:)


Beauty and the beast

Jag har sagt det och äger det igen. Så sjuuukt bra! Kollade på program 10 alldeles nyss, och shiiiit vad jag blir helt inne i programmet. Dock så sööög det ganska hårt. Inez; du kommer fatta när du ser den!  Just nu vill jag gräva ner mig och gråta lite, enbart för en liten series skull. haha, egentligen är det inte bra för kroppen att kolla på sånt program alltså. ^^ aja, alla som inte har sett det borde verkligen börja följa serien, så sjukt jävla bra! :D
 
 

Hoppning på schemat

 
Dagen började med sovmorgon. så sjukt skönt! Sov fram till kl 9 och sen softade vi framför tvn, och sen var vi och kollade på både hopp och dressyrträningar. kl 13 var det dags för att hoppa med unghästarna. Min häst älskar hoppning och blir sjukt pigg och bockig. Lyckades endå få honom under kontroll och måste säga att det var riktigt roligt. Hoppade bana gjorde vi också ! :) Ett riktigt pluss till Anton där! :)
 
Sen var det hoppning med Nix för Daniel Svensson. Nixa skötte sig super bra och hoppade allt, även om vi kom lite fel ibland. Nu hade jag verkligen MIN Nixa tillbaka efter förr förra veckans kaos. Så sjukt skönt att ha henne tillbaka! daniel var verkligen super att träna för och han så riktigt bra saker vilket hjälpte oss super mycket! :)
 
Sumering av dagen: Riktigt bra! Tror Nixa också var nöjd efter lektionen. :D
<3
 
 
 

dagens från Strömsholm

Först stod unghästridning på Santiago (även kallad Anton) på schemat. han var ganska seg idag och ville typ inte alls. Nej , det var ingen alls bra start på dagen kan jag säga! Sen var det markarbete på Nixa. Trav och galoppbommar och sedan studsserie. Nixa var super fin i framridningen och verkligen med mig heela tiden. Så skön känsla! sen när vi skulle hoppa studsen fick hon lite ryck än gång, men inte alls farligt och vi kunde rida på igen som inget hade hänt, vilket var skönt. Hon hoppade ivf väldigt snällt och fint så jag är helnöjd med henne! :)
 
Hade även martingalen för första gången idag och känner verkligen hur bra den var när hon fick lite ryck. Super skönt verkligen ! :D
 
 
Imorgon är det hoppning för Daniel Svensson. Hoppas Nixie sköter sig ! :D 

Filmtips

Martina sa åt mig att kolla in en film, vilket jag nu har gjort. Det är filmen a cinderella story (från 2011) . jag har sett alla dom där another cinderella story osv. och jag tycker att dom också är bra, men den här slog fan alla dom där. :) Här kmr ett litet klipp. :)
 
 

Tävla för Strömsholm

Blev tillfrågad av Agneta om vi ska starta ett div 3 lag för Strömsholm nu i vår. och då tyckte hon att vi som var topp fyra här på programridningen skulle rida i lag. As kul tänkte jag direkt såklart, tävlingsnörden som jag är ! ^^ haha, men nu när jag tänker lite närmare och har kollat vilka program det är så kanske jag bangar. Nixa är ju inte så jätte duktig än och hon har ju fortfarande lite grejer för sig ibland. ;) Programmen dom har i div 3 i västmanland är (om jag minns rätt) LB:3 och LA:4. LB:3 skulle vi nog klara av. men sen vet jag inte riktigt. ^^ Men men.. super kul att bli tillfrågad ivarje fall! :D
 
Fabiola får stå för bilden. :)
 

Mycket trevlig kväll igår!

Igår var jag (som ni redan vet) på middag med ridledarna från i somras. Vi åt på gamla stationen och hade trevligt! :) Sen gick erika och jag till Bowlaget och bowlade med massor. Jag blev 4 totalt av alla (vi var 12 stycken totalt.) och ja, det var faktiskt roligt!
 
Tack alla inblandade för en trevlig kväll! :)
 

Fixar

Var länge sen man fixade sig ordentligt. Ska ut på middag med ridledarna snart och sen vid 9-tiden ska jag bowla med familjen m resp och fam Nyberg. Rolig kväll! Imorgon ska jag till Strömsholm igen. Ska rida Nixa i kungsridhuset och försöka galoppera va henne så ingen extra energi finns kvar. Egentligen skulle jag behöva rida ut. men kommer dit för sent för att göra det.. Så det får bli som det blir. Dessutom lir det jätte bra att hon inte har någon kompis med sig. Vill inte att hon ska bli för beroende av dom nämligen :)
 

Hemma

Nu sitter jag hemma och chillar. Funderar på att ta en sväng upp till stallet och hälsa på lite folk.. Men har inte bestämt mig än. Ska skriva en text till en tidning också så att det blir gjort. :) Sen funderar jag på bild som tidningen ska ha.. Dom vill ju ha en bild på mig och Nixa tillsammans. Vilken bild skulle ni tycka var bäst? På bild 1 ser jag ju lite muppig ut då.. och bilden kanske inte räcker kvalitetsmässigt? jaja, någon bild ska det ivarje fall bli :)
 
 

Duktig Nix

Idag stog programridning på schemat! Nixa och jag var först ut i gruppen, Vi red en LB:2 (lång bana) På framridningen var hon lite frustrerad och ville inte ibland, samtidigt som hon var suuperfin! Så jag drev på henne framåt för att hon skulle slappna av och glömma bort att hon kan hålla på att fjanta sig. Det gick superbra ochpr hon blev finare och finare. 
 
Väl inne på banan var hon duktig och gjorde precis som hon skulle. Resultatet blev 65,5% och vi kom på en tredje plats. Inte illa! Jag är super nöjd över Nixa och känner att % var verkligen bra och kändes super rättvist. (Alltså en väldigt bra domare!) Det som gjorde att hon inte fick högre var att hon var bakom lod en hel del, och det håller jag helt med om. Bra start på dagen och slut på veckan! Älskade Nixie! :D
 

Galen häst!

Har precis dushat efter att ha varit och ridit ett uteritt-pass på galoppbanan med min grupp. Vi är sammanlagt 4 st inkl mig själv och alla är nästan lika fega. Vilket inte alltid går så bra när vi ska rida över broarna till slottet. ;) men det gick tillslut! ;)
 
Tanken med passet var väl att hästarna skulle få göra av med lite energi och få röra sig ute lite. Vi skulle dela på oss och eftersom min häst redan påvägen dit hade försökt att få av mig så fick jag rida med opman. (Som är mest stabil av våra hästar.) men samtidigt superfeg!
 
I vilket fall som helst så skulle vi börja trava på där, Nixa var lite dum (bocka, stegra, gjorde lite caprioller och ja sånt som bara Nixa lyckas med!) Men fick endå till en fin trav halva varvet tills båda hästarna tvärstannade och frös fast. ^^ haha, jaja det var bara att försöka rida på det.. sen kom vara kompisar ikapp så fick vi hänga med dom och få draghjälp resten av varvet. Nixa var ju galen nästan hela varvet, men det gick väl bra, jag satt ju ivarjefall kvar!
 
Jag var så jävla inställd på att jag inte skulle ramla av och ja det var bara att rida på! Men problemet med Nix var ju då att såfort jag drev på henne när hon dampade ur så fick hon bara mera ryck och ställde sig. Så det var bara hålla i sig, ta ett djupt andetag och köra på och låsas som att inget hänt. Då gör hon som bäst!
 
men men, Sen efter ett travvarv var det dags för galoppen. Nixa var ju redan helt galen så då blev hon ju ännu knäppare. men jag drev på och försökte klämma mig fast som min lärare sa. Gick halva varvet (eller ja, med några stegringar och bockningar då!) Sen när jag fått kläm på det och hon galopperade på (kanske 50 meter) så fick hon damp och gjorde något helt cp så jag FLÖG bokstavligen av! Gjorde en fin volt över henne och landade fint på arslet. Måste sett ganska roligt ut! Som tur var så stannade hon fint så jag kunde ta henne. Hoppade upp igen och på vägen hem var hon nästan lika förjävlig. Försökte verkligen med allt möjligt.
 
Blev dock lite bättre på slutet och vi kunde trava i ledet en hel sträcka utan att hon fick damp.. men ja, vad gör man lixom? Blir bara så jävla trött och förbannad när hon ska hålla på. Nu har ivarjefall Agneta sett när hon får ryck.. men men, imorgon är det programridning som gäller.. Känns ju inte sådär som att vi laddade speciellt bra idag då. I helgen ska hon få springa så hon blir riktigt trött !
 
Sumering av ridpasset = Pannkaka!
 
 

Helgen

Den här helgen ska jag hem igen och njuta! På lördag kvällen ska jag på resturang med ridledarna. Sen efter det ska jag bowla med familjen bla. Superkul! Får se hur jag gör med nixa, för hon kan nog inte stå i två dagar..  Det tål att tänka på! Men kommer ivf hem Fredag-kväll. Och jag längtar!
 
Borta bra med hemma bäst ;)
 

Dag nummer 2!

Idag var det dag nr 2 som Nixa var super duktig.( = Gör allt jag säger att hon ska utan att gnälla eller stå imot.) den här veckan är det ju en dressyrvecka, vilket passar oss superbra! Idag var det fokus på rakriktning och galoppfattningar i det röda ridhuset för Agneta. i början var hon spänd och var inte riktigt med på noterna. Men efter uppvärmningen gick det riktigt bra och i slutet var hon ganska underbar ! :)
 
Börjar tycka om min häst igen nu efter en liten svacka ;)
 

Ett j*vla tjat.. (jag vet)

haha, men det är bara att stå ut.. Måste ju visa dom exakta chapsen som jag vill ha! Dom kommer och ska bli mina så småningom. Däremot vet jag inte vart man kan beställa dom eller vilket märke det är. Någon som vet? :)
 

Skoltime!

Måndag = Dax för skolan igen! Nu på morgonen har vi stalltjänst. Mockar, släpper ut alla hästar, sopar och fixar lite så. Sen har vi teori med Agneta, (vilket är de roligaste lektionerna på sal!) sen blir det ett markarbetepass med Nix, och sen en undervisningsmetodiklektion på nixa. Sen slutar jag ganska tidigt då jag inte har unghäst eller em-pass den här veckan. Skönt! :D
 

TURKIET !! :D

När jag slutar utbildningen.. lite mera exakt första veckan i Juni är tanken att vi ska boka resa till Turkiet med fam .Nyberg. Hur bra är inte det!? Jag kommer bli bruun, fräsh och utvilad! dessutom åker jag ju till ett land som jag aldrig varit i. Jag är sjuukt taggad! Ska bli såå skönt efter allt slit och pluggande! :D Om det är någon som är sugen på att hänga på så är säkert inte det omöjligt heller då vi inte bokat än! :)
 

- Önskelista

Jag har ju aldrig riktigt känt mig speciellt fattig då jag är ganska duktig på att jobba ganska mycket.. ^^ Men nu försöker jag spara så mycket som möjligt så jag slipper låna pengar för min kurs här på Strömsholm. (Jag har ju alltså lite kvar, men dom ska främst gå till kursen!)
 
Därför försöker jag ju då att inte köpa så mycket nya grejer. Dessutom har jag ju Nix nu, vilket gör att jag köper mera åt hästen än åt sig själv. Innan har jag ju bara behövt tänka på mig lixom. ^^ aja.. detta vill jag ha! :D
 
Sånna här, fast svarta! JA Tack! Är massvis med människor som har sånna här på Strömsholm, blir lika avis varje gång jag ser dom. sjukt snygga!
 
Sen vill jag tatuera handleden med texten "Sisters". Då skulle min och Erikas text gå ihop, då det står "Twin" på hennes handled. :)
 
Sen finns det såklart tuusen andra saker också, som en till spooks väst, nya ridbyxor m.m. men men, någonstans måste man ju sluta ;) 

veckan som kommer..

Min hopplärare är bortrest hela veckan så vi kommer typ inte hoppa något den här veckan, utan vi ska ha Agneta nästan hela veckan. Som den dressyrfjollan som jag är så älskar jag ju detta! :D Jag säger ju lixom inte nej till det! ;) Däremot kan jag ju känna att jag och Nix behöver öva upp oss i hoppningen då.. Men å andra sidan kan det bli skönt för Nix att få en hoppfri vecka. :)
 

Stalltjänst

Den här helgen har jag min första stalltjänst-helg. det är fyra (inklusive mig) som delar på helgen så det är inte så jobbigt. Igår behövde jag inte göra någonting utom att ta hand om Nixa och Alice. (Alice tar jag hand om den här helgen åt en tjej i min kurs som skulle åka hem över helgen bara.) Men idag klev jag upp kl 6.00 för att fodra, mocka, släppa ut och sopa åt alla hästar. :)
 
jag är dock en sån där människa som tycker om att kliva upp på morgonen bara för att mysa med min lilla häst och se att hon mår bra. Så för mig gör det verkligen ingenting. Idag var det superbra väder också, vilket inte gjrde det hela sämre precis ! :) Jag kan tycka det är supermysigt att fodra och fixa stallet på morgonen. Mockningen kan vara som en terapistund. Superskönt!
 
Idag har jag lunchfodring och em fodringen också. :) Så nu ska jag ta och chilla lite och börja kolla runt i olika hästtidningar. Ska nämligen jobba åt en tidning & skriva en slags krönika om hur det är att studera på strömsholm. Superkul! :D
 

- Uppdatering om Nix

Nixa går varken framåt eller bakåt. Igår var hon dock super duktig, men det är ju inget ovanligt! Men igår var verkligen en bra dag, hon gick till och med ut ur det nya ridhuset först! Nästan utan att tveka, haha det är fan bra! men men.. Idag var erika här också och hälsade på så då fick hon rida lite. och nu förstår hon ju äntligen mitt problem ivf. Hon är ju super snäll imellan alla hennes damp.. tur är väl det! ;) Nixa får ivarje fall ca 2 veckor på sig att förbättra sig. Sen får vi se hur det går! :)
 
Bild på min grupp. ( Vi är indelade i två grupper i ridningen) Vänster om Nixa står den finaste dressyrhästen på kursen.. suuuperfin! :D fast Nix är också superfin här! ;)
 
 

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig..

På strömsholm går det väl lite si sädär just nu måste jag ju erkänna. Jag ligger lite i valet om att behålla Nix eller inte. På senaste tiden har hon varit väldigt opålitlig och väldigt egen om man kan säga så. Hon kan få för sig att stegra bara jag pushar på att hon ska gå först, eller stegra när jag travar av henne. Har ramlat av en gång redan, och idag blev det tokigt när vi skulle skritta från stallet och även när vi skulle hoppa. Då bockade hon och fjanta efter en liten bock. Och visst jag kan köpa att det kanske inte är så farligt när jag rider och tränar.
 
men tänk då när jag ska byta häst med de andra deltagarna i gruppen. Någonstans vet jag ju att det är mitt ansvar att hästen ska sköta sig och inte kasta av andra ryttare. Dessutom kommer det ju komma massa dressyr och hopprov. Och vad händer då om hon börjar fjanta!? För som det känns just nu kommer vi inte runt ett dressyrprogram ens en gång. vilket inte känns speciellt bra.
 
Vill så gärna att det ska fungera, men om jag ska vara helt ärlig så gör det inte det just nu. Och visst. jag kan köpa att hon kommer att bli bra bara jag väntar ut henne precis som förra gången hon höll på. men det känns inte så kul direkt att ha en häst som kan balla ur lite "då och då". Dessutom är det ju massor av tävlingar här som jag känner att det skulle vara superkul att kunna tävla någon mvs C eller liknande, men med Nixa kommer jag ju inte klara av det direkt.
 
När man kommer till en kurs vill man ju vara den som är bra och klarar allt. jag vill kunna ha en häst som är glad och vill och gör det jag ber om. och så är det ju inte nu direkt.
 
USH, känns som om jag sviker Nix om jag lämnar henne, för jag vill få det att funka! :(
 
 

To die for!

Dessa skulle inte sitta helt fel..
 

några bilder från nyår!


INSTAGRAM

Följ min vardag på Strömsholm på instagram! Soffzz93

Strömsholm!

 
 Jag mår jätte bra och har det toppen på Strömsholm. Är verkligen superkul och mina kompisar är verkligen supershyssta! :D Jag trivs jätte bra med dom jag bor med och ja, allting funkar bra helt enkelt! 
 
Nixa har installerat sig i stallet br och hon sköter sig. Hon lyckades dock stegra ganska högt i Onsdags så att jag ramlade av. Men annars har hon varit toppen! På både hopp & dressyrlektionerna! 
 
Lärarna är superbr och jag känner att jag verkligen har lärt mig  supermycket på bara en vecka. Ska bli så kul och lärorikt att vara där 19 veckor till! :D 
 
Vi får hålla tummarna att Nixa fortsätter vara duktig och utvecklas. Vi övade på galoppfattningar häromdagen, (vilket inte är Nixas starka sida) men hon var as duktig och fattade galoppen superfint om och om igen. Snacka om FRAMSTEG!! :D Min fiiina! <3

 

Det var då..

Sommaren när jag red Ally, det var då jag hittade "känslan" i min ridning tror jag. Det var då jag hade sån här "aha-upplevelse". Jag red för Agge nästan varje dag. Alltså jag kanske red helt okej innan också och fick några hästar att gå i form, men det var här jag verkligen kunde rida "bra" varje dag, då jag visste vad jag höll på med! :) Delar med mig några bilder. :)
 
haha, Ally är ju verkligen så jävla söt! Måste säga att det är ju synd att jag satt som en kråka.. men Ally var ganska fin iaf :)
 
 

Tänkte dela med mig av ett skolarbete som jag gjorde för (3år?) sedan.

 Vi hade ett arbete där vi skulle redovisa muntligt ett valfritt ämne i skolan. Men innan man redovisade skulle man skriva en liten "förberedelse" till sitt eget tal. (alltså man ska skriva innerhållet i dett man ska säga.)         

______________________________________________________________________________                                    

Alla har säkert, någon gång under sitt liv känt obehag inför en redovisning i skolan, kanske ett föredrag inför massa människor, eller varför inte bara något så simpelt som att stå inför sina vänner och säga vad man tycker. Att välja ämne inför min svenska uppgift var en väldigt enkel uppgift, att få ner det på papper var svårare…

Under hela grundskolan har jag och säkert många andra brottas med rädslan att stå inför sin klass och redovisa. Som barn var jag väldigt blyg, och ville helst inte säga något i onödan, vågade inte ens svara i telefonen, för vem vet, det skulle kanske gå åt helvete?  

I grundskolan vet jag att det var många som inte vågade stå inför klassen, och i lågstadiet var det inget krav. Men så småningom blev man illa tvungen att stå inför alla och redovisa. Jag stammade alltid, vågade inte och ibland tog det stopp. Inget ord kunde komma ut från min mun. Det blev som när trafiken stoppat och inget går att göra åt saken. Tyvärr fanns det inte så mycket att göra, bara att avbryta och gå därifrån.

Varje gång det gick dåligt, sänktes mitt självförtroende och så småningom fick jag alltid en klump i magen när det nämndes något om redovisning. Jag kunde helt enkelt inte redovisa i helklass (eller i liten grupp), det var något alla blev tvungna att acceptera. Mina lärare fick mig att redovisa, men endast för dem, i enrum. Ibland gick det inte då heller, det var som en låst dörr. Det var som om allt var blockerat, hur gärna jag än ville få det gjort eller klart så gick det inte.

Stallet med hästar och kompisar har alltid varit min frizon. Dit kan jag gå när jag behöver stöd och dit kan jag gå och bara vara mig själv. En dag fick jag ansvaret att ta hand om flera teorigrupper. Det jag inte visste om var att det var vuxna. När dagen kom var jag såklart livrädd, tänk om det skulle gå åt helvete, precis som alla andra gånger jag skulle stå i centrum inför grupper. Som tur var klarade jag av detta och självklart tog mitt självförtroende fart framåt. Flera lektioner stod på tur och det blev inte så mycket vila. Ju mera jag gick igenom, desto starkare blev jag. Det var ingen som undrade varför jag ibland stammade, det var och är normalt. Dessutom stammade jag inte speciellt ofta, för jag visste att det var jag som var bäst på ämnet, att jag pratade om något som jag kunde, vem skulle kunna säga emot mig? Ingen som var med i mina grupper i varje fall.

Idag håller jag teorilektioner för både barn och vuxna. Jag sitter och ansvarar för en hel ungdomssektion.        Jag är med i Upplands ungdomssektion (inom ridsporten) och framförallt, jag håller ständigt på att prata inför stora grupper. Hur svårt och jobbigt det än kan vara så måste man göra ett val man känner sig trygg och bekväm med. Mitt val var varken tryggt eller bekvämt, men för att någon gång komma till det trygga måste man utsätta sig för det farliga eller jobbiga som i denna situation!

Jag har lärt mig otroligt mycket på att göra något jag egentligen inte vågar eller vill. Men så är det i livet, vi måste ta risker för att någon gång lyckas. Ingen lyckas varje gång, men många lyckas mycket! Det bästa tipset jag kan ge alla er som redovisar är att börja med något du vet något om, innan och utantill. Se och verka självsäker, ta det lugnt och andas. Om du bara provar så ska du se att det kanske inte är lika hemskt efter ett tag.

Klumpen i magen innan jag ska redovisa kommer säkert alltid att vara kvar. Men vet du vad? För mig gör det ingenting, för jag har lärt mig att bara man tar itu med sina problem och tänker framåt kommer det alltid att gå bra. Jag har aldrig varit någon naturbegåvning och kommer nog aldrig bli det heller, men man ska aldrig säga aldrig. För vem vet, någon dag kanske de som inte vågar nu, också kommer kunna redovisa högt inför en grupp, och det kanske kan bero på mig. Jag vet hur det känns och kan kanske förändra andra genom att berätta min historia.


Varför dressyren?

Jag får ofta frågor om jag är rädd för att hoppa, då jag inte gört så ofta. Okej har ju blivit mera på senaste tiden.. men förrut hoppade jag ju nästan inget alls. Det är ju ganska förståendligt att tro att dressyrryttaren är rädd ifs, för det skulle jag också tro.. men sanningen är att jag faktiskt inte alls är rädd för att hoppa. Jag tycker det är skitkul att hoppa, och när jag hoppar så hoppar jag mer än gärna lite högre! :)
 
Däremot har det fallit sig naturligt att jag rider och tävlar i dressyr då det är de jag tycker är roligast! :)
 
när jag var liten hade jag dock en period som jag var jag väldigt rädd av mig. Kommer ihåg att jag inte ens vågade rida utan stigbyglar eller ens galoppera ibland. och hoppa var ju inget att prata om. ^^ När jag var 11 år hoppade jag min första klubbtävling (rättare sagt en blåbärshoppning.) Och ja, jag hopptävlade faktiskt flera gånger på bland annat Emil och Caisa. Min "räddperiod" släppte någonstans där och jag tyckte det var roligt!
 
Alltså jag var alltid den som "safade" när vi hade galna shettisrace eller shettisagility, men jag lärde mig endå att faktiskt inte vara rädd när vi gjorde sånna där saker! ^^ dessutom var det ju jävligt kul! 
 
Men men, jag har ju inte hopptävlat så mycket. men jag har ju faktiskt gjort det. som tex på ridskole SM och sånt där. Så visst jag kan hopptävla, och höjden spelar oftast ingen roll. men jag föredrar dressyren så mycket mera för jag vet att det är de jag är bra på! :) 
 
 

TRUE! :)


Inget internet

Kommer ju såklart ha internet på mobilen, så är ju tillgänglig på fb och min mail, men att blogga på mobilen tycker jag är alldeles för svårt! Därför kommer jag inte vara så aktiv som jag vill vara och uppdatera er om min vardag på ett par dagar. Mitt internet borde komma någon gång i veckan ifs.. men som sagt. det kan ta några dar.
 
Men var inte oroliga. Jag har endå laddat med några tidsinställda inlägg så inte bloggen blir helt död. :)
Bjuder på bilden!
 

:)

Efter klockan 17.00 varje dag kan ni nå mig lätt via min mobil. Vill gärna ha många sms så jag inte är helt bortglömd! ^^ Sen får ni gärna ringa mig då också.. är alltid trevligt att prata med mina fina vänner! :D
 

worlds

I don´t want to close the door to the past, but anyway.. a new chapter in my life has begin and i´m so ready for it!

music


MOT STRÖMSHOLM!

Imorse var jag uppe tidigt för att packa det sista, släppte ut Nixa och lät henne äta i lung och ro. Mockat ur allt spån ur min box och lämnat vårat söta lilla stall. Nu är vi påväg mot strömsholm och nya utmaningar! Är super taggad! :D
 
 

Nedräkning.


morgonritt

Hade utsläppet i stallet i morse och så tog jag en skritt och trav tur på Nixa. Var inte alls något bra underlag så skrittade först ut en sväng i skogen och travade i lösgörande arbete på ängen bara. Det var i för sig ganska bra med ett lungt pass såhär dagen innan vi åker till Strömsholm. :)
 
Idag ska jag snart åka till Sigtuna och jobba. Sen ska jag svänga förbi Kullavreta och hämta en väst som jag glömt där, sen svänga förbi Ica och handla ett par grejer och sen åka hem igen och packa det sista inför imorgon! :)
 

Shoppingtur

Igårkväll efter min lektion på Lagga åkte jag vidare till Muppsala med mamma och pappa och handlade det sista till Strömsholm. Blev ju ganska mycket kan jag säga. Kom inte hem förrän runt 9-tiden och då var jag ganska trött. ^^
 
Köpte lite mat och sånna saker som jag verkligen behöver. (Som mat m.m.) Sen köpte jag även bla boots till Nixa. :)
 

Nedräkning.


Morgonfodring!

Idag hade jag utsläppet i stallet. :) Fixade i stallet också och idag tänkte jag att Nixa ska få en välförtjänst vilodag då hon var så duktig igår! :) ikväll ska jag hålla lektion på lagga igen och sen efter det ska jag och mamma åka och handla allt som jag behöver till Strömsholm.
 

Torsdag

igår var det en minst sagt händelserik dag.. Blev inte många minuter vila kan jag ju säga! ^^
 
Vid 10-tiden kom Emmy hit, sen åkte jag, Emmy och Erika och hämtade transporten och åkte till Lagga med Nixa för att hoppa en sista gång innan Strömsholm. Min duktiga var jätte duktig. Vi hoppade en enkel studs, relaterade avstånd och bruten sväng bland annat. Vi hoppade hela 125cm igår! :) Det jag älskar med Nixa är hennes inställning. Hoppar typ allt! :D
 
aja, sen lämnade vi Nixa och transport, åkte vidare till Lagga och red lite bland annat. :) Jag red Casper, vilket gick jätte bra. Han tog galopperna jätte bra och försökte såklart göra allt rätt! :) Sen åkte vi tillbaka till Nixa och fixade allt i stallet och tog in alla hästarna. På kvällen skulle Nixa skos, så hon fick åka transport igen till Jörgen. Så jävla härligt att ha en häst som alltid kliver rakt in! :D<3
 
Sen höll jag lektion på Lagga medans Erika var med Nixa när hon skoddes. Däremot måste jag säga att det var lite speciellt att hålla lektionen, jag hade 20X20 utrymme, då vi skulle rida på halva ridbanan då den andra halvan var uppbokad. ^^ Tyckte mina 6 elever skötte det bra på den pluttiga ytan dom hade! :) Sen åkte vi tillbaka med Nixa till hennes stall igen. :)
 
i korta drag var dagen så här alltså. Dom enda "vilostunderna" var väl när vi skulle äta. ^^ Snacka om trött jag var på kvällen sen! ;)
 
men allt som allt en väldigt bra dag, och måste säga att jag känner mig rätt duktig då jag verkligen inte viladfe nått. Utnyttjade dagen till fullo helt enkelt! ^^
 

Nedräkning.


Dagens planer!

Emmy och Erika kommer hit alldeles snart. :) Då ska vi plocka ut transporten och ta Nixa till Lagga för att hoppa lite i ridhuset. :) Senare ska jag hjälpa Johanna att tömköra och hålla i en lektion på Lagga! :) Nixa ska även skos ikväll, men eftersom jag har lite annat för mig just då, så är erika snäll och hjälper mig. :) Tack!
 
Min plan är att rida typ Casper eller någon sån också. :) Men vi får se helt enkelt! :)
 

Design

Designen är fruktansvärt ful, jag vet! Men ska ta och fixa typ imorgon kanske... ^^ 

Nedräkning.


Dressyrträning

 
Nixa var duktig och skötte sig bra på dressyrträningen för Agge idag! Vi gjorde mest lite basic som lite övergångar, tempoväxlingar och även lite öppna och provade på enkla byten. Då har fortfarande inte är helt hundra i galoppfattningarna var ju dom enkla byterna lite svåra att få till. Men hon skötte sig bra och försökte vilket är huvudsaken! :)
 
Imorgon blir det lite hoppning för Nixas del! Kan också passa på att säga att Nixa är lite brunstig! haha, nu när vi har en valack i stallet så blir hon ibland lite stoig. Men men, hon är söt! Så det gör ingenting ^^
 
 

Onsdag den 2/1

Idag funderade jag på om jag skulle ta och hoppa eller liknande, men Erika har inte svarat än.. Hatar när jag inte har planerat dagen innan. ^^ men men, hade utsläppet idag i stallet så hela stallet är iallfall fixat och klart. Så det enda jag behöver göra är ju att rida. :)
 
Jag har så mycket saker jag egentligen borde göra.. men jag har saker lite oklart, tex har inte min hovslagare sagt tid än på skoningen.. och det vill jag helst ha gjort innan vi flyttar, så jag håller tummarna för att han fixar tid. :)  Sen vill jag fixa annan design till bloggen. Sen måste jag fixa internet till Strömsholm, då jag inte har det i min bostad.. :/ och ja, sen är ju fortfarande inte packningen klar än.. ^^
 
Men men, ska ta itu med lite idag tänkte jag iaf packningen! ^^
 

Överlydig pålle

jag har en så härlig häst! Tänk er att hon var helt .. ja vad ska jag säga.. övertaggad!? när hon kom till oss. Alltså bockningarna och stegrandet var ju inte det roligaste, dessutom var hon väldigt bra på att bara ta bettet och springa. ta in nosen och fusk-gå. inte nog med det så var hon ganska bitchig i stallet.. inte alls farligt vad man kanske är van vid med vissa hästar.. men hon hade ingen respekt!
 
Nu kan jag verkligen inte se den hästen någonstans. Den är borta! idag var hon läskigt lydig. jag behöver typ bara tänka att hon ska sakta av så gör hon det. banan är ju ganska isig så nu rider vi på ängen. SUPERBRA när man inte kan rida någon annanstans! Men men, hon var helt enkelt hur lydig som helst.. Vet inte hur det har gått till om jag ska vara ärlig. men jävligt bra var hon! :)<3 Sånna här pass glömmer jag bort tiden och kan rida hur länge som helst! :)
 
gammal bild :)
 
 

Nedräkning.


1 Januari 2013

Vart tog året vägen? Gick riktigt fort måste jag säga! I år ska jag förrutom att gå på Strömsholm fylla 20 bland annat, insane att jag blivit så gammal. ^^
 
I vilket fall som helst..
Dagen ska mest spenderas hemma och med Nixa. Så det blir inget särskilt. Tror jag ska packa lite mera också. ^^ Men jag är ju lite lat av mig så vi får se hur det blir. :P
 
 
 

NYÅR

Min nyår spenderades med några av mina finaste vänner. Det blev dock inte så mycket party.. men vad gör det? Jag måste säga att det var vääldigt trevligt. Vi åt middag, drack, spelade spel och hängde mest. Super skönt att vara så nära hemma också. (Var ju hos jenny) Så det var inte så långt att gå. Däremot saknade jag några i mitt sällskap, men måste nog se till att träffa några innan jag åker till Strömsholm snart. Känns som jag inte träffat vissa på huur länge som helst! :)
 
Men men Nyår var väldigt bra och jag har inget att klaga på! :D Tack jenny för allt! :D
 
Outfit blev såhär..
Byxor från Gina
Linne från H&M
Kavaj från H&M
 
Sen hade jag volymemaster i håret och lockade det. Däremot så borstade jag ut lockarna så det blev lite mera flow i håret. Tycker själv att det blev ganska fint faktiskt! :)
Ser ju ut som jag blundar.. men men, jag bjuder på den! Här ser ni ju hur jag såg ut utomhus också ;)
 
 
 
 

RSS 2.0