Utbytestävling

Har haft massor med lektioner hela dagen- Nu kör jag och mina Laggaryttare vidare till Sigtuna för utbytestävling. Är så avis på Erika som ska få rida finaste Queen idag! Måste nog ta och rida henne snart igen innan jag spricker! :) Håll alla tummar och tår för att alla ryttare ska rida ordentligt och att hästarna är lagom pigga! :)
 
En bild på en av mina duktiga laggryttare som för övrigt ska vara med idag! (Ida har tagit bilden!)
 

Två veckor går fort!

Idag har jag haft Homer i hela två veckor! Tiden går verkligen fort, kändes som om jag började rida honom igår. Känns så roligt när man verkligen ser utvecklingen. Skulloe vilja jobba med honom två veckor till! ^^ Idag blev det iaf ett dressyrpass. Höger galoppen satt verkligen! Vänstern var dock inte riktigt lika rund och fin.. men den kommer också så småningom. Är iaf sjukt nöjd att jag lyckats fått honom så lugn, rund och fin i galoppen också efter såhär kort tid! Nöta, nöta och nöta får man göra, men är sååå värt det! Känslan är verkligen obeskrivlig! :D
 
Förrutom att tagit hand om Homer så har jag jobbat på Sigtuna med en hel del elever. Roligt som vanligt! Roligast är nog alla dessa ungdomar som precis börjat rida hästen i form och som verkligen känner artt det funkar om man ger dom tips! Sånna skulle jag kunna ha lektioner för hela dagarna för alltså, så kul! :D
 
 

busy doing nothing at all

Tyckte rubriken stämde in bra, dels för att jag lyssnar på Ace wilders låt "Busy doing nothing at all" som är riktigt grym om man lyssnar på sporify! Och sen fick jag lite bastning idag för att jag inte bloggat som jag ska.. Och ja, kunde ju skylla på att jag inte har haft tid.. men de skulle ju varit att ljuga. För tid har man alltid, det gäller bara att prioritera! ;)
 
 vilket fall som helst ska jag försöka komma på banan här igen med bloggandet! :)
 
 

I´m back

Den dåliga uppdateringen beror på att jag helt enkelt har haft annat för mig, men tänkte uppdatera er nu! I Torsdags var jag i Lagga på förmiddagen och hade en liten kick off kan man väl säga för några ungdomar tillsammans med Erika. Sen jobbade jag på Sigtuna hela eftermiddagen! 
 
I Fredags hade jag massa lektioner och på kvällen var de dressyrträning med Homer. Han var väldigt fin och jag kände verkligen att jag fick super bra tips som funkade! Så kul var det! :D Homer var nog lika nöjd som jag efter passet!
 
I Lördags jobbade jag på Sigtuna, red ut på Homer och sen på kvällen kom Julia! :D
 
Sen på Söndagen var det dressyrtävling på Lagga. sen red jag Homer, red efter direktionerna jag fick på Fredagens träning och han var helt super! Vi hade ett litet småsnack, eller kanske närmare bråk i några sekunder i mitten av passet.. men annars var han helt super. Även i galoppen! Fina ponny! :D sen på eftermiddagen hade jag hoppgrupperna på Lagga! Ja, en helt okej dag endå! :)
 
Nu är det Måndag! Jag har precis gjort en foderstat på mindre än 30min som faktiskt fungerar! Jag ska göra en till idag innanjag känner mig redo för provet imorgon! Senare idag ska jag rida Homer och hålla en hopp och en dressyrlektion på Sigtuna! :)
 
 
 
 

onsdag

Började med två lektioner på förmiddagen, en för Emmy och en för Maya! Två väldigt fina ponnysar som faktiskt när jag tänker mig påminner om varanndra. C-ponnys och skimmlar och väldigt ambitiösa båda två! I vilket fall som helst gick det som på räls för båda ponnyerna. Måste säga att det var jätte kul att se Dussan jobba igen och vara såå fin! :)
 
Sen blev de tyvärr ingen provridning pga sjukdom hos hästägare.. så istället åkte jag och red Homer och hade sedan en lektion på Sigtuna! Härlig Onsdag med andra ord! :) Homer var dock mer dryg än sammarbetsvillig idag.. men kanske inte så konstigt.. han kan ju ha ordentligt träningsvärk från igår! Imorgon blir det iaf dressyrträning för lilla ponnyn! 
 
 

Dagens

Två lektioner på förmiddagen, sen ska jag till Stockholm med Sofia och kolla på lite hästar igen. Vi ska nämligen till en av de hästar som ligger på min topp 3 lista över hästar som är tillsalu (och som passar in i rätt ålder, prisklass m.m.) Så det ska bli såå spännande! :)
 
Sen får vi se om jag hinner med Homer, skulle ju vara väldigt skönt att bara rida ut och låta honom sträcka ut sin överlinje! :)
 
Ska bland annat ha lektion för Maya och Dussan! :D
 
 

Tisdag

Var hos Sofia på förmiddagen och färgade håret! Så nu har jag ingen utväxt längre har en grundfärg som är väldigt lik min naturliga hårfärg. Skönt! Sen till sommaren lägger vi i mera slingor så det får lite sommarkänsla!
 
Sen har jag även hopptränat Homer för Natta. Han stog ju igår (Måndag) så jag var redo för att rida en smått galen häst. Men han överraskade endå måste jag säga! Övningen var varierande, men huvuduppgiften var en lång serie på medellinjen. 3 travbommar, hoppa in på två studs, ett språng till ett räcke, ett språng till en oxer och två språng ut till ett räcke. Homer tyckte detta var jätte jobbigt. I början var avståndet för långt och ja, vi räckte helt enkelt inte fram. Sen kortade vi avståndet och de blev mycket bättre. Han tyckte nog att det var jättejobbigt under hela passet, men han skötte sig fint med bra galoppfattningar och fina språng! (Även fast en hel del blev väldigt långa och stora!) Var med om hans första vägran idag också! Han kollade på vattenmattan hela passet och sen när vi kom på den den tredje gången så nitade han.. Så fick vara stenhård för att få över honom.. vilket inte är likt honom då han hoppar allt och han brukar inte bry sig om det är matta. 
 
Tror dock att han blev så trött i kroppen efter att ha hoppat serien och lite relaterat avstånd hela lektionen, så då passade han på helt enkelt! Imorgon ska jag försöka rida honom igen- om jag har tid. :) Vi får se! Han skulle behöva komma ut och bara få ett lungt utepass tror jag. :)
 
 
 

Påväg till Skåneland

Sitter i bilen nu och kör roadtrip. Ganska spontant och lite galet faktiskt! Synd bara att jag inte kunde svänga förbi mina fina vänner därnere när jag endå bara är någon mil ifrån dom. Men har mycket att hinna med, så det får bli någon annan gång! :)
 
Hörs imorgon när jag har sovit och kanske är lite pigg igen! 
 

Ridskolecup

Dagen började med ridskolecup på UPK. Sen åkte jag vidare och red Homer, som idag var ganska awesome! Galoppen funkade super och tränade mest på galoppfattningar från både skritt och trav, samt mycket skänkelvikningar. Idag fick han verkligen tänka och dessutom bli svettig på cupen! Så duktig var han! :D<3 Fina ponnyn! Imorgon får han stå, sen kör vi hoppträning på Tisdag! :D
'
Sen vidare till lagga och hålla privatlektion. Nu sitter jag och kollar på film och tar det lungt. måste nog sova nu, för imorgon bär det av till Skåne med Sofia! :D
 
 

Utekväll

Lördag igår och red Fancy och Homer, som båda var duktiga. :) Fancy visade dock att hon kunde bocka rejält och Homer att han kunde vara töntig i ett och samma hörn ett helt pass. Men endå var båda väldigt duktiga! Sen hade jag mina vanliga lektioner + en privatlektion. 
 
Efter det åkte jag hem och sen var det utekväll med fint folk! Vi gick till Williams först och sen vidare till Interpool! Väldigt trevligt trots lite dryga människor i slutet av kvällen! :) Tack till alla som var med, speciellt min fina vän Jenny! :)<3
 
 
 
 

-dagarna

I Torsdags red jag ut på Homer tillsammans med en i samma stall. Mycket snack och vi red mest på galoppbanan och lät hästarna jobba lite lätt. Första gången jag rider ut tillsammans med någon på Homer. Så det var spännande och han skötte sig jättebra! Hade mina vanliga lektioner och dagen rullade på bra!
 
Idag (Fredag) Började jag med ett kort och intesivt dressyrpass på utebanan med Homer. Sen skrittade vi runt lite på vägar där jag visste att jag inte ridit på med honom. Lite töntig var han, men gick tillslut överallt utan att fjanta. Sen pkte jag vidare till Gottröra. Red unghästen. Travade på lina för första gången idag. Vilken han gjorde bra! Inga konstigheter alls! :)
 
Sen hade jag lektioner där och sist men inte minst åkte jag vidare till Lagga för att hålla hoppträningar. Duktiga elever och hästar, helt klart! :) Så nu spenderas resten av kvällen med mina fina föräldrar. Kollar just nu på fångarna på fortet och har en riktig familjekväll! :)
 

Torsdag

Idag börjar två veckor med fina Homer! Ägarna åker utomlands i två veckor, (lite avis är man ju såklart.) Men å andra sidan får jag stanna här och ta hand om honom, så de är ju inte så synd om mig trots allt. ;)
 
Sen börjar jag jobba kl 14 och jobbar hela kvällen! ja, har inte så mycket mer och säga.. livet rullar på och är inte sådär vidare spännande.;)
 
 
 

Music

Har fastnat lite för den här låten.. hörde den på radion för första gången idag och den har verkligen fastnat nu! :)
 
 

Onsdag

Jag och Sofia började dagen med att äta på Gränby och ha lite allmänt trevligt där och sen åkte vi vidare och hade lite att göra hela förmiddagen. Sen åkte jag vidare till Sigtuna och hade två lektioner för skolelever. En spännande dag måste jag säga att det har varit! :) 
 
 

Uteritt

Fancy fick sig en uteritt idag. Så härligt nu när man faktiskt kan rida på vägarna utan att det är massa is. Fancy var dock jätte fjantig och skulle kolla på allt och blåste upp sig för ingenting. Men egentligen är det ju inget problem då det bara är att driva lite så går hon utan problem.. Men lite irreterande är det ju då man vet att hon kan bättre. Blir nog mycket uteritter och miljöträningar för hennes del framöver tror jag! :)
 
 

Pluggar foderstater

Har tagit tag i att plugga lite inför ett foderstatsprov som jag har om två veckor. Måste passa på när man endå är ledig! Och idag fick jag faktiskt till min bästa foderstat hittils! Inga missar alls och det blev typ bra från start! Så nu känner jag mig duktig! haha, kan ju bara hålla tummarna att de går lika bra på provet! 
 
Just nu ser det ut såhär.. OS på tv, och papperna överallt! Nu ska jag fira att jag klarade en foderstat utan krångel med film och något gott att äta! ;)
 

Kollar runt

Har kollat på massa fina hästar som är tillsalu hela kvällen. ÅÅ, vill ha häst och leta på riktigt! Nu får man bara kolla och önska att man kunde köpa någon. En del dras man verkligen till, finns så snygga! :)
 
När jag kollade runt såhär så stötte jag på lite hoppfilmer på finaste Queen också från tidigare ägare.. :) Nu var det alldeles förlänge sen jag red henne.. Trots att jag inte ridit henne så mycket så känns det verkligen fel att inte rida henne.. konstigt! Men kolla på henne kan jag såklart göra! :D
 
 

Ledig Måndag

Skön dag idag för jag är ledig! Ska åka till Nordic light och hjälpa Sofia med ridningen mitt på dagen och sen ska jag göra något med Fancy också är tanken! :)
 
 

Söndag

En privatlektion och sen hopplektionerna står på schemat! Sen ska även Fancy få gå igen är tanken! 
 
Annars blir dagen ganska lugn och ja, de kommer väl kanske inte hända sådär jätte mycket. Men blir helt klart en Laggadag iallafall, vilket var alldeles förlängesen! :)
 
 

Två nollor!

Pay and jumpen med Homer gick som tåget! Han skötte sig till 100% på nästan allt och var lung och fin under hela dagen! Vi hoppade 70 och 80cm. Jag hoppade först 70, blev nollad utan några problem alls. Han hoppar ju verkligen allt man styr på och var inte tittig för nått inne på banan, skönt! Så nollad där då helt enkelt och är väldigt nöjd! 
 
Eftersom Homer skötte sig så bra så hoppade ägaren honom i 80cm och blev även hon nollad! Så duktiga! :) Sen fick Homer såklart massvis med kärlek bara för att han var så duktig! Första gången han är ute och tränar/tävlar, så resultatet var ju verkligen hur bra som helst! Vi har planerat in pay and jump den 15 Mars också.. Då blir det lite högre.. men sen får vi se om jag eller Amanda hoppar! :) I vilket fall som helst så åker jag med, för det är någor jag inte vill missa! :)
 
Bild från idag! På Torsdag börjar två hela veckor med ponnyn också då ägarana åker utomlands! :D<3
 

Pay and jump

Dagen startas med pay and jump på Jälla. Homer och jag är som startnummer 10 och 22. Ska hoppa 70 & 80cm. Blir Homers första träning och tävling ute i annat ridhus. Ska bli spännande att se hur han reagerar! Vårat mål är att Homer ska behålla lugnet och komma runt banan! Kommer nog inte sätta lika mycket tryck i honom som i Onsdags utan tänka lite mer i lugnare banor för att inte få en för taggad ponny!
 
Håll tummarna för att jag sitter kvar och att vi kommer runt! Blir faktiskt min första hoppträning/tävling på privathäst och min 3 tävling i hoppning "ute". Så lite spännande är det helt klart! :) 
 
Erika ska med och hjälpa till lite så ska be henne filma så jag kan lägga ut sen! :)
 
 

Update

Igår var Homer super! Red dressyr i den ursköna dressyrsadeln och han var som sagt jätte fin.. En helt annan häst än dagen innan då jag bara tyckte han var allmänt stel och jobbig.. men ja, han var värd mycket pengar igår kan jag säga! :) 
 
Idag har jag tagit tag i att städa mitt rum och kollat på film! Alldeles snart ska jag iväg till Gottröra. Rida unghäst och hålla lektioner! Senare ska jag ta tag i att rida eller göra något med Fancy! Stackaren känner sig säkert mer eller mindre bortglömd efter en hel vecka då hon har stått! Så idag ska hon få komma ut igen och röra sig. :) 
 
Sen ska jag vidare till Uppsala och kolla på en racesafe säkerhetsväst. Jag måste införskaffa en till Strömsholm då vi säkerligen kommer att hoppa i terrängen och framförallt så rider vi ju ganska mycket unghäst där.. Så ja, lika bra att ha en! Håller tummarna för att de passar! :)
 
 

Torsdag

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon till kl 10! så skönt att få sova ordentligt! Idag har jag lite små ont i hela kroppen.. Jag är nog inte gjord för att ramla av längre.. När man är över 20 sträcket så får det nog räcka med den varan! ;)
 
Idag ska jag ivarjefall börja med att rida Homer och sen hålla mina vanliga lektioner på Sigtuna. Så det blir en ganska lugn dag. Sen ikväll är det såklart Beauty and the beast serien som gäller! haha- som besatt!
 
 

Massa hoppning och en flygtur!

Som rubriken lyder så hoppade jag ju idag på Homer. Lite knicksig övning med mycket saker att tänka på. Homer började med att vara lite lat, så jag började med att rida mycket framåt, vilket resulterade att han blev ganska duktig, men dock lite för mycket "överallt och ingenstans". trots det så är han ju endå väldigt kvick och snabb på att anpassa sig. I slutet när vi skulle hoppa sista banan kom vi dock sjukt fel på en bred oxer. Snäll som den lilla ponnyn är så hoppar han, men för att räcka över så tar han såklart i. (& eftersom ponnyn är så sjukt begåvad och vet hur han tar i.) Så blir det alldeles för mycket för lilla mig och jag flyger. haha, har nog inte fått en sån flygtur någongång om jag ska vara ärlig, Smällen/landningen blev väl inte sådär jätte skön efter att ha flygit så högt.. 
 
Men men, bara att hoppa upp igen och hoppa vidare. Kom mycket bättre och det flöt på bra. Men ja, inte det bästa passet kan jag ju säga.. på Lördag ska jag nog inte rida lite mycket framåt. :) Imorgon blir det dressyrpass på honom iaf, så får vi se om han kan  böja sig ordentligt och bli lite mjukare i kroppen. och framförallt svara för skänkeln! Såå viktigt inför Lördag, eller ja, det är alltid viktigt!
 
Även om de såklart inte är bra att ramla av (och speciellt inte andras hästar!) så kände jag endå att det var lite på tiden. Var alldeles förlänge sedan! :)
 
Min dag har i övrigt inte varit sådär toppen. Kursen på Strömholm var allmänt tråkig. Mina elever från hum var dock duktiga. Dom är alltid väldigt roliga att ha! :D
 
 

Hoppträning på G

Ska hålla lektion för några elever först på Sigtuna ikväll och direkt efter blir det hoppträning på Homer för Nathalie Adelborg! Härligt! :)
 
 

-Strömsholm nästa

 
Ja, idag och imorgon är det Strömsholm som gäller! Kurs i hästkunskap som vanligt! Ska bli skönt när kursen är klar! ( Är typ tre tillfällen klar om jag inte har helt fel!) Har inte så mycket mer att säga än att jag är ganska trött på att åka dit och tycker att de är ganska tråkigt med den här kursen..
 
 

ny vecka- nya tag!

Måndag igen och ny vecka! Idag hade jag en privatlektion och sen blev jag inringd på ett jobb på dagis! Samma dagis som jag jobbade på år 2012 några månader innan jag började SRL1. Blev dessutom erbjuden jobb där i samband med att jag kom in på Strömsholm. Men iaf så var det faktiskt väldigt kul att komma dit igen och träffa alla ungar! En del kände jag ju såklart igen och visste namnen på och några av ungarna kände faktiskt igen mig. Jätte kul! Så ja, min eftermiddag bestog av att leka med ungarna, rita och vika massa papper. Ibland är det faktiskt lite skönt att göra något annat utöver den vanliga vardagen! :)
 

Ridskolecup och träningsgrupp

Dagen började med ridskolecup! Mycket planering och mycket jobb hela förmiddagen! Alla hästar skötte sig som tur var bra trots snöras och annat! Inte en enda drog iväg och blev rädd.. det kallar jag bra! i vilket fall som helst så kom Laggaryttarna på en delad första plats! Vilket var superkul, och dom var så duktiga! :D Lite stolt blir man ju över att träna dom! :)
 
Ridskolecupen var klar på lite mer än 3 timmar och sen var det dags att åka till Sigtuna för att hålla hoppning för en träningsgrupp. var 4 stycken som red, och 3 av dom är mina ordinare elever. Jätte kul och superduktiga var dom! :D
måste nog påstå att det var en väldigt bra dag idag endå! Mycket häst- men gissa vad!? Har inte ridit på hela helgen, varken Lördag eller Söndag! Måste vara rekord på väldigt länge! :)
 
En bild från laggalaget idag! Frida, Hanna, Emelie och Ida! :)
 

Bowling

I går kväll efter jobbet gick jag till Jenny då vi åt middag, chips och snackade massa skit. Härligt! Sen åkte vi och körde bowling! Jag kan tvåa! Mycket bra gjort där kände jag! Väldigt roligt var det iaf. och roligt att göra lite saker utöver den vanliga vardagen! :)
 
På bowlaget- såklart! :)
 

Lördag

Helgen har startar, börjar med lektion på Lagga, rida Fancy och sen fixa pappersarbete till ridskolecup som är imorgon!
 
Sen vidare till Sigtuna hålla tre lektioner. Två ordinarie och en privat för en av mina Torsdags elever! Sen på kvällen ska jag till en av mina fina vänner jenny och träffa några vänner, äta och bara snacka lite skit! Härligt! :)
 
 

RSS 2.0