- Nästan värt att fira

Som dom flesta vet så lider jag av fobi att svälja tabletter. Har aldrig under hela mitt liv kunnat svälja en enda hel tablett, knappt kunnat svälja sånt här liten vitlökspulver eller vad det heter. ^^ haha, det går i släkten att vi inte kan göra det. Men hör och häpna! Idag svalde jag min första tablett med lite coachning från Patrik (min bror). ^^ haha, nästan värt att fira ! ^^

(lite ointressant att läsa om kanske, men blev fan tvungen att skriva det!) HAHA

Skulle passat bättre med en tummen upp bild, men hade ingen. :( Måste införskaffa mig en sån helt enkelt! ^^


- studentskiva planering

Idag pratade vi i min klass om studentskivan och Emmy kom på den smarta idén rödluvan till mig. eller filmen "the red riding hood" som är den lite modernare namnet. ;) hehe, hur coolt skulle det inte vara? Ganska lätt och en gammal och en modern film! :)

kollar på lite bilder på "luvan" eller hur man säger.. :)'

det är filmtema som gäller på skivan. Har någon några andra förslag så är dom väldigt välkomna! :) men just nu lutar det åt rödluvan från filmen "the red ridning hood". ;)


- Tisdag

Vaknade lite senare idag då jag hoppade öven en valfri lektion. Så skönt att bara få sova för en gång skull! :)

Idag slutar jag som sagt 17.30, ska färga Emmy på sista lektionen så det lär ju vara ganska chill som tur är! :) Sen ikväll blir det bara till att plugga då jag har ett prov imorgon. -.- Kul dag!

Hoppas ni andra har en bättre dag än vad jag troligtvis kommer att ha. :)

Längtar efter att få rida denna fina igen. var ett tag sen nu :(


- musik

just nu lyssnar jag på den här.. fastnar alltid lite för loreens låtar. :)


- Klockren !

Annelie skrev en sak, och måste ju skriva det så alla får se! tyckte de var ganska bra ivf!

Sök på "Ridmode 2012" på google. Se tredje bilden! ^^

Finns bara ett ord att säga, klockrent! ;)


- Måndag = veckans värsta!

veckans värsta dag är helt klart Måndag, Tisdagar är också ganska pain. men men.. I vilket fall som helst hade jag skola fram till halv 5. -.- bara det säger ju att Måndagar Suuger! Var hemma vid 5 tiden. då var maten inte fixad, mitt rum såg ut som ett helvette och ja, ni vet sådär dumt bara då inget är bra lixom! Så jag slängde in en sån här lätt fiskgratäng i ugnen och drog upp till stallet.

Casper var dock fin idag. :) Förgyllde dagen något ivf :)<3 Har även fått hem min fleecelagga tröja, så nu är min outfit complette. :) Skulle inte sitta helt fel med ett par tretorn som stallskor, men men. får bli en annan gång. ;)

Nu har jag städat mitt rum lite gran, men känner mig lite stressad för det är en hel del saker jag ska hinna med, för imorgon lär jag ju inte hinna med ett skit utom att plugga. -.- (prov på onsdag).

Så ha en bra dag allesammans! :)

Bild från igår. Inez och jag skulle försöka skapa ett hjärta..vilket aldrig varit min starka sida ^^

 

Lite suddig bild dock, men de får ni stå ut med :)

- Bilder från idag


Några bilder från dagens fotografering. Min absoluta favorit måste vara nr 3 ! :)


-jag är med i tävling från tlop.se :)

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN


-Hoppning på pontus

Eva frågade om jag kunde hoppa Pontus på hopplektionen. och det tyckte jag väl att jag kunde göra så de gjorde jag! ^^ Pontus var duktig och det var inga som helst problem. var dock lågt på hindrerna, men det spelar ju ingen roll. det som spelade roll var att han bjöd och hoppade ordentligt över och bjöd imellan hindrerna och det tycker jag att han gjorde!

Helt klart godkänd!

Pontus och Erika för något år sen :)


- Bilder kommer

Idag fotade jag och Inez med Casper och Kingen. Så bilder från det kommer inom kort! Hoppas på ikväll men får se om Inez hinner. :)

För övrigt har jag hållt lektion för Inez idag , vilket gick jätte bra. Har även fixat lapp till fångarna på fortet liknande på Lagga . Ska bli skitkul! ^^

bara hålla tummarna att bilderna kommer idag hel enkelt! :)


-bild från uteritten

Bjuder på en bild på mig, Stickan, Casper och Inez från i Lördags! Vi mötte nämligen min mamma och en till i skogen så då fick dom ta ett kort på oss. ^^

Snygga! haha


- Bilder

Fotade lite med Patrik igår, blev dock inte så bra bilder. olika vilken dag det är osv. men tänkte ivf dela med mig två av dom :)


- Uteritt på Fantastic och Casper

Casper blev kallad för stjärnan idag, vilket tror jag uppskattades från honom, då han alltid annars har varit den minsta. :P haha. i vilket fall som helst så red Inez Casper och jag red på Stickan. Han blev lite rädd när jackan nuddade kvistar (ni vet så att det låter lite) men annars skötte han sig strålande. och för att vara typ 3dje? gången jag sitter på honom så var han super duktig! :)

Jessica slängde upp mig på stallplanen och sen var det bara att rida på. Vi travade till och med några steg i skogen och då var han super duktig! :D


Löshoppning

Igår (fredag) löshoppade jag, Annelie, Sofie och Elin. Casper var duktig. men ville inte pressa honom så hoppade 1m med honom. :) Fanzy fick bara springa över bommar på marken precis som förra gången. :) Stickan var lika duktig som sist ci prövade att löshoppa honom. han hoppade kanske 80-90? jaja, duktig var han ivf! :)

Mina bebisar är så duktiga & jag blir faktiskt lite stolt! :D


Gammal bild på Stickan och mig!  :)


-fy på blogg.se!

Har Mozilla Firefox som internet sak och prövade ett flertal gånger att logga in på blogg.se igår. men det gick verkligen inte. Så nu prövade jag med hedliga internet Explorer och då funkade det! :)

Det är ett flertal gånger Mozilla Firefox inte fungerar.. men samtidigt är Internet explorer segare. hmm, jobbigt läge! Finns det inget internet sak som har lite balans på det hela? :)


You dont have to live forever you just have to live

Har sagt det förrut, men säger det igen! :)

haha, mindre charmig bild ;)


-Tävlingsmänniska

Jag har verkligen märkt hur mycket jag älskar att tävla. Det spelar ingen roll om det är i ridning eller i något annat. Allt där jag kan visa vad jag går för eller allt som har med tävlande och göra älskar jag! Däremot blir jag inte glad om jag kommer dåligt till. Men om jag ska vara riktigt ärlig så har det aldrig gått pissdåligt för mig. men kanske för att jag hela tiden tänker att jag verkligen ska fixa något eller att jag ska sätta någon speciell del! Med rätt tänk kan man komma långt! :)


- Plastrongen

Här kommer bilder på min egen beställda plastrong. Visst blev den fin? :D Hel nöjd med beställningen! :) Dock helt orättvisa bilder ! ^^ Men ni ser ju på ett ungefär hur den ser ut, tycker faktiskt jag var ganska smart som kom på min idé att blanda. :P hehe




- Imorgon (fredag)

Är det först skola som gäller. sen ska jag till Thuns med Julia ! :D Ska bli väldigt trevligt! :) Sen på kvällen vid 18.00 ska jag och Annelie löshoppa unghästarna. (Får se om Erika och Sofie också kommer kanske.) :) Men i vilket fall som helst så hoppas jag på att hitta något fint på thuns. :D

Vem vet jag kanske kan tigga mig en liten fotostund från Patrik också? :P


- Gokart

Så jävla kul dag! Först praktik där jag fixade Sofies hår. Väldigt trevligt och roligt! Sen vidare mot Gokartbanan i uppsala. Var suuuper kul. känner att jag behövde den kicken. Kom 2 i min grupp och 7a i hela skiten. var bara Erika och jag som var tjejer, så fick ju verkligen visa vad vi gick för. ;)

Sen var jag upp till stallet och red Casper lite snabbt. som gick mycket bättre idag än igår. han jobbade på fint och var duktig! :D

Erika och jag från förra gången vi körde gokart! :D


-.-

Just nu är jag inte glad. Börjacde med att rida Casper. Han var stretig ovh ville väl inte riktigt alls, han känns bara värre efter sista behandligen. men vi beslutade endå för att jag ska rida honom till nästa behandling så får vi hoppas det släpper, för som han är just nu är ju inte alls bra. :(

Sen tog jag ut Calooha för ovanlighetens skull. (Det är en unghäst som står i stallet som rids in av en annan tjej.) Och tänkte att jag skulle pröva honom och se vad han kunde osv. Han var super duktig på att gå fram för skänkeln, stanna, backa och basic grejer. han var ganska duktig för att flytta för skänkeln också. men därimot var han super lång och ville inte alls sammarbeta och hålla ihop sig. Ush, nej de gick inte alls bra. Så efter båda dom passen var jag inte speciellt glad.

men men, hoppas det går lite bättre imorgon, men kan nog inte gå så mycket sämre faktiskt.. ^^






Plastrongen är äntligen här!

Idag fick jag även hem min nya plastrong från equidesign. super snygg enligt mig! :D Ska ta kort på den så ni får se men det får bli imorgon eller på Fredag! :)

Är ju ivf en blandning av dom två, som ni kanske minns!? :D


Studentmössa

Idag fick jag hem min studentmössa. DEn snyggaste studentmössan jag sett ären ivf helt klart. kanske för att man får designa den själv precis som man vill ha den ? :P jaja, grymt nöjd ivf! :D

 


-Härliga moments- med hästarna ;)

En bild säger mera än tusen ord. :)<3


-Youtube klipp


A life worth Risking everything <3


-Ridledarutbildning

Idag skickade jag äntligen in ridledarutbildnings-papprerna. Där står det allt om mig och så skulla man bifoga en hel del som skolbetyg, och olika papper om en själv och massa intyg och protokoll. Men nu är det som sagt äntligen fixat! :) bara hoppas att man kommer in. :) Men tror inte det kommer vara någor problem. Om det är för många anmälda så är det ett ridprov i Mars. men de kan nog inte vara så svårt, jag vet ju vad jag kan och inte kan. :)

Är taggad till tusen på utbildningen! :D


- Stallet

Stickan blev det bara ledövningar med. övar både på skritt och trav från marken så att han ska lyssna på minsta rörelse och ljud. Han var duktig. :)

Med casper red jag dressyr. I början var han lite konstig. Men i slutet när vi hade kommit igång så var han ganska fin, så jag är nöjd ! :)

Finns inte så mycket mer att säga, jag är nöjd över hästarna idag. snart tänkte jag börja sitta upp igen på Stickan och börja Tömköra lite mer. :) Casper är igång igen och med honom är de bara att rida på. :)




- Stallet

Stickan blev det bara ledövningar med. övar både på skritt och trav från marken så att han ska lyssna på minsta rörelse och ljud. Han var duktig. :)

Med casper red jag dressyr. I början var han lite konstig. Men i slutet när vi hade kommit igång så var han ganska fin, så jag är nöjd ! :)

Finns inte så mycket mer att säga, jag är nöjd över hästarna idag. snart tänkte jag börja sitta upp igen på Stickan och börja Tömköra lite mer. :) Casper är igång igen och med honom är de bara att rida på. :)




-Bloggar

Bloggar som jag faktiskt läser varje dag utan att övedriva är inte många. dels för att jag har väldigt svårt att hitta sånna som jag verkligen tycker är intressana och dels för att jag oftast inte hinner. ^^

Men ivf.. som säkert alla andra hästintresserade läser jag dressyrmupparnas blogg. Men måste säga att jag tycker det är lite trist att ingen av dom tävlar längre, är roligare att läsa om tävlingsresultat. Men det finns som tur är väldigt mycket annat som är kul att läsa om. Ifall jag hinner är jag oftast inne där flera gånger om dagen.. ^^

Den andra bloggen är tlop.se
dom tävlar ganska mycket och de är ganska intressant att läsa om. Dels för att jag vet vem Holmström är och för att jag träffat henne några gånger. men annars tycker jag det är kul att läsa om resultat och olika träningar. och dom är bra på att uppdatera! :) (Har faktiskt varit med på filmer när hon tränar för Eckart i bakrunden när jag tränat för Vincente!) haha, kanske inget att skryta med, men alltid kul att se ! ^^

Det var som sagt bara 2 bloggar jag läser varje dag, men såklart läser jag mina kompisars bloggar också, men de var hästbloggarna ! :D

- Vill tillbaka till min och Alicias tid!

Är ganska deprimerande att bli över 18 och växa ifrån ponnyerna. -.- Ponnytiden är ju så härlig, speciellt med Alicia. :)<3 Tur att jag har fina Macho (som storhäst), annars vet jag inte vad jag skulle göra! :)



<3

Hon är faktiskt en stor anledning till att jag tycker det är så kul att tävla! :)

 


Skillnaden

om jag ska vara riktigt ärlig så trode jag att skrittpiruett och bakdelsvändning var samma sak. Fel av mig. ^^ men har nu kollat upp saken och den egentliga enda skillnaden verkar vara att skrittpiruetten är lite mer centrerad än bakdelsvädningen.

Man lär sig saker varje dag! :)


- Debutera Msv C

Efter insperation från Ungdomsforumet, Lev din dröm-Våga sattsa och från Jens Fredrikssons clinik som var igår så känner jag att det fan är dags att gå vidare.

Innan har jag hela tiden tänkt att jag kanske är för dålig och inte tilläckligt bra för att tävla högre än vad jag gör. bara för att jag aldrig haft en tillräckligt bra häst och för att jag själv inte har möjligheten att träna varje dag på samma häst osv.

Men nu är det på tiden att jag faktiskt gör något! Jag ska försöka debutera i Medelsvår C. För egentligen är det inte så svårt. Öppna, Sluta, skrittpiruett, förvänd. Ja, allt det där kan jag ju! Gäller bara att jag faktiskt vågar. :)

Så nu är jag riktigt taggad på att våga ta steget ut. jag kommer kanske inte bli placerad. men de kan man ju inte veta förrän man testat! :)



- Hella träning

Snart ska jag och Erika upp till stallet. Det är nämligen Hella träning uppe i stallet (Hoppning.) Jag ska inte hoppa själv för jag känner inte för att göra det helt enkelt.. ^^ Men ska endå vara med och kolla, tror det kan vara väldigt nyttigt! :)

Träningen för Lotta blev fullsatt idag. Det gick ju ganska fort ^^ typ 3 dagar? Tycker ivarje fall att det är super kul och längtar verkligen till träningen! Är super taggad på att debutera Msv C i år! Så hoppas att Macho ska vara i form så vi kan se om vi klarar av den nivån. Blev insperarad igår! Mer om det kommer i ett eget inlägg senare idag, eller imorgon :)


- Hippologprogrammet

Idag när vi var på jens cliniken så var ridskolan Strömsholm väldigt mycket i centrum. Där berättade dom bland annat om hippologprogrammet. Jag själv har alltid velat gått unghästutbildningsprogrammet på 1 år. MEN den har så mycket krav som jag inte har. så idag började komma mer och mer in på hippologprogrammket. Skulle vara sjukt kul att verkligen studera inom häst och framför allt så ser jag verkligen fram emot att utvecklas så enormt mycket! :D Så idag har mina framtidsplaner ändrats! ;)

Som det ser ut nu så jobbar jag ett år innan jag söker till hippologen. men man vet aldrig, jag kan ju alltid ändra mig men kan säga att jag är väääldigt sugen! :D


-Jens clinik

Idag var det jens-clinik på Jälla. Har blivit som en liten tradition att åka på jens cliniken som är en gång per år på jälla. Blir alltid så peppad efterråt och inspererad! jens är ju en sån som är otroligt bra på att hålla clinikar och får oftast hela publiken med sig. vad ska jag säga mer än att det var otroligt bra och att ni som inte var där verkligen missade något!?

Det jag verkligen kan hålla med jens om är detta med oss Svenskar. Vi ska vara så jävla stolta hela tiden.
Exempel att om någon drömmer om att rida SM eller att rida i Svår klass. Då tycker vissa lixom att "tjena, lycka till". Tänk vad trevligt det skulle vara om folk faktiskt tog vara på den entusiasmen och den drömmen istället för att aldrig tro att den inte kommer att lyckas. För vi Svenskar är faktiskt väldigt dåliga på att faktiskt våga tro på något och våga sattsa!

dessutom tycker jag att vi Svenskar borde vara glada för andras skull också, och inte bara tänka på sig själva. För det finns faktiskt ganska många sånna!

(Bild tagen från google.)


- Lördag

Idag skrittade Fanny på Casper, Tack för hjälpen! jag själv var på tre möten, nämligen tävlingsmöte. (Där vi bestämde alla klubbtävlingar under vårterminen.) Usekmöte (där vi bestämde alla usekaktiviteter.) Och sen var jag på kentauren möte i Uppsala. Där fick jag bara lite info om allt och pratade med alla ungdomsrepresentanter från olika ridklubbar. Jag är taggad på kentauren ivf! :D Hoppas fler från klubben blir!

Sen har jag bara varit i stallet och på kvällen var det clinik på Jälla, mer om detta kommer i ett eget inlägg :)


- Ridstövlar

Har en köpsug efter ridsaker för tillfället. var nära på att köpa en väst från shökmölle, (stavning?) igår. Men tråkigt nog så blev det inte så.. :( men men, bra för plånboken med andra ord! Bilden under är på den västen jag tänkte köpa! :) Men blev alltså inte så..


Nu över till stövelsnack!

Har ju ett par vanliga mountain horse. Som jag ifs är ganska nöjd över, då jag tycker dom är snygga! Men har nu kommit på att jag egentligen vill ha 3 olika stövlar, så onödig som jag är!

 

Mina hopp och unghästridstövlar skulle lätt vara om jag fick välja tretorn stövlarna. Trots den dressyrnörden som jag är skulle jag inte tveka att använda dom om jag fick några !

Svarta såklart! ;)

Sen som tävlingsstövlar skulle jag utan tvekan ha ett riktiga par dressyrstövlar med lack. Så galet snyggt! Varför inte dom här från cavallo, dock är det över 6000 och det har inte min plånbok råd med tyvärr.. men drömma måste man ju få!

 

De stövlar som jag har nu är som sagt helt okej. Och dom skulle jag då ha till vanliga dressyrträningar. :) Skulle det inte vara jävligt snyggt med dessa stövlar? Jag vill ha ! :D


-Fredag

Idag var jag först i skolan, sen åkte jag vidare mot Kullavreta. Där red jag Tubbe och Kippen och pratade lite gran med Emmy (som jobbar där.) Tubbe var lite jobbig, och han har ingen kondis heller så han tyckte det var super jobbigt. Sen Kip var jobbig i början, men efter ett tag började han bli riktigt fin och mjuk! :) Kippen är alltid så rolig att rida för att han är så känslig! :)

Kip på bilden :)

 

Sen när jag hade åkt hem och ätit och så, gick jag och Erika upp till stallet. Där löshoppade vi alla unghästar (Casino, Fantastic & Fancy.) och Casper skrittades bara såklart. :) Stickan överraskade genom att hoppa jätte fint och med bra teknik! Fancy överraskade med sitt enorma steg! Ojoj säger jag bara, hoppas hon håller det steget! :D

 

Bra dag med duktiga hästar! :)

 

 

 


- Torsdag

Var på praktiken först. sen på kvällen gick jag och Erika upp till stallet. Först skrittade jag Casper barbacka. och han var duktig ( är ju bara skritt än så länge!) Sen prövade jag ut en sadel på Fantastic och satt upp. samma sak med Casino, (fast Erika satt på honom.) Båda unghästarna var jätte duktiga! :)

Var väldigt stolt över Stickan igår helt enkelt! :)

Casino får stå för bilden! :)


- Trött

Håller på att somna och klockan är halv 9. snacka om trött! Idag har jag bara gått i skolan och sen efter skolan fixade jag lite hemma och sen har jag hållt på med min projektrapport. som för övrigt är ganska klar! :D Så skönt! Tänkte skriva ut den på Fredag. Imorgon ska jag ivarjefall på min praktik igen. :)


- I Skolan

Har just nu religion i skolan. Har skrivit klart skrivuppgiften som vi hade så nu har jag lite chill och får göra lite vad jag vill. :)

Senare har jag Svenska och försäljning och service. Sen slutar jag, vilket är skönt! :) Sen får vi se om jag ska upp till stallet och hålla på med Stickan eller om jag ska vara hemma och göra klart lite grejer. Lutar nog mot att vara hemma och fixa lite grejer. skulle vara en så lättnad om jag blev helt klar med mitt projektarbete till exempelt. Sen har jag lite DUS jobb som måste göras! :)

men , vi får se! :)


Mot alla odds!

Idag börjat programmet "Mot alla odds" på ettan. Madde är ju med och jag kommer kolla. Inte bara för att det kan vara ett jävligt bra program, utan också för att hedra Madde för att hon var en sån sjukt bra människa! :)


- Rolig dag i skolan

Igår var skolan minst sagt pisstråkig och jag höll på att dö på den. men däremot idag var den skitkul! Hade religion först, och där håller vi på med etik och moral för tillfället. Vilket jag tycker är kul då man får säga sina åsikter och grejer hela tiden. :) så ett stort + till religionen än så länge!

Sen hade vi kundpass. Fick en som skulle omfärga håret eftersom hennes färg gått ur. (var någon på skolan som färgat henne sist.) i vilket fall som helst så var hon super trevlig och hennes hår blev super i slutet. Inte tog de så lång tid heller, så jag är helnöjd. sen hade Emmy en kund som alltid är lika trevlig också som jag pratade en hel del med när jag var klar med min kund. Kul sådär att känna att man känner personer bara av att man har klippt eller färgat den någon gång. Sånna kunder är verkligen guld värda! :D

men men, en rolig dag i skolan idag. synd bara att man inte hinner med saker på kvällen bara, för att vi slutar så sent. men men, behöver ju inte gå upp till stallet som tur är. då casper fortfarande är under vila. :)

Fick bli en bild på mig och Emmy i skolan ! :)


- Ponnyakuten

Har precis hunnit kollat på ponnyakuten på SVT play. Första avsnittet. Älskar verkligen ponnyakuten, men jag blev ovanligt, vad ska man säga.. Upprörd?

Vet inte om det handlar om att jag är trött och lite slut som människa eller för programmet. för fick lite känsla att jag ville gråta då och då. ^^ vet faktiskt inte varför, för de var ju inte så hemska problem lixom.. ^^ men är väl lite känslig för tillfället kanske? :P men men, som sagt, kul att ponnyakuten är igång igen. :D Känner att årets säsong säkert kommer bli skit bra ! :D

Kan inte påstå att Stickan är en problemhäst, men han får stå för bilden endå! :)


- Så värd Jerringpriset!

Rolf Göran Bengtsson. Vad ska man säga? Är så lycklig att just han fick jerringpriset, helt rätt person. verkligen! :D


- DUS möte

Efter den lååånga skoldagen åkte jag hem och åt. Sen åkte jag direkt till Uppsala och hade DUS möte (distriktets ungdomssektion). Väldigt trevligt (som alltid)! Vi bestämde lite allt möjligt och us gala och lite allt möjligt. Ska bli super kul. Innan månaden är slut kommer man kunna nominera alla möjliga nomineringar för 2012. Kommer bli hur bra som helst och är super taggad! :D


- DUS möte

Är påväg till Uppsala nu på DUS möte. Vi ska bland annat prata om US galan och massa sånt. :) Får se vad vi kommer fram till. :)


Casper

Som ni kanske kommer ihåg så blev Casper behandlad igår. Han hittade spänningar (eller ngt liknande) på höger sida av nacken nu. (Förra gången hittade han på vänster.) Men vänster hade släppt nu ivf. Och bakdelen hör ihop med hans nackproblem såklart. Men hoppas verkligen att han ska få loss allting så han kan börja få med sig alla ben! :)

Även fast det blivit en otrolig skillnad när jag rider så finns de ju kvar lite då och då. Så jag tycker att det är super att han kommer! :D

Nu ska han ivf stå i tre dagar, sen skrittas i tre dagar precis som förra behandlingen. Känner på mig att jag kommer ha en pigg häst sen när jag sitter upp. ^^


- Fantastic

Idag så fotade även jag och Inez! Så här får ni lite bilder på Stickan ! :) Har ingen sadel än då jag inte kan rida på honom så eftersom han håller på att växa förfullt. Lite mera hantering blir det nog innan jag börjar rida seriöst. Han är ju så jävla liten, så lilla jag ser till och med ut som en jätte på honom. ^^


- HAHA

Nya Ridmodet 2012?

 


-Kul dag i stallet

Roligaste på länge tror jag. Måste säga att jag och Inez var KLOCKRENA idag. Lärde bland annat ett gäng hit, snap, clap låten. spelade in lite filmer och ja. Allt möjligt kul gjorde vi! :D Sen var jag ansvarig för hopptävlingen som var idag också. förutom att jag var lite virrig så gick det jätte bra :)

Tack alla för hjälpen! :)

old pic , Alicia & Erika


-Movietime

Kollar på Top Gun för tillfället. Var faktiskt min favoritfilm ett tag, och ja är väl fortfarande en av dom absoluta favoriterna. De har allt som en bra film ska ha, snygga personer, sorgliga stunder, lyckligt slut, och ja allt sånt där. Om man inte sett Top Gun lär man ju ta och göra det! :)

Kan verkligen undra ibland vad som gör att piloter är lite extra snygga!? ^^ fast Tom cruise är ju aldrig helt fel, men allmänt äre ju typ så också.. ;)


-lektioner

Höll som sagt i Emmas lektioner idag eftersom hon skadat foten. Tycker att det var väldigt roligt och jag får alltid en liten kick att hjälpa andra människor framåt. Märker också att jag ibland kan bli lite för ivrig med att lära dom saker så jag glömmer bort att dom måste ha kul. ^^ men men, de blir jag tvungen att öva lite på! :) jaja, kul dag med massa människor ! :)


-.-

Just nu är jag inte glad. Vissa människor kan verkligen få en på dåligt humör! Tur att dom personerna är få, annars skulle jag få utbrott hela tiden. För övrigt har dagen varit jätte kul med lektioner och vänner m.m. :)

mer om det kommer i ett annat inlägg :)


- mot stallet!

vaknade nästan precis, är lite trött och har ont i halsen. -.- Typiskt när det är helg.

jaja, nu ska jag gå upp för om någon timme ska jag starta med en enterminsgrupp tydligen. :) Vädret såg fresten ganska dåligt ut, så vi får se om det blir några bilder...


Ni får ha en bra helg! :)


- Fredagskväll

Sitter och kollar på Charlie´s angels. Om den inte var så dåligt trickfilmad så skulle den faktiskt kunna vara riktigt bra. men tyvärr ganska dålig gjord. Sen ska jag dusha, fast det var kanske ingen rolig info. ^^

i vilket fall som helst.. Emma kan typ inte gå ordentligt då hon gjort illa den ganska rejält så imorgon ska jag ta hennes lektioner. är typ tre stycken eller något liknande så det lär inte vara så jobbigt. sen ska jag och Inez kanske fota lite om snön fortfarande ligger kvar. Så vi får se. :) Skulle vara jätte kul med lite fina hästbilder i snön! :)


-Casper

Blir ju såklart tvungen att skriva om Casper också så inte Stickan får all uppmärksamhet. ^^ Caroline ville hoppa Tuffe lite så vi ställde fram en studs och två hinder på andra långsidan. väldigt simpelt med andra ord. Och jag och Casper passade såklart på att hoppa några språng. i början taxerade han jätte bra och lyfte på benen snabbt och ja, då var jag faktiskt lite lycklig. men efter ett tag började han komma lite i ottakt och riva lite osv. tror han blev trött och inte orkade tänka riktigt. men men, han var inte på topp. men han var helt okej så jag ska inte klaga. Han försöker ju ivf :)


old pic


- Fantastic

Stickan var jätte duktig idag. Elin och caroline hjälpte mig att hålla, komma upp och ja allt som hör till. Stickan var lika duktig igår om inte bättre. slängde över benet nästan direkt så jag satt på honom ordentligt. sen skrittade vi några steg. Innan jag hoppade av tog vi lite kort och så prövade jag att ligga på honom, och såklart klappa honom över hela kroppen. han var cool lugn och de var inga problem alls. Känns jätte skönt att han är så lugn och sammarbetsvillig! :D

Bild på Stickan och mig :)


- till stallet

Snart ska jag dra upp till stallet.

tycker jag varit duktig som fixat massa grejer till hemsidan och även lite andra stallgrejer. :) Idag ska jag som sagt vara med Carro i stallet. :) Sen ikväll tror jag att jag ska skriva klart verksamhetsberättelsen och sen ska jag kolla på ett avsnitt av Merlin! :D


Bjuder på en bild från i somras på Casper, Stickan och Felix i bakrunden. :)


-Mitt hår

Idag hade jag baar historia i typ 2 timmar, sen slutade jag (som alla andra Fredagar, eftersom jag inte har något projektarbete längre.)

Ivf, så tänkte jag visa er hur jag färgat mitt hår för de som inte redan sett. Inget märkvärdigt, men mycket bättre än innan.


Brunt, (ganska mörkt) med slingor i fick det blir den här gången. Nästa gång blir det flera slingor och ljusare. Målet är att få håret hit..


dock inte lika ljust. är mörkare egentligen, men i ljuset ser det ljusare ut. :)


- Dagens

Idag var jag på min praktik. Färgade bland annat håret så nu har jag fint hår igen! :) brunt med slingor*

Snart ska jag åka på styrelsemöte och ta upp massor av grejer. så hästarna får stå idag. Sen imorgon ska jag och Carro vara i stallet samtidigt. Så det ska bli skoj, då ska jag jobba med Stickan igen, kanske tömköra. vi får se! :)

men men, nu ska jag dra.

Är faktiskt lite sugen på att bli fotad också. men vi får se! :D


- Bilder

För några dagar sedan fick jag bilder från en i stallet från julshowen som han hade fotat. :) Jag bjuder på några! :) På bild nummer 2 kan man se mig, som sitter som nr 2 på Leo! ^^

Aina, Tintin och Emma precis innan tolkning! :)


Vi som kidnappar Lucian. :)


Erika & Macho


I stallet.


Leo som bandit. :)


- :)

Equidesign mejlade ganska snabbt och sa att dom skulle fixa det. Så snart har jag en plastrong! :) Hoppas verkligen att den blir som jag vill nu. är ju alltid lite riskabelt och beställa något som inte riktigt finns. Men å andra sidan ångrar jag det inte det minsta för jag vill ju verkligen inte se ut som alla andra. ;)

Så nu är det bara att vänta tills den kommer! :D

Snygg transport i bakrunden oxå. ;)


-Hoppas

ÄNTLIGEN har jag hittat en speciell plastrong som jag vill ha ! :D Som jag tycker är as snygg! Fast jag blir tvungen att kombinera två stycken för att jag ska hitta exakt en som jag vill ha.. jag ska visa...

Jag ska ha som bild nummer 1, men med "puffet" på bild nr 2. Tror det kommer bli huuuur snyggt som helst. En riktig "sofia plastrong" är vad de är! :D

Så nu är jag glad. Har mejlat equidesign nu, så får vi se om dom kan fixa det. så hoppas verkligen på det! :D

 

Vad tror ni om "Sofia plastrongen"? :)


- Glad över Stickan

En unghäst kan verkligen göra ens dag! Idag var My med mig och så gick vi upp till stallet. Där hjälpte hon mig med Stickan. Han fick ha tömkörningsgjord på sig för första gången och mig hängandes. Inga problem tyckte han, och vi skrittade några varv med mig på ryggen medans My höll i. Tack för hjälpen! Så han var super duktig så nu är jag lite stolt över honom!

Med Casper red jag bara ca 30min i alla gångarter. han var helt okej, inte super fin och inte heller dålig på något sätt. om jag hade ridit längre skulle han säkert blivit finare, men han verkade så trött så han fick bara ta det lungt. Sen får vi se om han får vila på Torsdag eller på Fredag. Eller så rider jag varje dag fram till Sön då han ska bli behandlad. men vi får se.. :)

Mina fina! :)


- Klubbkläder

Jag står längst ut till höger men anyway, här är några av våra nya klubbkläder!


- 3 hästar, tre olika jobb

När jag var i stallet idag motionerade jag Stickan, Casper och Kingen.

Stickan släppte jag i ridhuset, han attackerade inte speglarna och allt gick bra. Han fattade rätt snabbt vad jag var ute efter och jag kunde kalla in honom nästan när som helst. helt enkelt ett ganska bra pass på Stickan som fick busa av sig och han själv såg faktyiskt väldigt nöjd ut efterråt också!

Nästa på tur var Casper. med honom blev det tömkörning. Då jag så lat som jag är inte orkade rida. Men verkade som om han också var lite trött efter gårdagens arbete, så han var inte lika allert som han brukar. Sen var han lite störd av de andra hästarna som var i rishuet samtidigt. men de är bra för honom att träna på sånt där. men han fick gå in efter 20-30min. :) men de gick väl helt okej trorts allt! :) Imorgon blir det dressyr på honom! :)

Sist ut var Kingen som ni vet är under igångridning. med honom gjorde jag samma jobb som igår. flyttade böjde med låg och rund form. avbrott och igångsättningar från skritt och trav. :)

snygg bild på kingen ;)



- Stallet

Red Casper först, han var lite stretig i början, men efter ett tag började han komma in riktigt fint i arbetet. Övade mest på att flytta för skänkeln idag och jag tycker faktiskt att han fattar det rätt bra! (åt båda hållen)! :) Ställde hon mycket utåt i båda varven och red på volter så han fick flexa ordentligt åt båda hållen. Vilken han var väldigt duktig på. Så i Slutt var han som sagt super fin och jag är helnöjd över ridpasset!

Sen hoppade jag upp på kingen och red i 15-20min i skritt och trav. Han är i igångridning just nu för tillfället så med han är det bara massor med övergångar, förflyttningar och få han rund och låg då han inte har några muskler för tillfället. Men Kingen är en väldigt fin häst och försöker alltid göra rätt. Så det var mysigt! :)

Sen fick Stickan bara ha träns på sig i spiltan och vänja sig vid det. imorgon ska jag försöka släppa honom i ridhuset så får vi se hur hans steg är osv. :)

casper :)




- Nancy

Har hört att många undrar vem hingsten till Nancys kommande föl är. (Det är nämligen inte samma som Fantastic, Fancy eller Fame.) Den här hingsten kommer från samma ställe (Rillsmorgan) och ser super fin ut! Han heter Royal gold-Apollo är och super snygg! Ska bli spännande att se hur fölet blir sen (som borde komma i maj-Juni)! :)

först har vi Apollo & på den sista bilden har vi Nancy. :)




- Idag

Vaknade vid 11-tiden. sent :O men tror jag behövde det ! :) idag tänkte jag göra allt som krävs för att skicka in ansökan till ridledarutbildningen. Senare ikväll ska jag upp till stallet och träffa roliga människor och såklart rida Casper. Tänkte dock gå upp lite tidigare för att hinna med att släppa Fantastic också tror jag. :)


-Tävlingstänket

Under mina år som tävlingsryttare både på klubb och lokalt så har jag sett en hel del olika tävlingstänk därute. och tänkte berätta vad jag har för tänk, för jag ser allt för ofta människor som tänker för fel för sitt eget bästa.

Mitt tänk är faktiskt inte alls så komplicerat, om man gör sitt tävlingstänk komplicerat måste man tänka om. Tävling ska vara kul och framför allt ska man kunna utvecklas av de!

Frågan "är du inte nervös?" kommer väääldigt ofta upp! & Jag kan helt ärligt säga Nej de är jag inte! för när jag tävlar finns inget annat i mitt huvud än att, "Nu jävlar ska det sitta". Eller bara " Nu gör jag det bästa vi kan så får vi se hur långt det räcker." På klubbtävlingar dock kan jag bli lite för "hemmavan" och slarva, men på lokala tävlingar är det alltid 100% som gäller!"

Efteråt brukar jag alltid prata med någon annan om ritten. reflektera varför det gick som det gick, och jag kan vara missnöjd och man får vara jävligt arg. för det ingår. men jag låter det aldrig visas utåt för jag vill representera mig själv på bästa sätt. Så alltid när jag ridit ett program försöker jag alltid komma på ett par saker som var bra, sånna saker som jag vet verkligen satt. Riktigt härligt faktiskt att komma på att. " De där gjorde jag faktiskt riktigt jävla bra!"

Så om du inte har det kul eller framför allt vill pröva att tänka som jag. så varsegod.. det har funkat för mig!





- Hoppning hela två gånger!

Idag hoppade jag hela två gånger! Först skulle jag pröva hoppa Caisa, då hon stannat med X antal elever på sista tiden, (även på låga hinder). Så jag skulle pröva henne, På Framridningen var hon ifs förjävlig, ville bara springa ifrån jobbet etc. Men efter ett litet tag kom hon till arbete och gick ganska fint och stadigt. Hoppningen var inga problem alls, (utom att hon kanske blir ngt starkt och vill dra på i hoppen), men så har hon ju alltid varit. ^^

sen efteråt hoppade jag Casper. Vi hoppade en oxer på hela 85cm! Den ni, de trode jag inte för en vecka sen. ^^ Så imorgon blir det nog lite dressyr för hans del.

Btw så kommer Casper behandlas på Söndag igen. Så får vi se vad han säger. :D


-Tävlingsdebut för 2012

Tävlade klubbtävling idag på Lagga. Hade Macho och red en LA:1. Har bara ridit honom i en LA innan och fick då 62, ngt% (på lokal och hamnade på en 10 placering.) Idag kändes han pigg -->vilket resulterade lite bocksprång innan start, men det var bara kul att se att han var pigg och ville iväg! :) Men i vilket fall som helst så fick jag 64,5%! Hel nöjd trots allt. och jag tävlade mot de som red i LBn då det bara var jag i min klass. och trots lite för många missar (enligt mig) kom jag plac etta!

Är endå nöjd över ritten trots lite onödiga missar. men kul endå och träna sådär på hemmaplan! :D


- Nästa --> Sängen!

Nu ska jag dra mig till sängen. förtår inte att jag alltid ska dra ut på att sova hela tiden, räcker det inte med att komma hem 3 på natten lixom? :P men men. Imorgon tänkte jag kliva upp innan 12 ivf så jag kan vara i stallet. Pröva ut träns till Stickan. fixa allt till klubbtävlingen på Söndag och sen ska jag såklart jobba med både Casper och Stickan.

Casper ska få ett dressyrpass. :) Känner mig jätte nöjd med mitt arbete med honom den här veckan eftersom jag har varierat det till topp!

Måndag- dressyr
Tisdag- Vila
Onsdag- Hoppning
Torsdag- Tömkörning
Fredag- Löslongering/ NH
Lördag- Dressyr
Söndag- Uteritt?


tycker jag har lyckats otroligt bra med min vecka endå! Och känner mig faktiskt väldigt stolt över min älskling för tillfället. bara för att han har blivit så fin på sista tiden ! :)<3



- Utekväll

Kom precis hem från Whiteclub. Träffade en mängd med trevliga människor. Men mest oväntat var nog min kusin som sa att hon ska åka till Canada och jobba hos min faster om två dagar. Men som sagt, man får reda på vettiga grejer när man är ute också! Kul! :D Tack alla för en trevlig kväll! <3

Bilder kommer säkert om jag hittar några på whites hemsida senare. :)

- Hoppträningar på lagga

nu är det på G på riktigt här ! Imorgon lägger jag upp den första träningen på Laggas hemsida ( I hoppning.) alltså för de som är lite åt tävlingshållet eller bara vill träna för en privattränare. verkar vara en tjej med otroligt mycket kunksap och som är otroligt trevlig! Så håll utkik. för de finns bara få platser vid "provomgången"! :)

Ska bli så kul att ta dit andra träningar så alla våra ryttare kan träna för gästtränare. :D



- Casper och Stickan

lös longerade Casper och pontus samtidigt i ridhuset med Erika, jag hade fokus på casper mest och erika på pontus. Casper var hur duktig som helst, så stolt över min lilla! :D För det första lyssnade han enbart på mig och blandade inte ihop mig och erika i våra signaler, (även fast jag skötte det mesta jobbet.) sen när jag bjöd in honom med bara mitt kroppsspråk kom han travandes in till mig och tväörstannade. Så sööööt! Ni anar inte. sen gick han efter mig i både skritt trav och galopp så lekte vi bara lite allmänt. Så härlig känsla. upprepade detta en gång till och samma resultat! Min fina ponny! Ibland gör han mig riktigt stolt! :D

sen höll jag på med Stickan igen. Idag hade vi bara träning med vattenmattan och repgrimma. På mina unghästar har jag som vana att alltid ha på en vatten matta både under och över hästen och vifta med den previd och allt. Vääldigt bra mental träning för dom, rekommenderas! :) Han var väl lite små rädd för den först men efter bara några sekunder lugnade han ner sig och under passet kunde vi gå med mattan på ryggen och på "korsdelen" utan problem. Fast jag tycker inte om honom än då han har lite konstiga idéér för sig ibland. men det ska vi jobba bort.

Imorgon ska vi även prova ut ett träns åt honom, så det ska ju bli spännande och se hur han reagerar. :)

Älskling! :)<3


- stallet

Tömkörde Casper. Han var fin, och avslappnad. Alltid kul att jobba när man verkligen ser att hästen trampar under sig och går rätt! Och med tömkörningen gör Casper verkligen det och brukar alltid lossna jätte fint i båda sidor! :D

Sen när Casper blivit fixad så tog jag ut Fantastic, eller Stickan som vi brukar kalla honom. Han är som sagt 3 år, men hans kropp ser inte ut som tre så vi får vänta lite med att sitta på honom tror jag och göra ett ordentligt grundarbete istället för att han ska få muskler. För jag lovar, ser ut som han kan gå av när som helst om jag skulle sätta mig på honom. Idag gjorde vi bara massor med ledövningar med fokus på att lyssna och vara uppmärksam. I blrjan fattade han inte så mycket och bara klev på, men efter ett tag så börjadee han att lyssna riktigt fint! :) men som sagt helt okej!




- Dags för lite unghästarbete

Som dom flesta säkert redan vet så är jag en av dom som håller på med unghästarna på ridskolan. Rider in och fixar förhandsarbetet. Har både varit med när Pontus och Casper ridits in och varit en stor del av deras utveckling. Ivarjefall så är både Fantastic och Casino 3 år nu och det är dags för dom att komma igång lite på allvar.  Så idag ska jag och Erika ta hand om dom.

Tyvärr så kan jag inte jobba Fantastic lös i rihuset då han (när han var lite ynggre ivf) anföll speglarna. ^^ Så det är nog inte så smart att släppa honom där! men tänkte longera eller ev bara ha lite hantering från marken. Måste väl antagligen prova ut ett träns åt honom också. Men men, prio ett är Casper som ska tömköras efter hoppningen igår! :) Skriver mera om hur det gick sen. :)

En liten Fantastic på bilden! :D


-jobbar

Just nu jobbar jag på SLU, tänkte dela med mig en bild från igår när jag och Erika skulle städa ngn hylla. Och såklart måste man ha skyddgrejer på sig om det finns ngn konstig syra eller ngt på. ^^

Ikväll ska jag vidare till Casper, de är en sak som är klar! :)

haha, blev bara en halvhjärtad insatts på att bli en flumbild, men men. Bjuder på den iallafall! :)


- jobb hela veckan!

Jobbade igår och idag. Ska jobba även imorgon och på Fredag. Just nu jobbar jag på SLU i Uppsala. Gör lite extra jobb med Erika som inte dom hinner med. Fixar lite brev som ska ut till olika labb, häller ut vatten från olika flaskor som dom redan tagit prover på, arkiverar olika papper som dom inte behöver och ja, jag vet inte allt! Gör allt sånt som dom gärna slipper med andra ord. tycker det är ganska chill och har faktiskt lärt mig en hel del på dom här dagarna! :)

jaja, nu ska jag dra mig mot sängen. ska sova!

bild från förra året :)


- Hoppning på casper

Tänkte tömköra Casper idag så jag klädde inte på mig ridklädert utan bara mjukisbyxor och så. men väl uppe i stallet så var Jenny och Inger där och hoppacde lite studs och olika kombinationer, vilket egentligen är super bra för casper. (och eftersom jag är så lat att både plocka fram och av så har de inte blivit av än.) I Vilket fall som helst så tog vi tillfället till akt och hoppade ist. Han som tidigare rusar fram till hindrerna och slänger sig över och river. var istället väldigt duktig idag. fortfarande mycket framåybjudning, men lyssnade mera än vanligt idag, så jag kunde hålla honom i samma tempo vart jag än var.

Så idag fick han verkligen tänka hur han skulle göra. grishoppen kommer ju fortfarande lite då och då, men en klar förbättring har skett. Vilket är super kul!

Imorgn tänkte jag tömköra. det behöver han för överlinjen. sen får vi se när jag kan löshoppa, för det tänkte jag göra någon gång så att han får hoppa riktiga höjder! :)


haha, endå hoppbild jag har på Casper ^^


ett bra citat

Because sometimes thruth isn't good enough.
sometimes people deserve more.


-träningar för Lotta!

Nu är vi på G. Idag fick jag klarbesked att Lotta att hon kan hålla träningar på Lagga. Vi bestämde att vi först ska prova hur stort intresse det är och att folk ska få prova, sen om de är stort intresse och allt går bra ska vi försöka ha regelbundna träningar. För er som inte har tränat för henne kan jag säga, pröva! Jag har alltid tyckt att hon är super bra och trevlig! Vi går ivf jätte bra ihop och hon har en hel del erfarenhet i bagaget! :)

Mera om detta kommer jag skriva ut på hemsidan och grejer när vi bestämt datum. Ska bli kul. Jag ska såklart träna med Macho hade jag tänkt! :)


-jobb

inez var här igår till imorse. vilket var kul. Magnus kom även över på kvällen. så kollade vi på film och lite sånt, kul! :D

Sen idag jobbade jag för första gången med Erika på SLU. Vi fick rengöra en stor hylla sopm skulle sättas upp i ett frysrum. sen fick vi plocka bort massa vatten prover osv från labbet. ja, jobbig men ganska intressant dag! Pratade med bland annat en tjej som jobbade där om frisöryrket och miljöförstöringar. haha, som sagt, Intressant!

men men, imorgon blir det jobb igen. då ska vi bland annat fixa lite i arkiven och så. Verkade som om de var ganska mycket att göra nu så blir ev jobb torsdag och fredag också. :)


*


- Tävling

På Söndag äre klubbtävling på Lagga. ska rida Macho i en LA. Vi har startat en LA tidigare på ca 62% tror jag. :) Så vi får se hur han är på Söndag. ska bli kul att tävla honom hemma. de har jaf faktiskt aldrig gjort. :)


Min pärla ! :)<3


- Imorgon..

... Kommer Inez hit. :) Bland annat ska vi upp till stallet och rida. :D Känner mig lite lat som inte red idag, men Casper har oxå fått lite halvvila nu, de tycker han säkert är skönt! men nu ska vi köra igång igen. ;) Men ivf så ska jag jobba tis, ons, tors på SLU. Sen vet jag inte om jag ska kanske jobba på KV på Fredag, eller om jag ska strunta i det. lutar nog åt att jag skippar de, men kan inte bestämma mig. -.-


Nyår

Bilder säger mer än ord, men jag orkar inte ladda upp för många bilder, men här får ni några. :)




Nya året firades väldigt bra med härliga vänner! Nu längtar jag bara att få börja göra 2012 till ett riktigt bra år med studenten och grejer! :D


RSS 2.0