Quizkamp

Nu har Erika lurat mig att skaffa Quizkampen på mobilen. Så ja, bli gärna min vän.. sofiaandersson93 heter jag ! :D
 
 

Härlig dag!

Idag började dagen med en film. Sen städade jag lite i huset och sen gick jag vidare till stallet. Gick en promenad med bunny, hade hagbyten och fixade allmänt i stallet. sen skulle jag rida Nixa i ridhuset. Vi skulle dock ta oss själva till det gula ridhuset vilket inte var den bästa idén tydligen. Hon vägrade att gå och stog mest stilla eller på sina bakben. Dumma häst! Sen kom det som tur var en tjej som skulle rida sin häst åt samma håll som jag hängde med. Hon var dock väldigt skeptisk och ville inte bla gå förbi några vagnar som var uppställda på vägen. trots att den andra hästen gick så var hon så jäkla dum och stannade. Som tur var kom stallchefen Jonas och ledde förbi min häst. tur det! :)
 
Sen väl i ridhuset var Nixa duktig och väldigt pigg och framåt för skänkeln. Kul! :) Agge och mamma kom förbi också och kollade först när jag red. :) Sen åt vi lite påsklunch och sen hjälpte dom mig med stalltjänsten på eftermiddan och sist men inte minst så gick vi en promenad i solen! Sen tog vi ifs en fika på markan också. men men, jätte härligt att dom kom en sväng och höll mig sällskap! :D
 
Och tack mamma för påskägget, solbrillorna och godiset! :D<3
 
 

Fredag

Idag när jag vaknade så tog jag och lå¨g kvar i sängen och kollade på en film. Sen gick jag till stallet och red ut en sväng på Nixa tsm med Tina och en till från RSG. Nixa var superduktig, trots att Nicki (Tina häst hoppade och studsade lite så var hon lugn och stabil.) Jätte härligt att rida ut också pga vädret!
 
Sen red jag även en sväng på Bunny i ridhuset. Hon tog fram sin lite rädda sida när hon såg två hästar som drog en vagn på stallplan. Haha, som tur är så är ju Bunnu snäll och gör inget då.. Om det var Nixa så skulle hon ju ställa sig eller nåt.. men Bunny bara kollade vääldigt mycket och steppade runt lite och kände sig allmänt obekväm. Hon blev däremot mycket bättre efter 20min i ridhuset. I Slutet var hon avslappnad igen och jätte fin, så då bestämmde jag mig för att gå tbx till stallet igen. :)
 
Jaja, nu ska jag gå en sväng till stallet igen och kolla till hästarna. Tar ju hand om 3 hästar nu i helgen, så måste fixa lite höpåsar också tänkte jag! :)
 

Inget påsklov här inte..

Är kvar på Strömsholg hela långa helgen medans alla andra har åkt hem.. eller ja nästan alla iaf. Ass tråkigt ju! :( Har ju några hästar att ta hand om iaf och rida. Sen har jag lite att plugga och så. Som tur var lämnade Anna sina filmer åt mig också, så jag kommer ha lite att göra iaf! :) Sen kanske mina föräldrar kommer hit också på påsklunch. Vi får se helt enkelt! :)
 
 

Ridning & stalltjänst

idag har vi bara haft en dressyrlektion och stalltjänst. På ridningen red jag Kallio igen. Lika rolig idag, om inte roligare var han! Blev super fin i slutet. Gillar verkligen den hästen! :) Sandra fick äran att rida Nixa. Dagens arbete var skänkelvikningar, vilket är Nixas specialitet. eller ja, de är iaf ngt hon kan bra ! ;) haha, jaja. sandra sa att hon skötte sig super bra! Så det var ju bra! :D
 
Sen hade vi stalltjänst.. fodring, sopning, krattning och ja ganska mycket sånt. men faktiskt skönt att röra på sig ordentligt! 
 
Nu på kvällskvisten så har jag slingat Emmys hår. Vet dock inte hur slutresultatet blev, men tror det blev okej iaf ! :) Blir en surprise imorgon när hon kommer. :)
 
 

Cover av YOU

Jag tycker faktiskt det är väldigt intressant att lyssna på olika civers av bra låtar.. kollade runt idag på cover för Robins låt "You". Dom allra flesta är ju ganska dåliga.. men sen stötte jag på den här... helt okej alltså!
 
 

Hoppning

Ja, vad ska man säga om dagens ridning, väldigt spännande! Det började redan utanför ridhuset så det blev möte med massor utav ridskolehästar som var helt cp, vilket gjorde att Nixa blev spänd och stog mest på bakbenen. Det resulterade att ridskoleeleverna blev ännu räddare och ja, det blev kaos helt enkelt ! ^^
 
Men men, när vi hade haft lite kaos där i  några min så hade ridskolehästarna börjat gått och våra kunde äntligen lugna ner sig och bli lite normala. 
 
framridningen gick bra och Nixa var ganska fin. När vi sedan började hoppa var hon inte alls med på noterna och stannade typ på två hinder. what!? aja, de var dock ingen stor grej.. sen hoppade hon ju allt utan att bråka. :) Men ja, det var mycket fokus på bra vägar och raka linjer idag! Nixa är ju lite vinglig av sig och fick lite problem med att galoppera rakt mellan två hinder med 7 galoppsprång mellan. men sista rundan fick vi iaf till det, vilket var skönt! Jag kan inte påstå att det gick dålig på dagens pass, men däremot kan jag ju säga att vi kan mycket bättre och de var inte våran bästa dag idag kan man ju lungt säga då hon var väldigt stretig och ville helst inte fatta v galoppen. Dessutom fick jag vara ganska hård på henne för att hon skulle göra det jag sa åt henne, för hon var ganska uppkäftig. :/ men men, hoppas på ett bättre pass på Torsdag! :)
 

Slappar dag!

Snacka om sovmorgon. Börjar inte förrän kl 13.00 idag! Och då har vi en teorilektion, sen är det hoppning och stalltjänst på schemat. Sen slutar vi! Ikväll ska jag klippa Malin och Emmy också så det blir gjort :) 
 
Nu på morgonen har jag kollat på ett avsnitt av Merlin och ja, typ fixat lite DUS-grejer och lite räkningar och så. Bra att ha gjort sakerf helt enkelt! :)
 
Bild från i Lördags, hemma i Lagga ! :)

Bra dag! :D

Måndagen började med ridlektion på Kallio (Johannas hopphäst.) Vi skulle hoppa relaterade avstånd. Och guud vad roligt det var! Han är en sån häst som älskar att busa också, (vilket jag tycker är roligt på en bra nivå!) Så i slutet var han super fin och framme till bettet och var verkligen suuper! haha, sötnosen hör då när A-C låter lite på läktaren, så han flyger och skrämmer halva gruppen också och drar världens bockresa. Haha, så kul! Men han var ivf fin efterråt så det gör inget! :)
 
Sen hade jag min lektion på sal om terräng och naturhinder. Var faktiskt inte ett dugg nervös, så skönt! & jag är jätte nöjd med lektionen faktiskt! inte ofta man är det! Så nu ska jag njuta av stunden! ;)
 
Nu på em och kvällen har vi kollat på seminarium och clinik för Henrik Von Eckerman. INSPERERANDE och helt klart kul att se! :D
 
 

- Söndagens händelser!

hann ju inte riktigt blogga om Söndagen, så gör det nu istället! Hade först lektion för Ida & casper. Fokus på delar ur LC:1 och även på takt och form. Efter ett tag blev casper riktigt fin och trampade på ordentligt! Kul att se att även   lite mindre ryttare kan rida honom i bra form! :)
 
Sen höll jag lektion för Inez på Calle. Även där gick det jätte bra, och Calle var väldigt pigg men fin! :) Sen vare jag så ridsugen och Mia och Annelie skulle ut med deras unghästar och hoppa lite, så jag passade på att ha lite roligt med Tuffe. (Travaren i stallet som är rädd för bommar och allmänt stressad av sig.) I vilket fall som helst så höll han ju på att få en hjärtattack när ha kom in i ridhuset och det stog massor med hinder och grejer. Så han var ju mer eller mindre spänd i skritten då och kollade på allting. Började att gå mellan några travbommar ¨på marken, vilket han tyckte var super äckligt. men gick succektivt över till att gå över bommarna. han behöver dock lite draghjälp av en annan häst nån gång så han fattar att han inte kommer att dö. men men, Tuffe var duktig! Sen la vi även upp så vi hoppade en bana med 3 saxar. Så jävla söt är han ju när han hoppar och det var verkligen såå kul ! :D
 
Tycker verkligen om att hoppa Tuffe då det blir ett litet äventyr! :) Sötnosen! Sen åkte jag iaf vidare och höll lektion för Maya och Dussan. Dom var extra fina i travarbetet idag så det var såklart roligt att se! :)
 

Bra Lördag!

Lördagen spenderades med lite plugg på förmiddagen och sen åkte jag vidare till Sigtuna för att ha två av mina ordinarie lektioner. Den ena gruppen hade fokus på galoppfattningar, vilket dom gjorde superfint! Min andra lite halvgalna och framförallt roliga grupp skulle hoppa/ha markarbete! Haha, ja man blir ju inte uttråkad iaf. Så roliga att ha! :)
 
Sen åkte jag vidare mot Lagga och var med en stund på myskväll som var där, sen åkte jag & Inez hem till mig och hade filmkväll m. Erika, jenny, Henrik & Magnus. Kuuul! :D
 
 
 

- Dagens planer

Idag (Lördag) händer det ganska mycket.. eller ja, ganska mycket roliga saker iaf!
 
nu på morgonen tog jag tillfället till akt och kollade på ett avsnitt av beauty and the beast. Sen kan jag inte bestämma mig här om jag ska sätta mig och plugga lite eller om jag ska åka till stallet. hmm!?
 
Senare iaf ska jag till Sigtuna och hålla två lektioner. Ska bli så kul att träffa mina elever igen! :D Sen ska jag vidare till Lagga för att vara med på styrelsemöte. Sen ska jag hjälpa till med en myskväll på Lagga.. Eller rättare sagt vara med och leka! haha, jag älskar att leka! :D Sen ska jag och Inez vidare hem till mig och här ska vi ha en filmkväll med bland annat erika. Vet faktiskt inte vilka fler som skulle komma. jaja, det får vi se! :)
 
Rolig dag iaf! :) Tänkte hålla på med Fancy ngt också om jag hinner! :D
 
Rolig dag! :D
 

Fredag

Dressyr för Linda (hon som vi rider unghästarna för i vanliga fall.) Fokus låg mest på skänkelvikning på diagonlen. Nixa var väldigt fin ch framåt! Galoppfattningarna gjorde hon också väldigt bra! :) Så framåt går det! I helgen blir hon uteriden med Bunny båda dagarna. Skönt för henne, hoppas att hon sköter sig! Martinas kompis ska rida henne! :)
 
Nu är jag hemma igen! :)

Music

Ja, den här ligger högt på Sofias lista den här Fredags-kvällen! :D I could be the one
 
 

Torsdag

Känner mig faktiskt väldigt aktiv idag! Efter skolan så hade vi stalltjänst. sen hjälpte vi Tina att fixa hennes box (plocka ut bädden och ta in nytt spån.) Sen åkte jag & Anna vidare mot Hööks som blev nyöppnad idag här i närheten. Fick en svamp och en höpåse (rosa) för endast 6kr. Haha, kände att det var bra gjort! :D Sen handlade vi lite mat. Sen nu när vi kom hem så har jag precis klippt Anna och så har jag även fixat det sista på min powerpoint till lektionen på Måndag!
 
Snart tänkte jag packa till imorgon då jag ska hem över helgen, och sen ska jag sova! :D SKÖÖNT!
 
 

Hopplektion

Idag hade jag min elevledda lektion i hoppning. Hade serie, med anridning i galopp. Är faktiskt nöjd över lektionen. Sen finns det ju alltid saker som man kan göra bättre. men i det stora hela var den helt okej, och alla sa väldigt mycket bra saker när vi hade utvärderingen, så det var ju bra! :)
 
Det bästa är endå att jag inte alls var nervös inför lektionen och att jag kände mig ganska säker på vad jag gjorde. Skönt tycker jag! dessutom hade jag väldigt roligt! :)
 
Nu laddar jag inför min teorilektion på sal som jag har på Måndag! :)
 
Gammal bild. Vill ju ha sommar nu ! :D

Ridning på isen!

Idag kom lärarna på att vi skulle rida på isen, alltså på en sjö som är isig just nu. Alltså fy fan vad äckligt det var! Men men, lyckades endå trava runt där med gruppen. Men jag gör nog inte om det igen. Ush! Var ingenting för mig!
 
Bjuder på tre bilder från ridningen där iaf :)
 

Minnen !

Fastade över dessa bilder när jag kollade igenom mitt arkiv. haha, så söta! Bilderna är från Jällas estetshow för (2år?sedan) Jag, Emmy och Sar var stylister från skolan och fixade håret på dom flesta. Så kul! :)

En hälsning..

...Till mina underbara föräldrar som ska åka utomland imorgon. Är så avundsjuk! Men men, tänkte iallfall passa på att önska dom en super härlig resa och hoppas dom ska ha det super. För det är dom verkligen värda! Kommer tänka på er varje dag.. Tur att jag ska utomlands i Juni. Var alldeles för länge sedan nu känner jag ! :)
 
 

Bra igen!

Red ju Nixa på dressyren igår (Måndag) Och varken Agneta eller jag kände eller såg någonting orent i henne, så det varf bara att rida på. I galoppen var hon super pigg och i vänster gick hon mera uppåt än framåt.. Hon kunde ifs inte gå så mycket mera framåt då det är ett sånt litet ridhus och en del rider i vägen.. men men. Hon var duktig ivf och höll sig i skinnet!
 
Sen idag (Tisdag) Var det hoppning och kontrollanter från förbundet kom och kollade så att vi låg på rätt nivå och att allt gick rätt till.  Nixa var även idag pigg, och inte riktigt med. Cavalettibommar i traven gick bra. Sen skulle vi rida mellan 4 hinder (3 rel. anstånd) med 4 språng mellan varje. Vilket gick jätte bra. Prickade in rätt varje gång och Nixa var super i båda varven. Sen skulle vi hoppa lite bana, vilket gick bra. Hon hoppar ju allt och river inget. Däremot var hon inte riktigt med på att fatta vänster galoppen idag. Hon studsade hellre eller fattade fel.. men men, Det går ju alltid.. men så synd att hon ska hålla på att studsa bara när hon kan så bra egentligen! Men men.. om man ska summera dagen så var hon väl endå ganska fin och jag är nöjd! :)
 

I Close My Eyes And Then I´m Next To You...


lite störd!?

Idag när jag skulle ta in Nixa var hon helt störd.. Hon små stegrade och hade allmänt ryck. Sen tog jag henne direkt till ridhuset då jag tyckte att hon kunde skritta av sig energin! Hon lugnade genast sig nör hon kom in och skriittade på och var sitt vanliga jag. Efter ca ett varv så ställde hon sig rakt upp. Utan förvarning, utan att ha blivit rädd eller spänt sig. Sen när hon kommit ner igen så stog hon bara och kollade på mig med sina snälla ögon och sa typ "ska vi gå vidare?". Sen var hon lika snäll igen.. Konstigt!
 
Jag fattade verkligen inte hur det kom sig att hon ställde sig. Men nu vet jag att det inte bara händer när vi rider iaf. :S Stackars min fina ! :(
 
 
 

Lagga <3

Var uppe på Lagga nästan hela dagen. Höll i två lektioner på morgonen. Vilket var superkul! Trivs verkligen bra med att hålla lektioner på lagga alltså! Så kul! :D Sen åkte jag till Fågelsången för att hålla lektion för Maya.
 
Sen åkte jag tillbaka till Lagga och red Fancy och Fantastic. Fancy var jätte söt, första gången jag sitter på henne idag faktiskt! (Innan har bara Annelie suttit på henne.) Stickan var väldigt springig i början, men efter drygt en timmes ridning blev han super och kändes helt med! Kul! :)
 
Rolig dag helt enkelt! :D
 
Vi bjuder! :)
 
 

Stackars Nix..

Igår när jag red så hann jag bara skritta fram och börja trava, sen sa Agneta att hon var oren. Jag kände inget orent rörelsemönster när jag red, däremot kände jag att hon inte var sig själv riktigt. Det vill säga, inte lika med och snubblade lite onödigt mkt. Men i vilket fall som helst så var det bara att avbryta och skritta tillbaka till stallet.
 
Nu i helgen ska hon bara skrittas på ridhusunderlag på Söndagen. Sen på Måndag hoppar vi över markarbetslektionen och sen ska jag pröva rida henne på dressyrlektionen så Agneta får se hur hon rör sig. Bara att hålla tummarna på att det inte blir värre! :)
 

- Hoppning på Penny!

Idag hoppade jag på Annas häst och Anna hoppade Nixa. (Umet lektionen) Penny var väldigt glad och älskar ju att hoppa, så hon skuttade glatt över alla hinder där. :) haha, så söt! Efter hindret var det dock inte lika lätt , men hon är ju väldigt välriden och så, satt det var inga problem. Super kul att rida henne måste jag säga! :)
 
Nixa skötte sig också bra med Anna och hoppade fint! Nu hoppar vi ju inte så mycket eller högt på våra u-met lektioner. men endå! Hon var fin och Anna tyckte om henne! :D
 
Idag har Nixa fått nya skor också, så nu är hon fin och fräsh! :D
 
 

Film från igår!

Här kommer film från igår! Haha, kanske inte så många poäng på stilen.. Min hjälm var dessutom för stor helt plötsligt, så jag såg knappt nåt mellan 2an och 3an. Lyckat! haha, men men... Vi övar på stilen, för nu har vi ivf höjden! ;)
 
 

Elev skriver för Hästliv i Uppland

Nu har även ridskolan strömsholm uppmärksammat att jag skriver i tidningen, hästliv i Uppland och vill uppmana alla att läsa. Snacka om bra reklam för dom & Väldigt kul för mig! :)
 
 
http://www.stromsholm.com/blog/2013/03/12/elev-skriver-for-hastliv-i-uppland/

Pay and jump

Dagen började med att bygga upp banan till dagens pay and jump som skulle gå här på kvällen. Våran klass skulle nämligen hoppa pay and jumpen på förmiddagen. Vi fick välja höjd och jag tog 1m. Mest för att jag vet att div 3 går i den höjden och jag ville testa hur det gick. Nixa var possitiv från start och vi fick in riktigt fina galoppfattningar. :)
 
Hoppningen gick jätte bra och vi blev felfria! :) Blev dock lite vingligt mellan 2-3an, men hon hoppar ju enå och är possitiv genom hela bana, vilket är prio 1!
 
Är hel nöjd med henne! :D Film kommer så fort jag har laddat upp den! :)
 
 
 
bild på en nöjd Nix som njuter i solen! :)<3

Suuuper!

dagen började med markarbete för Anna-Clara. travbommar och galoppbommar hade hög fokus. Trav går ju bra då Nixa är super på det. galoppbommar går suuuper i höger, tyvärr inte lika bra i vänster då hon inte orkar bära upp sig lika bra där.
 
Sen skulle vi travhoppa in på en grind som stog på medellinjen mellan E & B. Hindret stog rakt, så vi skulle hoppa diagonalt över hindret och få rätt galopp efter osv. Grinden låg säkert på 70cm kanske. I vilket fall som helst så var Nixa suuper fin och verkligen trampade av bra på alla språng! Rätt galopp fick hon också varje gång! Är jätte nöjd verkligen! Dessutom sa Anna-Clara att hon blivit mkt bättre och var possitivt överraskad! Kul! :D Duktig Nix ! :)<3
 
imorgon blir det hoppning. Våran klass ska ha som en pay and jump på morgonen. Tror jag och Nixa ska hoppa 1m kanske. :) Vi får se hur det blir :)
 
 

Söndag!

Martina & Bunny på bilden! :)
 
Imorse klev jag upp kl 6 för att fodra hästarna i stallet och ha morgonstalltjänst! Sen red jag & martina ut på våra hästar. Det var as kallt, så vi red bara en kort runda i skritt och trav.. men men Nixa skötte sig ivf relativt bra. Det enda som jag stör mig på är att hon alltid i början när vi rider ut typ går på Bunny för att få stöd.. haha, så störande. men annars skötte hon sig ivf bra! :)
 
Sen kom pappa förbi och hämtade transporten också mitt på dagen. :) Väldigt snällt av honom, tack! :)
 
Nu på em har jag haft stalltjänsten igen och SRL2orna började idag också och kom in i stallet. Får lite flachback när man ser hur förvirrade dom är och frågar massor utav saker. haha, jag var ju helt lost första gången jag kom hit! ^^
 
Skön dag iaf! :D

Hästliv I Uppland

Ska sätta mig ner idag och skriva klart min andra spalt till tidningen tänkte jag. Agneta (min lärare) fick tidningen i Torsdags och jag fick ju veta direkt att hon hade sett det. haha, jaja, tur att jag var så possitiv skulle jag vilja säga! ^^
 
Kul endå att folk ser det, och har nästan bara hört possitiva kommentarer om tidningen! :)
 
 

- Stalltjänst

Nu har stalltjänst-helgen börjat. Var i stallet vid 7 tiden imorse och började släppa ut våra kurshästar, sen var det mockning. Sen när vi var klara så tog vi en timmes promenad! Duktiga där kännde jag* ;) har haft lunchfodring precis och bytt hage på några hästar. Snart ska jag, Anna & Martina till erikslund och handla lite. Känns som det är på tiden! Har druckit vatten i tre dagar nu pga att jag inte haft nåt hemma. ^^ Men men, det är ju bra det också! :)
 
Idag ska Nixa vila, så ska jag och martina rida ut imorgon! :)
 
Ett stort tummen upp dagens väder! Helt underbaaaart! :D Bjuder på en bild på Nixa från imorse ! :)<3

Super duktig!

 
Idag var det Nixas dag verkligen! Hon var superfin nästan hela passet igenom. red dressyrlektion för Agneta i det nya ridhuset. vi red massor med volter i båda varven och fokus låg på galoppfattningar från skritt och galopp till skritt. På Nixa behövs det mycket planering och jag måste verkligen känna in när ytterbak går fram för att få en bra fattning. och med Agnetas hjälp blev det super! I höger varvet var hon helt awesome! och i Vänster var hon super duktig för att vara henne! Så idag kände jag faktiskt att det gick jätte bra och jag fick en super känsla i galoppen och även i traven! :) Nu måste jag bara jobba på att hon går fram till vänstertygeln. Men annars var hon super! :)
 
 
 
 

Torsdag!

Johanna Red Nixa idag igen på hoppning, anridning i galopp. (Umet lektionen) Nixa såg superfin ut och verkar trivas bra med Johanna! Skönt! :D Kul att se Nixa hoppa lite! :) 
Jag red Opman, Emmys fina dressyrhäst! Han var väldigt snäll och välriden. Finns väl inte så mycket att säga förrutom att det gick bra! :)
 
ikväll tänkte jag sitta vid tvn och datorn och bara chilla! Kanske att jag skriver mitt PM i hoppningen också.. har inte bestämt mig riktigt. ^^ jaja, en riktigt skön ikväll ivf! :)
 
 
 
 

På galoppbanan..

Igår (Onsdag) var det uteritt på Nixa som gällde med hela gruppen. Påvägen dit är det två stycken broar och en tunnel bland annat. Och mina grupphästar är inte så säkra på dessa saker. aja, det gick bra över första tunneln och första bron. den andra bron däremot är mycket bredare. och där låter vattnet mycket mera. Här blev nixa suuper spänd och efter bron (som tur var) Small det.
 
Hon reste sig rakt upp verkligen! Jag satt dock kvar och svängde henne in på en volt. Sen efterråt var det lugnt igen. Super konstigt! Sen när vi kom till banan delade vi upp oss i grupper med två och två, och jag tog såklart Martina & Bunny som ridkompis då jag vet att Nixa gillar Bunny och det brukar gå bra på uteritter med henne! När vi började rida var nixa jätte fin och hon och Bunny travade på super bra i ca 2 varv. Sen fattade vi galopp och tänkte rulla på där. Nixa fick dock lite ryck ibland och bockade, (Sammanlagt kanske 5ggr) Vilket är en otrolig förbättring sen förra gången då hon var helt störd hela rundan!
 
Så jag är faktiskt (trots "små hoppen") väldigt nöjd över ridpasset! För vi fick endå ett riktigt bra flyt! och det viktigaste av allt, jag flög inte av! (haha, trots att det var väääldigt nära några gånger!!!) påvägen hem ska jag tillägga att jag bara red med Bunny och Martina, och det gick jätte bra över broarna och tunneln! :) Nixa känner verkligen Bunnys lugn och blir väldigt harmonisk när hon rider med henne! :)
 
Tur att vi har Bunny alltså! ;)
 
 

Hoppträning !

Idag stog hoppning på schemat. Vi började med lite travbommar, där Nixa var superfin! sen lite bockar på långsidan med 4 språng mellan varje. Vi fick ju in våra fyra språng varje gång.. men alla var ju inte lika fina och jämna precis. Men tycker endå att hon var helt okej där! :)
 
sen hoppade vi kombination, brytna linjer och rel avtånd. Nixa skötte sig bra och är faktiskt väldigt nöjd efter träningen. För idag var hon possitiv, utom en gång då hon inte ville fatta v. galopp. men det var lugnt. :) Problemet som uppstog idag var lite att ibland hoppar hon lite för bra för mig så jag inte hinner med och få kontroll i tid tills nästa hinder. haha, ibland tar hon i och hoppar så mycket med ryggen satt jag inte hänger med. :) men men, Duktig var hon ivf! :D
 
Hon blev ganska svettig på passet så efterråt passade jag på att tvätta hela henne. Har funderat på det många ggr på senaste tiden, men det har aldrig blivit av. så ni tog jag tillfället att gör det helt enkelt! :) Hon var jätte duktig att spola, trode hon inte skulle tycka om det faktiskt, men hon verkligen njöt av att bli dushad. :) Snuttis!
 
sen fick hon sola i solariumet ett tag, innan hon fick gå in till sin box igen. :)
 
Nöjd med Nixa idag helt enkelt! :) gammal bild från två veckor sen ! :)
 

Måndag

dagen började med teori, sen var det sitsträning med markarbete som gällde. Jag & martina hade Bunny som för övrigt var väldigt duktig! haha, alltså måste säga att det var väldigt speciellt att ha sitsträning sådär och hoppa samtidigt. Kul var det ivf! :) Sen hadfe vi ridning u-met dressyr fokus på galoppfattningar. Jag hade en häst som heter Coral. ett hoppsto. ja, ganska stel, så.. men skötte ju övningen helt okej och mitt mål var att överleva lektionen utan massa skutt och att hon stannade. Så det var ju bra att målet uppfylldes ivf. ;) Högakrav jag har känner jag ! ^^
 
Johanna red Nixa idag och ska rida henne på Torsdag igen. Hon skötte sig bra! :)
 
Nu på kvällen har jag kollat lite på dressyrtävlingar i röda ridhuset. :) Blir så sugen på att komma igång att tävla alltså ! :)
 

Ja tack!

Alltså Anton i melodifestivalen är fan inte helt fel alltså. Snygg, i rätt del i Sverige & i rätt ålder ! ;) Haha,kan ju inte bli bättre!
 
Snygg satan och bra på att sjunga och framförallt att dansa! :) En ny favorit i mellot tror jag :D
 
 

Vanlig dag på lagga

Bjuder på en gammal men HÄRLIG bild ! :)
Klev upp vid 7 tiden för att gå upp till Lagga och jobba. Höll i Mias lektioner. Hoppning med den första gruppen, vilket gick jätte bra! Casper hoppade med också, och han var super duktig min lilla! :)<3 men men, sen höll jag i den sista lektionen också. Glada ryttare = En glad Sofia!
 
jaja, i vilket fall som helst så var det en mysig dag i stallet! :) Tack allihopa! :)
 
 
 
 

SRL 2

Funderar faktiskt på att gå SRL 2 och 3an också. Jag trivs bra på Strömsholm och tycker verkligen om kurslivet! behörighetskraven för att söka är dock ganska höga.. och det är en sak på listan som jag är lite osäker på om jag har.. så jag har faktiskt mejlat och frågat om hur dom menar osv.
 
Ju högre utbildad jag är desto säkrare blir jag. Dessutom känner jag att det är nu eller aldrig. Vill utbilda mig så mycket som möjligt nu när jag är ung. varför vänta!?
 
Är ivarjefall jätte sugen. men vi får se om jag har alla kraven för att söka först innan jag söker! ;)
 
SPÄNNANDE!
 
jag & fina dametyt ! :)<3

- EGO

 
kom precis hem efter att ha kollat på bioo med Madde & Erika i Uppsala! Det blev filmen EGO. Egentligen är jag ju ingen fan av svenska filmer.. men men. Den här var helt okej.. men som sagt tyvärr svensk ^^ jaja, kan rekommendera andra att kolla på den ivf!
 
Vi såg även några som vi kände igen. Väldigt roligt att se Linn bland annat måste jag säga! :D<3 Såå länge sen ju :(
 
Bjuder på en bild på en väldigt glad Sofia & Linn ! ;) haha !
 

hur bra!?

Fastnade för en låt redan förra veckan när den gick på mellot. As bra redan då och ja, tycker den bara blir bättre och bättre ju mera jag hör den! Synd att den inte gick vidare..
 
Jag pratar såklart om Terese fredenwalls låt "Breaking The Silence". Lyssna på spotify!
 
 

Borta bra, hemma bäst!

Är hemma igen nu över helgen! Idag ska jag, erika & Madde på bio i Uppsala. Sen imorgon ska jag kliva upp tidigt för att ta morgon-jobbet i stallet ( Alltså på Lagga.) Sen ska jag hålla en hopplektion för den första gruppen! Superkul ! :D
 
Sen på Söndagen ska jag döma en ridskolecuptävling på Håbo tillsammans med Erika som ska skriva åt mig. :) Fullt upp med andra ord, men kuul! :D
 
 

veckan

Ber om ursäkt för den kassa uppdateringen här i veckan. Så ska försöka berätta lite i korta drag vad som hänt. :)
 
Red på nessie (Malins häst) i Torsdags då vi hade studs hoppning. och malin red Nixa. Nixa skötte sig jätte bra och var pigg och glad! :) Nessie (som jag red) var jätte duktig och väldigt glad! Tycker verkligen om att rida den lilla hästen. :) Alltid så glad och possitivt till allt :)
 
I Torsdags hade jag även min första teorilektion för gruppen. Ämnet jag fick var sadling och tränsning. Så jag gick helt enkelt igenom sadelns och tränsets delar och gick igenom hur man sadlar och tränsar på och av. Väldigt simpelt. och det gick bra! :) Så skönt att ha det gjort,. men måste säga att det var riktigt roligt! :)
 
Sen idag Fredag red jag dressyr för dressyrläraren Marianne. Fokus låg på galoppfattningar från både trav och skritt. Nixa och jag kämpar på som vanligt och vi fick riktigt fina fattningar och avbrott imellanåt. Sen studsar vi ju lite imellanåt också när vi fattar galoppen och så.. men men. Bättre blir det ivarjefall och det är det som är huvudsaken! :)
 
 

RSS 2.0