Tröööööött!

Är så himla trött. Gick och la mig tidigt igår för att vara utvilad till jobbet idag. Som tur var tog Erika Nixa idag så jag har en "liten vilodag" iaf. :) Ikväll när jag slutar ska vi åka till Thuns och börja handla lite julklappar. Skönt att få börja.. brukar bli så stressad annars! ^^
 
Hoppas att inte vara så jävla trött hela tiden, ska försöka gå och sova tidigt idag med! ;)
 
 
 

Tävling på Nix

Igår var vi på klubbtävling på Lagga med Nix och tävlade en LB:1. Trots att hon var spänd så var hon endå jätte duktig och jag är nöjd med henne. Hon fattade galopperna som jag ville och gjorde allting som hon skulle på rätt ställe. Kanske inte supersnyggt alla gånger, men endå helt okej! Blev 59,3%. Är helt nöjd med henne! :) Ska försöka ladda upp videon om jag har tid någon gång här snart! :)
 

Torsdag

Höll i Mias lektioner igår på Lagga. Gick jätte bra. Måste säga att jag tycker hoppning börjar bli roligare och roligare att hålla i. Dessutom var mina ryttare super duktiga igår vilket gjorde mina lektioner super roliga! :D
 
 

* :)

Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :)

Nixa på Aggeträningen i Måndags!

Filmen får säga sitt, men framåt går det! För mindre än en vecka sen var hon mest dum och i galoppen stegrade, bockade och försökte verkligen smita från arbetet. Nu upplever jag en helt annat häst! :D Hoppas det fortsätter att gå framåt! :D
 
 

:)


Det går bra nu!

Klarade av HÄSTSKÖTAREXAMEN idag. Fan vad skönt att ha det gjort! Är mest nöjd med stallprovet då vi fick knoppa, linda och namnge olika saker som kan finnas i stallet. Kände verkligen att det blev bra. Iaf tyckte exeminatorerna att jag var felfri och godkänd. Skit kul! :D
 
 

Pluggar

Som ni kanske vet så fick jag antagningsbesked till Strömsholm igår. Så nu har jag kommit in! :D Nu är det bara hästskötarexamen kvar.. så jag måste vara lite fokuserad nu ett par dagar och verkligen plugga. Är ju ganska dålig på momenten som är i yrkesprovet (speciellt foder) så ja.. om det överhuvudtaget ska gå så måste jag verkligen sätta fart nu!
 
Håll tummarna för mig!
 

Hästuppdatering

Har verkligen inte tid att uppdatera så mkt här.. men men! Nixa har varit lite speciell, bockat, stegrat och varit dum några dagar, så igår åkte Erika och jag till Jälla med henne för att se vad Mats tycker om henne och kanske hjälpa till med problemet. Men hästen skötte sig hur jävla bra som helst. Och hon fick ännu mera + på sin sida när hon klev rakt in i transporten! (hon har tydligen varit lite svårlastad förrut) Vilket inte erika och jag har märkt något av. jaja, hon blev nog rejält trött igår och fick tänka och jobba ganska hårt. Men idag är det dressyrträning för Agge som gäller. Så får vi se vad hon tänker och känner om henne. Sen imorgon ska hon få en välförtjänst vilodag! :)
 
Hoppas att hon håller sig bra nu, så jag kan sattsa på henne! :)
 
 

Uppdatering om Nixen

Red första riktiga passet på henne i Torsdags på banan. Hon var lite spänd, men de va inte så konstigt med tanke på att hon knappt stått i stallet i 24 timmar och första gången på banan lixom. :) Men hon var endå väldigt sammarbetsvillig och gick fint och stadigt. :) Galoppfattningar blir det dock hårdträning på nu då de inte är hennes starka sida. ;) Tog nått liten skutt över ett 60 hinder också bara för att känna på. Vilket inte var några som helst problem. :)
 
Om jag ska sammanfatta ridpasset skulle jag säga: Pigg, lydig och härlig! :)
 
Igår red Erika henne ut med Maja och jessica. :) Där hade hon dock blivit lite rädd för en buss, men annars hade det tydligen gått bra! :)
 
Idag har jag precis varit i stallet och haft morgonfodringen och utsläppet. Passade även på att mocka och fixa lite i stallet. Den absolut härligaste morgonen är verkligen när man kan ta det lungt, mocka och bara vara. :D  Eftersom jag jobbar nästan hela dagen idag så ska Erika rida henne igen. :) Men imorgon är det nog min tur! :)
 
Är verkligen super glad att ha Nixa i stallet och längtar att få se henne utvecklas! :D Bild från idag i hagen!
 
 
 

På Strömsholm

Gårdagen på Strömsholm var väldigt rolig och påfrestenade! Klev upp halv 6 för att fixa och åka dit. Kom hem vid ca 7 tiden på kvällen. :) Intervjuv och ridning av tre olika hästar. Min Strömsholms dressyrhäst var lätt den roligaste att rida, väldigt fin och söt! :)
 
Får besked om en vecka om jag kommit in eller inte. :) SPÄNNANDE! :D
 

-Nu är hon i stallet!

Allt har gått jätte bra idag! hagarna är fixade och hennes box och all inflyttning! Gick bättre och smidigare än jag trode. Hade massa bra folk som hjälpte mig. Ett stort tack till er! :D
 
Bjuder på en bild från Erikas mobil. :) Mina shettisen Frezia och Nixa hälsar! :D<3
 

Onsdag

Fullt upp idag!
 
Upp tidigt på morgonen.
Spåna box
Fixa allt i boxen
Flytta dit alla grejer till både Nixa och mig
 
sen ska jag och mamma åka in till stan och shoppa lite
 
sen ska lite hö flyttas in i stallet och Nixas hage ska fixas!
 
sen på kvällen/när Erika slutat ska vi åka till vallentuna och hämta hem henne! :)
 
Ja, håll tummarna för att jag hinner med allt! ^^
 
 
 
 

- Tisdag

Är hemma nu efter dagens aktiviteter. På Sigtuna var alla jätte duktiga och glada. Var super trevligt att vara där som vanligt! :) Tappskokursen tror jag var min näst sista. Lärde mig lite ett och annat, känner mig faktiskt ganska duktig när jag gör sånt där.. känner ju för det första att jag verkligen jobbar och tar i, vilket faktiskt är ganska skönt. och för det andra så lär jag mig verkligen att göra saker på ett bra sätt, så blir faktiskt riktigt glad! :D
 
och snart är jag klar! Skrivit in en grej till tidningar såhär på kvällskvisten också.. :) Imorgon blir det fullt upp heeela dagen! och sen på kvällen hämtas Nixa! :D<3 Bjuder på en bild av henne.. nu är hon dock som en vanlig brun häst och en aning fetare :P
 
 
 

- Mycket att göra!

Känner mig en aning stressad över all för tillfället. Mycket som ska fixas samtidigt som jag jobbar, pluggar och håller på med lite kurser! Typiskt mig att ha allting på samma gång! ^^ men men, imorgon är andra omgången i tappskokompetensen och sen på kvällen ska jag till sigtuna och hålla lektioner.
 
sen på onsdag är det fullt upp! Mer om det kommer då! :D

Nixa kommer på Onsdag!

På onsdag är jag inte hästlös längre. (inte för att jag kan känna att jag någonsin varit det.) men endå! Från och med Onsdag har jag för första gången verkligen ansvar att ta hand om en häst varje dag. Superkul! :) Erika kommer såklart vara med och hjälpa mig en hel del här och även hoppträna lite vilket är bra! :)
 
Imorgon ska jag även ringa strömsholm och kolla vad dom känner om antagningsprovet.. Jag vill ju att Nixa ska få komma hem och kunna vara lugn innan hon måste åka och flänga runt i världen. ^^ Så jag har bestämt mig för att inte ta med henne på provet. det kan dock vara så att jag då har mindre chans att komma med.. Men jag känner endå att det är shystast mot hästen såhär och blir bäst för både Nixa och mig! :)
 
Bilder kommer såklart så fort som möjligt! :)
 

Fina och duktiga dressyrekipage idag

Idag var jag domare på debutantdressyren på lagga. Det var sammanlagt 21 starter och super duktiga ryttare och hästar! Alla lyckades komma runt banan relativt felfritt och vi fick många fina ritter! :)  Casper blev riden av sin duktiga skötare som lyckades rida ihop 65% Super bra gick det! Blev lite stolt! :D
 
jaja, det var suuperkul och alla verkade glada och nöjda! :D
 
 

Debutantdressyr!

 
Idag är det debutantdressyr! Jag är dommare, vilket är första gången för mig! Men ska bli superkul att dömma alla duktiga ekipage. Sen är det såklart min dressyrkurs som startar!  Första gången är det såklart fokus på sitsen! Är super taggad och hoppas på att alla ska bli nöjda! :) Full fart imorgon med andra ord! :)
 

provridning

Hästen som jag provred idag var super mysig. Hon behöver dock lite mera styrka för att galoppfattningarna ska bli ordentliga och sen behöver hon en ganska stadig ryttare då hon kan testa ibland. Erika höll på att få sig en flygtur där ett tag. ;) haha! MEN hon var som sagt väldigt mysig och med liv i sig! jag känner att det är väldigt viktigt att hästen faktiskt kan tända till och leva livet lite! Jag hoppade henne inte utan erika hoppade och jag red dressyr. Men hon såg super fin ut i både dressyren och hoppningen.
 
Jag har bestämt mig för att ta hem henne och pröva om vi passar med varanndra! Direkt när jag kom hem idag så fixade jag stallplats. Så imorgon ska jag ringa ägarna och kolla vad dom tycker och tänker. :) Men om allt blir som jag hoppas så tar jag hem henne i veckan! :)
 
HOPPAS! :D
 
 

Lördag

Ska upp till stallet nu och rida Casper.. funderar på om en stalltjej ska få prova rida också! På Söndag ska nämligen Casper gå debutantdressyr (skritt och trav) med hans skötare. :D Kommer bli superkul att se! men som sagt.. funderar på att låta henne rida honom imorgon för att känna sig säker.. vill ju så gärna att allting ska gå bra ! :)
 
Men men.. sen efter jag har varit i lagga ska jag och Erika åka till Vallentuna och provrida en häst! mera om det kommer sen efterråt! :) Hoppas så innerligt att den ska passa.. :)
 
 

Så jäävla bra!

kollade på premiären av beauty and the beast  igår. Det är en serie som går på 7an på Torsdagar kl 22.00. Helt sjukt jävla bra! patrik laddade ner de programmen som kommit upp på internet idag. har sett på totalt 4st hittils. Ibland blir man ju helt besatt av olika filmer och karaktärer. De är typ precis som twilight när den filmen kom ut för första gången.. fast de här programmet är mer beroendeframkallande. Det är inte bra att jag kollar på det egentligen för jag blir så himla fokuserad på filmen och kan typ inte tänka på något annat.. men det kan inte hjälpas. 
 
I vilket fall som helst.. rekommenderar alla STARKT att kolla på serien! 
 

Provridning!

På Lördag åker jag och provrider en häst! Närmare bestämt ett sto som heter Nixa! Hoppas verkligen att hon håller kraven så jag kan ta med henne hem! Mitt liv skulle verkligen bli så mycket lättare då! Hoppas och håller alla tummarna för att det ska vara en häst som jag tycker om! :)

Yeees!

Nu kör jag järnet! har fått datum och tid på hästskötarexamen så nu måste jag verkligen börja rååplugga. kändes väldigt motigt igår, men idag känns det bättre och nu är jag på banan! Fodret verkar helt klart svårast!
 
Har beställt en spooksväst också. Närmare bestämt den här:      SKITSNYGG!! :D

RSS 2.0