Home sweet home

Är hemma igen och kom precis hem från att ha grattat Magnus som fyller år idag! Har precis kollat på bloggkampen! Guud, längtar till Globen horse show nu alltså! :D
 
Bjuder på två bilder från idag! :) Första bilden är över översvämmningen som vi har nedanför vårat hus på åkern! As fint äre.. synd bara att det inte var en sjö där ;)
 

Superfin Nix idag!

Idag red vi dressyr självständigt i Kungs ridhuset. Alla i min klass fick ha en varsin hjälptygel då en hästkunskap kurs skulle se och få info om olika hjälptyglar och hur man kunde ha dom. Jag blev tilldelad vanlig martingal (som låter ganska mycket när man rider.) Agneta tyckte inte att vi skulle utmana ödet och ta ngt som Nixa inte var van vid. Vilket såklart var perfekt för oss! 
 
Fick låna en martingal av martina som hade en sån som lät lite. den som jag har låter nämligen inget och är bara en väldigt vanlig martingal. I vilket fall som helst så var Nixa suuperfin och jobbade på jätte bra! Hon var väldigt framåt och lyssnade fint på alla hjälper! :D Verkligen härligt! 
 
gammal vinter bild :)

Kommer hem i helgen! :)

Imorgon bär det äntligen av hemmåt igen! Sen ska jag åka tillbaka på Söndag igen efter hopptävlingen tänkte jag. :) Vet dock inte hur jag ska göra med Nixa, om jag ska rida eller inte.. men ja. Vi får se helt enkelt! 
 
Kommer hem ganska tidigt eftersom vi rider på morgonen. Så efter att jag fodrat lunchfodringen så åker jag hem! :) Vilket betyder att jag är hemma vid senast 2 eller 3. :) Härligt! :D
 
Fina Fabs och jag från våran första tävling tsm ! :)

Sommaren!

Guud jag längtar verkligen till sommaren! Första veckan i Juni drar jag till Turkiet i en vecka och ska njuta! Sen ska jag jobba lite på Sigtuna på lite läger! Och sen ska jag såklart bara njuta av sommaren och rida en hel del! Just nu har jag dock ingen som jag på rak arm ska säga att jag ska rida.. Men jag kanske ev har några planer.
 
Nixa lämnas ju till ägaren samma dag som jag ska hem.. så snacka om att jag kommer känna mig hästlös!
 
Så nu i sommar ska jag leta efter en tävlingshäst att ha kul med! Kan tänka mig att köpa/ha en häst på foder också.. men då ska det vara rätt häst! :) Om det är någon som vet en häst som jag kan tävla på, så säg till! Man kan ju alltid prova! :)
 
 
 

Longering och klättring!

Idag hade vi våra Remont hästar igen. Jag och Santiago fick longera. Superkul! :D Han blir så himla fin, flyttar fint och blir verkligen rund i kroppen när han får jobba på linan. Verkligen roligt att se! Var ju näst sista gången jag har honom nu, och nästa gång blir det säkerligen uteritt som gäller. Så det var roligt att se honom vara så fin! :)
 
Sen red vi ut och klättrade med våra egna hästar. Nixa var jätte duktig, och blev riktigt lösgjord av att variera jobbet mellan backarna och över stockar och flytta runt träden. Hon blev lite stressad dock när Nessie (en häst i gruppen) fick ryck och sprang iväg. då ställde hon sig lite och ville inte riktigt vara med längre.. Men utöver det så gick det super! :)
 

<3

Bilden tog vi igår på stallplan! Från V, sandra, Johanna, Martina & jag! :D

Terränghoppning

När vi kom dit så ramlade precis en tjej av i gruppen innan så de fick ringa efter ambulans.. haha, bra uppladdning! ^^ men men, När vi väl började så började vi hoppa lite bank och stockar. Nixa tyckte banken var as skoj! men stockarna var inte lika roliga, så vi fick ta om det några gånger. Jan Jönsson var väldigt noga med att allt skulle funka på övning 1 innan man gick vidare till 2an osv. Väldigt bra att inte stressa fram! Så Nixa hoppade ju såklart, men hon var lite tveksam, så han tyckte inte vi skulle köra på för hårt utan nöja oss med när hon var villig och fin! :) Så de andra i gruppen fick prova på nåt lådhinder och även "hushinder", men det slapp jag och Nixa. (var även en till i klassen som slapp det, så vi var ju inte ensamma!)
 
Sen hoppade vi även pulvermangrav med vatten in och hinder både in och ur den. Nixa fick ha draghjälp några gånger över vattnet, men hoppade det bra i slutet, så jag är nöjd! :) och måste säga att det var rikigt kul!
 
Nixa tyckte nog också det var lite roligt trots allt, då det blev ett och annat galoppsprång och hon drog tom iväg en gång. Haha! det hör helt klart till ovanligheterna ska ni veta! Men men, bara att klappa lite när hon väl bjuder så mkt fram! ^^ Jaja, ivarje fall så var det superkul och jag vill faktiskt göra det igen! ;)
 

Terränghoppning på G

imorgon är det terränghoppning som gäller på tågbanan för Jan jönsson. Hoppas att Nixa är snäll och taggad! haha, det är bara att försöka hålla i sig! men om jag ska vara ärlig så blir jag inte så förvånad om nix skulle göra världens bocksprång så jag flyger. haha, får hoppas på det bästa! ;)
 

Härligt!

Idag så red vi som sagt två pass. red ett på Nixa och ett på Next! Sen åkte jag, Emmy, Anna & Malin till Erikslund och shoppade lite. Fick tag på ett par shorts från lager 157, sen handlade bara lite mat och så. men men, Sen åt vi på ett super härligt ställe, Var precis som "cupidosalladen" i Uppsala! Så jävla gott! :D LOVE IT!
 
Nixa fick fresten vara ute nästan hela 7 timmar idag! Tummen upp för det! (y)
 

Härligaste ridturen hittils!

Idag red vi dressyr på morgonen för Marianne. Nixa var ganska trotsig och ja, de gick väl inte riktigt så bra.. Sen däremot så skulle vi rida ut på några ridskolehästar på galoppbanan. Jag fick en gammal häst som hette Next. Så himla snäll. Det är tydligen stallets snällaste typ, Bockar aldrig och blir inte rädd för nåt typ. Verkar som om Agneta tyckte jag skulle få en bra uteritt upplevelse på galoppbanan. haha! aja, helt underbart snäll var han och så kul! :D Älskar verkligen hästar som är lugna och stabila! :D Sen får dom såklart vara rädda. eller lite bockiga, men med Nix är det för mkt! 
 
Kort och gott kan jag säga att jag verkligen tyckte den här ritten var suuuper skön! Hoppas jag får rida Next flera gånger! :D
 

Hoppning av bank på tågbanan!

Idag hoppade vi bank för första gången! Först tog vi den i skritt, sen jobbade vi upp oss till galopp. Nixa var lite tveksam att hoppa banken neråt första gången, men efter lite övertalning gick hon fint ner. efter den gången var hon super fin och visste precis vad hon skulle göra! :) Hoppade jätte duktig varje gång! Däremot så bockade hon riktigt rejält två ggr efter banken som jag höll på att få mig en flygtur. men jag satt kvar och hon blev riktigt fin alltså! :) En sån där härlig känsla, där man verkligen känner att hon jobbar med en. Love the feeling! 
 
I slutet stegra Nixa dock och på vägen ner så fick jag min fot på fel ställe, så "dunsen" som de blir när hon kmr ner igen var inte så skön då foten låg snett i landningen. Så när jag hoppade av så kunde jag knappt gå normalt. :( men men, det blir bättre, men det gör fortfarande ont imellanåt! -.-
 
men är endå väldigt nöjd över passet idag! :)
 
 
 

ingen mobil

just nu vill inte min mobil fungera, står bara att jag kan ringa nödsamtal.. Och att nätverket inte fungerar.. gaaah jag blir galen! vet verkligen inte hur jag ska göra. Har försökt starta om den och grejer.. men den vill verkligen inte sammarbeta. -.-
 
jag nås endast på fb, är där kan jag bara vara inne på kvällarna, just so you know! :)

Music

har kollat igenom lite på olika eurovision låtar.. Och ja som vanligt är dom flesta ganska dåliga.. men har hittat en från cascada som faktiskt var ganska bra! :) Here it comes! :)
 
 

Är glad att jag lever!

Idag var minst sagt en spännande dag! Hade markarbete i gula ridhuset. Nixa var inte riktigt med på noterna. Hoppade ifs fint, men ville inte röra sig alla gånger på spåret. ^^ haha, men men. Det gick väl okej. Sen påväg hem från ridhuset började det roliga. alltså först blev kallio rädd för en människa ut från ridhuset. Redan då var hästarna minst sagt taggade! Sen blev Nixa rädd för en snöhög och skrämmer hela gruppen, vilket gör att en del hästar blir ännu mer taggade, hoppar på stället och är allmänt störda..
 
sen vet jag inte vad som hände riktigt, men alla hästar var ÖVERALLT och ingenstans. Haha, Nixa var endå super duktig som gick sist med Nicki. Men flera hästar stack, en del bockade, sparkade bakut. Nån stog på stället och galopperade. kalliop var helt vild, krockade i allt han såg och galopperade typ baklänges och ja, hela klassen var verkligen ÖVERALLT ! Haha, Nixa ställde sig dock en gång rakt upp. Men hon var endå en av dom duktigaste ska jag säga, för det var det enda hon gjorde, sen var hon snäll. Hon prövade t.o.m på ngt passageliknande när vi var vid stallet. SUPERFIN ! :D 
 
Helt jävla otroligt vilken balans min klass har. Hästarna var endå helt störda! Var endast en häst som var ganska lugn i detta kaos. Eller, ja måste endå säga att min häst borde på en stor eloge. är inte lätt när flera hästar skenar och är helt galna! Då är en stegring helt okej endå! ;)
 

RSS 2.0