nästa!

Nu sitter jag i bilen påväg till Ullared! Erika, mamma och Marie är med. Vi bor kvar över natten och kommer hem Lördag kväll. Därför missar jag tyvärr mina lektioner på Sigtuna.. :( Vilket är ganska tråkigt! Meeen, jag missar ju inte mina hopplektioner på lagga iaf som är på Söndagen! Så lite pluss är det såklart!
 
På ullared hoppas jag hitta nya ridbyxor och allmänt nya kläder och annat bra-att-ha! :D 
 
 

Bästa känslan på länge!

Hoppade Homer idag. Ställde upp en vanlig 5,½ och sen gjorde jag den bredare och galopperade in. Shiit vad den hästen hoppar! Har nog aldrig sett eller känt en häst som hoppat så bra i hela mitt liv. Och vilken känsla! Han verkligen flyger över kan man ju lungt säga! Jag har ju inte hoppat nån "riktig" hopphäst på ett tag. Hoppar ju nästan bara unghästarna. Så det här var riktigt, riktigt kul! Att det är mitt jobb gör ju inte saken värre direkt! Så jag ska kanske starta honom i avd B på någon tävling så småningom. vi får se vad dom händer. Inget är ju skrivet i sten än! 
 
Riktigt roligt var det och nu kan jag leva på det hela helgen! :D
 
Gulligaste Homer! :D<3
 
 
 

R.I.P

Idag fick Felix somna in. Ulltuna ringde och sa att det tyvärr inte fanns något mer att göra. Därför valde dom att ta bort honom istället. Såklart tråkigt, men sånt är livet. Han är faktiskt en av hästarna jag inte alls ridit speciellt mycket, vilket gör att jag inte riktigt har något starkt band till honom om man säger så.. 
 
 

Roffe till Sigtuna

Den 5 Januari kommer Roffe till Sigtuna! Ska bli sååå kul och inspererande! Han kommer att ha en clinik på kvällen och på dagen kommer han även ha en "barnclinik" och autografskrivningar. De som är medlemmar i klubben har förtur på biljetter. :)
 
 

Mätning för Pontus

Idag har jag och Erika tagit tag i Pontus slutmätning. Han slutmäts den 31 januari om allt går enligt planerna! 
 
Så om han blir B-ponny och allt går som det ska så ska han komma ut på lite lokala tävlingar och tävla lite. Främst i hoppning! :)
 
 

Dagens

Idag ska jag ta tag i att fixa bilen.. iaf invändigt! Sen ska jag åka upp till stallet och typ tömköra Fancy.. eller rida ut.. det har jag inte riktigt bestämt än. :) men lutar åt att tömköra/dubellongera! :)
 
Jag måste säga att jag rekommenderar verkligen att tömköra/dubbellongera minst en gång i veckan när man har häst! det ger så mycket, och alla hästar som jag har haft eller ridit in så har verkligen svarat jätte bra på det. Extra tydligt var det på Casper när jag red in honom. Han var alltid så lösgjord och fin dagen efter jag hade tömkört! Så ta er tid och gör det! :)
 
 
Sen har jag mina vanliga lektioner på Sigtuna ikväll så är inte hemma förrän runt 22.00. Sen ska jag även hoppa Homer litegrann idag! :) Han har ju inte riktigt hoppat på länge nu, så han är säkert pigg och glad! :) 
 
 
 
 

- Finaste Fancy

Äntligen har jag hittat en sadel som funkar! och det är ingen annan som delar med henne heller, vilket är såå skönt! Idag red jag i ridhuset, fokus på dressyren lite allmänt. Hon var super fin även idag! Hon är verkligen bra på att leverera! :D Min fina! :)<3
 
Funderar på att ta tag i några träningar antingen för Lisa på Jälla (inriktning hoppning/markarbete) eller Dressyr för Matts! :) Vi får se! :D
 
 
 

Onsdag

Idag har jag inte gjort nåt.. känns ganska värdelöst med tanke på vad jag egentligen skulle behöva göra..
 
eller okej, jag har nästan gjort klart en julshowsprogram/häfte och så har jag gjort klart en läxa som ska vara klar till Tisdag på Strömsholm. sen har jag kollat på en film.. men tvekar på att det räknas som något vettigt! 
 
Egentligen borde jag ta tag i att städa min bil, men nja, vi får se.. inom en snar framtid måste det göras iaf! Just nu lyssnar jag på musik, och gör typ ingenting.. väntar på att tiden ska gå så jag får åka och jobba och sen rida Fancy! :) Vettigt..
 

Som sagt så ska jag åka och jobba snart.. Sen ska jag vidare till Lagga! Där väntar Johanna och vi ska planera Laggas julshow ytterligare. :) Och sen rida finaste Fancy! Sen ikväll blir det Grey´s såklart! :)
 
Fancy några veckor gammal på bilden. :)
 
 
 
 
 
 

Fotboll & hästprogram

Som säkert 80% av svenskarna så kollar även jag på fotbollen mellan Sverige och Portugal.. Tyvärr går det ju inte så bra för Sverige, så funderar på att stänga av. ^^
 
Juste, har blivit fast på ett program på SVTplay nämligen (RE)volt. Handlar om hästar (haha såklart!) och typ allmänt tonårsliv. Ganska bra endå måste jag säga att jag tycker den är! det bästa är ju att man kan kolla när man vill då det ligger på svtplay. Tummen upp på det! :)
 
http://www.svtplay.se/video/1608996/del-7-av-10

Privatlektioner hela eftermiddagen

Snart ska jag åka till Gottröra och ha privatlektion för tre nya elever. sen efter det ska jag vidare till Slavsta där Lisa och Alva ska träna på deras söta ponnyer! :)
 
Såhär på förmiddagen har jag varit duktig och gått promenad med Nellie, och städat mitt rum! haha, okej kanske inte så effektiv.. Tänkte städa min bil både invändigt och utvändigt i veckan också.. kan kanske ta det nån annan gång innan Fredag! :) eller jag ska rättare sagt.. ;)
 
Fancy får en välförtjänt vila idag då hon var så fin igår! :)
 
 
 
 
 
 
 

Önskeinlägg!?

Kom på att någon därute kanske vill att jag ska skriva om något speciellt!? Om det är så.. så är det bara att kommentera vad ni vill att jag ska skriva om så gör jag det.. Så kan det ju bli lite utöver "den dagliga" uppdateringen.. ;)
 
Hittade denna bild långt bak i arkivet på bloggen, haha. Jag bjuder! :)
 

Super fina hästar idag!

Min första häst jag red idag var Nelson (min kollegas häst.) Han var lite dryg i början i skritten, men blev sedan jätte possitiv och väldigt fin! Är väldigt stor skillnad sen första gången jag red honom. Är jätte kul att känna framstegen och vilket bra jobb hon lägger på honom! :)
 
Sen väntade Homer! Han har inte kunnat gått fullt ut dom två senaste dagarna då han haft tappsko, men idag var det fixat, och såklart hade han mycket energi. Men han var super när jag slutade så då red jag en sväng i skogen. Gjorde lite galopp-halt övning där. vilket han gjorde superfint! :D Duktiga älskade ponny! :)
 
Sen var det Fancy på tur. Prövade Caspers sadel idag, vilket jag inte kunde rida med länge då hon inte alls trivdes i den. Hon tog inte för sig lika mycket som hon brukar göra. Så sen prövade jag en annan sadel som Pontus tidigare haft. Den trivdes hon jätte bra med. och då var hon verkligen fin. Galoppkvalitén var super! :) Nöjd Fancy och Sofia efter passet! :D
 
Kan man bli sötare än Homer? haha, han är verkligen en gullig ponny!
 

Måndag

8.30 privatlektion i Lagga med finaste Macho!
10.30 Frisör (ska klippa mig i Uppsala hos en av mina ridelever!)
13.30. Rida Nelson i Sigtuna
14.30 Rida Homer i Sigtuna
Sen kanske jag hinner med Fancy också innan middagen! :)
 
Det här blir förmodligen en bra dag om alla hästar sköter sig! :)
 
 
 
 

Söndag

Idag var det hopptävling på Lagga på morgonen. Trots få funktionärer så fixade det sig väldigt bra och alla ryttare och hästar skötte sig väldigt bra!
 
Sen åkte jag vidare till Sigtuna och hjälpte till på en julshowsträning för att sedan åka till lagga igen och rida både Fancy och calooha. Fancy fick hoppa ett enstaka hinder bara för att känna att hon hittade avståndet bara. Vilket hon gjorde jätte bra. Dessutom tar hon stöd i bettet jätte fint fram till hinderna nu och har en fantastisk bjudning, vilket såklart gillas! :D
 
Sen prövade jag Calooha, första gången jag hoppar honom. Hoppade inte sådär jätte mycket, men det lilla jag hoppade gick bra. När det blir lite högre så blir han slarvig fram och river, men han har iaf en possitiv inställning vilket såklart är bra!
 
Sen skrittade Tova och Ida ut båda hästarna tillsammans medans jag gick med så fick hästarna bli avskrittade ute samtidigt som Ida och Tova fick lite uppskattning för att dom hjälper mig, samtidigt som jag fick en promenad. Tack så jätte mycket för all hjälp tjejer! Utan er så skulle jag inte hunnit!
 
 

Häst hela dagen-inget ovanligt!

Fancy står först på dagen schema. Ridning, lite ut, lite inne är tanekn- tror jag. Sen fixa lite inför morgondagens tävling på Lagga för att sen åka vidare till Sigtuna för att hoppa Homer. Ska bli riktigt kul att hoppa den lilla guldponnyn faktiskt! Sen håller jag mina vanliga lektioner och sist men inte minst är det KM på Sigtuna, vilket jag såklart inte vill missa! :)
 
En hästig dag, men vad gör det? haha, alla mina dagar går ut på att vara så mycket med hästarna som möjligt! ^^
 
Gammal bild på snyggaste ponnyn Dussan! :D
 

Duktiga hästar!

Homer var lite spänd på uteritten idag, men skötte sig underlag väldigt bra och gjorde det han skulle och slappnade av riktigt bra i slutet! :) Unghästen fick rida ut för första gången idag, dock bara i skritt. Men han var vääldigt duktig och väldigt snäll. Var dock lite svårt att få stopp på honom. haha, men han skrittade väldigt snällt iaf! Och för att vara hingst är han otroligt snäll. Den snällaste jag träffat faktiskt!
 
Fancy dubbellongerade jag. Hon har ju dock en liten svullnad som hon haft ca en vecka på höger fram. Trode den skulle gå ner bara hon fick röra sig.. men den är kvar vilket gör mig lite orolig. Eftersom Felix åkte in på cliniken idag så passade Mia på att rådfråga om fancys svullnad. Så nu ska jag försöka göra böjprov på den fram bara och kolla om hon blir påverkad. Om hon inte blir det så rider vi bara på! Hon ömmar nämligen ingenting alls och verkar helt oberörd av det. Hoppas att det inte är något att bry sig om.. :) Hon var iaf väldigt duktig idag och det märks verkligen att hon gillar att jobba! :D<3
 
 

Freeedag!

Idag är det äntligen Fredag! Ska snart åka och rida unghingsten på Sigtuna. I veckan har han fått löshoppa och Natta har även ridit honom och han är tydligen jätte duktig och sköter sig. :) Han är ju så snäll så jag hoppas han sköter sig på debututeritten. ;) Sen ska jag rida Homer och sist hålla en privatlektion för en av mina nybörjare som rider på Torsdagar. Homer ska också ridas ut och allmänt miljötränas! :) Sen efter det väntar även Fancy på att bli riden, eller tömkörd. Får se vad det blir. Antingen rider jag ut, eller så tömkör jag! :) På Söndag ska hon iaf hoppa lite bana! :)
 
Ikväll ska jag ta en tripp till Jenny, snacka och kolla på idol och allmänt ha det bra! :) 
 
Måste dela med mig av Agnes version av "Nu måste vi dra". Helt klart en bra låt!
 

Torsdag

Haft lektioner på Sigtuna, hoppning med min ungdomsgrupp och lite rakriktning med mina vuxna nybörjare. Red även Homer mellan lektionerna och hjälpte Amanda. Fick till galoppombyterna riktigt bra idag åt båda hållen. Amanda fick också pröva med galoppombyterna vilket gick jätte bra! :) 
 
Sen var jag på banken också och placerade om mina pengar och fick lite tips m.m. Alltid bra att göra nån gång ibland sådär så man har lite koll på läget! :)

Onsdag

Idag hade jag sovmorgon! Så skönt! Sen har jag och Erika "planerat" lite julshow. Mer än så säger jag inte! :)
 
Nu ska jag åka iväg till jobbet. Där väntar en teorilektion med skolelever. Idag ska vi rykta, knoppa och linda ben! Sen har jag som vanligt några elever från en annan skola som ska rida lektion. Idag står det dressyr på schemat, tror vi ska köra lite "träna lättsits och korta stigläder så mycket som det går övning". Vi får se! Efter jobbet åker jag vidare och rider Fancy en sväng tänkte jag. Sen får jag se om jag kanske går hem till Jenny senare ikväll! We will see! :)
 
det är planen för idag!
 
 
 

Träning och super fina hästar!

Idag var det träning för Roggan som gällde, jag red Tubbe och Lazur! Med Tubbe hade jag fokus på öppna i både trav och galopp och sen gjorde vi en och annan bakdelsvändning också. Tubbe var suuper duktig kan jag ju säga också och gjorde allting väldigt bra egentligen! Lazur var också super! Där gjorde vi mest lösgörande arbete i alla gångarter då han fortfarande är lite unghäst. Flyttade såklart ganska mycket för innerskänkeln på volten. :)
 
Sen kom Erika till Kv och red Tess medans jag longerade både Euron och Dametyt. Sen gick jag även ut med Abbe upp och ner för backarna. Slutade redan vid 4 då alla hästar var klara! Så då åkte jag och Erika vidare till Patrik & Bea. Sjöng lite singstar, åt chips och hade allmänt roligt! 
 
Super kul med sånna spontana grejer! :) Sen hann jag även rida Fancy på kvällen. Effektiv och härlig dag! I like it!
 
Bild från dagens singstar och "chipsstund"! ;) Tisdagar som denna borde man ha oftare!
 

- 9 hästar gjorda!

Idag har det varit fullt upp! Hunnit med att motionera 9 hästar. (Mest longerat, men även ridit några stycken.) Under dagen har jag även gjort allt annat som ingår i jobbet. Mockat och fixat allmänt i stallet. 
 
sen har jag och erika planerat våran nummer på julshowen. Så imorgon ska jag till Patrik och Bea för att kolla lite mera på vad som kan vara möjligt m.m. Kan ju tyvärr inte avslöja för mycket då jag och Erika ska tävla mot Emma & Johanna.. och ja.. jag vet ju att dom kikar in här ibland och läser.. haha! Men jag kan lova att vårat nummer kommer att äga och det är inget ni vill missa! ;)
 
Är jätte taggad! :D
 
Ikväll har jag kvällsfodringen.. Nu ska jag äta tårta och kolla på film! ;)
 
Gammal bild på mig & Erika! ;)
 

KULLAVRETA NÄSTA

 
Jobbar idag & Tisdag på KV. Mycket rida kommer det att bli.. men vad gör det!? Det är alltid kul att hålla igång! :)
 
Fancy får vila idag!
 
 

- Söndag, farsdag och pappas födelsedag

Idag började dagen med sovmorgon, så skönt! :D Sen gick jag till stallet och planerade klart julshowen! Så nu är allt uppsatt i stallet! :)
Har hoppat Fancy som för övrigt var super duktig! I passets början var hon mer vild än tam och var allmänt springig. men efter att ha ridit 5-10min började hon lyssna bra och i slutet hoppade vi en bana utan problem. Vi hoppade våran första kombination idag också, vilken hon verkade helt lugn med, och dessutom var hon väldigt duktig! :D
 
Sen hade jag två hoppgrupper. Dom var super duktiga, allihopa! Alltid roligt med hoppningarna. Tråkigt bara att dom går så himla fort.. ^^
 
Nu på kvällen har jag firat min pappa som fyller år. Patrik och Erika var här också, så det var familjemys på hög nivå! :) Vilket självklart gillas då vi inte träffas alla samtidigt så ofta nu för tiden.. :)
 
 
 

Lördag

Fancy var toppen idag, väldigt lyhörd och duktig! :) red i ridhuset först tillsammans med en ridgrupp och sen skrittade jag ut och klättrade lite. :) 
 
Sen åkte jag vidare till Sigtuna och red den treåriga hingsten igen. Prövade även på galoppen idag Han var precis som igår otroligt snäll och helt okomplicerad. Så skönt! :) Ska se om jag ska prova rida ut han i veckan också tillsammans med Natta. Tycker det är superkul att jag får vara med och rida lite på hennes hästar också! :D
 
Sen hade jag mina vanliga grupper . grupp ett övade på galoppbommar och grupp två hade genomgång ich fick pröva på bakdelsvändningar. Dom var jätte duktiga! Blir så glad av att ha mina Lördags-grupper. Dom är verkligen bäst! :D
 
Ska försöka ta bild på fina Calypso nästa gång jag är där! :D
 
Min vackraste lilla ponny! :)<3 Funderar på att åka och miljöträna för första gången snart.. Kanske på Sigtuna! Eller Jälla.. :) Vi får se! :)
 
 
 
 

- Häst uppdatering!

(Detta inlägg skulle publiceras igår (Fredag) men konstigt nog gjorde det inte det.) Men de är skriver Fredag! :)
 
Unghästen som vi just nu kallar calypso var super trevlig. Väldigt snäll. Kunde dock inte sådär jätte mycket med, väldigt snäll som sagt.. Så imorgon ska jag rida igen. Hoppas på att han är lika snäll då! :)
 
Homer var super duktig. Amanda (ägaren) hoppade upp efter att jag ridit och det såg jätte fint ut! Vilken ponny alltså.. Det var bara 2 veckor sen som jag satt på honom för allra första gången.. och vilken skillnad det är hos ponnyn. Jag tycker att han är klockren och en riktigt guldponny! :)
 
Sen red jag GG på julshowsträningen.. haha , jag som trode det där var en häst för mig. Så fel man kan ha! Nej, även fast den ser väldigt trevlig ut så var det ingenting för mig. En bra häst, helt klart! Men fick inte direkt en bra feeling på honom. Så jag letar vidare efter den rätta inför showen! ;) Har ju inte sådär jätte mkt tid på mig, så hoppas jag kan fixa endå! :)
 
det var alla hästar idag! :) Imorgon väntar nya utmaningar! Hingsten ska ridas! och Homer ska gå på sin första kurs med ägaren. Hoppas det går bra såklart! :D Och självklart ska Fancy ridas på förmiddagen också! :)
 
 
 
 

fredag!

Nu sitter jag hemma, har precis dushat och ätit! Snart ska jag fixa mig inför jobbet!
 
Idag ska jag rida en ny unghäst som kom till Sigtuna natten mellan Onsdag-Torsdag. Hingst på tre år. Ska bli väldigt spännande att se vad det är för något. Hoppas bara att den är snäll så jag sitter kvar! haha! Sen ska jag rida Homer igen såklart! :)
 
Sen ska vi träna lite till julshowen på Sigtuna. Så jag ska pröva och rida GG, en häst som jag tror ska passa mig! Har ju haft honom ganska mycket på mina lektioner. och han ser ganska trevlig ut. men vi får se hur de blir! :)
 
Direkt efter detta ska jag vidare till min farfar som fyller år. därför får Fancy även idag en liten vila... Men tror inte det gör sådär jätte mycket iaf. :)
 
På bilden har vi GG, med en av mina elever från en av mina Lördags grupper! :)
 
 
 

Torsdag

Började jobba vid 12 tiden, innan dess handlade jag fika till jobbet och tog även blodprov i Knivsta. Skönt att ha det gjort! Började rida Homer, han fick en välförtjänt uteritt idag på galoppbanan. Mest för att jag ville se hur han betedde sig.. och som jag trode från början var han super duktig. Lite tittig, men gick endå överallt och var ganska lyhörd. Han tyckte nog det var ganska skönt att sträcka ut sig också då han gjorde ett litet glädjeskutt en gång. haha, så söt!
 
Sen hade jag som vanligt lite skolelever och mina vanliga lektioner. hade även företagsridning innan skolan började. Det kommer nämligen företag som är där ibland och bokar in ridning. Jätte roligt då några var nybörjare och vissa inte. ;) Alltid kul att se hur folk reagerar sådär.. :)
 
aja, Torsdagen isig var ganska bra med mycket jobb! :) Fancy fick stå idag som ni kanske redan förstod! :)
 
 

Onsdag

Homer var duktig! Red i ridhuset och sen skrittade jag ut i skogen, vilket gick jätte bra. Tog några skutt över några bockar som stog i ridhuset också. Den ponnyn har ju faktiskt den bästa hopptekniken jag någonsin sett. Så det är så bara såå kul att få känna på all energi och scoop den lilla har! Lyckades ta en bild på honom idag också, och kan ju inte säga annat än att jag tycker han är sjukt söt! :)
 
Bilden är dock tagen efter passet, så han ser lite trött ut! ;)
 
Sen hade jag två lektioner för två olika skolor. Min sista skola fick hoppa, vilket dom gjorde jätte fint! :) Kul! Sen blev jag frågad att rida en ny unghäst som Nathalie fick hem idag till sitt beridar och tävlingsstall. Så om allt blir som det är tänkt så ska jag rida den på fredag. En treåring.. Så får väl se hur det går! ^^
 
Sen på kvällen red jag Fancy. bara väldigt lätt idag i alla gångarter.. :) Fokuserade på takten och att få upp hennes nos i lodplan.. annars var det väldigt lungt som sagt och hon blev inte ens svettig. Så det va nog ett väldigt lagom pass med andra ord! :) Imorgon får hon stå! :)

dagen to do list!

-Sova
-Rida Homer
-Ha lektioner på Sigtuna
-Möte på Lagga
-Rida Fancy
- TV, (Grey´s är ju ett måste!)
-Sova
 
Ja, dagen kommer nog ganska fort iaf.. Ibland kan man ju önska att dagen var någon timme längre!
 
(gammal bild på fina Dussan! Ska under dagen försöka ta en smygbild på Homer, så ni får se honom också!)
 
 
 

Ny header

Jag slängde ihop en ny header.. inte för att den nya är så speciellt snygg.. Men allt var bättre än den förra iaf.. ;)
 
Så nu får ni stå ut med den här ett litet tag innan jag orkar byta igen. ;)
 
 
 
 

Tisdag

fancy fick äntligen ridas ut idag. Jag har ju inte riktigt gjort det på ett tag då jag alltid har ridit så sent och det har varit så mörkt ute. så nu tog jag verkligen tag i saken och red ut ordentligt! Fancy var som väntat pigg och lite tittig. Idag var faktiskt första gången ute som jag har behövt tagit i tyglarna när jag har brytit av till trav från galoppen. Vilket är possitivt, då hon tar lite stöd på bettet! och det är det jag vill! :) men hon var i vilket fall väldigt duktig.. men skulle behöva rida ut ännu mera än jag gör känner jag. Hjorde även lite klassigt skänkelvikning på vägen från vänster till höger och tvärtom. Vilket funkade suuper! Hon har verkligen fattat det där med höger skänkeln nu. Så lättlärd! :D
 
Nu på kvällen har jag haft två lektioner på slavsta. Jätte duktiga ponnyer och ryttare! :D
 
Bästa ponnyn ever! har bestämt att hennes första tävling blir silverdressyren på lagga! :) Blir nog en vanlig LC:1 tror jag eller kanske en LB. Vi får se! :)
 

- 6 saker ni kanske inte visste om mig!

1. Jag gillar att dansa, och älskar att kolla på tex riverdance.. Blir glad av det!
 
 
 
2. Jag är väldigt ambitiös gällande andra, men slappar gärna hemma. ett exempel på min lathet är att mitt rum nästan alltid ser ut som ett kaos! ^^
 
3. Jag älskar att känna att jag kan saker! Hatar att känna att jag "inte klarar av något". Och om fallet är så, då behöver jag oftast tvingas till att göra det endå för att jag ska känna att jag faktiskt kan.
 
4. Jag har blivit frågad några gånger om att hålla clinik eller demos. men tycker själv att jag inte är tillräckligt bra och kan inte undvika att fundera om någon ens skulle komma.. Så jag är inte alltid så självsäker som jag faktiskt ofta ser ut att vara!
 
5. Jag är ett såkallat kontrollfreak gällande saker som jag är ansvarig för. Om jag tex är delansvarig på en julshow som fallet är nu.. Så måste jag ha koll på allt och jag vill gärna göra det mesta för mig själv för att veta att det blir gjort och framförallt för att jag hatar att säga "jag vet inte" om någon frågar. 
 
6. Jag är en person som måste göra saker... Känner mig alltid väldigt illa till mods om jag sitter hemma vid datorn en hel dag.. Då känner jag mig som en dålig människa. Jag mår bäst av att faktiskt göra någonting! Bara att gå upp en timme till stallet kan göra så jag känner att dagen blev bra! :)

love this feeling!

Känslan när allt känns perfekt! Den känslan kommer ibland, och fyfan vad härlig den är! Jag känner mig alltid lycklig när jag planerat in en rolig aktivitet/träning på Lagga! Låter kanske konstigt- men jag känner mig som liten igen. tiden då det inte fanns några bekymmer, då det bara fanns här och nu. tiden då problem inte existerade.. Härligt!
 
Nu är jag iaf fullt igång med planerande och ja, det är ju faktiskt då jag trivs som bäst! :D
 
 

Uppe i Lagga

Idag har jag fixat ett och annat som kurser..
 
Erika och jag kommer ha en hästhajk och så har jag planerat in hoppkurs i mellandagarna! Sen har jag faktiskt gjort ett kadriljprogram och även lyssnat på massa musik och försökt få lite insperation till julshowen. det allra svåraste är ju faktiskt att hitta på guldkorten i showerna och få en röd tråd igenom hela.. Jag ska spåna vidare och se om jag får en sån där "snilleblixt" haha! En sån skulle jag vilja ha nu!
 
Idag har jag iaf hållt en privatlektion för Sofia som går i min hoppgrupp på caisa. Vilket gick jätte bra och både häst och ryttare var duktiga! Sen var ju ute och gick med fancy. Tänkte först rida, men sen tyckte jag att hon faktiskt kunde förtjäna en liten skogspromenad efter hennes insatts igår på träningen! :)
 
 

Full igång med julshow!

Nu har jag Emma och Johanna börjat med planeringen för julshowen på största allvar! Temat Magi kan bli riktigt lyckat och vi har en del skoj pågång! haha, det är alltid i början med all pappers planering och allt som är det roligaste. bestämma vilka som rider när och hur m.m. 
 
Känns iaf super det vi börjat komma fram till och jag är riktigt taggad! Laggas julshow är den 22 december kl 15.00! :)
 

träningen

Idag var det ju träning för Matts. Det var Fancys första träning vilket var lite spännande då det faktisklt är första utomstående personen som faktiskt säger vad den tycker om henne m.m. Det gick iaf jätte bra och jag är verkligen supernöjd. Han gav mig väldigt bra tips för att få takten att bli ngt lugnare och för att få henne att vila ngt på steget och lugna sig lite. 
 
Jag är possetivt överraskad och tycker att Matts var toppen att rida för! Och han verkade tycka Fancy var en fin häst, vilket alltid är kul! Dessutom sitter skänkelvikningen för båda skänklarna nu. Min hårdträning för höägerskänkeln har verkligen gett resultat! :)
 
Fina Fancy! Hon är så jäkla rolig att rida och jag fortsätter verkligen att förundras över hur possetiv hon är! :D
 
 

Lördag

Dagen började med ett pass på fancy på morgonen. Hon var väldigt pigg, vilket jag förstår då hon faktiskt stått i tre dagar i rad denna vecka. Travade över lite bommar och lite cavaletti vilket gjorde susen, då hon bromsade upp automatiskt över dom! Verkligen super att ha sånt på banan när hon är på springhumör! Men allt som allt var hon ganska fin endå!
 
Sen åkte jag till Sigtuna och pratade med massa inför KM dressyren. Hjälpte några av mina elever på framridning och coachning. Sen red jag Homer i privatstallet. Vilket gick bra! :) Den hästen blir verkligen bättre och bättre för varje dag som går, vilket är skitkul! Mina elever på Km dressyren var också super duktiga, och det var riktigt roligt att hjälpa till!
 
Sen på em har jag haft ett möte i stallet där vi diskuterade lite julshow, lite jullovsaktiviteter och allt sånt. 
 
Så nu på Jullovet kan ni skriva upp att det kommer iaf en hästhajk som jag och (ev Erika) annordnar! Sen ska jag fixa en kortkurs i dressyr och eventuellt ha en hoppkurs/dag också! Mer info kommer om detta lite längre fram! :)
 
 
 
 

Mys med vännerna!

Idag på kvällen firade vi Jenny som fyller 20 om några dagar! Åt, pratade och hade det allmänt mysigt! Alanya gänget var ju där såklart och sen systrarna Ferm! Sitter aldrig fel att bara vara med dessa vänner och bra hänga! :)
 
 

fancy

lite uppdatering om Fancy nu då.. Har tyvärr inte hunnit rida på tre dagar då jag har varit runt på Kullavreta och Sigtuna för att jobba och rida olika hästar. Känns inte som jag gör annat än att rida och hålla lektioner. men vad gör det när det är så fruktansvärt kul!?
 
Kan inte annat än le när jag ser mina duktiga elever som verkligen gör framsteg för varje vecka som går! :D 
 
I vilket fall som helst fick Fancy dock gå ut en promenad i skogen med hennes skötare på ridskolan, vilket såklart var superbra! :) Och sen idag löshoppade vi henne, vilket hon gjorde bra! :)
 
Imorgon blir det en kort check på banan för att kolla av lite inför Söndagens dressyrträning för Matts ! :D Ska bli så kul att träna på Fancy! :) Är riktigt taggad!
 
 

Uppdrag utfört!

Idag hoppade Erika upp på Alicia och hoppade barbacka och baklänges. Kolla på min instagram sofiaandersson93 för att se hela filmen! :) 
 
 

RSS 2.0