- Lagga

Efter skolan gick jag upp till stallet. Började med Casper. Han var seg och hur töntig som helst, fattar allvarligt talat inte vad som flög i honom idag. jaja, blev as irreterad där ett tag så då är de bara att ta sig samman och köra vidare. haha, mitt tålamod var inte så långt idag kände jag. Så passet på Casper blev ganska kort, men jaja, han har fått röra på sig och de är det viktigaste!

Sen tog jag ut Pontus eftersom Erika är på jägarexamen kurs på Måndagar. Han var pigg idag vilket gör allt så mycket lättare. :) Kände att han fick med sig kroppen på ett väldigt trevligt sätt idag. Desutom lossnade han i högra sidan. Han är kortare/stelare i h sidan vilket gör att han inte kan böja/flexa lite bra åt vänster. Men för första gången ( har ju inte ridit honom så många gånger nu dåra) men ivf kände jag mig riktigt stolt att de tog ett jätte stort kliv framåt bara idag. :) Jätte fin blev han när sidan lossnade! :D

Bild från när Pontus var bebis bebis och smal! Tänk vad stilig han skulle vara om han var sådär smal. :P




- Redovisning

Detta med att redovisa har ju aldrig riktigt varit min grej asså. Det har ju faktiskt gått as bra i gynmansiet och redovisa på svenska. får som en slags kick av de. men idag skulle vi redovisa på engelska. haha, jag höll bokstavligt talat på att dö. så jävla nervöst. Gick åt helvette gjorde det oxå. men kan ju hoppas att man fick g ivf. ;)

Old pic. Lovar att det ska komma upp nya bilder. ;)


-ungdomshelg

Här kommer två bilder från ridsportförbundets hemsida från ungdomskonferansen i Eskilstuna. typ för en vecka sen. ;) men endå. ^^

jag är ju inte så svår att hitta i bilderna. ^^


- ridning

Har ju som sagt ridit as mycket idag. (Söndag)

Kan ju rabla upp alla..
Chantesse, Uris, Bocken, Tubbe, Dametyt, Kippen och Kingen. Sen släppte jag Lully i ridhuset så hon fick röra på sig lite efter voltigepasset igår. :)

Tror det va alla. :) haha, har säkert glömt ngn. ^^ Ivf, tänker inte berätta om alla pass, men jag kan berätta om några.

Tubbe- Vi hoppade studs! Lilla killen är ju lite rädd för bommar osv, men han är ju så söt så om jag ber honom så hoppar han ju för att han vill göra rätt. aja, skit duktig och fin var han! :)

Kippen- Första gången jag  red Kippen. Jag fegred lite tyvärr, men jätte fin häst för övrigt. Vi koncentrerade oss främst på att få lugnet från kips sida sov. :) men tycker det gick helt okej för att vara första gången! :)

aa, orkar inte berätta om alla, de är ju inte så intressant utan bilder. Om två veckor ska jag dit igen och då blire Vincente träning! :D





- rida rida rida

Rida är det enda jag gör :P haha, duktiga mig! nej, men har hunnit med Damtetyt, Chantesse, Uris, Lully (löslong på Lully)  och kingen på förmiddan nu är det dags för Tubbe och sen Bocken! :) Men innan jag går ut ska jag städa mittrum så det är klart tills ikväll då mamma kommer och hämtar mig! :)

haha, lite fail bild från i somras på lilla Damtyt, men söt är han! :)


- Kvällen

Nu blire fångarna på fortet och äta lite gottis. sen har jag kvällsfodrningen så Mirka slipper. :) jag är ganska snäll jag ^^ haha, jaja. de är faktiskt ganska skönt att få en kvällspromenad sådär på kvällen. :)

Imorgon bitti ska jag börja med söta Chantesse och Lully. :)

- Dags för daginlägg

Som jag sa i förra inlägget har jag ju ridit en hel del idag. ;)

Här kommer lite om passen osv-

Tubbe
- Lite sgtressad idag, och en trött Sofia? vet inte, men kan inte fokusera så bra på morgonen. ^^ Men Tubbe var helt okej, mnen han var mycket finare igår. :)

Bocken- Hur fin som helst! Han är verkligen i form nu! Känns som en helt ny häst från i somras, verkligen! Suuuper fin! :)

Kingen- Hur setl som helst, jobbade bara med att böja sidorna och väldigt mycket ove ridning, nedåt/framåt med nosen & flexa loss. :) Ska firtsätta med samma jobb imorgon.

Uris- Förrsta gången jag red honom! Han skrittas bara, eftersom han stått en längre period. Men han är en sån häst om älskar att jobba, lite smått överambitiös. haha, snuttis. Han ville piaffera hela tiden för att han ville jobba. Så det blev mycket piaff på den lilla skritt tiden. :) Men guud vad härligt det va asså, helt underbar häst!

Abbe- hur fin som helst. Jobbade bara framåt jobb med honom då han var lite seg. men verkligen suuper fin! Han är oxå verkligen på topp nu precis som Bocken! :) Riktigt roligt agt rida honom! :D


Löslongerade Kippen, Euron och halft Cadence. (Helena började på Cadence innan jag kom upp.)

Sen har jag kollat på när stockholms voltige tränade med Lullebullen. (Lully) Super duktig va hon! trode aldrig hon skulle sköta sig så bra, men verkligen super duktig va hon. Helena ville dock att jag skulle pröva, men haha, nej tack lixom. xD Så de blev de inget av. men väldigt trevliga msk! :D

Den enda hästen som inte blev gjord idag var Chantesse. (bara för att vi glömde henne) Typiskt! ^^ haha, men hon dör nog inte av att få stå en dag sådär. ;)

Bild på fina Uris i passage. :)



- Duktiga jag!

Idag min dagit varit såhär
* Försov mig en timme. :O shiiit, upp fort som fan
* Plocka in Tubbe rida honom- ut med tubbe
* Plocka in Bocken rida honom- ut med Bocken.
* Plocka in Kingen rida honom- Ut med Kingen.
* Plocka in Uris- skritta honom- Ut med Uris
* Plocka in Euron och löslongera honom- In med honom i boxen.

Klockan kvart över 1 var jag klar med allt detta trots min försovning. Det kallar jag effektiv tjej! Kommer mer ikväll hur det gick med alla hästar, men kan ju säga redan nu att Uris Piaff är ju helt underbaaaar. men men, mera om detta kommer alltså senare ikväll! Puss*




- på Kullavreta

Är på Kullavreta nu då igen. :) kom hit vid 2 kanske. Sen har jag ridit lilla gullis Chantesse idag, as länge sen ju! Chantesse är den första hästen jag red här på Kullavreta och hon är jätte mysig, dock är hon lite för bitchig för min stil. men hon är as mycig att rida. :)<3 Hon var duktig!

Sen red jag Tubbe. Tubbe var faktiskt ovanligt fin idag! Hade stållt upp lite bommar också så han skulle öva på det oxå. Han är ju räddis för spö, bommar osv. Han har ju tidigare varit hopphäst så ryttaren innan har nog inte varit så snäll nu med honom, stackarn! men han slappnade av välidigt bra i slutet när han insåg att jag inte skulle göra honom illa, även fast de fanns bommar med i bilden. Duktig ponny! :)

Sen var tanken att jag skulle rida Bocken oxå, men så blev det inte då Curre skulle fixa underlaget i ridhuset. och de var alldeles för mörkt för att rida ut. :/ Så han får helt enkelt stå idag!

men imorgon blire att kliva upp vid 8 och ut och rida hästar på morgonen. för sen i eftermiddag ska ridhuset vara upptaget av lite voltigörer! Helena ville att jag skulle delta, men we will se! :P haha

På ridlistan på morgonen står:
1. Bocken
2. Tubbe
3. Uris
4. Kingen

sen får vi se om jag hinner rida Kippen lite senare och löslongera Euron. :)

Chantesse på bilden, dock äre inte jag som rider. ;) men jag är fotograf!


- stallet osv..

varit i staller. Red ju Casper som sagt. han var riktigt fin och sökte sig nedåt imellen åt. de jag gillar starkt med honom är att man inte behöver hålla detg lilla minsta i handen. han bara är endå. :) och så ska vi fortsätta ha det! :) <3 vi tog några galoppsteg idag också, om vi kan kalla de det. :P haha, han fick ngn slags grisgalopp. men han var söt. bara att berömma när han går fram! :)

Nu gör jag lite engelska läxa och sen ska jag packa klart till kullavreta. Så nästa gång jag bloggar äre säkert från KV. :) Får se om jag kommer hem på Söndag kväll eller Måndag. ;) aja, tjiing !



- drar till stallet

Nu går jag upp till stallet och rider casper! :)

-minns ni?

Minns ni första klippningen jag gjorde? Klippte ju mammas hår precis innan jag skulle börja gymnasiet. Utan att veta hur såklart. ;) haha, blev ju som det blev. ^^


Klippte ju till och med upp då. kommer ihåg att jag tog bilderna från dom bästa vinklarna. xD


- sitter i skolan

Börjar om en timme. Tänkte ta och skriva klart mitt engelska arbete. Ska skriva om kända personer. -.- (inom Sverige alltså.) men men..

När jag kommer hem ska jag upp till stallet och rida Casper. Sen ska jag även packa inför Kullavreta imorgon. :) Frågan är nu om jag ska åka dit med buss eller om jag väntar tills kvällen. ;) Får helt enkelt se hur stor packningen blir! :)

jaja, idag i skolan blire lite svenska först, sen blire kundpass hela eftermiddan! :)


- Sooova

Nu äre dags att sova igen, imorgon äre skola igen. Sen äre ju Fredag och Kullavreta som gäller! :D

Glömde ju berätta att jag klippte och färgade min moster Marie idag på praktiken. Vilket blev super bra! :)

aja, skriver mera imorgon, puss*


känner mig lite som på bilden. vill gömma mig. har lite ångest över en engelska redovisning som sker snart, vet dock inte om det är nästa vecka eller när den är, men ingen rolig känsla. -.-

- en liten låt

Lyssnade på en version av fireflies på tuben. som vanligt kommer det ju upp lite allt möjligt. Hittade denna..

haha, vet inte varför, men jag tycker den har ngt bra i sig!

(gick inte att lägga in. klicka på länken)

http://www.youtube.com/watch?v=lshPSW3z7U4&feature=related






- På Lagga

Sitter just nu och väntar på att erika ska rida klart. (sitter på laggas dator.) ^^ aja, har ridit söta casper idag. han har fattat det här med att söka efter stödet osv. :) min lilla fina. Efter passet vare massage på höften som gällde. Använder mig av knutlösa när jag masserar på "knölen". Skrittade mest, gjorde basic igen. stannde, skritta och travade lite. :) Fin fin va han! :D<3


-Tisdag = KV dag

Skola på förmiddan sen vid kl 1 bar de av till Kullavreta. Red Tubbe som häst nummer 1. Tränade på galoppfattningar och han var väldigt fin! :) Sen var tanken att jag skulle rida Dametyt, men så blev de inte tillslut. :P haha, så helena longerade honom bara. :) Sen red jag Bocken för Helena. Var ju länge sen nu när jag red Bocken. men han var mycket fin! Super kul att rida honom igen! :D

Sen red jag Lully. Hon var lite piggelin, men allt som allt gick det bra. Hon behövdes nog ridas nu! Så de var nog väldigt bra att jag tog henne nu. :)

Men ivf, så kommer Tisdagar att bli en av mina kullavreta dagar från och med nu. Sen åker jag nog inte dit om jag har varit där på helgen, men om jag inte varit där hela helgen åker jag dit på Tisdagar. :) Man hinner ju trots allt med 3-4 hästar. :)<3 super kul vare idag!


- Gårdagens ridning

Red ju igår på Casper och Pontus men glömde skriva hur det gick. ^^ Började med Casper, tog en skritt runda ut i skogen med Agge och Caisa. Sen red jag lite i ridhuset. Vi jobbade på basic. Skritt, stanna, svänga osv. Han var super duktig! Min killa är ju såå mysig! :)

Sen red jag Pontus eftersom Erikay var på jägarexamen. ;) Han var suuper i h varv, mycket sämre i v varv. Galoppfattningarna fick han till super i slutet. ja ett helt okej pass med andra ord. I slutet lossnade han vål ganska bra i v varv oxå, men de är bara att kämpa vidare. :)

jaja, duktiga pollar! :)

Pontus & Casper. :)


- Varför föredrar jag ston?

Har alltid gillat ston bäst! varför? ingen aning, dom funkar jag bäst med bara helt enkelt!

Valacker är helt okej, det är ju såklart från häst till häst. men för det mesta tycker jag att valacker ofta är lite för snälla. det händer inte så mycket. Oftast är dom väldigt fina och väldigt lydiga. men inte så mycket mera, dom har inte det lilla extra. ;)

Hade typ verkligen inga bilder från när jag rider valacker. Tycker dock att macho är en väldigt fin och rolig häst. men som sagt, han har inte det där lilla extra som jag söker. ;)

På hingstsidan har jag ju inte ridit så mpnga tyvärr. En väldigt ouppfostrad liten shettis och sen Abbe dåra- har ju ridit casper oxå ( på kullavreta) men aa, ivf. Hingstar är ju helt underbara oftas, Självklart finns det alltid undantag! Jag går oftast jätte bra ihop me dom men nej, stob är ivf bäst! ^^

Abbe på bilden, väldigt fin häst!

 

Sen har vi ju favoriterna, Stona! Dom är inte alltid perfekta, verkligen inte! men dom har det där lilla extra som tilltalar mig. Windy, Ally, Alicia, Chantesse, Lully, Dorina och aa, de var ju bara några av guldligan. :) haha, nästan alla dom här har speciella sett. Ingen är lik den andra och alla är väldigt personliga. Det är nog det jag gillar. Att man måste hitta hästen först innan man verkligen kan den! :) jaja, stona har nästan alltid varit mina favorithästar. har kanske haft 2 favoriter som varit valacker, men sen hare bara varit ston! :)<3

Bild 1 är Ally och bild på Windy :)<3

 


- Mitt hästeri

Började rida när jag var 6 år på Lagga Ridskola, på ngn form av knatte lektioner. Sen slutade jag nån termin eftersom jag inte var tillräckligt stor för att fatta. Varför betala ngt som barnen endå inte fattar ngt av lixom? jaja, men sen började jag igen dåra. har alltså ridit i ungefär 11 år nu.

Har ridit på Lagga ridskola i hela mitt liv. Har haft lite olika medryttarhästar också så jag har ridit privat oxå. Min första hette Sabina. Ett sto, lite äldre dam. Welshponny D-ponny om jag mins rätt. Jätte snäll häst att rida på.

06-07-08 där ngn stans fick jag förfrågan av att börja rida Windy. En welshponny, sto. Såklart blev jag överlycklig då jag sett hennes förra fodervärd tävla henne på ridskolan och jag hade alltid tyckt att hon var hur fin som helst. (även fasst jag kanske inte kunde så väldans mycket då.) ^^ aja, så jag red Windy som min egna häst, (bara jag som red henne) Hon var även den första hästen jag tävlade lokalt på! :)<3

Bilden är från en framridning på en klubbtävling på ridskolan. :)

Windy var mitt allt, verlkligen! En suuper ponnie! Dock så blev vi tvugna att skilja oss åt då det blev massa bråk i stallet där hon stog. Shit inget bra minne alls, men det var ett riktigt bra år med Windy och vi höll verkligen ihop! :)<3

Efter Windy var det ridskolan som gällde igen på fullt allvar. Fick även uppdraget att rida en en B-ponny på ridskolan, Pontus. (Som Erika rider nu.) påbörjade inridningen på honom, men sen fick Erika ta över. 2009 åkte jag ut på första lokala tävlingen med Alicia (Tinkern på ridskolan). Första ute tävlingen på henne var på Säfva kommer jag ihåg. Vi låg på sista plaveringen enda tills sista ryttaren som faktiskt var Klara på hennes häst Dino. haha, hon den lilla jäveln petade ner mig. ^^ men men, var ju sjukt nöjd endå.

Sen har jag tävlat Alicia med många bra resultat. Har även åkt ut en gång med ridskolehästen Caisa, då dom behövde mig till laget. 2009 vann jag uttagningen till Riksmästerskapen och fick delta i ridskole SM för ponny. 2010 började inridningen på Casper. den håller fortfarande på. :)

Under 2010 började jag rida lite smått för Ove Slöör på Val´s Coromant. Sommaren 2010 fixade Ove mer eller mindre så att jag fick komma till Kullavreta och jobba.

Nu rider jag in Casper på Ridskolan och rider på Kullavreta och tränar där för Helena. Händes även att jag tränar för Vincente och Ove. har även tränat för Paolo men tror inte de blir ngt mera med det. ;)

 

Hästarna som varit väldigt avgörande till den jag är idag är:

1. Windy

2. Alicia

3. Ally

Ser ni alla är ston! ;)

 

Tränare som varit väldigt avgörande till den jag är idag är:

1. Eva Öberg & Agneta Nyberg

2. Helena Wiklund

3. Ove Slöör

Två på första platsen. men de är Eva som gett mig grunden och det är Agge som lärt mig rida på det sättet jag rider idag så dom fick helt enkelt dela. :)

 


- Casper

Idag sätter jag igång Casper igen! Jag är medveten om att jag inte kommer hinna med honom lika mycket nu som jag gjorde förr eftersom jag rider på Kullavreta oftare nu. Men jag ska göra mitt bästa, För Caspers skull. Ska försöka få Mia (som jobbar på ridskolan) att typ longera eller liknande när jag inte hinner/kan. men jag ska verkligen försöka att få honom i fin form nu. Och jag hoppas verkligen att han inte måste vila ytterliggare (om han får ngt nytt sår eller liknande) för de är ju de som "stoppat" oss tidigare att han är så jävla känslig. -.-

men men, min lilla fina hest ärju så fin så han förtjänar det bästa! :)<3



- Eskilstuna

I helgen har jag varit på Eskilstuna på ungdomskonferans. Roligt att träffa lite nya roliga folk! :D jaja, helgen har ivf varit bra. Men extra bra är de ju att jag är LEDIG imorgon. <3 på det!

Har precis tittat på the wedding date. I love that movie, really! En äkta Sofia film! :P hihi jaja, puss på er!

- Soffzz = Duktig

Yes, har faktiskt varit suuper duktig idag. Fixat på föreningspolicyn. Städat mitt rum. Packat inför imorgon + att jag har varit och grattat Agge. Fan vad mycket jag hinner på en dag asså! Har såklart gått i skolan oxå -.-. men ivf. Nu ska jag sova och imorgpn kliver jag upp kl 6 för att 7 ska jag vara på stationen i Uppsala så vi pker tåget till eskilstuna. ;) Kommer kanske inte uppdatera så jävlans bra, menmen. Ni får stå ut. Hoppas alla får en bra helg, chaoo

- Eskilstuna i helgen

På Lördag morgon bär det av till Esklistuna på ungdomskonferans. Erikay och Klaris ska med! as kul! Hoppas bara att konferansen blir kul och inte så tråkig som den kan vara. :P Sen ska vi sova på hotell. :) jaja, sjukt bra blire nog!

Kommer hem på Söndag kväll igen! :)

men först äre en dag imorgon oxå som ska utföras. Skola på förmiddan, Engelska och idrott -.- kul? Nej! men de måste göras! ^^


- hej hopp

Idag har jag färgat håret. (y) Äntligen blev jag av med den förskräckliga utväxten. jag är allergisk mot att ha utväxt asså, även fast den inte syns så mycket. ^^ men men, nu blev de en aning mörkare. Tycker väl egentlien inte att jag ska ha mörkare. men efter några tvättar ären säkert som innan, fasst utan utväxt. ;)

Hade även kund i dag i skolan. En jätte snäll och trevlig dam. ^^ De var kul! :)

På kvällen nu har jag typ bara fixatnästan HELA laggas föreningspolicy samt pratat lite med Inez. ;) hihi, men känner mig faktiskt ganska duktig endå!

Imorgon blire att:

1. Städa rummet
2. packa till Eskilstuna
3. Kanske skriva klart föreningspolicyn. We will se!

Saknar att rida denna fina lilla häst! <3 Vill till KV NUNUNUNUNUNU! :D

På bilden har vi en omusklad Lully ;)


-ännu en sak att göra

idag tog jag på mig att fixa en typ slags folder till lagga. haha, jag tycker nog endå de är bäst då den blir precis som jag vill och så bliren på mitt sätt. Om ngn annan skulle göra den skulle jag säkert endå bara klaga på ngt. (så typiskt mig.) Så ska försöka fixa den senast till på Måndag! :) jaja.

jaja, idag har jag varit på min prakitik. <3 Så kom Sandra så klippte jag henne. Sjukt kul att prata me henne ibland asså! :D Men håret blev bra och ja, humöret låg på topp! Sen kom jag hem vid 3 och försökte kolla vilka krav de är för att komma in på strömsholm utbildning, men hittade inga för just de jag vill gå. :S Men ska försöka kolla en till gång innan jag bestämmer vilka kurser jag ska välja till 3an. :) aja nu ska jag sova puss

old pic på soffzz


- inte hänt så mycket

Jag är ju lite dålig på bloggandet för tillfället, men om man inte har ngt att skriva om så blire ju så tyvärr. ;) Idag har jag ivf varit i skolan. påvägen hem så fick jag trevligt sällskap med Emil och Adde. :) Trevligt faktiskt! Sen stjusade snälla Emil hem mig från lagga skola då jag missat min andra buss då bussen från uppsala va sen. :S

Sen har jag klippt lilla Tindra och så har jag klippt Ulla, en mamma uppe i stallet som passade på att klippa sig när jag endå var igång. :) Mycket trevligt och speciellt härligt att tjäna in lite extra money sådär på en Tisdagskväll! :) hihi, men nej, nu ska jag sova.

Imorgon har jag praktik i Knivsta och då ska Sandra klippas! :) Skoj!

En bild från förra veckan precis ;)



-dagens händelser

Gick upp halv 9 idag och sen åkte jag till mammas jobb och åkte buss till skolan. Kom dit typ en timme innan jag började. hade bild och sen engelska. Fick G på ett engelska prov. haha, bra för att vara mig (y).

just nu sitter jag och pratar med inez, vi har fan suttit och pratat på engslak bara för att öva. Fett duktiga vi är asså! ;) Nu ska jag titta på Top model, hej då :)

- Mina tränare

detta med att hitta tränare är ju väldans viktigt! Dock äre väldigt svårt och man behöver kontakter för hitta dom flesta. Tycker endå att jag har haft jävligt tur som har så jävla bra tränare!

(Dom som ligger topp 3 är helt klart dessa:)

1. Vincente. Han kommer till Sverige ca en gång i månaden då han bor i Spanien. As trevlig, as bra och hur jävla bra som helst på att förklara! Älskar hans sätt att jobba från marken med piafferna osv. (Han tar 800kr per lektion.) Dock får jag gratis då jag jobbar hos Helena ibland. ;) aja, hur jävla bra som helst och de är fan värt varenda litet öre!

2. Helena. Hon är bara för bra! Hon är hård och sätter alltid sitsen som prio 1. Hur bra som helst om man vill utvecklas och om man inte vill bli något bra, är det nog ingen idé. Men hur bra som helst! Säger precis allt som hon menar och lägger ingenting åt slumpen. Hon tar kanske 350kr per lektion? vet inte exakt. Men henne går jag ju då också "gratis" då jag jobbar åt henne istället. ;)

3. Ove Slöör. Han har varit med i branshen hur länge som helst. han upptäckte även Lousie nathorst, (stavning?) aja, en gubbe med sjukt mycket kunskap i bagaget. Hur bra som helst att träna för om man vill ha en eftergiven häst som slappnar av och trivs! han tar 250kr per lektion. Det var även Ove som fick mig att komma till Kullavreta och de var ju han som hjälpte mig på traven!. :) Sjukt snäll! :D


På bilden har vi Helena på den bruna hästen. ;)

Juste måste även tillägga att jag tycker det är bra om man har minst 2 tränare att variera imellan för alla ser så olika saker. Dock måste man ha en bra kombination så att dom säger ungefär lika saker med ridningen. :)


- back to school

Yes, nu äre skola igen. Sitter här och börjar om en timme. :/ as tråkigt! Så nu blire att fixa allt på datan som jag inte hann i helgen. ;) Har även smsat Helena och grejjer!

juste, jag glömde min dataladdare på KV. :O Nooooo, min fasa lixom! Men jag har pratat med Lollo så hon ska ta hand om den och ge den lite kärlek tills jag kommer nästa gång. Som tur är har juu Erikay en som funkar lika bra att ladda med så jag ska låna den. :)


- bästa helgen på hur jävla länge som helst

Asså min helg har verkligen varit super. Mycket kan ju bero på dom underbara människorna. Lollo, Helena och Vincente och massa andra. :) Ett jävligt bra gäng! Sen extra pluss för helgen var ju att Lully gick så klockrent. Och fatta hur jävla mycket jag lärt mig! alltså jag dör. Känns som jag har kommit ett långt steg på vägen redan på 3 dagar.

Hur jävla bra som helst! är as lycklig. ^^

Bild 1 har vi Vincente

Bild två har vi Helena och Dametyt

 

:D (gamla bilder)


- Söndag på Kullavreta

Gick upp kl halv 8. släppte ut lite hästar och sen åkte jag med vincente till Segersta idag igen. Lite kul. As kul att prata lite seriös engelska med Vincente. Lärde han även lite svenska då han och jag kom fram till att de är bra om han kan lite. ;) haha, jävligt kul!

aja, sen när vi kom tillbaka till kullavreta, maybe vid 2 så fick jag lunch av Helena. Sen vare ut i stallet. Rida Dametyt för Helena. Det gick bra. Dametyt kändes finare idag i kroppen. men och andra sidan var han lite feg. men han var fin som alltid lilla tyt. :)<3

Sen red jag Tubbe för Vincente och sist med inte minst Lully. Med Tubbe tränar vi bara på att få honom lugn och fin, samt att han ska lyssna lite bättre. Vilket funkar super med Vincentes metoder. Sen med Lully jobbar vi med formen och basic things you know. Like stop and also. Hon var skit duktig min lilla snuttis idag också! Undrar fan om hon var bättre idag är igår. men super gick det ivf! :D

älskar Söndagen så sjukt mycket. Sen när jag hade ridit min lilla älskling Lully så kom pappa och hämtade mig. Trist att åka därifrån, men som sagt har man skola så har man. :/




- Lördag på Kullavreta

Idag gick jag upp klockan 7. Hade nämligen första tiden idag med för Vincente. Träningen började kl 8.00 på morgonen och då ska man ha skrittat fram. ;) men men, denna gång var det Lully som fick jobba! Hon gick såå klockrent i slutet! Shiit vad glad jag blir när hon går så fint! :) Vincente sa verkligen rätt saker som gjorde allt så mycket bättre! Lite happy där. Sen red jag Dametyt också så att Helena skulle få se honom från marken. han var fin! :D

sen åkte jag till Segersta gård och kollade på när Vincente tränade en massa ekipage. Hade även hand om betalningen (från uppdrag av helena). Dom flesta var super trrevliga! Ocxh allt var mycket roligt, då de kom några jag kände också! :D jaja, riktigt roligt + att jag tränat Engelska näst intill hela dagen ;)

dessa var bland annat med och tränade ;) grand prix ekipage. ;) Mads


- Fredag på Kullavreta

Kom ju som sagt till kullavreta igår (fredag). Det första jag gjorde var att prata massa med Lollo. Sen red jag Irack i ridhuset. Var första gången jag red Irack lite seriöst. (har bara ridit han utomhus tidigare. ;) ivf, de gick helt okej och i slutet jobbade han på riktigt fint! :)



"Lilla" Irack på bilden. Dock är bilden lite orättvis, då han ser lite mongo ut. ;)

Sen kom Vincente till gården. Då var jag först ut och tränade på Tubbe. Det gick bra och Vincente var verkligen super! Lärde mig en hel del där! :) Det blev tyvärr ingen Lully då shan carlos redan longerat henne under dagen ;)




-På kullavreta

Är på Kullavreta nu. Åkte hit i Fredags direkt efter skolan. Alltid lika bäst att vara här! :D<3


- Vilket häst!

Red Kenzo idag för första gången. Han var laddad och pigg! men vilket steg hästen har, och vilken känslig häst! Behövde bara tänka sakerna så gjorde han de. Att använda skänklarna var näst intill ingen idé då han var lite överambitiös och fatta de som att de skulle vara galopp. Men ivf, eftersom jag inte är van vid så många känsliga hästar, (Speciellt inte så känsliga) så var de ju inte så lätt. men tycker endå att vi hittade varanndra mer och mer mot slutet. Jätte fin häst som verkligen är väl skött och välriden innan asså! En otroligt fin häst när man kom på hur man skulle göra! Så det blir till att rida honom så snart som möjligt. kanske på Måndag, we will se!

Nu ska jag gå och sova och jag hoppas att jag har packat klart allt som ska med imorgon! (åker nämligen direkt från skolan till Kullavreta då två finis hästar väntar på att bli ridna!) Nämligen Tybbis och Lully! :D<3

jaja, en skit fin Kenzo och en allmänt härlig dag! :)

Blir ni trötta på bilden? haha, kanske..

Här får ni en video på hnm oxå, från danmark! :)

 


- Klockren!

haha, sjukt rolig. Gammal iofs från hey baberiba. men skit bra endå! ;)


- dagens händelser

Idag vaknade jag kl 9.00 och sen vare skola. hade svenska sen klippte jag emmy och gjorde en håruppsättning. Den får ni se ngn annan gång. Sen åkte jag hem med pappa och kom hem ca kvart i 5. -.- Nu ska jag packa tills imorgon då jag åker till kullavreta och sen senare ikväll närmare bestämt halv 9 sxka jag provrida Kenzo. (Ullis häst) Då åker vi till Laggas ridhus och rider där. (Vi åker så sent pga att ridningen slutar då.) På lagga alltså ^^


- blev inget rida

Vi hittade en sadel som passade fint, dock så tyckte vi att vi skulle ta det säkra före det osäkra och rida i en paddock första gången han rids. Därför ska vi förmodligen ta en tur till Laggas ridhus imorgon. Men vi får se, beror på om vi har transport osv. ;) Men ivf, det lilla jag gjorde med honom idag och såg Marianne fixade med honom så verkar han hur cool som helst. Lugn, stabil och jätte trevlig! Hoppas han är lika bra att rida som att ta hand om! Verkar nämligen så. ;)

samma bild igen. ;)



- Love and orhet drugs

Filmen har biopremiär om typ 9 dagar. Verkar lite rolig faktisk. ^^ Kanske ngt att titta på bio, vem vet ;)

- Åker snart till Ullis lille hästis

Ullis (En tjej som rider för Lagga) har skaffat häst! Hon är dock utomlands för tillfället och kommer hem om ca 2 veckor. Därför frågade hon mig om jag ville rida den lite nu när hon inte är hemma så den hålls lite igång, vilket jag självklart ställer upp med! :) tydligen en hopphäst som är import, kanske från Danmark? vet inte helt säker. men men, har sett den på film och på lite bilder. Sen när jag har ridit den blire att säga till ullis vad jag tycker om honom, då hon inte sett eller prövat honom än. :) men men, vi ska ta det väldigt lungt och bara pröva honom lite, skit kul! :D

Här är två bilder på hästen. :) Skriver mera om hur det gick när jag kommer hem!

Dock måste vi se om han har en sadel som passar, annars går det nog inte rida... ;) We will se!


- På praktiken

Hade praktik idag (precis som alla andra Onsdagar.) På frisörerna på torget i Knivsta. Kul! :D Städade och fixade lite på förmiddan. sen på eftermiddan fick jag håret klippt och sen kom mamma så masserade jag henne och tvättade håret. Sen stylade jag de! :) Sen övningskörde jag hem, vilket gick finfint! :)

Se där, lite volumemaster och lite pulver så blire volym oxå! :)

haha, ni ser säkert ingen skillnad på håret, eller? aja, toppade bara som vanlöigt och klippte upp! I Like the way it´s! Inom en snar framtid ska jag färga utväxten och slinga håret! Trivdes bättre i det! :D

 


- dagens sysslor

Idag klev jag upp halv 7, Jobbigt! :O men ivf, Åkte till bussen dåra en halvtimme innan jag brukar, vilket va lite jobbigt då jag fick vänta en halvtimme exkta på station. -.- Jag höll på att frysa ihjäl lite där. :P Men väl i skolan gick vi igenom shemat, sen vare frisörlektion. Vi skulle plocka bort julsakerna på våran avdelning och sen skulle vi göra vad vi ville. Så Emma & Sara gjorde håruppsättning på mig! Sjukt skön start i skolan! Sen hade vi svenska i en halvtimme, vilket gick fort! :)

Sen åkte jag hem, har bara chillat och inte gjort någonting. Jobbigt enligt mig! Imorgon ska jag ivf upp till stallet. :)


- Frisyrer

Tycker ni att de är svårt att göra frisyrer? Det är svårt, men de är mycket lättare än vad det ser ut! Det svåra är att få det att hålla. ;) men, om man har mycket hårspray och hållbara hårnålar så går det säkert utmärkt! Det endå ni måste ha är lite insperation, man behöver egentligen inte kunna så mycket. bara vara kreativ och kunna se vad det "fula" sitter så man kan ändra på det! :) Sen om man verkligen inte har ngr idér på hur man ska fixa ngt så använd youtube eller google!

tex denna rosettfrisyr gjorde jag på Erika innan jag började på frisörlinjen. Med lite hjälp från youtube! ;)

 

Idag hade jag en frisyr som var lite mera åt bal-bröllop hållet, även om vi inte hann med (lektionen tog slut) så blev den riktigt bra! :)

bild tagen från google. ;) men samma stuk hade jag på mitt hår idag! :) lätt och ur snyggt att göra!

 


- skolan

Drar till skolan nu jag. Känns lite jobbigt då jag inte hade en annan stjus än Erikas. (Får åka en buss som går en halvtimme före= en halvtimmes väntan på station.) KALLT & TRÅKIGT! -.-


- HAHAHA,

Klockren, eller?

bara för att de var lite kul och bara för att Inez retas på den! ;)


- Detta visste du kanske inte om mig?

Jag gillar dans, dock har jag aldrig dansat så på ngn dans eller liknande. men ngt jag tycker är grymt coolt är bland annat att kolla på Irländsk dans. kanske lite speciellt, vad vet jag? Blir ivf grymt glad att se de!

pappa är väldigt intresserad oxå och har någon gång för länge sen spelat in "lord of the dance" med Micheal Flatley. :)

Här kommer några länkar...




 

Dom två sista är bäst enligt mig! :)


- Skolan

Imorgon börjar skolan igen. Känner att den börjar alldeles för tidigt egentligen men så äre! Känner endå att mitt shema är ganska bra. Kolla in det lixom!


JA TACK!:D

- ?

Känner att jag är lite dålig på att blogga för tillfället. -.- ska försöka bättra mig! ;)

Idag har jag bara chillat typ. Fixat massa med hemsidan. mejlat med en ny som ska börja rida för Lagga och massa sånt. Så nu ska vi från Lagga ha lag i div 3 ponny och häst hoppning. Såklart inget jag är med på då jag inte hoppar. ;) Men jag är lagledare åt storhästlaget! (Var jag förra året med.) och nu jävlar ska vi vinna de där! Lätt att säga när jag står brevid. ;) haha, jaja. Vi är ju bäst endå även om vi inte vinner. ;)

Bild från förra året på Erika och Macho. :)


- Lite svar till Inez

Haha, för de som undrar så är jag inte en människa som skryter mycket, eller? :O hahaha xD Nej, men jag brukar ivf alltid skryta om allt (såklart ironi) när inez är i närheten bara för att göra det lite jobbigt. ;) haha

Så nu vet ni ;)



Gästbloggning :)

Hejsan!
Inez här som tänkte gästblogga lite på Sofias blogg .
Somsagt heter jag Inez och rider på samma stall som Sofia (lagga). Det var även där jag lärde känna henne.
Första gången vi sågs var för tio år sedan, men dem senaste två åren kanske, har vi börjat vara lite mer tillsammans i stallet och så :)
Aja Sofia är en snäll person som man gärna vill lära känna. Hon lär ut bra och är en grym vän!
Dock så är hennes svagheter att hon skryter varje minut om allt och ingenting ! haha nej så illa är det inte men skryta det kan hon :p Sen ska hon alltid ha rätt om allting ^^
Sådär ja, nu vet ni lite vad jag tycker om Sofia ;)
okej, jag tror inte det va riktigt min grej det här att gästblogga men vem vet, kanske skriver något till inlägg här i framtiden ? ;)


Innan jag går måste jag skriva att Sofia Inte är en gud (vilket hon tror), och hon är inte bäst. Så nu vet ni ;)

Klicka HÄR för att komma till min blogg :)

                                                                      En bild på Sofia och mig :)

-ponnyakuten

Idag börjar ponnyakuten på svt play. Har redan kollat på den! Ifs  va det ju bara återblick i detta program. men aja, sjukt efterlängtat program! Man blir ju så jävla glad att se det! :D


- jaha...

Lite tråkig dag idag. Hände inte så mycket. Städade mitt rum. Planerade lite i stallet. ja lite allmänt tråkig bara. ;) jaja, den 6 Februari har jag en WE träning på Lagga igen. (Endast medlemmar igen.) Ska bli kul att se vilka som anmäler sig! och snart ska jag fixa en WE träning för de som kan byten osv så de blir ridning på lite högre nivå.

Jaja om det är någon som vill träna så äre bara att höra av sig! All info finns som vanligt på laggas hemsida. :)


- Bra dag!

Idag har den fan varit en ganska bra dag asså! Så roligt att få träffa alla laggafolk igen när det varit vinteruppehåll! Skulle egentligen uppdatera Laggas hemsida lite idag, men jag orkade inte. Ist tittade jag på Fångarna på fortet och John tycker must die. ;) hihi, duktigt av lilla mig. ^^  aja, nu ska jag sova och imorgon väntar detta:

1. Sova ut
2. Städa mitt rum
3. gå upp till stallet och fixa massa och titta på hoppträning
4. Fräsha upp mig lite efter en vecka då jag inte gjort ett enda litet dugg åt mitt utseende. ^^

jaja, en ganska chill dag helt enkelt. Sen på Måndag äre ju sista dagen på lovet. :(

- Lördag

Ridningen började på Lagga idag! Var där hela dagen! :) Red Macho ut i skogen med en grupp och sedan red jag honom lite i ridhuset. Han var mycket fin, dock väldigt stel i vänster sidan. men vi jobbade på bra där!  Mycket mysig var han! :)

Sen skulle Inez rida pontus och då hängde jag och casper med på en liten skritt runda ut i skogen. Väldigt mysigt och Casper tyckte nog de var kul att få komma ut och göra ngt annorlunda. :) De var ju inge ansträngande för honom utan de var bara en kul grej.

Väldigt rolig dag, nya människor och otroligt härlig stämningen, som de alltid brukar vaar ifs, men alla var så jävla glada så de är ju skit kul! :)<3

Erika och Macho för nästan exakt ett år sedan! :)




- Hästarna på Kullavreta

Här kommer lite info om alla (eller dom viktigaste som man bör känna till)

Apache, Gambler och Max även kallad P3 (ponnytrion). shettlandsponnyer, som är suuuper söta!

Tubbe- C-ponny, connemara. En super trevlig och snäll ponny. kan byten och är allmänt bra utbildad. Dock blev han troligtvis misshandlad av förra tjejej som hade honom därför är han spörädd och väldigt känslig + väldigt rädd för häftiga rörelser och stressar gärna i ridningen.

Lully- En liten häst. Är född -91 och är super snäll. Har gått som avelssto i 11 år därför inte mycket riden. Longerad och riden sista månaden. Har stor potential till att bli jätte fin! :)

Chantesse- En liten häst, en aning suris i boxen, men helt underbar att rida. Kan rena byten påbörjad spansk skritt osv. Super trevlig! (inte helenas häst)

Catalana- ett treårigt sto. De jag har sett av henne har inte varit bra. ^^ (inte helenas häst)

Abbe- En PRE hingst. känslig och härlig och rida, dock lite jobbig i hanteringen ibland. ;) kan bli lite för laddad ibland oxå. xD

Boqeron (Bocken)- PRE valack. Super gullig häst. Kan bli lite överpigg utomhus och göra massa bus. men i ridhuset är han finfin. :)

Euron- Stor häst. Jag kallar honom för mini hitler då han är allmänt dryg. :P

Dametyt- Född ca 2004? Jätte gullig och härlig häst på alla sätt och vis. Sen i inridningen. kom till Kullavreta sommaren 2010.

Uris
- Kullavretas mest explosiva häst. Kan Piaff, passage, byten och allt! Har dock inte ridit honom än då han var halt i somras. men han ser super fin ut på bilder. Han var berömd i Spanien pga hans piaff och passage! :)

Casper- En fin häst, har dock inte prövat på honom så mycket. Endast ridit honom i skritt då han är en riktig olycksfågel.

Kippen- Jätte känslig med mycket motor. Har inte ridit honom, men han är super fin och verkar vara riktigt härlig. har dock inte sett ngn annan ridit honom heller och har hört både bra och dåliga saker. :P

Irack- Ridit honom ett antal gånger. Ena gången flög jag bland annat av då han fick en bockanttack. Kan byten osv. Irack är olika från dag till dag. Ena dagen kan han vara as pigg och andra as seg. ;) Men en allmänt härlig häst endå!

Kingen- En D-ponny, hopphäst. Har tydligen hoppat ganska högt och är fin i dressyren. (inte Helenas häst)

Curioso (curre)- PRE Hingst. Allmänt stor och lite "bufflig". har väl aldrig riktigt tyckt om honom så, men han är säkert fin när man lär känna honom lite bättre. (har inte ridit honom) Inte Helenas häst!

Kadens
- Dressyrhäst, vet inte så mycket om henne. Hon kom till gården 7/1-11 (alltså idag) så jag har inte sett henne än. men har bara hört bra saker om henne så ska bli spännande att se! (Inte helenas)



Så, de var alla hästar på gården! Alla är verkligen super hästar. :) Dock gillar man ju andra mer än andra. men aa, gillar alla för det mesta. Den jag tycker bäst om är Tubbe och den jag tycker mins om är tyvärr Euron. ^^ men han och jag har väl inte kommit så bra överens ännu. ;) haha Hoppas ni har fått lite större inblick på gården. :)


-fan vad klockrent 2011 börjar!

Fick 1000kr från helena idag då jag jobbat hos henne hela veckan. (Hade inte räknat med att få något då jag är där för att jag tycker det är kul.) men de var ju himla trevligt! + att jag rider för Vincente nästa helg (Lördag och söndag.) sen på Lördagen har han clinik och då ska jag såklart kolla på den, sen enligt Helena ska jag hänga med honom till Segersta oxå och vara med när han rider deras grand prix hästar. men får se hur det blir med den saken. ;)

Jaja, I LOVE IT!

Min plan är oxå att ta ut Tubbe på en lokal dressyr så snart som möjligt bara för att kolla hur han är ute! :)

jaja, nästa helg har jag fullt upp helt enkelt! Ska träna med Tubbe och Lully. :)


Helena på Tubbe (Dock en jävligt dålig bild, togs för tusen år sen)

Sen har vi Vincente som jag ska träna för. Här rider han Uris i en piaff. :)



- sista dagen på Kullavreta

Sista dagen både skönt och tråkigt. tråkigt för att det är det bästa stället jag vet och skönt för att jag slipper jobba så hårt. Den här veckan har ju bara jag och Mirka jobbat så då blire en hel del arbete att göra + hästarna som ska ridas! ;) men men..

Idag hann jag bara med att rida Tubbe. Tränade på galoppfattningar idag då vi inte är helt överens om hur vi ska göra för att få det att flyta på rätt sätt. men så duktig och gullig som han är kom vi överens as fort och det gick skit bra! Finaste ponnyn ever lixom! Känns verkligen som man rider på en stor häst när man rider honom då han har ett så jävla bra steg! :D<3

sen skulle jag rida Lully, men den lilla jäveln kom ju inte när jag skulle ta in henne från hagen så då struntade jag i henne och tog ut Abbe i ridhuset och löslongerade honom. helena ska nämligen rida honom imorgon och han har ju inte blivit riden på hela veckan då vi har haft alldeles för mycket att göra. Ivf så är det ju bra om han fått springa av sig all överskottsenergi innan så Helena slipper allt jobbiga. ;)

Jaja, skit bra dag endå! Berättar lite mera i nästa inlägg...

En otroligt fin bild på mig och Abbe i somras! ^^


- Sämst på att tända eld

har ju hela huset för mig själv och jag tänkte väl vara duktig och elda lite så de blev lite varmt, men eftersom jag suger på att tända eld får de nog vara. (har försökt men de går ju inte. ) ^^ Har precis kvällsfodrat och fixat allt klart. ;) Lyckades till och med att skrämma Helena. ^^ haha, as kul!

jaja, till 2011 är jag med i DUS, USEK på Lagga och WE US. haha, de ni ;) klubb, lokal ock riks. de är inte dåligt. ;) Hoppas de inte blir för mkt bara. :)


- Torsdag på kullavreta

Idag vaknade jag innan klockan ringde. :O fett konstigt! menmen, jävligt skönt att ha fått sovit ut lixom även om man kliver upp halv 8. ;) Vanliga stallsysslorna på förmiddan. sen vare att rida igen. Tog Lully först, och fan vad fin hon va. Tänkte utförska om hon kommer ihåg sidvärtsrörelser från förrut när hon har blivit riden, och jajamensan. de gjorde hon. Skit duktig var hon. blev ett skritt och travpass på henne och hon var mjuk och fin. :) <3 Lite happy där!

Sen vare Tubbes tur. Red i ridhuset idag igen för de hade blivit så mörkt. :) Tränade på att klappa honom med spöt i handen och vara lite örevallt, röra på hans rumpa och vara lite överallt. (han har förmodligen blivit slagen och grejjer på de stället han varit på innan så han är jätte rädd för spön, häftiga rörelser och stressig ridning.) jaja, han var ivf super duktig han med! Om det rullar på så¨som de gör nu och han blir bättre ska jag förmodligen ut och tävla lite på honom. :) Vi får väl se ;)

Ska ner och kvällsfodra snart. Mirka tog den ju igår så de var väl min tur idag. ;) hehe



- dag 4 på Kullavreta

Igår (Onsdag) jobbade bara jag och Mirka. Lärde mig allt om fodret. haha, shit vad svårt att minnas vad alla ska ha asså och minnet är ju inte min starka sida och de har lollo märkt. :P

haha, jaja. Idag var Helena borta igen. :P Så jag fick rida själv. Släppte Euron i ridhuset, sen red jag Tubbe, Lully och Kingen. Tubbe var ju underbar like always. Sen Lully har jag ju bara ridit en gång innan. Hon var lite busig och bockade och höll på lite i galoppen men imellan åt skötte hon sig riktigt bra! Sen red jag Kingen (Lollos D-ponny) för första gången. Han var fin och rolig! Dock lite pigg han med då han stått i två dagar. ^^ haha, jaja. Kulkul.

Just nu har jag lunch och ska ut och rida, funderar på att ta Tubbe först. :) nu måste jag gå, hästarna väntar! ;)



Ni får en bild på mitt snygga hus, som jag förtillfället bor helt ensam i ;)


- Andra bloggar

Tyvärr är ju min uppdatering lite dålig eftersom jag är borta, men såfort jag kommer hem lovar jag att bli bättre! :)


Andra bloggar jag läser

dressyrmupparna såklart! Klockren blogg! :)

Sen läser jag ju Klarahovstadius

Sen läser jag ju andra som Inez, Erikas, och många andras bloggar. Men jag läser inte bloggar som Kissie och Foki då jag tycker det är ovärt. Kan läsa kissies ibland, men de är inte ofta. Då måste jag ha väldigt tråkigt för att de ska ske!

klicka på bilderna för att komma till bloggarna! :)


Dag 3 på Kullavreta

Jag var ensam i stallet idag på mer än halva förmiddan vilket gjorde att vi kom efter en aning. Men trots det och vetrinärbesök och grejer hann jag rida två hästar. Red först Tubbe ute. Tog en galopp i snön, riktigt härligt!

Sen ville Helena att jag skulle pröva hennes häst Lilli. Hon har inte ridits på 11 år då hon har gått inom aveln och grejjer. Sen nu har en som har inackordering satt ifång henne. (mest med longering) Ivf, hon var väldigt mysig vissa stunder. såklart har hon inte så mycket muskler och hon är ju inte riden så mycket än. men imorgon ska vi pröva igen. Hon är ju som en treåring då hon inte blivit riden på sålänge. :P men, aa riktigt kul att få pröva henne. Skulle pröva Kingen oxå. (Lollos häst) men de hann bli så sent så jag skippade det. Får se om jag hinner imorgon. :) Rolig dag ivf! :)

Lilli på bilden. :)


- Dag 2 på Kullavreta

Klev upp kl halv 8, var i stallet kl 8. Släppte ut alla hästar och mockade åt 6 stycken boxar, vilket tar lång tid då boxarna är stoora och har mycket spån/halm i sig. Fixade hörpåsar och lite allt möjligt. Vid 1 äre lunchtime. sen släptte jag & Lollo Irack och kingen i ridhuset. :) Sen skulle jag skritta ut på Abbe. Hans sadel som han brukar ha är sönder så jag pröcade Eurons istället. Abbe var galen när jag tog ut honom och ville helst springa runt mig som en jävla idiot. Bitas ville han oxå. xD Det hela slutade med att jag ledde honom lite runt på gården för sitta upp skulle vara en fara för livet. :P haha

Sen skulle hästarna in och fodras m.m. Sen red jag Tubbe igen. Helena var på Globen och kolla på disney on ice eller vad det heter? Så jag red Tubbe sjäv i ridhuset. Han var väldigt fin och lyssnade super bra! Idag var han oxå väldigt lugn och samsad, vilket är skönt! :) sen kom Elke och satte upp lite cavaletti i ridhuset som jag skrittde över i slutet. Känns verkligen som han litar på en. :) så jäävla söt! Mycket beröm blev det och jag tror han gillade det mer än mycket! ;) haha, söt som han är!

Elke (som bara pratar Engelska och tyska) pratade mig mig efteråt och sa att de såg mycket fint ut och undrade om jag skulle börja rida honom. Tyvärr kommer jag ju inte kunan rida honom så mycket eftersom jag bor ganska långt bort. men lite då och då kan jag ju såklart!

jaja, jobbig men en bra dag! Nu äre kvällsfodring som står på shemat! hej så länge!

ovisad bild på Dametyt och Helena från i somras! Vill verkligen ha sommar! såå mycket skönare ute!


-Dag 1 på kullavreta

Jag har internet, fett lycklig! Får låna Helenas under veckan! :D

Pkte hemifrån typ halv 10 och var på Kullavreta vid 11 då vi hade handlat och lite grejjer. :) Ivf så när jag kom till Kullavreta gick jag och mamma upp till huset och pratade lite allmänt med Helena bara. Om sommaren och om fortsättningen osv. :) Så nu ska jag komma hit lite oftare också! :D skit bra

Sen gjorde jag och Lollo (hon som jobbar här) iordning några hästar och löslongerade dom. sen skulle jah rida irack och Tubbe, men jag hann bara med Tubbe (som tur var) ^^ haha.

Har aldrig ridit Tubbe ngn gång så den här gången var den första! Prövade bara på honom lite och kände hur han kändes. :) Han är en C-ponny, connermara. jaja, väldigt trevlig häst. :) Hoppas jag får rida honom hela veckan! :D


Tubbe är hästen åt höger. Han var nämligen med på Strömsholms uppvisningarna när de skulle visa upp WE. :)

Nu har han varit hos ngn annan ägare och är tydligen helt förstörd. då han är jätte stressad och jätte rädd för bommar. men jag tyckte han var duktig, lite nervig, men inte alls lika mkt som han brukar vara tydligen. :)


-Tidinställda inlägg

Eftersom jag är på Kullavreta och förmodligen inte har ngt internet tänkte jag att ni skulle få lite tidsinställda inlägg. ;) Hoppas de blir bra!


- Inte jag!

Jag påbörjade ett inlägg om frisör saker. Sen klippte jag ju pappa för att skriva  klart det lite senare. men sen när jag kollar igen har tydligen Eika och linn skrivit Lite. :P haha, grattis xD. Men nu har vi ju lärt oss att aldrig lämna datorn uppe ! :P


- Lite frisör

Var länge sen jag skrev lite frisörgrejjer. ;) Så varför inte passa på nu lixom?

Btw, jag måste Klippa mig och jag måste färga mitt hår! Vill ha tillbaka mina slingor och grejjer! Jag har UTVÄXT! Hemskt sådär över julen då man inte kan färga håret på skolan. :( ushush! Det ska bli till att fixa de men en gång när skolan / praktiken börjar! Måste även inflika att Erika och Linn är förjävla bra ! Nu ska jag klippa Pappa sen blir det att äta Erikas och Linns äppelpaj ! MUMS ♥



- Packlista

När jag ska åka bort och vara borta i några dagar skriver jag ALLTID packlista. haha, fråga mig inte varför, för de är jävligt jobbigt. men antagligen jävligt bra oxå!

Såhär ser den ut!

(Y)


- packar för fullt

Just nu packar jag för fullt har tittat på massa filmer idag! har fortfarande pyjamasen på. ^^ Imorgon åker jag på morgonen handlar lite mat till veckan och sen vidare till kullavreta! :)

I LOVE IT!


- idag kommer jag hem


Bloggar på kvällen! :)

-Under 2010

Det är ett nytt år men jag måste ju ta upp några saker som hänt under året.
Nämligen:

Började rida lite för Ove Slöör
Fick kontakt med Helena och började vara på Kullavreta
Har börjat rida WE
Varit i Thailand med familjen
Började övningsköra
Har börjat rida in Casper. (satt på han första gången typ på våren 2010?)
I skolan går det bra och jag gjorde mitt sista mattetal i skolan.

Känns som om 2010 var ett bra år, men känns som om 2011 kan toppa ganska mycket!



- En dag kvar..

En dag kvar till Kullavreta! :D<3



- Jävligt bra början på året!

Ibland kan Sverige vara riktigt jävla bra, denna gång vare ishockey laget juniorer som vann och är vidare i serien. Sjukt kul att titta på endå. Brukar inte titta på de, men as kul. (i slutet alltså) Magnus, och hans familj har varit här. (min granne osv) ^^ haha, riktigt kul hade vi! :D

Ser fram imot 2011 ! :D

(Y)


RSS 2.0